lauantai 24. syyskuuta 2016

DEMAREISTA SITTENKIN TYÖVÄENPUOLUE?

Hallituksen viime kokouksessa demarien tammatroikka ei yllättänyt yhtään. Vaikka yksi heistä jäi pois edistävän lähtölaukan vuoksi löytyy puolueesta kolme salaajaa asialle, jonka kaikki olisivat saaneet muutenkin tietää. Ehkä poliittisessa mielessä pitäisi tammatroikan sijaan puhua ruunatriosta, koska kaupunginkannalta mitään merkittäviä ideoita tämä ideamaho porukka ei ole kyennyt synnyttämään. Demarien käytös  hallituksessa herättää keskustelua ja kiukkua. Tuskinpa työväentalolla, työläisiltä piilossa kokouksiaan pitävät, ökydemarit tietävät, mitä heistä kadulla, autotehtaalla ja mm. Kalannissa ajatellaan.

Voimakkain ja useista suista toistettu epäilys liittyy entisen kaupunginjohtajan puolisoon. Osa kansan syvien rivien demareista epäilee hänen olevan hallituksessa ainoastaan peittämässä miehensä jälkiä ja kääntämässä katseita pois kaupunkimme talouden savuavista raunioista. Toiset epäilevät oikeudessa syytettyjenpenkillä istuvan virkahenkilön kertoneen hallituksen ökydemareille: JOS MINÄ JÄÄN KIINNI, EN OLE AINOA KIINNI JÄÄNYT , KERRON KAIKEN, MITÄ VUOSIEN VARRELLA ON TOUHUTTU! Moinen pohdinta ei rajoitu ainoastaan rividemareihin, muissa puolueissa kumpuaa huomattavasti rajumpia epäilyksiä menneestä. Ja jos paikalliset persut olisivat nyt hereillä, he tulisivat ryminällä esiin ja turvaisivat asemansa työväenpuolueena.

Demaritrion  yrittäessä hyssytellä casea Kokoomus on avoimuuden kannalla, vaikka toinen syytettyjenpenkillä istuva henkilö kuuluu pitkäaikaisiin puolueen kannattajiin. Tämä osoittaa vaikeassa tilanteessa puolueen valitsevan kaupunkilaisten edun. Kokoomuksen ratkaisu on looginen, sillä äänensä vaaleissa hallituksen jäsenille antoivat kaupunkilaiset  eikä puolue. Demareiden rintama ei kuitenkaan ollut yhtenäinen, sillä varajäsenenä paikalle saapunut Heli-Päivikki Lauren ei äänestänyt salailun puolesta. Lauren on, toisin kuin muut demarien hallituksen jäsenet, tavallinen kaupunkilainen eli sairaanhoitaja.

Samassa lautakunnassa H-P Laurenin kanssa istuneena tunnen hänet ja  uskon hänen kykenevän nostamaan SDP:n paikallisen valtuustoryhmän siitä nykyisestä alennustilasta, johon se Ahosen, Helmisen ja Vartiaisen poistumisten jälkeen ajautui. Puolueen valtuustoryhmästä löytyy kykyä ja sen myötä ideoita kuten tekojakin alkaa syntymään. Ensin kuitenkin puolueesta täytyy raivata pois johtoon pesineet aatteenraiskaajat ja omahyväiset itselleen pelaavat juipittaret. Siinä piisaa työsarkaa, mutta en pidä sitä Heli-Päivikin kaltaiselle todelliselle demarille mahdottomana.

Koomiselta demarien tilanne näyttää myös valtuustossa ensinnäkin siksi, että autotehtaassa on jo miltei 2 000 työntekijää muttei yhtään heistä istu työväenpuolueen valtuutettuna. Toinen demarikoomisuus piilee valtuustossa istuvassa  demaripääluottamusmiehessä, sillä miehen eläkeläiskollega  kepittää hänet politiikan jokaisella saralla. Vuosisadan vaalivoitto odottaa Vasemmistoliittoa ellei Heli-Päivikki Laurenin tyyli ala saada sijaa puolueen politiikassa. Entäpä persut? -Heidän kotisivunsakin on viimeksi päivitetty toukokuussa 2015, joten se siitä...


30 kommenttia:

 1. Jos Java keskittyisit paskapersuihin. Sinnehän sinä kuulut ja siellä on sinulle ihan riittävästi ongelmia hoidettavana.

  VastaaPoista
 2. Hyvä analyysi taas ! Mielelläni näkisin sellaisen firman kuin Finndomo käsittelyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entä Tirkkalan kuvio???

   Poista
  2. Jos tarkoitat Tirkkalalla maakauppoja Sukarin kanssa, niin voin sanoa, että minä aikoinani annoin Hymy- lehdelle jutun aiheen.Hartoa asiasta kiiteltiin,. eikä Harto jostain syystä oikonut asiaa. Mutta minä, naisihminen, sen jutun annoin lehdelle.

   Poista
  3. Juuri näin meni kuulin nimenkin enää en muksta

   Poista
 3. Uudessakaupungissa oli rehelliset vaalit ja siinä menestyneet sosialidemokraatit käyttävät saamaansa valtaa. Suuressa puolueessa on erilaisia näkemyksiä ja ne näkyvät äänestyksissä. SDP lähtee vahvana ja yhtenäisenä tuleviin kuntavaaleihin.Turhaan kylvät eripuraa ja valitat, kun itse et päässyt valtuustoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä unta nää. Pääseekö nyt yhtään autotehtaan työläistä demareiden listalle

   Poista
  2. Anonyymi kertoo demarien lähtevän vahvana ja yhtenäisenä puolueena tuleviin vaaleihin. Ei kyllä siltä näytä. Juuri taannoin puolutoveri puukotti Veeraa selkään ja väitti että vain pienelle piirille kerrotaan demareissa tärkeistä asioista. Tulkaa äkkiä muut siltä pois jättäkää vain se pieni piiri sinne oman onnensa nojaan.

   Poista
 4. Mitä demarit ovat salanneet hallituksessa?

  VastaaPoista
 5. Olisivat halunneet salata, mutta demokratia voitti.

  VastaaPoista
 6. Ugin demarit elää omaa maailmaansa. Saavat vaaleissa kansalta kovan tuomion.

  VastaaPoista
 7. Demareilta kuulemamma tulossa aloite, että Pakkahuoneen rannassa saa laulaa työväenlauluja vain demarien jäsekirjan omaavat.

  VastaaPoista
 8. Demarit on muutaman rikkaan naisen asialla. Työläiset laulakoon työväen lauluja eikä demariporvarit.

  VastaaPoista
 9. Mutta missä ovat ugin persut? Niitä ei näy, ei kuulu.

  VastaaPoista
 10. Jotkut asiat halutaan viimeiseen saakka salata, toiset tuodaan julkisuuteen jo ennen tutkintapyyntöjen kirjoittamista. Kiusallista. Kenen yksittäisen tahon etu on kyseessä, niin se ratkaisee.

  VastaaPoista
 11. Javasta jätetyt tutkintapyynnöt uutisoitiin isosti. Niitä käytettiin politiikassa lyömäaseena, vaikka tutkinnat eivät koskaan edenneet oikeuteen. Miksi nyt ei toimita samoin?

  VastaaPoista
 12. Miksi Uudenkaupungin Sanomissa ollaan nyt hiljaa, kun demaria epäillään ja hän joutui vielä oikeuteen asti.

  VastaaPoista
 13. Mielekiintoista kun joidenkin eddokkaitten perässä luki sitoutumaton ja olivat demarien listoilla.
  Vaikka on sitoutumaton niin silti täytyy äänestää ryhmäpäätösten mukaan, tuolainen on toisaalta äänestäjien kusettamista.
  Vassareilla ei tehdä ryhmäpäätöksiä siellä saa vapaasti äänestää jaa tai ei tulematta muiden puoluetovereiden solvaamiseksi.

  VastaaPoista
 14. Uudessakaupungissa demarit on ollut alistettu jollekin yhdelle toverille. Ryhmäkuriin vedoten on valtuutetut pakotettu yhden ihmisen mielipiteiden taakse. Jos et tottele ryhmäkuria on painostus kova. Muistakaa Aaltosen saama kohtelu.

  VastaaPoista
 15. Tarmokas ystäväsi!

  Java et käy Forssin blogissa, mutta voit täällä kertoa oman kantasi siellä esitettyyn mielipiteeseen:

  Eikö näinkään läpinäkyvää toimintaa nähdä? kirjoitti 25.9.2016 klo 17.54
  Onko Ugissa erityisen paljon tyhmiä? Kysymys on ajankohtainen lukiessa S:n kommenttia. Viime vaaleissa äänestettiin Muutosta jotka saivat valtuutetun. Tätä eikä hänen varamiehiään ei ole juuri valtuustossa näkynyt. Nyt eräissä kommenteissa 3:n koplaa taas kehutaan, miksi? Eikö tehtävän hoitamatta jättäminen avaa silmiää näkemään totuus? Mitä Wala on tehnyt valituksi tulemisen jälkeen? Hakenut vain henkilökohtaisia etuja. Nämä jäivät saamatta ja nyt äänestelee tähtäimessä vain vahingon tuottaminen entisille puoluetovereille. Loppu kesästä hän neuvotteli kokoomuksen kanssa paluusta, vaatimuksinaan tärkeitä paikkoja vaalien jälkeen. Siihen ei suoraan suostuttu vaan vaalit ratkaisevat. Nyt Wala lähtee omalla porukalla vaaleihin tavoitteena vaaankieliasema ja pääsy sanelemaan tulevat paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myllymäki on törkein peluri. Siirty rahan voimalla pörssiyhtiön johtajaksi. Vaaleissa oli voimakkaasti yksityistämistä vastaan. Nyt hyväksyy kaupungin työn siirtymisen työnantajalleen.

   Poista
 16. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ensinnäkin meillä valtuustossa on istunut jopa toinen varavaltuutettu. Toiseksi porvarit sopivat keskenään ettei meille anneta ensimmäistäkään luottamuspaikkaa, jopa vihreillä on niitä, vakka heillä ei ole yhtään valtuutettua. Kolmanneksi meitä kiellettiin esim. tekemästä aloitteita jne. En saa tietoa päätettävistä asioista, minua ei kutsuta edes budjettikeskusteluihin tai minulle ei ilmoiteta edes valtuuston istuntojen ajankohdasta. Yhteen ynnättynä meihin suhtaudutaan valtuustossa vihamielisesti.

  Jos olemme olleet valtuustossa, on siellä äänestetty jostain merkittävästä asiasta tai olemme jättäneet siellä merkittäväsisältöisen aloitteen tai esittäneet muuten jotain. Merkittävänä pidän esitystä siitä, että vastuuvapautta ei myönnetty hallitukselle. Ikävää, että isojen ryhmien pelipolitiikka vesitti koko asian valitsemallaan pellevaliokunnalla. Yritin saada kaupungissamme avointa keskustelua, valmistelua ja kotoutussuunnitelman esittelyä sekä äänestystä valtuustossa. Finaalissa viisi oli esitykseni takana, ettemme osallistuisi kaikille osapuolille ongelmia tuottavaan ihmiskauppaan.

  Yhden valtuutetun Muutos on tehnyt enemmän aloitteita ja esityksiä kuin yksikään toinen valtuustoryhmä ja toiminut muutenkin aktiivisesti. Mielestäni jo tämä on jonkinmoinen saavutus siihen nähden, että meitä on yritetty kaikin vihankeinoin vaimentaa. Jos arvostat enemmän ison puolueen seuraa johtajaa -systeemin viimeisintä ja hiljaisinta, aina paikalla kumileimasin valtuutettua, niin onnittelen: TULEVISSA VAALEISSA VAIHTOEHTOJA RIITTÄÄ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti Wala ja Nummi sopi.Sitten kävikin että Wala laitettiin piippuhyllylle.

   Poista
  2. Lahtonen pisti Nummen syrjään ja valitsi Jokisen persujen johtoon.

   Poista
  3. kuka on Jokinen?

   Poista
  4. En ole ikinä kuulutkaan persujen Jokisesta.

   Poista
  5. Sillä se sopii Ugin peruihin ei kuulu eikä näy.

   Poista
 17. Valehtelet!!! Vain ani harvoin teistä on kukaan paikalla. Ei 3:lla voi olla jatkuvasti menoa kokouspäivinä. Miksi olette liittoutuneet porvarien kanssa? Vasemmisto antoi vihreille paikan. Aloitteiden tekoa ei voi kieltää. Saat tietoa aivan yhtä paljon kuin muutkin varavaltuutetut. Kutsu varavaltuutetulle tulee sen jälkeen, kun valtuutettu on ilmoittanut esteellisyyden. Teillä ei estettäkään viitsitä ilmoittaa.

  VastaaPoista
 18. Kiitos käynneistä ja napakasta kommentistasi! En todellakaan VALEHTELE!!! En mene valtuustoon tyhjänpantiksi istumaan ja kuulemaan muutamien tyyppien ylimielistä yksimielisyyden ylistystä. Jos menen valtuustoon, täytyy sillä olla jokin muutakin merkitystä kuin kokouspalkkion saaminen. Emme me kenenkään kanssa liittoutuneet, luulimme kuuluvamme oikeistoon, mutta yllättäen emme kelvanneet sinne. Porvarit eivät koko kautena oikoneet tekemäänsä vääryyttä En todellakaan saa tietoa esim. viime valtuustonkokouksesta en saanut kuin liitteet. Miten käsittelet esim. budjettia, jos pääsy toiseen budjettiseminaariin estetään?

  Viime valtuustokaudella en ollut yhdestäkään valtuuston tai lautakuntien kokouksista pois. Olin aika näkyvästi esillä yrittäessäni viedä asioita, kaupunkilaisten kanalta katsoen, parhaaseen suuntaan! Kun vielä huomioidaan, että millekään veronmaksajien kustantamille huvimatkoille tai joulupuuron syöntiin en osallistunut, niin tämä todistanee minun tulevan paikalle, jos paikalla olollani on jotain virkaa.

  VastaaPoista
 19. Minkä luulet muuttuneen? Tuskin sääntöjä muutetaan.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!