keskiviikko 21. syyskuuta 2016

PALJASTUUKO TOTUUS VIIMEINKIN?

Uudenkaupungin taloudellinen romahdus perustuu päättäjien illuusioissa elämiseen ja lehdistön selkeään valehteluun, jolla pyrittiin pitämään sopivat tyypit vallassa. Aikoinaan valtuuston porukka jakautui kahtia kuten Ville Haapasalo tuolloin totesi, oli virkamiespuolue ja kaupunkilaispuolue.  Luottamushenkilöiden suuri enemmistö kuului virkamiespuolueeseen eli teki kaiken virkahenkilöitä miellyttäen: Lautakuntia lopetettiin, aloitteiden tekoa hankaloitettiin ja jopa hallintosääntöä muutettiin virkahenkilöystävälliseksi. Toisin sanoen luottamushenkilöt antoivat omaa valtaansa virkahenkilöille.

Karu ja kaikkea muuta kuin kaupunkilaisten edunmukainen päätöksenteko oli arkea Uudessakaupungissa.  Virkahenkilöt saivat omin nokkineen kylvää kaupunkilaisten rahaa mihin lystäsivät. Rahan liikkeet eivät kiinnostaneet pätkääkään hallituksen jäseniä yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Ja kuinka tälle yhdelle kävi, saiko hän laajan tuen, kun hän erehtyi kysäisemään rahojen perään(ote Rake Tähtisen blogista):

"..... Kaupunginhallitus päättää, että koska edellä mainittujen lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksissä EI OLE TARKOITUKSENMUKAISUUDEN TAI LAILLISUUDEN suhteen huomauttamista, kaupunginhallitus ei ota niissä olevia asioita käsiteltäväkseen vaan antaa luvan päätösten täytäntöönpanemiselle."
Käytännössä nämä "pöytäkirjat" ovat vain lauseena esityslistassa tyyliin "Sijoitustoimikunta pp.kk.vvvv".
"Kun tuo sijoitustoimikunnan "pöytäkirja" eli rivi tekstiä tuotiin erillisellä paperilla hyväksyttäväksi, menin kysymään, saisinko nähdä pöytäkirjan, eli sen, voinko omalta osaltani olla tekemässä TIETOISTA päätöstä tarkoituksenmukaisuudesta ja laillisuudesta. Äimistys oli melkoinen, kun johtava virkamies ilmoitti, että se on salainen pöytäkirja.
Eli käytännössä homma siis menee niin, että minä hallituksen jäsenenä annan omalta osaltani hyväksymisen pöytäkirjalle näkemättä siitä riviäkään! Erikoista mutta totta. Ainakin Uudessakaupungissa.
Sain asiasta sapiskaa ja minulle kerrottiin, että näin on toimittu kymmenen vuotta. Okei, kymmenen vuotta on toimittu, mutta mitä sitten? Mielestäni sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, jos ankat ovat hypänneet kaivoon toinen toistensa perässä kymmenen vuotta ajattelematta asiaa sen enempää ja nyt yksi ankka kummastelee koko asian mielekkyyttä....."

Tämä tapaus ja Raken blogi osoittavat julmasti kuinka heikot päättäjämme tarjosivat oman valtansa virkahenkilöille ja vähät välittivät kaupunkilaisten varojen tulosvastuullisesta käytöstä. Jos jotkut kritisoivat vallinnutta kaupungin tapaa, varoittivat riskeistä tai esittivät vaihtoehtoja, nostettiin heidät tekaistuin tutkintapyynnöin ja jopa nimilistoja keräten, virkahenkilöjohdon toimin negatiiviseen julkisuuteen. Kaiken tämän siunasi luottamushenkilöiden enemmistö ja julkisen häpäisyn viimeisteli paikallinen lehti yhdessä maakuntalehden kanssa sadoin pilkkakirjoituksin. Niinpä viime valtuustokausi päättyi miljoonien arvoisesta kaupunkilaisten omaisuuden myynnistä, lomautuksista, alas ajetuista palveluista, korotetuista taksoista sekä veroista huolimatta miltei kymmenen miljoonan euron miinukselle.

Nyt käynnissä oleva oikeudenkäynti heittää varjon kaupungissamme tehdyille kummallisille päätöksille, joista ei edes teoriassa voinut olla mitään hyötyä kaiken maksajalle eli tavalliselle kaupunkilaiselle. Väkisinkin mieliin kumpuaa epäilys luottamushenkilöiden virkahenkilöihin kohdistuneen syvän nöyryyden motiivista. Epäilyksistä kasvaa yleensä totuutta suurempia huhuja ja ne taasen vaikuttavat huhun keskiöön jääneen pienen ihmisen elämään ja olemiseen. Tästä johtuen asioiden pikainen selvittäminen nousee sittemminkin erittäin tärkeäksi asiaksi, jottei valtuustoon mennä vääryydellä tai valheellisella viekkaudella tai sieltä jäädä ulos rehellisyydellä.

Mielenkiintoiseksi ja haasteelliseksi tilanteen tekee se, että he ketkä asiasta eivät mitään tiedä mutta epäilevät, haluavat kaivaa totuuden esiin ja he ketkä mahdollisesti tietävät ja kenties olivat osa ihmeellistä valtaeliittiä, haluavat vaieta ja unohtaa kaiken sekä sikses tokaista: SITÄ TIKULLA SILMÄÄN, JOKA VANHOJA MUISTAA! Totuuden uskottava esiin kaivaminen tuntuu vaikealta päättäjille, joten haasteen toteuttaminen jää lehdistön harteille. Toivottavasti lehdistö hoitaa tämän tehtävän tyylikkäästi ja nopeasti, jotta pääsemme käymään positiivisin ja raikkain mielin rehelliset plus rakentavasti tulevaisuuteen suuntautuvat vaalit!

Linkki Raken blogiin!

17 kommenttia:

 1. ketä muita istu tuossa hallituksessa

  VastaaPoista
 2. Wala,Forss,Vahtera,Rake ainakin nämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haapavuori ja Nevavuori taisi olla hallituksessa.

   Poista
 3. Voi helvetti, alkaa varmistua. Tähtinen, Valkonen ja Aaltonen oli koko ajan oikeassa.

  VastaaPoista
 4. Älkää uskoko Jawan sairaaseen salaliittoteoriaan. Kaikki järkevät tietävät joka sanan olevan valhetta.

  VastaaPoista
 5. Valitettavasti joka sana ei ole valhetta. Tiedän kaupungin asioista jotka vietiin tietoisesti pitkin pimeitä reunostoja. Halleilla kaupunki ei noussut. Eikö se ole jo nähty.

  VastaaPoista
 6. Meni muuten nekin salaisen pöytäkirjan rahat tuolloin kankkulan kaivoon. Kuntosaliyritykseen joka ei koskaan Ugiin tullut. :D

  Rake

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko Forss hyväksymässä rahoja tietämättä mihin ne menee.

   Poista
  2. Koko muu valtuusto oli Kosken takana Rakea, Juhaa ja Javaa vastaan. Pojat eivät saaneet tukea edes Haveriselta tai Forssilta.

   Poista
  3. Forss oli osa Walan nukkehallitusta.

   Poista
 7. Tuli seurattua asioita tuolloin, totta joka sana. Kyllä niistä silloinkin kirjoitettiin blogeissa, mutta ei se ketään kiinnostanut. Joku palkattu sotkija vaan buuasi, että Java ja muut valehtelee. Niin taitaa rääkyä tässäkin kommenttiketjussa...
  Mutta ei näitä' juttuja enää tekemättömiksi saa, nuo Walat, muut olivat juuri niitä, jotka antoivat kaiken tapahtua

  VastaaPoista
 8. Käsittämätöntä toimintaa. Nimet esiin ettei niitä kymmentä äänestä kukaan vahingossakaan.

  VastaaPoista
 9. Java suuri totuuden torvi

  VastaaPoista
 10. paskahousu valehtelija ja kaverien selkään puukottaja java on, ei mitään muuta

  VastaaPoista
 11. Kenen kaverien, kerrohan tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. valtuustokaverien. istuu neljä vuotta yhdessä valtuustossa ja nyt vetää puukon selkään.

   Poista
 12. En tiedä voinko äänestää Javaa. Mutta en missään tapauksessa äänestä kirjoituksen aikaisia hallituksen jäseniä. Saisiko nimet näkyviin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!