lauantai 21. lokakuuta 2017

Kiitokset: J AALTONEN, H FORSS, T JÄRVINEN ja S LAAKSONEN

Otsikon listaan pitäisi lisätä vielä ja erityisesti J NIKKARI, sillä toisena virkamiehenä hän viestii ja keskustelee avoimesti työnantajiensa eli uusikaupunkilaisten kanssa. Kiitokset myös UKINYT.fi:lle ja HARTO:n blogille, jotka ovat mahdollistaneet uuden ajan tulemisen Uuteenkaupunkiin. Odotan kaupunkilaisia aktiivisesti tukemaan syntynyttä keskustelua omilla kysymyksillä ja mielipiteillä. Luonnollisesti kehään täytyisi saada loputkin 43:sta valtuutetustamme. Keskustelussa erotellaan todelliset kaupunkilaisista välittävät, itsensä peliin laittavat, päättäjät niistä poliittisista ufoista, jotka vain vaalitapahtumissa laskeutuvat tavallisten kaupunkilaisten keskuuteen noustakseen tämän jälkeen, puolueiden rahoilla, omiin itsekkäisiin korkeuksiinsa.

Ilkkujat nauttivat ja kauhistelijat pöyristelevät, kun keskustelun tiimellyksessä miehet mukiloivat toisiaan sanan säilällä niin, että rungot tutisevat. Minusta tämä on juuri sitä, mitä kaupungissamme on kaivattu: AVOINTA KESKUSTELUA! Keskustelu, jossa tunteet nousevat esiin, saa aikaan korkeita aaltoja, jotka lyövat joskus omienkin kasvoille. Eikö se ole hyvä, että jotkut perustelevat kantansa kaupunkilaisille, silloinhan he osoittavat olevansa kiinnostuneita kaupunkilaisista. Samalla keskustelijat osoittavat olevansa KAUPUNKILAISTEN EIKÄ PUOLUEEN ASIALLA! Ja jos keskustelijoiden tunteet pulpahtavat pintaan, se puolestaan osoittaa, etteivät päättäjät pelleile, yritä miellyttää vaan he ovat tosissaan asiansa takana.

Aikoinaan moista keskustelua olisi kaupungissamme seurannut media-ajojahti, sadat mollauskirjoitukset ynnä lukuisat tutkintapyynnöt. Avoimen keskustelun voima piilee siinä, että kaikki saavat näkemyksensä julki. Nyt onkin syytä kysyä: MISSÄ LUURAA PRO, MISSÄ LYMYILEVÄT DEMARIT, ENTÄ OVATKO KESKUSTALAISET VIELÄ LYPSYLLÄ? Somen voima alkaa lopultakin purra meillä ja erottaa jyviä akanoista. Odotan lisää osallistujia toimiville keskusteluareenoille. Jokainen päättäjä voi hävitä ja häviääkin yhden väittelyn ja hän voi olla ja onkin väärässä silloin tällöin, kaupunkilaiset antavat nämä inhimillisyydet anteeksi, mutta kuolemanhiljaiset nynnyt jäävät ikuisesti unholaan ellei heitä muisteta lopulta törkeistä vaalivalheista!

Anonyymeista löytyy keskustelujen suola, mutta tuota suolaa ei pidä heittää haavoihin, ei ainakaan kilotolkulla. Kärkevyys ei saa kasvaa ilkeydeksi, vainoksi tai mauttomiksi vihjailuiksi. Anonyymin tulisi keskittyä asioihin eikä hänen pitäisi koskaan nimettömänä mollata ketään nimellä esiintyvää. Sen verran pitäisi jokaisen anonyymin takaa löytyä tietämystä, että faktoja esittämällä tai asiallisesti kysymällä hän paljastaa kynänsä terävyyden. Vuosien saatossa blogit siistiytyivät, mutta eilen palattiin lähes niiden alkujuurien tasoon, kun, ensimmäisen kerran useaan kuukauteen, jouduin poistamaan törkeän, nimilistan sisältäneen, kommentin. Älkää tuomitko ja tarttuko mielipiteen tai faktojen esittäjään, vaan tarttukaa siihen mitä hän esittää! Jokainen jatkakoon tyylillään, mutta muiden tyyliä, persoonaa ja näkemyksiä kunnioittaen.

Nyt syöksykää kaikki vapaille palstoille rustailemaan askarruttavia kysymyksiä ja esittämään vaihtoehtoja plus niillä painostamaan päättäjiltä perusteluja heidän  tekemistä päätöksistä. Vaikka elämme kaupungissamme somen amatööriaikaa, muutaman kanavan myötä harpomme muuta maailmaa kiinni. Mitä useammat osallistuvat keskusteluihin, sitä paremmin demokratia toimii ja tulevaisuudessa jälkiviisauden tarve vähenee. Seuraaviin kuntavaaleihin on pitkä matka ja vapaiden keskusteluiden avulla kaupunkilaiset erottavat kaupunkilaisia kuuntelevat todelliset vastuunkantajapäättäjät maan hiljaisista, itsekkäistä pyöreistä nollista, jotka eivät puhu eikä pukahda. Aktiiviset keskustelut pitävät jatkossa huolen siitä, ettei jatkossa ehdokasta tarvitse valita kuin bulldoggia pussissa pelkkien vaalivalheiden perusteella!

LINKIT:

UKINYT.fi

Harto Forssin blogi

17 kommenttia:

 1. Jorma olavi Aaltonen21. lokakuuta 2017 klo 15.49

  Näköjään en koskaan pääse sen yli miten edellinen kaupuginjohtaja pääsi painostamaan tiettyjä ihmisiä - ja vielä poliitikkojen tuella.
  Se oli aikaa kun uskottiin toisen Messiaan tulemiseen, ns. elinkeinomesiaan, jolla ei ollut keinoja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja Jormalle kommentista! Oli ne alatyylin kulta-aikoja. Ei edes Neuvostoliitossa tai nazi-saksassa kyetty samaan!

   Poista
 2. Java nuolee varuilta kaikkien persettä.

  VastaaPoista
 3. Ei ainakaan minun. Keskustelemme tavattaessa ja välillä puhe-elimelläkin. Emme ole asioista läheskään samaa mieltä. Silti voidaan olla kavereita. Toivoisin muilta samanlaista käyttäytymistä.

  VastaaPoista
 4. Olitte näköjään samoilla Kokoomuksen kesäpäivilläkin facebookin mukaan.

  VastaaPoista
 5. Missä sellaiset on pidetty? Joskus olen kuullut Kokoomuksen nuorisojärjestö Tuhatkunnan pitäneen kesäpäivät Satakunnassa ja paikalla olleen kymmenkunta.

  VastaaPoista
 6. Sieltä Javan facebookista löytyy kuvatodisteet joten älä nyt kiemurtele taas.

  VastaaPoista
 7. En taatusti kiemurtele. Ekan kerran kuulin tällaisista kesäpäivistä. Menen hakemaan kuvia fb:stä. aivan varmasti sellaisia ei löydy. Mielelläni olisin kyllä sellaiin mennyt, jos vaikka olisi pyydetty alustamaan vassarien tavoitteista.

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Juha Aaltosen kanssa vietimme 3. elokuuta A.D. 2017 saunailtaa työnimellä: kookomuksen takarivin taavien kesätapahtumaa. Tapahtuma ei ollut po. puolueen virallisella listalla eikä siellä vieraillut esim. Orpoa eikä Kataista, mutta sinä Harto kuulit kutsun ja piipahdit Aaltosten mökillä ja vielä kiitokset visiitistä! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1628044383886808&set=a.238140516210542.64663.100000437858539&type=3&theater

  VastaaPoista
 9. Mulle ei tullut mieleenkään tilaisuuden olleen Kokoomuksen kesäpäivät eivätkä ne olleetkaan muuten kuin huumori mielessä. Huumori tuntuu kadonneen ellei nyt Ukista niin ainakin blogeista. Yrittää nykyään kirjoittaa vähänkin ilman otsan rypistystä niin kyllä alkaa tuiskuttaa lunta tupaan. Kiitos vieläkin kutsusta, Juhalla on hieno ja viihtyisä paikka. Tiätty Lokalahdella.

  VastaaPoista
 10. Kiitos käynneistä ja kommentistasi Harto! Juuri noin kuten Harto toteaa, huumorimielessä kokoomukset takarivin taavien kesätapahtuma, jossa läsnä olivat Harto, Juha ja mina. Taisipa keskustelussakin politiikka jäädä todella vähiin ja lähinnä juteltiin urheilusta. Pääasia oli, että oli mukavaa ja kaikki viihtyivät. Kuten Harto toteaa, puitteet olivat hienot eikä mielestäni porukassakaan ollut valittamista - PITÄNEE JÄRJESTÄÄ UUSIKSI muutamilla uusilla kasvoilla vahvennettuna ja tietenkin jollain aivan erilaisella nimellä! Olisiko kokoomuksen takarivin taavien syystapahtuma hyvää?

  VastaaPoista
 11. Päättäjät samanlaisia kukaan ei välitä vaikka varhaiskasvatukseen hakataan miljoonia ylimääräistä rahaa. Turussa kokoomus osti valtuutettuja äänestämään Arvea ja Saarikko ensimmäisenä myi äänensä.

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneiistä ja kommentista! Näinhän se on, mutta toisaalta vapailla palstoilla suoraan esitetyillä kysymyksillä paljastetaan salailijat ja hämäräheput - HE VAIKENEVAT!

  VastaaPoista
 13. Java, kuka oli ensimmäinen kaupunkilaisten kanssa keskustellut virkamies?

  VastaaPoista
 14. Saanko sekaantua? Olisiko ollut Kustaa II Aadolf?

  VastaaPoista
 15. Kiitos käynnaistä ja kommenteista! Taitaa olla hiukan tuoreempikin tapaus: Koski oli jo aamukuudelta töissä ja vastaili ihmisten soittoihin. Parviaisen kanssa oli sellainen systeemi, kun menin häntä tapaamaan, ilmoitin, että nyt kysymyksiä tänne kommennteihin. Saapuessani Parviaisen juttusille hänellä oli vastaukset valmiina ja julkaisin täällä - siitä on rutkasti aikaa ja moni asia on ajan myötä muuttunut.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!