perjantai 2. syyskuuta 2016

UUSIKAUPUNKI MYY VANHAINKODIT ULKOMAALAISELLE PÖRSSIYHTIÖILLE?

Minulta kysyttiin taannoin kahden uusikaupunkilaisen vanhainkodin myynnistä ulkomaiselle yritykselle. Samalla minulta udeltiin, ovatko demarit po. myynnin takana. Jututtamani demarivaltuutetut eivät tienneet asiasta mitään. Heidän mielestään syy saattoi olla siinäkin, että ryhmä ei ole kokoontunut ja seuraava kokous on torstaina. Niinikään valtuutetut eivät tienneet siitäkään, mitään, että kaupungin hallituksen demarijäsen siirtyisi pian varhaiseläkkeelle jäävän johtajan tilalle kaupunkiorganisaation huipulle.

Sain tänään epävirallista, mutta varsin luotettavaa tietoa sudenpesästä Mörnestä. Sen mukaan Uusikaupunki on myymässä kaksi vanhainkotiaan kansainvälisen pörssiyhtiön omistamalle suomalaiselle toimijalle. Asiaa on käsitelty, keskustelutasolla, kaupunginhallituksessa. Keskustelusta on jäänyt mustaa valkoiselle, koska muuten asiaa paljastava argumentti olisi jäänyt löytymättä. Argumentti todistaa kuitenkin kiistatta sen, että myyntiä valmistellaan ja myös sen, että hallituksemme enemmistö on myynnin takana. Hallituksen sisäisistä voimasuhteista en tiedä varmasti, mutta, historiaan nojaten, epäilen kyseessä olevan 6-5 oikeistovoitto myynnin selvittämisen puolesta.

Kannattaa pitää tiukasti mielessä, että Uudenkaupungin kaupunginvaltuusto on tehnyt yksimielisen päätöksen, jonka mukaan kaupunki hoitaa po. sektorin omana työnään käyttäen apuna pieniä paikallisia alan toimijoita. Päätöstä tehtäessä puheenvuoroissa suljettiin jyrkin sanakääntein ulkolaiset pörssiyhtiöt pois mahdollisten toimijoiden joukosta. Voimakkaimmin tuossa kokouksessa yksityistämistä vastustivat Lea Myllymäki sekä Juha Nevavuori ja taisin minäkin tokaista jotain asian tiimoilta. Se on kuitenkin selvää, että Uudessakaupungissakin valtuusto on kaupungin korkein päättävin elin ja nyt toimitaan räikeästi valtuuston tekemän päätöksen vastaisesti.

39 kommenttia:

  1. Siinä näet, ei demarit lipsu. Sen tekevät porvarit. Pyydä anteeksi demareilta.

    VastaaPoista
  2. Kyllä lipsuvat. Varman lähteeni mukaan vain Forss ja keskusta vastustivat myyntiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis kokoomus,demarit ja persu pettivät. Demari pyytää Javalta anteeksi.

      Poista
  3. Ei siellä hallituksessa ainakaan sellaista demaria ole, jolla on pätevyys vesilaitoksen johtajaksi. Ai juu, mutta olihan/on siellä Hallikainenkin...

    VastaaPoista
  4. Vesilaitokselle haetaan teknistä ihmistä. Sellaista ei ole demarien kh-ryhmässä. Kysymys:
    millä pätevyydellä ja kenen päätöksellä vaan mennään johonkin kaupungin johtavaan virkaan?
    Mr. J. Valkonen voisi avata asiaa hieman lisää.
    Onko kyseessä opetustoimi? Se on käsitykseni mukaan ainoa toimi johon demariryhmän kahden naisen pätevyys riittää. Mutta se päätös?
    Kertokaahan koska asia on jo monen tiedossa.

    VastaaPoista
  5. Olihan Ugissa terveystarkastajakin jonka pätevyys perustui demarien jäsenkirjaan ja ajokorttiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1970-luvulla kaikki tuommoinen oli mahdollista. Ja käytössä myös. Demarit olivat silloin voimansa tunnossa. Jopa kaupunginjohtaja oli osa demarimafiaa. Vaan katoavaista on ollut....

      Poista
  6. Nyt eletään vuotta 2016. Pätevyys on oltava hankittuna eikä pelkkä jäsenkirja ole ainakaan enää mikään pätevyys. Joten palataan Valkosen väitteeseen.

    VastaaPoista
  7. älkää uskoko näihin Valkosen valheisiin. Inhottava riidankylväjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosen kirjoitukset totta kunnes toisin todistetaan.
      Anonynny 18.28 vasta suuri valehtelija onkin kun väittää totuutta valheeksi.
      https://www.youtube.com/watch?v=EGYJH_QXIbE

      Poista
  8. Mikä on nyt valhe? Joku selventää jos joku on valhe. Lisäksi kirjoittaa nimensä alle selvennökseensä. Ihan vaan muistutukseksi ellei itse tajua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupunki ei ole tehnyt myyntipäätöstä vanhainkodeista ja Java väittää niin.

      Poista
    2. Eihän siinä lue vaan on myymässä, joka ei tarkoita vielä lopullista myyntipäätöstä

      Poista
    3. niin java kuitenkin antoi ymmärtää

      Poista
    4. Asian on tullut tapetille, eihän kai asiaa oteta esille hallituksessa jos näin ei ole kaavailtu.
      Yleensä kun jotain asiaa ollaan viemässä salassa ettenpäin,niin siihen littyy jotain joka ei kestä päivänvaloa.Mitähän suhmurointi ko asiassa mahtaakaan olla????

      Poista
    5. Kohta tulee lisää tietoa. Nyt on kaupankäynti menossa. Dem ja kok ovat löytäneet toisensa jos oikein tarkkaan tulkkaatte viestintää.

      Poista
  9. Juuri noin se menee. Ei ole mitään hirveämpää kuin kokoomuksen ja demareiden sulle mulle politiikka. Salaa kähmitään ja kaupunkilaisten rahat viedään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä jää kaupungin edut toiselle sijalle, on tuhoisaa veromaksajille.

      Poista
  10. Demarit opetti Nikulalle Walan tavat. Taas salaillaan ja kähmitään.

    VastaaPoista
  11. Mekin udellaan Valkonen sinulta miksi tälläistä tehtäisiin mitä uusimmassa blogissasi kirjoitat. Ukin Kokoomus ei toimi näin ilman Järvisen ja Nikulan hyväksyntää. Joten mitä Kokoomus saa vaakakuppiinsa jos hallituksen demarinainen istutetaan Mörneen? Onko kaupunginjohtajankin paikka avautumassa tässä "selvittelyssä" jossa asioita niputetaan?
    Tämän voi lukea että silloin se tulee Kokoomukselle.
    Jännityksellä odotamme kuka vastaa kun nimellä puhutellaan.
    Lisätään nimien listaan vielä demarien Koski ja Vasama. Yksikään mainituista dem ja kok valtuutetuista ei ole ollut tekemässä viime valtuustokaudella päätöksiä Ukin vanhustenhoidosta.

    VastaaPoista
  12. Valtuuston päätös sitoo kaikkia, ei vain niitä jotka ovat päätöstä tekemässä.

    VastaaPoista
  13. Ukissa tapahtui muutos. Ennen Koski vei Walaa. Nyt rouva Koski vie Nikulaa.

    VastaaPoista
  14. Ikäystävällinen Uusikapunki 2015-2016
    Suunnitelma ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden,toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukemiseksi sekä iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen ja omaishoidon järjestämiseksi ja kehittämiseksi

    Sosiaalilautakunta 22.1.2015
    Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 2.3.2015

    Oletko Java lukenut tämän?

    VastaaPoista
  15. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kuten mainitsin, hain vahvistuksia kuulemilleni huhuille ja toinen niistä vahvistui. Huhut sikiävät yleensä epäonnistumisista ja siitä kuoriutuvasta tyytymättömyydestä, joten ei ihme, jos sivistyspalvelukeskuksen huipulle povataan keskusteluista tuulta ja tuiverrusta. Kun taustalta löytyy päättäjän tai hänen työnantajan etu, alkaa tavanomaisesti salailu ja näin lienee käynyt meidän yksimielisyyskiimassa - tämä on arvelua, sillä minua varjellaan tiedolta.

    Kokoomus on kannattanut yksityistämistä jo vaalien alla ja demarit vastustaneet sitä. Nyt tuntuu ihmeelliseltä, mikäli demarit heilahtavat kertaheitolla kokoomuksen taakse, mutta tälle yksityistämistä suosivaksi muuttuneelle demarikäytännölle voitaneen sen todennettua antaa jatkossa nimitys myllymäkiläistyminen. Kuinka arvokas onkaan kaupungille palvelujaan myyvälle yritykselle päättäjä, joka häikäilemättömästi ajaa työnantajansa etua kaupungin päätöselimissä. Tällainen luottamushenkilö mahdollistaa yrityksen kasvun ja takaa miljoona investointien muuttumisen miljoona voitoiksi. Tämä korostuu, jos kaupungissa ei ihmeemmin välitetä tai hoksata jääviyden perään.

    Olen lukenut mainitun sepustuksen ja suosittelen sitä muillekin(löytyy googlettamalla). Eikä innostuta solvaamaan nimettöminä personoiden luottamushenkilöitä. Oltiin jo yöllä luisumassa rajan yli. Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
  16. Vanhustyön nettisivujen mukaan

    Uudenkaupungin kaupungissa käytetään vanhusten ympärivuorokautisessa hoidossa ensisijaisesti kaupungin omia hoitopaikkoja.

    Valtuuston hyväksymän Ikäystävällinen Uusikaupunki 2015-2016 suunnitelman mukaan

    Vähennetään pitkäaikaisen laitoshoidon osuutta ympärivuorokautisessa hoidossa ja hillitään vanhustyön kustannusten kasvua. Vastaavat hoitopaikat järjestetään tehostettuna palveluasumisena, joko omana toimintana tai tarjoamalla asiakkaalle tehostetun palveluasumisen palveluseteli.
    Tehostetussa palveluasumisessa asuvien osuus 31.12.2020 123-144 henkilöä

    Kun tuosta 123-144 luvusta vähennetään kaupungin omien tehostetun palveluasumisen paikkojen määrä, saadaan yksityisiltä palveluntarjoajilta ostettavien tai palvelusetelillä hankittavien paikkojen osuus v 2020.

    Asiaan perehtyneenä varavaltuuttettuna varmaan tiedät montako tehostetun palveluasumisen paikkaa kaupungilla on?

    VastaaPoista
  17. Tehostetun palveluasumisen ostopaikoilla tässä juuri pelataan. Kaupunki ei panosta ikäihmisten kotona asumisen mahdollisuuden parantamiseen tarpeeksi ja siksi virta on kasvavassa määrin laitoksiin.

    Mitä taas tulee huhujen tai blogin tekstiin niin saimmeko Valkoselta jotain lisävaloa?

    VastaaPoista
  18. Ne jotka voisivat vahvistaa asiat vaikenevat ja kähmivät. Hyvä että Java nosti asian esille. Muuten näillä olisi menty vaalien ohi kenenkään tietämättä mitään.

    VastaaPoista
  19. Tiedonsaanti ja keskustelu on Harton ja yhden varavaltuutetun varassa. Missä aina pää auki oleva Järvinen on tai Nikula. Näin kaikki isot asiat etenee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokoomuksella on oma foorumi, jossa Nikula ja Timo Järvinen ja muut kokoomuslaiset keskustelevat.

      Poista
    2. Kannattaa käydä lukemassa, niin havahtuu Ugin kokoomuslaisuuden tilaan. Eu tule sitten tehtryä virhettä kuntavaalien äänestyksessä.

      Poista
  20. Järvinen uusine leukapartoineen ainakin näytti olevan plarissa tänään. Ja Nikula käy teknisessä lautakunnassa ohjeistamassa demarivetoista lautakuntaa. On nimittäin nyt tilanne päällä yhdellä virkamiehellä, jota ei vielä ole muistettu tässä blogikeskustelussa.

    VastaaPoista
  21. Siinä on Walaakin kalliimpi kaksikko Uudellekaupungille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Millä perusteella???Lukuja kaivataan, tuota ei usko vanha Erkikä.

      Poista
  22. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eiköhän Walan jättämän valtatyhjiön nykyiset täyttäjät ole pistäneet kaupunkimme talouden kohtuullisen hyvään kuosiin, joten melkoisen posketon syyte Nikulaa ja T. Järvistä kohteen. Ja mikäli kyse on henkilökohtaisista talouksista, taitaa kaksikko olla silläkin saralla vahvemmilla. Kokoomus, ei sieltä saamieni tietojen mukaan, ole sopimassa demarien kanssa vitoskerroksen Vilman ennenaikaisesta vaihtamisesta. Mielestäni, jos ihminen ei pysty jossain yhteisössä työskentelemään vastaten taloudellisesta vastuusta,ei hän voi tehdä sitä toisessakaan yhteisössä. Tässä maassa asioista päättää oikeuslaitos. Minä jos kuka, tiedän kokemuksesta, että perättömän tutkintapyynnön voi tehdä kuka tahansa ja mistä tahansa, joten sen perusteella ei saa tehdä lynkkauspäätöksiä.

    Kuten kaikki asiasta kiinnostuneet ja sen seurauksena siihen perehtyneet tietävät Uudenkaupungin huoltosuhteen olevan Suomen surkeimpia ellei surkein vuonna 2020. Tätä ongelmaa ei pidä vastaanottaa tekemättä mitään eikä sitä poisteta yksityistämällä. Tätä kaupunkia täytyy kehittää, kasvattaa jne.

    Jos teemme selvityksiä vanhainkotien myynnistä, täytyy meidän selvittää muutkin vaihtoehtoja, kuten esim. nykyisen toiminnan jalostaminen tehokkaammiksi. Pitäkää mielessänne, että jo lähes kymmenen vuotta Uusikaupunki on maksanut verrokkikuntiin verrattuna vuosittain noin puolitoistamiljoonaa euroa extraa sosiaali- ja terveyspuolen pyörittämisestä. Kun emme ole tarjonneet mainitulla sektorilla mitään muita kuntia ihmeellisempää, olemme tavallaan heittäneet rahaa hukkaan 15 milj. €, jospa ensin tukittaisiin tuo reikä.

    Aivan ensimmäiseksi po. asia tulisi tuoda valtuustotasolle avoimesti eikä toimia salaillen ja tuloshakuisia valmisteluja tehden vastoin voimassaolevaa valtuuston päätöstä. Tulevaisuuden päätös on tehtävä huomioiden kaupunkimme 15 000 asukasta ja heidän etunsa. Mikään periaate yksityinen vai julkinen tai mikä yhtiö ei saa ohittaa kaupunkilaisten etua tulevaisuuden vanhuspalveluista päätettäessä.

    Olemme kohdelleet säästömielessä lapsiamme ja nuorisoamme huonosti ja siksi nuoriväki on muuttanut kaupungistamme pois. Jos teemme vanhuksistammekin säästökohteita, ei tänne jää kohta ketään. Onhan se noloa, jos hautausmakin tekee kuolemaa ja sen laajennus otetaan uusiokäyttöön esim. istuttamalla metsäksi. Kun puhun kaupunkilaisten edusta, tarkoitan myös vanhainkotien työntekijöitä. Myös heidän tulevaisuuden työpaikkojen on oltava inhimillisiä ja siten heidät on huomioitava päätöksiä tehtäessä. Käykääpä perehtymässä keskustelupalstoilla näiden palvelurahasampojen työoloihin, niin ymmärrätte mistä jorahtelen.

    Opiskelkaa Ikäystävällisestä kaupungistamme: http://uusikaupunki.fi/docs/sote/Ikaystavallinen_uusikaupunki_suunnitelma_kv20150302.pdf

    VastaaPoista
  23. Yksikään toimija ei tule ostamaan vanhainkoteja harjoittaakseen siellä mitään hoitotyöhön liittyvää toimintaa. Tilat eivät ole siihen soveltuneet vuosikymmeniin.
    Populistille sanoisin että käy tutustumassa hoito-oloihin niin ymmärrät mitä tarkoitan. Ääniä et asukkailta saa eikä kyllä kukaan muukaan.

    VastaaPoista
  24. Tälle tarttis tehrä jotain

    63
    Palveluiden järjestämissuunnitelma vuoteen 2017 Uusikaupunki on ikärakenteeltaan Suomen toiseksi nopeimmin ikääntyvä kaupunki. Tilastokeskuksen ennusteiden mukaan Uudenkaupungin asukasluku vähenee vuodesta 2015 vuoteen 2030 mennessä 713:llä asukkaalla ja samanaikaisesti 75-84 vuotiaiden ja 85 vuotta täyttäneiden asukkaiden määrä lähes kaksinkertaistuu (Liite 1, taulukko 1).Ikääntyneelle väestölle suunnattavien palveluiden palvelurakennetta suunniteltaessa on erityisesti huomioitava muistisairauksien palveluille asettamat haasteet. Dementia on ikääntyneillä henkilöillä tärkein yksittäinen tekijä, joka johtaa toimintakyvyn heikkenemiseen, avun tarpeeseen ja laitoshoitoon 65–75 vuotiaista keskivaikeaa tai vaikeaa dementiaa esiintyy 4,2%:lla ikäryhmästä, 75–84 –vuotiaista 10,7%:lla ja 85 vuotta täyttäneistä 35%:lla(Liite 1, taulukko 2).

    VastaaPoista
  25. Täytyy muistaa, että ennusteet voivat mennä pahasti pieleen jonka Mauri Kontu todisti ja esitti valtuuston kokouksessa aikoinaan toisen asian yhteydessä.

    VastaaPoista
  26. Jos kaupunki on todella jatkossa vain vanhusten asuinkunta niin nyt on aika rakentaa myös palvelut tätä silmällä pitäen. Nuorten ja lasten palveluja (mm. koulut ja päiväkodit) on syytä karsia koska heitä ei enää jatkossa ole samassa suhteessa kuin nyt. Liikuntapaikat on suunniteltava ikääntyvien ihmisten tarpeiden lähtökohdista jne. Kaupungin strategia ja markkinointi on muutettava houkuttelemaan tänne varttuneempaa väkeä. "Uusikaupunki vanhusten paris"

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!