perjantai 9. syyskuuta 2016

UNOHTUIVATKO LAPSET?


Mynämäellä avattiin kotva sitten lasten liikuntapuisto. Kyseessä ei ole mikään mellevä tai hintava viritys. Sopivasti vaihtelevalle pinnalle rakennettiin kiipeilytelineitä, koripallokoreja, jalkapallomaaleja, kaukalo jne. ja lapset tykkäävät, kun saavat leikkiä ja urheilla ulkona.

Mynämäen keskustaan noussut liikuntapuisto on oikea lapsimagneetti. Muutaman kymmenentuhannen euron investointi synnytti puiston, jossa  puitteet tarjoavat lapsille mahdollisuuden leikkimiseen ja liikuntaan eli terveelliseen vapaa-ajan viettoon.

Uudessakaupungissa lapset, nuoret on huomioitu lähinnä säästökohteina. Kaupungin sijaan meillä puitteita ovat rakentaneet seurat ja järjestöt esim. tekonurmen teki UPK. Sama pätee senioreihin, joille Leijonat rakensivat monipuolisin liikuntakeitaan kaupungin keskustaan. Uudessakaupungissa ei voida puhua ikäluokkien vastakkainasettelusta. Sillä niin lapset, nuoret kuin ikäihmiset ovat jääneet säästökohteen asemaan. Kaupunkilaisten hyvinvoinnin laiminlyönnin vuoksi Uusikaupunki on menettänyt asukkaitaan. Seuraava menetys tuntuu osuvan sairaalaa ja se menetys koskee kaikkia kaupunkilaisia.

Uudessakaupungissa ei pahemmin riitä rahaa vanhuksille eikä lapsille ja väki muuttaa pois. Nyt kaupunki on investoinut budjetin ohi 14 000€ metsätiehen, jotta kaupungista pääsee poistumaan luomuhengessä asfalttia kuluttamatta ja huomaamatta. 


Uudessakaupungissa ollaan valmiita upottamaa kymmenenmiljoonaa euroa yhteen lahoon, puolityhjään ja vieläpä kymmenet vuodet vanhaan kouluun. Me olemme upottaneet kaupunkilaisten vastuille yli viisimiljoonaa euroa terästeollisuus haihatteluun. Kaupunginjohtaja teki salaa ja ilman päättäjien valmistelulupaa aiesopimuksen, yhden luottamushenkilön työhyvinvoinnin vuoksi. Mikäli tämä aiesopimus olisi toteutunut, siitä olisi seurannut kertaheitolla neljänmiljoonan euron miinusrysäys kaupunkimme talouteen.

Uudenkaupungin päätöksenteossa ollaan suvereenilla enemmistöllä hyväksytty täysin päättömiä  miljoonakohteita, joita ei normaali täyspäinen kolmivuotiaskaan sulattaisi. Päätösten seurauksena on poikkeuksetta ollut armoton tappio ja kaupunkilaiselle lankeavat vastuut.

Mikäli olisimme käyttäneet huuhaahan uponneet kymmenet miljoonamme toisin ja vaikka olisimme käyttäneet edes puolet tuosta summasta kaupunkilaisten hyödyksi ja säästäneet loput, olisi meillä nykyisin laadukas palloiluhalli, remontoitu uimahalli, moderneiksi entratut liikuntapaikat ja kaiken kukkuraksi entistä paremmat palvelut sekä kaiken kukkuraksi nykyistä tuntuvasti alhaisemmat verot ja taksat. Menneitä maksellessa katsotaan tulevaisuuteen positiivisesti. Viimeinkin talous on kunnossa, joten Uudellakaupungilla on realistiset edellytykset kehittää kaupunkiamme ja ensimmäiset kohteet voisivat olla uimahalli ja moderni monitoimihalli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!