maanantai 5. syyskuuta 2016

HÄRSKI MATAAMIMAFIA VEI DEMARIT 1800-LUVULLE!

Meissä  kaikissa asuu sisällä demari ja kaikki me saamme nauttia arjessamme sosialidemokratian hedelmistä. Ilman mainittua maltillista työväenpuoluetta  ja sen yhteistyötä teollisuuden, pääomapiirien kanssa Suomi saattaisi näyttää tänään kovin erilaiselta ja sopi kysyä olisiko meillä ilman demareita: kahdeksantuntista työviikkoa, viisipäiväistä työviikkoa, peruskoulua, sosiaaliturvaa, yleistä turvallisuutta jne.. Tavallisen ihmisen elämänlaatuun ja oikeudenmukaisuuteen tähdänneellä,1800-luvun lopussa alkaneessa, taistelussa oli vastassa oikeisto ja kirkko.

1900-luvun alussa maamme parlamentissa työväenpuolue saavutti yksinkertaisen enemmistön, kaupunkien päätännässä työväestöllä ei ollut, kuin marginaalinen rooli. Tuolloin jokaisella äänestäjällä oli valtaa maksamiensa verojen suhteessa - mitä enemmän maksoi veroja, sitä enemmän oli vaaleissa äänivaltaa. Toiset tekivät työt vailla kunnallista päätösvaltaa. Systeemi muuttui, kiitos työväenpuoleen, demokraattiseksi ja saimme maahan yleisen äänioikeuden aina kuntatasoa myöden. Tänä päivänä porvarit, jotka aikoinaan vastustivat tapahtunutta kehitystä, käyttävät kunnissa sitä valtaa, jota heillä ei olisi ilman sosialidemokraattien  taistelua.

Porvarien tulisi kiittää työläistaistelijoita nyky-yhteiskunnan suomista vaikutusmahdollisuudesta ja niin he tekevätkin, muistakaa uusikaupunkilaisen kokoomusvaikuttajan vappupuhetta keväällä 2016. Kyseessä oli vaikuttava tunnustus vastapuolen sille joukolla, joka antoi kaikkensa ja teki kapinan aikana ikävintä jälkeä vappupuheenpitäjän omissa riveissä. Kiitos demarien nykyään myös kaikki nykyiset kokoomuslaiset voivat ajaa omiensa etua, kuten keskustalaiset ja persutkin tekevät. Demokratia toimii oikealla, mutta entäpä vasemmalla eli sillä suunnalla, jota saamme kiittää suomalaisesta demokratiasta ja hyvinvointiyhteiskunnasta?

Aikoinaan luotiin koulutuskuviot ja terveyspalvelut, joissa mm. tohtorit ja opettajat palvelivat tavallista kansaa. Tämän onnistumiseksi tarvittiin tavallisten työläisten poliittista joukkovoimaa niin valtakunta- kuin kuntatasolla. Työläiset vaikuttivat eduskunnassa ja valtuustoissa . Aluksi heitä vastaan taistelivat mm. porvareiden rivissä istuneet pääomapiirit, tohtorit ja lääkärit. Tätä jatkui aikansa ja kiitos työläisten taistelun, yhteiskuntamme kasvoi sekä kehittyi ja viime kädessä kaikki sousivat Suomi nimistä venettä samaan suuntaan. Pääomapiirit antoivat pakoksensa yhteiskunnalle ja tohtorit ja opettajat ryhtyivät palvelemaan työtätekevää kansaa.

Mutta entäpä tänään? -Porvarit ovat porvareita ajaen omiensa etua ja pitäen siinä sivussa huolta muistakin, kuten opettajista, poliiseista, kuntien työntekijöistä, maanviljelijöistä, yrittäjistä jne. Entäpä työväenpuolueet, ketä on niiden johdossa ja ketä istuu niiden mandaatilla esim. Uudenkaupungin kaupunginhallituksessa tai valtuustossa? -Forss entinen pääluottamusmies hallituksessa ja autotehtaan eläkeläinen Aitamurto ja sairaanhoitaja Jokinen valtuustossa. Siinä vasemmistoliiton poliittinen duunarivoima, joka on todellista duunarivoimaa. Entä toinen se isompi työväenpuolue, kummoisia tyyppejä se on pistänyt luottamustehtäviin edustamaan äänestäjiään eli työläisiä?

 Uudenkaupungin kaupunginhallituksessa istuu suurpääoman edustaja, tohtori ja ent.? rehtori, mutta ei ensimmäistäkään autotehtaan lähes kahdestatuhannesta työntekijästä, ei lannoitetehtaan työntekijää. Vallitsevaa tilannetta voisi pitää hienona, kun tavalliset työläiset ovat saaneet edunvalvojikseen korkeasti koulutettuja osaajia. Näinhän se pitäisi olla ja soisi olevan, mutta koska olette nähneet kaupunginhallituksen demareilta ensimmäistäkään tavallista uusikaupunkilaista hyödyttäviä avauksia. Jos tuo poppoo on noteerannut duunarit, on tuolloin katseen kohteena ollut heidän maksamiensa verojen ulosmittaus ja kohdistaminen aivan johonkin muuhun kuin tavallisen kaupunkilaisen elämisen ja olemisen parantamiseen.

Kaupunki on syytänyt kymmeniämiljoonia rakennushaihatteluihin, teräsjalostusutopioihin, hallihullutteluihin, keittiöihin, katulamppuihin, ökyvirkahenkilöiden palkankorotuksiin jne. jne.. Pelkästään tällä valtuustokaudella tämän tammatroikan  johdolla pyrittiin väkisin upottamaan lähes kaksikymmentämiljoonaa euroa tavallisten kaupunkilaisten maksamia verorahoja vuokrakerrostaloihin ja oppilaitoksen ostoon. Pohtikaapa mitä tavallinen uusikaupunkilainen veronmaksaja olisi hyötynyt moisista huuhaahankkeista - EI YHTÄÄN MITÄÄN. Päinvastoin edessä olisivat olleet rajut verojen ja taksojen korotukset sekä palvelujen alasajot ja kaupunginhenkilöstön irtisanomiset. Onneksi Vasemmistoliitto yhdessä virallisten porvarien kanssa torpedoi ökydemarien haihatteluyritykset. 

Uudessakaupungissa on päädytty työväenpuolueen sisällä 1800-luvun lopun tilanteeseen, jossa muutama öky käyttää työläisille kuuluvaa valtaa. Tämä onnistuu, kun työväenpuolueessa on valtaan noussut häikäilemätön matamimafia. Näitä vastaan vain vapaan vasemmiston ja porvarien yhteenliittyminen on pitänyt kaupungin asiat edes jonkinlaisessa kuosissa. Demarien sisäisen vallankaappauksen on mahdollistanut puolueellinen ja lähipiiriä häikäilemättömästi suojellut ja valheisiin nojaavaan  henkilöpalvontaan syyllistynyt media!

Mediassamme kaikki muuttui yhdellä rysäyksellä ja itsekäs tammatroikka saa vaaleissa tuta valheiden sekä häikäilemättömyyden palkan, kun median uutisointi perustuu totuuteen. Vai luuleeko joku, että veroparatiisiyhtiöiden edustaja tai ökyprinsessat saavat ääniä työläisiltä, kun Vasemmistoliitto marssitta ehdokaslistalle Partasen, Varjon, Lovenin, Grönlundin jne.. Lisäksi toiselta laidalta demarien ääniä hamuavat persujen Virtanen, Salminen ja Tuominen, jne., joten väkisinkin laihaksi jää demareiden tulevien vaalien äänisaalis.

Viimeinkin työväenpuolueen vanhojen tekijöiden, kuten Vartiaisen, Andessonin, Virtasen jne. puutua perinteisen puolueensa satavuotisten saavutusten itsekkääseen hyväksikäyttöön ja maineen paikallisen raiskaamisen. Eniten tässä harmittaa nykyisten hyvien demarien syrjään jääminen vaaleissa. Toisissa oloissa demarien Katainen, Reijonsaari, Lauren, Järvinen, Kolkka, Pesola jne. veisivät ja kehittäisivät kaupunkiamme taidolla ja tyylillä eteenpäin, mutta nyt he jäänevät tulevissa, ensimmäisissä vapaissa vaaleissamme, matamimafian superitsekkyyden plus häikäilemättömyyden maksajiksi ja armotta rannalle!

41 kommenttia:

 1. Olet niiin inhottava ja sairas äijä. Jättäisit sairaat juttusi julkaisematta. Kerrassaan törkeätä panettelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta juttu oli hyvä, viittaukset mm. henkilöpalvontaa, jota viime vaalikaudella harjoitettiin ja oltiin suista kaupunki lopullisesti suohon. Menihän toki nytkin miljoonia...

   Poista
 2. Luettele nyt samalla ne matamafian henkilöiden nimet ettei vahingossa tule niitä äänestäneeksi. Hyvä kolumni kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. On nämä Javan jutut hyviä. Näillä kaadetaan isompikin puolue.

  VastaaPoista
 4. Onko tämä javan iän ikuinen rienaus teistä hauskaa. Hän ei pääse itse valtuustoon ja haukkuu täällä vastuunkantajia. Kohta vaaleissa ei saada ketään ehdokkaaksi, jos tämä valheiden levittäminen jatkuu.

  VastaaPoista
 5. Sanokaa nyt vihdoinkin mitä valheita,
  Samaa asiaa on kysytty vuosia mutta ei koskaan kukaan vastaa kysymykseen.
  Miksette oikaise valheita kirjoituksilla jos kerran ovat valheita.....?

  VastaaPoista
 6. Harvinaisen selkeää ja todennettavissa olevaa tekstiä Javalta.

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti äänestäjätkin vihdoin tajuavat totuuden. Onhan demarien viime aikojen politikointi ollut törkeätä oman edun tavoittelua.

  VastaaPoista
 8. Enemmän persut on liipaisimella. Ei mitään näkyvyyttä ja Soinin sanan syönnit. Saattaa koko puolue pudota valtuustosta.

  VastaaPoista
 9. java on persujen ainoa toivo. se nostaisi kerralla persut näkyviin ja vaalimenestykseen.

  VastaaPoista
 10. Java nostaa kirjoituksessaan enemmänkin positiivisia demareita esiin. Ei juttu ole mitenkään demarivastainen. Se on käsittämätön tulkinta. Ugin kärkidemarit valehtelee vaalipuheissa enemmän kuin Soini.

  VastaaPoista
 11. Pro-Uusikaupunki voi saada valtuustoon neljä paikkaa, jos on kokoomukselta pois, käytänössä kokoomuksen valta voi pienentyä olemattomiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saa! Tutustupas vaalimatematiikkaan. Vaatii yli 650 ääntä.

   Poista
  2. Se on mahdollista, kaksi paikkaa tulee varmasti.650 äänimäärä on suuripiirtein oikea, riippuu jos äänestysprosentti laskee paljon, pienemmpikin riittänee.

   Poista
 12. Höpö höpö ei kukaan asioihin perehtynyt äänestä tuota höpöporukkaa.

  VastaaPoista
 13. Kyllä äänestää, kaksi paikka tulee varmasti ja useampikin on mahdollista.
  Riippuu paljonkin siitä millaisia ehdokkaita saa listalle.

  VastaaPoista
 14. Wala on munannut itsensä ja saa hyvällä tuurilla sata ääntä, samaan saattaa päästä Vahtera. Loput pitäisi kerätä Ankelo ja sen luukku. Hyvä jos menee edes yksi läpi.

  VastaaPoista
 15. Sai Wala kirkollisvaaleissakin paljon ääniä vaikka äänestysprosentti todella pieni.
  Täytyy muistaa, että hyvin pieni porukkaa seuraa mitä todellisuudessa kunnallispolitiikassa tapahtuu.

  VastaaPoista
 16. Suurin osa kokoomuslaisista valtuutetuista oli aikaisemmin nöyrästi Walan takana. Varpe, Vainio, Junkola-Lehtonen, Virtanen ja Ahtiainen kuuluvut tähän joukkoon ja he tekevät mitä vaan pysyäkseen vallassa. Ihan samoin nyt rouva Koski vie nyt Nikulaa kuin hänen miehensä vei Walaa. Kaikki on mahdollista, mutta mikään ei muutu.

  VastaaPoista
 17. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne! Ehkä Junkola-Lehtonen pisti kovemmin kampoihin demareille, mutta taitaa olla hiukan liian vahvasti sanottu, että joku demari vesi hallituksenpuheenjohtajaa. Mielenkiintoisen harkitsemattomia ja mitättömiä nämä suurien puolueiden vaaliesiintulot Uudenkaupungin Sanomissa. Wala on oikeaan aikaan liikkeellä ja yhden munauksen jälkeen alkaa kääntää mediakisaa edukseen.

  Alkava oikeusprosessi saattaa tehdä sekoittaa Kokoomuksen rivejä ja jysäyttää sepeliä puolueen vaalirattaisiin. Harvat tietävät, että virkahenkilön lisäksi syytettyjen penkille itutetaan myös kokoomuksen seniorivaikuttaja. Tuskin tuleva case puolueen kannatusta nostaa, mutta ei se nosta proponkaan osakkeita. Niin ikään on hauska nähdä järjestääkö kokoomusrehtori koulussaan vaalitilaisuuden Walalle, kuten viime vaalien alla vai palkitseeko hän nyt uskollisen caddynsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt minäkin muistan. Silvola toi politiikan kouluihin toimiessaan näkyvästi Walan joukoissa.Saako Wala vaalitoimiston Pohitullin kouluun.

   Poista
 18. Eivät ole poliitikot häikäisseet avauksillaan. Myllymäki oli surkein.

  VastaaPoista
 19. Kun Javan kommenttia tulkitsee, kokoomus on pahasti sekaisin. Kaikki kampittaa kaikkia ja taustalla ilkkuu Walan poppoo.

  VastaaPoista
 20. Silvola on vanha kettu ja vaihtanut voittajan puolelle. Hän häärii nykyään golfkentällä Järvisen mailapoikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Slurps, slurps tehoaa, Timo A. Järvinen on ryhtynyt yllättäen kannattamaan kymmenenmiljoonan euron jättiremonttia Viikaisille- Tämähän tietää sitä, että kokoomuksen marionetit ovat samaa mieltä.

   Poista
  2. Mistä tiedät

   Poista
 21. Java takinkääntäjä on. Silvola oli vetämässä Javaa oikeuteen ja muutaman kuukauden päästä Java pyytää Silvolan lautakuntaan loistamaan ja Java ylistää rehtorin osaamista..

  VastaaPoista
 22. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tutkintapyynnöllä, jonka Silvola minusta jätti, ei ole mitään tekemistä kahden muun mainitsemasi asian kanssa. Tuolloin Uudessakaupungissa synnytettiin kaksi yhtenäiskoulua ja toisen liikkeellelähdössä ilmeni ongelmia. Pyysin Silvolaa kertomaan lautakunnalle kuinka hänen käynnistämänsä yhtenäiskoulu toimi ja hän kertoi sen toimineen kiitettävästi.

  Toisen kerran pyysin Silvolaa lautakuntaan selittämään, kuinka hankala oppilastapaus pystytään hoitamaan oppilaan kannalta hyvin. Samaan aikaan toisessa kaupunkimme koulussa oli vastaavankaltainen tapaus ja siksi ehdotin tämänkin rehtorin esittävän ratkaisunsa ongelmallisessa tilanteessa. Molemmat rehtorit saapuivat samaan lautakunnan kokoukseen. Toisen kerrottua ettei hänen koulussaan voida ongelmalle mitän, Silvola puolestaan otti ongelman ratkaisun vakavasti, haki tieo mm. yliopistotasolta ja kertoi lautakunnalle kuinka hänen koulussaan po. ongelma ratkaistaan oppilaan kannalta parhain päin. Kahden rehtorin ratkaisut erosivat, Silvolan eduksi, kuin yö ja päivä.

  Miksen olisi kertonut positiivista tietoa koulutoimemme kyvyistä selvitä haasteellisesta tilanteesta tyylikkäästi? Enkä usko Järvisen kääntäneen kelkkaansa Viikaisten koulun älyttömän remontin suhteen.

  VastaaPoista
 23. Olet takinkääntäjä. Ensin vastustit Silvolan valintaa ja vähän ajan kuluttua ylistät häntä mahtavaksi rehtoriksi.

  VastaaPoista
 24. Ei siinä mitään takinkääntäö ole, rehdisti tunnustaa ko asia on hyvin hoidettu.

  VastaaPoista
 25. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En ole koskaan vastustanut Silvolan valintaa mihinkään. Halusin valinnan tapahtuvan julkisella haulla, kuten muistaakseni hallintosääntömmekin edellyttää. Silvola on hoitanut leiviskänsä tyylikkäästi, joten miksi ihmeessä pistäisin kapuloita miehen rattaisiin hommassa, jonka hän hallitsee todella hyvin.

  VastaaPoista
 26. Näin Forss blokissam. Olet Java huono ihminen

  Tehdäänkö rikosilmoitus? kirjoitti 8.9.2016 klo 00.03
  En tunne, enkä ole kuullut Matti Walasta. Luottamusmiehellä ei ole oikeutta käyttää kaupungin varoja. Henkilön kutsumisesta lautakuntaan on kuluja, virkamies saa kokouspalkkion suurempana kuin luottamusmies jäsen ja lisäksi matkakulut. Kokous on suljettu johon eivät saa osallistua ulkopuoliset, esim. luottamusmiehen vieraat.

  VastaaPoista
 27. Nyt vainen valehteletkin. Kommentti oli blogissani. Se ei ollut minun kirjoittamani niin kuin annat ymmärtää.

  VastaaPoista
 28. Pahansuopaisuus, kirjoitustyyli ja ilkeytesi paistaa läpi. Taidat olla blogisi yleisin anonyymi kommentoija.

  VastaaPoista
 29. Kommenttien yhtenevät kirjoitusasu ja määrätyt kirjoitus- ja kielioppivirheet saavat minutkin epäilemään Forssia haamukirkottajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä lakipykälä kieltää asintuntuntijan kutsumisen lautakunnnan kokouseen ko asiaa selventämään.

   Poista
 30. Kokoomuksen blogista
  Heg Egen Monia 17.8.2016 (23:13)
  Walta ja kunnallispolitiikka. Niin. Sotaratsut haluavat vielä taistella kuten näkyy. Tukikomppaniaan oli hälyytetty eläkelaitumilta aina niin pirteä, entinen politiikan erikoistoimittaja, demari. Kai huomasitte? Ehkä sattuma, ehkä ei. Sixti fifti. Tilaustyö.

  Siinä ei ollut kaikki. Naapurisivulla samassa plarissa oli toisintoa toissasyksyltä: eräs tarina myös vallanhimosta toisaalla. Eräs halusi kerran Loimaalle. Sinne mentiin ja sitten sieltä haluttiin pois. Hiekkalaatikko kävi liian ahtaaksi. Mistäköhän syystä? Entä vallan hinta? Ihan sama mitä temppu maksaa. Ai niin. Ukissa tarvitaan omaa rehtoria. Neuvottelijana tietty. Se on viesti, toisinnossa. Kai ymmärrätte. Viestin tuojaksi vallanhimon ollen edelleen wallalla valjastettiin tohtori. Miksi? Ihanko ihan itse ilmaisi itseään vai jonkun johdattelemana vaiko peräti talutettavana?
  Uskomatonta.

  Tässä teille kunnallista päätöksentekoa Suomen Uudestakaupungista.
  Yhteenvetona paljastan vielä, että paluumuuttajan blogikerronta oli mainio semminkin kun on kiinnostunut paikallisesta juonittelusta. Lue: likaisesta pelistä.
  Näin. Kohti kuntavaaleja, mars.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavissa eduskuntavaaleissa ilmeisesti tohtori ehdokkaana ja ääniä pitäisi kerätä myös oman puolueen ulkopuolelta jotta saataisiin oman alueen edustus Arkidianmäelle.
   Kun katsoo vaikka kuinka puolueettomasti ko henkilön toimintaa paikallistasolla , voi todeta, poliittinen pelisilmä on ko henkilöllä vähäsen heikonlainen vai onko????

   Poista
 31. Nyt Turun Sanomissa lyhyt juttu tulevasta oik. käynnistä. Koskien johtavaa ukin virkamiestä.Kaup. joht. lausuma hyvin mitäänsanomaton. Tosin niinhän hänen sanomansa yleensä. Ukin Sanomat ei pukahda asiasta.Niin että tuliko muutosta uutisointiin päätoim. vaihdon mukana??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos on valtava. Aikaisemmin tutkintapyynnöistä uutisoitiin heti ja laajasti. Sitä ei ikinä kerrottu, että tutkintapyynnöt eivät johtaneet oikeusprosessiin.

   Poista
 32. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Koulutuslautakuntaan ei kutsuta kavereita tai ketään muutakaan tosta vaan. Olen lautakunnassa esittänyt asian kutsusta ja kun se on hyväksytty, niin kutsun olen vienyt perille. Tapaukset ovat liittyneet kiinteästi koulutuslautakunnan toimintaan. Nämä kutsuni eivät ole olleet asiaankuulumattomuudeltaan tai kuluina läheskään Hege Ween sopimien ulkomaanmatkojen tasoa esim. Unkarin matka!

  Harton ei tarvitse itse kirjoitella kommentteja eiköhän hänen tuhansissa kävijöissä riitä keskustelijoita ilmankin. Enkä pidä siitä, että nimettömät tekevät luonneanalyysejä nimeltä mainituista henkilöistä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!