torstai 15. syyskuuta 2016

Uusikaupunki 400 v: TULE JUHLAPASK....!

Harva kaupunki Suomessa on pääsyt tai pääsee viettämään 400-vuitisjuhlia, joten yleiset juhlakäytännöt eivät vielä pinttymisellä kangista merkkipäiviä kaavoihin harmaisiin. Kuntien ja kaupunkien 400-vuotijuhlinnassa jää armottomasti tilaa luovuudelle plus persoonallisuudelle. Juhlaperinteeseen kuuluu prameisiin puitteisiin ja hyvään ruokaan satsaaminen. Uudessakaupungissa joidenkin juhlatarjoiluveikkaukset kääntyivät ruokapuolelle, sillä jaettiinhan kansalle, vain muutama vuosi sitten, ilmaiseksi tuhansia makkaroita ja tonkkatolkulla kahvia. Tuolloin juhlittiin vain yhtä "virkahenkilöä", joten, kun nyt tulee olemaan kyseessä koko kaupungin ja menneiden uusikaupunkilaispolvien työn ja saavutusten juhliminen, muutamat ounastelivat juhlahumun kohokohdaksi melkoisia bakkanaaleja liha- ja viinipatoineen.

Realistisimmat aprikoijat pohtivat, että tuo yksi juhlittu virkahenkilö oli niin suuri messias etteivät päättäjät tai valmistelijat pidä häneen verrattuna tavallisia kaupunkilaisia, saati kaupunkia juhlavuotenakaan eltaantuneen nakkien keitinvesien tai berliininmakkarakuorikiisselien arvoisena. Siksipä hiljaa viivytellen valmisteltu, puolen miljoonan euron arvoinen 400-vuotisinvestointi, on aivan päinvastaista kuin grillaaminen, juominen tai ruokailu: UUSIKAUPUNKI SAA 400-JUHLAVUODEKSI KAKSI UUTTA PASKAHUUSSIA!

Ns sirkuskentälle ts. Vannaksen aukiolle on rakennettu ruhtinaallinen pyttyistuin. Pytyllä saa istahtaa max 20 min, sen jälkeen elektroninen ääni karkottaa istuskelijan. Saas nähdä kuka virkakoneiston huipulta saapuu julkisuuden valokeilaan vääntämää 400-vuotisjuhlatortun!

Juhlaistuin on varustettu kansainvälistä käyttöä vieraskielisin opastein. 
Tämä pömpeli sisältöineen kustantaa noin 60 000€. Kaikki rahat eivät ole kaupungin budjetista, vaan Vannas säätiö on pistänyt ropoja likoon. Säätiön taustan vaikutukset on havaittavissa arkkitehtuurissa, sillä samaa tyyliä oli Auschw....
Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlavuoden suurin investointi löytyy urheilukentältä. Tähän pyttykatokseen on onnistuttu upottamaan miltei 400 000€. Investoinnin oivallisuutta ja säästäväisyyttä korostaa se, että nämä pytyt ovat vailla käyttöä talviajan, joten ne eivät kulu!
Kaikki sankoin joukoin Uuteenkaupunkiin nauttimaan erityisen erikoisesta 400-vuotisjuhlasta. Kuten juhlarakennelmista voitte päätellä, ne kuvaavat loistavasti valmistelumme tasoa, joka on pers... .

p.s ottakaa eväät mukkan!

16 kommenttia:

 1. selvähän tämä...

  VastaaPoista
 2. Melko kallista mutta elämä on

  VastaaPoista
 3. Vanhoja asioita taas jauhat. Päätökset on tehty aikoja sitteen. Katso tulevaisuuteen äläkä jauha vanhaa paskaa

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kuinka voidaan juhlia 400-vuotisjuhlia, jos ei saa muistaa muutaman viikon vanhoja asioita ja keskustella keskeneräisestä rakennuksesta, joka on vieläpä älyttömän kallis! Syöksylaskijoita kaikki tyyni...

  VastaaPoista
 5. Ihmettelen suuresti miksi lähes poikkeusetta kaupungin rakennuttamat rakennukset maksaa tähtitieteelliä summia rakennusteen kokoon nähden.Leväperäiset valtuutetut hyväksyvät, no tietysti kun ei ole omista kysymys.

  VastaaPoista
 6. Ellei maksa niin kokoomus aiheuttaa tilanteen, että maksaa. Kuten urheilukentän pukeutumistilat.

  VastaaPoista
 7. Turhaan java täällä möykkäät, olisit puuttunut asioihin valtuustossa. Ai niin ethän sinä sinne viitsi mennä.

  VastaaPoista
 8. En ymmärrä Javan tavoitetta tehdä Uudestakaupungista maanlaajuinen vitsi.

  VastaaPoista
 9. Javan pitäisi olla hiljaa, ettei muut huomaa munimista. Tämä on tähän asti paras syy estää kaupungin ongelmien korjaaminen. Sanos Java mitä mieltä olet johtajavirkamiehen potkuista.

  VastaaPoista
 10. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Vastaan kunnolla illanmittaan omalla alustuksella, mutta tässä voin jo todeta selkeästi ettei ole käydyn oikeusprosessin vuoksi syytä antaa suoraan potkuja vaikka tuomiokin tulisi. Katsokaapa määrättyjen kansanedustajien, entisten ministereiden taikka yhden maakuntajohtajan taustoja. Niihin verrattuna lopputili pienen rahakömmähdyksen seurauksena olisi kerrassaan kohtuutonta!

  VastaaPoista
 11. Kun muutkin saavat rötöstellä, eiköhän ruveta oikein porukalla rötöstelemään kymppi sinne tai tänne ja mieluimmin tänne.Otetaan javan neuvosta vaadin pienet kuprut sallitaan.

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistä ja kommentista! Meillä istui kotva sitten oikein valiokunta päästämässä liudan päättäjiä satojentuhansien eurojen vastuusta, joten eikö ole kohtuutonta, jos nyt samat tyypit jahtaavat yhtä virkahenkilöä vai onko tämä taas niitä tikulla silmään juttuja?

  VastaaPoista
 13. Java kuules, hiukan eri asiasta kysymys, tuolla periaattella mitä java kirjoitat pitäisi kaikki ja joka kunnassa pistää mäelle.Nyt kysymys ihan muista asiasta.

  VastaaPoista
 14. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! No ei nyt sentään joka kunnassa ja kaikki. Nyt on todellakin kyse ihan eri asiasta ja kuten sanon: ...ettei ole käydyn oikeusprosessin vuoksi syytä antaa suoraan potkuja vaikka tuomiokin tulisi. Painotan sanaa suoraan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtökohtaisesti kaikki julkista valtaa käyttävät henkilöt (=viranhaltijat) jotka tuomitaan rikoksesta eivät enää nauti sitä luottamusta mikä heillä oli. Tämän perusasian on tiedostanut myös rikokseen syyllistynyt viranhaltija joten teko on ollut tiedostettu. Rankaisematta jättäminen (=potkut) on tulkittava rikollisen suojeluksi. Java, voisit nyt vetää samaa linjaan kuin monessa Vannas -säätiön alustuksissasi vai voiko viranhalija tehdä rikoksia joutumatta mihinkään vastuuseen (esim. irtisanomiseen) niistä ?

   Poista
 15. Joka kunnassa on leväperäistä rahankäyttöä enemmän tai vähemmän, mutta se ei ole rikossssss!!!!!!!!!!!!!
  Kittiläs on ilmeisesti tehty rikos rahan käytöstä taas eri syistä, siellä taas tutkintopyynnön poliisille tehneellä annettiin kalossin kuva takalistoon. Asia on keskeneräinen ja ssaadaan siihenkinkin aikanaan lopputulos.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!