torstai 5. lokakuuta 2017

Ukin SDP: SIIVOJAT JA KIINTEISTÖNHOITAJAT, KEITTÄJÄT jne. KORTISTOON

Timo Soinia pidetään vuosisadan ja Suomen historian suurimpana takinkääntäjänä ja vaalilupausten syöjänä. Tämä väittämä perustuu tietämättömyyteen, media salaisuuteen, sillä uusikaupunkilaisetkaan eivät tiedä, että paikallinen SDP on, mitä ilmeisemmin ryhmäkurin voimalla syönyt vaalilupauksensa jo ennen vaaleja. Kun oppositiossa istuvat eduskunnan demarit urputtavat soten myötä Suomessa tapahtuvan maamme historian suurimman yksityistämisen ja verovarojen siirtymisen pörssiyhtiöille, ovat meidän paikalliset demarit tehneet tämän paikallisesti jo vuosia sitten. Eikä siinä kaikki, sillä Uudenkaupungin demarit ovat tarjonneet pörssiyhtiölle ainutlaatuisen vaikutusmahdollisuuden paikallisen päätöksenteon huipulta: PÖRSSIYHTIÖN PAIKALLISJOHTAJA ISTUU DEMARIEN HALLITUSPAIKALLA!

Jos katsomme tämän päivän touhuja, lyövät Uudenkaupungin demarit taas äänestäjiään tunteettomasti kylmällä mustalla kädellä korville. Jo nyt demarimme ovat valmiita aloittamaan yt-neuvottelut koulu/uimahalli/monitoimihallihankkeen tiimoilta, vaikka vielä ei ole edes päätetty miten kaavailtu kombinaatti pitää sisällään, saati toteutetaan tahikka rahoitetaan. Päätöstä ovat hallituksessa siunaamassa demarien ökyt mutta myös kaupungin kiinteistönhoitajana toimiva demarihenkilö. Herää kysymys: Mitä ihmettä tämän demaritouhun takana piilee? Vaihtoehtoja lienee vain kaksi: Älyllistä valon vähyyttä tai syvääkin syvempää umpipimeyttä. Saas nähdä kuinka kauan kentällä katsellaan vallitsevaa demarimenoa rauhallisesti? Varmaankin pian Reijonsaari ja Kaitanen alkavat nyrkin sijaan puristamaan taskussa "nagania"! Mennäänpä astetta vasemmalle ja otetaan kaikesta käytännöntoiminasta pihalla olevaksi ja inkatieteen tohtoriksi haukuttu Sami Laaksonen. Hän esitti mielipiteensä Ukinyt viestimessä ja siitä seuraava lainaus: "Uusi keskus on rakennettava omalla rahoituksella ja porrastetusti. Missään tapauksessa elinkaarimalliin ei voida lähteä ennen kuin todellinen suunnittelu on riittävän pitkällä, muuten ei yksinkertaisesti tiedetä, mitä ollaan tilaamassa ja koko haastavan kilpailumenettelyn epäonnistumisen riski kasvaa kohtuuttomaksi. Tilaajan vastuuta ei voi paeta, ei edes elinkaarimallin taakse. Sikaa säkissä ei voida ostaa." Se Laaksosen asioihin paneutumattomuudesta, kirjoituksessa on enemmän järkeä kuin Uudenkaupungin demarien viime vuosikymmenen historiikissa! Sopii lukea ja ihmetellä, miksi Laaksonen julkaisu kirjoituksen vasta yt-neuvottelut "?"yksimielisesti"?" hyväksyneen  hallituksenkokouksen jälkeen. Joka tapauksessa kiitokset Laaksoselle selkeästä tekstistä. Rustaus kannattaa käydä lukemassa oheisesta linkistä:

Sami Laaksosen mielipide UKINYT.fi sivulla

34 kommenttia:

 1. Mitään sikaa säkissä ei olla ostamassa. Ikävää vain ettei Laaksonen puhu totta tai ei ymmärrä puhuttua ja esitettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laaksonen taitaa olla ainoa joka tietää ja ymmärtää. Harvinaisen selkeää tekstiä.

   Poista
  2. Älä valehtele. Laaksonen kirjoittaa totta eikä puhu.

   Poista
  3. Tietäisi vaan mitä mieltä hän on huomenna? Hupparin sisällä pyöritään kuin viimeistä päivää aina sen mukaan minkä olettaa äänestäjiä miellyttävän.

   Poista
 2. Anonyymi 5. lokakuuta 2017 klo 20.21 saattaa käydä niin ettei osteta sikaa tai säkkiä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jospa nyt ensin päätettäisiin mitä rakennetaan ja missä järjestyksessä ja ja millä aikataululla - Tämän jälkeen voimme tarkastella rahoitusvaihtoehtoja. Käsittääkseni tätä Laaksonen tarkoittaa. Itse en kannata missään tapauksessa riskipitoista rahoitusmallia, jossa ainoa varma asia on veroeurojen valuminen pois paikkakunnalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei kokoomus Java keskustele Facebookissa kokoomusystäviensä kanssa.

   Poista
  2. Missä rahoitusmallissa rahat jää Ugiin?

   Poista
  3. Ei missään rahoitusmallissa.
   JAa

   Poista
 4. Missä facebookin ryhmässä???

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jokaisella on oikeus kommentoida ja myöskin olla kommentoimatta - käytän tätä jälkimmäistä vaihtoehtoa määrättyjen ihmisten suhteen. Hankkeiden päätäntävalta ja toteutus on hyvä pitää lähellä Uuttakaupunkia. Pahimmillaan kansainvälistämme kaiken ja silloin verovarat virtaavat enimmässä määrin maailmalle.

  VastaaPoista
 6. Kerro nyt mistä on kysymys? Päätämme itse mitä tilaamme. Kuntaliiton mallisopimuksen mukaan sopimus käsittää n.30 sivua + liitteet. Niissä määritellään erittäin tarkoin mita tehdään. Tällaisen sopimuksen tarkkuus on tilaajan ja tuottajan etu. Kerro millainen on versiosi kansainvälistämisestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Projektiyhtiö case "Ukin kouluhalli-elinkaarihanke" hankkii rahoituksensa eri markkinakanavista
   . Ts. On keskitetty rahoittajayhtiö, jonka taakse sopijapuolella Uki kpi ei ole suoraa neuvotteluyhteyttä muuta kuin projektiyhtiön läpi tai ei ollekaan. Muistetaan, että yksikään yhtiö ei kai ala sijoittaa rahojaan vuosikymmeniksi ilman tuotto-odotusta. Korkoa rahoille haetaan ja nyt khallitus esittää valtuustolle, että khallitus haluaa korkoa maksaa ulkopuoliselle toimijalle.

   Ukissa puhutaan historian suurimmasta ja kalleimmasta rakennusinvestoinnista. Vertausesimerkki väkilukuun ja asukaslukukohtaiseen velkaan suhteutettuna.
   Ukin hanke ehkä 40 Me, velka alle 2000e/ as.
   Turun väkilukuun hanke olisi n. 500Me.
   Helsingin väkilukuun n. 2500Me.

   Tai toisin. Esitän omia vastakysymyksiä.
   Mitkä ovat kolme suurta tai jopa suurinta etua Ukin kaupungille, jos se sitoutuu elinkaarihankkeeseen eli maksajakäyttäjäksi?
   JAa

   Poista
  2. Nikkari on todennut elinkaarimallin selvästi edullisimmaksi. T Järvinen on samaa mieltä. He ovat ammattilaisia. Muut hallituksen jäsenet tohtori Laaksosta lukuun ottamatta ovat elinkaarimallin kannalla. Juha mikä mättää?

   Poista
  3. No. Katson, että minäkin olen jonkin sortin rakennus- ja kiinteistöalan ammattilainen.
   Samoja kouluja olen molempien em. mainittujen miesten kanssa käynyt ;)

   Entäs ne esittämäni avoimet kysymykset? Eihän talonrakennus- saati maanrakennushankkeiden elinkaarimalleista ole edes niiden koko "kaaren" ajalta kokemusperäistä näyttöä.
   Sen sijaan tiedämme melko tarkkaan, kuinka paljon kukin rakennusosa, rakenne tai lvisaj-toimilaite maksaa ja mikä on niiden elinkaari oikein rakennettuna/ hoidettuna.
   JAa

   Poista
  4. Aaltonen voi kertoa elinkaarimallia paremman rahoitusvaihtoehdon.

   Poista
  5. On sen kertonut jo facebookissa viikko sitten. Miksi ette vastaa hänen esittämiin kysymyksiin joihin luulisi olla erityisen helppoa elinkaarisopimuksista tietävien vastata. Joudutte outoon valoon näillä väitteilläne että se on edullinen ja paras tms. Mutta millä perusteella???

   Poista
 7. Laaksonen ja Java haluavat ensin päättää mitä rakennetaan ja sen jälkeen tutkia rahoitusta. Se on täysin looginen järjestys Hallihankkeen viemiseksi eteenpäin. Elinkaarimallissa lumenauraajat voivat tulla Portugalista. Siinä päätösvalta annetaan pois kaupungilta.

  VastaaPoista
 8. Minä ihmettelen miksi elinkaarimallia ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Ovatko kaikki muut rahoitusratkaisut huonoja ja vähän käytetty elinkaarimalli ainoa oikea rahoitusmalli?

  VastaaPoista
 9. Porvarit ulkoistaa demarien ja Forssin avulla kaupungintyöpaikat. Siitä tässä on kyse.

  VastaaPoista
 10. Java ja Laaksonen eivät tiedä mistään mitään. Ovat periaatteessa elinkaarimallia vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö? Etteikö muka mistään mitään? Vakuudeksi luin vielä Laaksosenkin mielipiteen ukinyt.fi:stä. Mielestäni erittäin hyvää ja perusteltua tekstiä. Tosin en voi tietää, mitä kaupunginhallituksen pöydän ympärillä on suhmuroitu. Semminkin kun Laaksonen on kuulema jättänyt kokouspöytäkirjankin edellisestä kh:n kokouksesta alkekirjoittamatta.
   Mielipide oli kuitenkin asiaa suomenkielellä.
   JAa

   Poista
  2. Laaksonen on hyvä kirjoittamaan ja valehtelemaan. Ymmärrys on heikonlaista.

   Poista
 11. Etkö Valkonen ole enää nikkariuskovainen. Sinä lennät pian ulos kokoomuksesta.

  VastaaPoista
 12. Kiitos aktiivisesta kommentoinnista ja vilkkaasta vierailutiheydestä! Olen aitiopaikalta saanut seurata Uudenkaupungin kaupungin harjoittamaa hankkeiden tms. valmistelua ja jopa härskiä pankkileikkiä. Siinä sivussa olen läheltä seurannut Juha Aaltosen tapaa perehtyä asioihin. Kun summaan nämä kaksi näkemääni kokemusta yhteen, voin todeta Juha Aaltosen olleen poikkeuksetta oikeassa. Yksinkertainen syy tähän on se, että Aaltonen perehtyy perin pohjin asioihin, hän ei ole ollut niitä, jotka avaavat esityslista/liitekuoret vasta kokouksessa. Jos olisimme noudattaneet Aaltosen ohjeita, meillä todennäköisesti olisi joko rutkasti alhaisempi veroäyri ja edullisemmat taksat tai muutaman monitoimihallin verran rahaa kaupunkimme tilillä - SIINÄ SYY MIKSI LUOTAN AALTOSEEN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus myös pitää kestää ottaa pieniä riskejä. En nyt tarkoita tällä välttämättä ihan tätä koulunrakennustapausta, vaan yleisellä tasolla.

   Jos aina perehdytään perinpohjin ja selvitellään niin ei tässä maailmassa mitään tapahdu. Jokainen voi yksityiselämässään harrastaa tätä tapaa ja päätyä vanhainkotiin miettimään mitä olisi voinut saada aikaan jos olisi joskus ottanut pienen riskin.

   Pienissä koirankopin ja urheilukentän huoltorakennuksissa saa kaikki viisastelijat selvittää niin paljon kuin haluavat ja ihmetellä. Mutta näin isoissa hankkeissa pitää luottaa niihin oikeisiin ammattilaisiin, asiantuntijoihin ja konsultteihin. Eivät he aina oikeassa ole, mutta ei nämä kotikutoiset viisastelijatkaan sen enempää ainakaan.

   Poista
  2. Ja jatkaakseni vielä vastaustani niin haluaisin lisätä, että kyllästyttää tämä suhmurointi. Itse kuulun siihen pieneen kymmenykseen palkansaajia, jotka rahoittaa 70% tämänkin valtion verotuloista (joo, en taaskaan viittaa koulurakentamiseen, vaan yleisellä tasolla) ja haluaisin vaihteeksi jotain mistä minäkin (lapseni) hyötyisi.

   En halua maksaa palkastani 1/3 veroja ja saada sillä jotain hoitolaitoksia tai pistää rahaa johonkin hömppään mitä Wala ja hänen eläkeikäiset kannattajat haluaa, vaan jotain mikä elävöittää elämääni ja parantaa lasteni elämänlaatua.

   Jos tätäkään nousukautta ei nyt hyödynnetä ja saada uusia asukkaita, vaan suhmuroidaan 10 vuotta ennen kuin saadaan uusi koulu niin onpahan täälläkin taas yksi suurten verojan maksaja vähemmän. Muut toivottavasti seuraavat perässä niin mistäs sitten kustannatte kaikki hömpötyksenne, kun ette ajoissa tajunneet pitää kaupunkia elinvoimaisena niin suuret veronmaksajat lähtivät. Eipä niillä Walan ja muiden eläkeläisten veroilla paljoa mitään rakenneta ainakaan.

   Poista
  3. Konsultti ja virkamies esittää ja poliitikot kantavat "vastuun". Me veronmaksajat maksetaan nämä kaikki. Mitä tulee näihin koulujen ja hallien rakentamisiin niin onko kuntalaisia kuultu ollenkaan? Pitäisiköhän jo kuulla vaikka markkinoilla. Siellä voisi jokin ryhmä tehdä gallupia. Ettei vaan Pro Uki nappaa tämänkin idean. Muut saavat taas ilkkua jälkiviisaina. Kuulostaako tutulta.

   Poista
  4. Luuletko puolueita kiinnostavan uusikaupunkilaisten mielipiteet. Walalle riittää, kun saa matkustaa kaupunkilaisten rahoilla. Plari on sopivasti Walan puolella. Ei kertonut puheenjohtajan sekoilusta sanaakaan.

   Poista
 13. Onko kokoomus-Java huomenna torilla kaatamassa kahvia porvareille.

  VastaaPoista
 14. Ainaski ennen vaaleja oli.

  VastaaPoista
 15. Kokoomuksen miespalvelija Java kerää ääniä ja kaataa kaupungin kermalle kahvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On taas tosi järkevää kommentointia, mistä nämä koko kansan valopäät oikein sikiää?

   Poista
 16. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Menkää ryystämään kahvia, ainakin Persuilla on koju torilla - muista en tiedä. Itse kävin markkinoilla tänään, joten tuskin tulen huomenna torille. Kiitokset kokoomukselle, kun sain kaadella kahvia kansalle ja kahvittelun lomassa jutella erilaisien ihmisten kanssa. Suuret kiitokset kaikille ketkä juttelivat ja kahvittelivat kanssani!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!