torstai 22. syyskuuta 2016

KUKA IHAN OIKEASTI VÄLITTÄÄ LAPSISTA JA NUORISOSTA!

Politiikka ei ole herrasmiesten tai tyyliladyjen laji eikä politiikassa ole kuluttajansuojaa. Vaalien alla voidaan luvata ja luvataan ihan mitä vaan, mutta vaalien jälkeen lupaukset voidaan unohtaa. Tämän vuoksi ehdokkaiden antamien lupausten kuuntelemisen sijaan olisi äänestäjän parempi tutustua ehdokkaiden tekoihin ja verrata niitä ehdokkaan edellisten vaalien alla antamiin lupauksiin. Näin toimien äänestäjä ei tule niin helposti petetyksi eikä tunne itseään huijauksen uhriksi.

Taas kerran vaalien alla luvataan kaikenkaltaista ja niinpä tekojen sekä lupausten välille kasvaa armoton juopa - erot tekojen välillä ovat kuin yöllä ja päivällä. Yksi tyyppi väittää olevansa huolissaan kaupunkimme lapsista. Kun vertaa tehtyjä tekoja sekä nyt letkautettua vaalilausetta, olisi tilanne lähes sama, jos Hitler olisi väittänyt olevansa suuri juutalaisten ystävä, heidän asiallaan ja huolissaan heidän elämisen laadusta ynnä hyvinvoinnista. Vilkaisu historiaan säästää äänestäjän veronkorotuksilta, taksojen nousulta, palvelujen alasajolta ja ehkäpä meillä nykyinen sairaalan alasajokin olisi vältetty vaaleja edeltävällä lähihistoriaan perehtymisellä.

Historia kertoo nuorista ja lapsista huolissaan olevan ehdokkaan kuuluvan koviin urheilun kannattajiin. Mitäpä kertoo historia ehdokkaan poliittisista toimista? Kas sattui niin, että ehdokkaan kotikaupungissa lautakunta päätti yksimielisesti rakentaa lapsille ja nuorille vastaavanlaisen liikuntapaikan kuin lähes kaikissa Suomen kaupungeissa on ollut jo vuosia. Niinpä kävi, että mainitun ehdokkaan johtama elin veti ruksit lautakunnan esittämän liikuntapaikan päälle ja salassa samainen ehdokas kuppikuntineen hyväksyi julmetun rahan, lähes satatuhatta euroa, naapurikuntaan rakennettavalle  liikuntapaikalle.

Ehdokkaan nuorten ja lasten koulunkäynnistä huolestumisesta totuuden kertoo se, että hän lopetti koululaisilta viisi hyväkuntoista koulua. Näiden koulujen oppilaat eivät sopineetkaan luvatusti muihin kouluihin ja niinpä jouduttiin tekemään satojentuhansien eurojen hintaisia rakennelmia ja ottamaan käyttöön yksi kymmenet vuodet aikaisemmin koulukäytöstä poistettu rakennus. Ehdokas lupasi manööverin seurauksen kaupungin talouden menevän kuntoon. Arvaa menikö? : -Ei mennyt talous kuntoon, vaan entistä pahemmin rempalleen!

Em. ehdokas tunnetaan myös kovana raittiusihmisenä eli pulloon sylkijänä. Vaan kävipä niin, että hänen johtamansa elin havaitsi ns. hankalan jäsenen olevan pois tulevasta kokouksesta. Niinpä tämä ehdokas toi juuri tuohon kokoukseen salaisen asia, jossa päätettiin pistää alkoholin valmistukseen puolitoistasataatuhatta  euroa kuntalaisten rahaa ja ottaa kuntalaisten piikkiin vielä reilun parin miljoonan euron alkoholinvalmistuskiinteistön rahoitusvelat. Jos historiasta ja vaalipuheista voisi jotain oppi ottaa niin tästä eteenpäin valheen ja etenkin vaalivalheen voisi kirjoittaa tuplaweellä!
5 kommenttia:

 1. Vuodesta toiseen nämä syöpäläiset menevät vaan luottamustoimiinsa, änestäjiensä tuella. Äänestäjät eivät useinkaan seura asioita...hyvä että Valkonen vähän raottaa esirippua. Kyllä tuosta aika hyvin osaa tunnistaa.

  VastaaPoista
 2. Se parhaiten vaaleissa pärjää kuka uskottavamwin vaaleissa valehtelee.

  VastaaPoista
 3. Tämä myös pois lapsilta, mikähän lienee asian todellinen laita?:

  MIKSI sitä Saarniston koulukeskuksen kattomaalausurakkaa ei hoidettu kunnialla loppuun asti? Oliko kyseessä urakoitsijan luistaminen hommastaan vai törkeän huonosti laaditut kilpailutusasiakirjat (kenen tekemät)? Maalaamatta jäivät katukuvaan näkyvät pikkurakennusten katot, jotka nyt pilaavat koko työn näyttävyyden.

  kuivat pensselit kirjoitti 21.9.2016 klo 10.03
  Kuka urakoi maalauksen? Tieto lienee kuitenkin julkinen?

  Harto Forss kirjoitti 21.9.2016 klo 10.27
  Rakennusurakointi A. Lehtonen OY

  Osmo Tuikka kirjoitti 21.9.2016 klo 13.04
  Saarniston palvelukeskus maalattiin kahtena kesänä: ensin koulun puoli ja tänä kesänä päiväkoti.
  Urakoitsijat olivat muistaakseni erit.

  Kiinteistön kattoa yritettiin maalata useampana kesänä, aiempina vuosina urakkatarjousta ei jättänyt kukaan.

  OT

  jaajoo kirjoitti 21.9.2016 klo 13.58
  Eikö urakkasopimuksissa oltu mainittu pikkupömpeleiden "kattoja"? Jos ei, niin miksi ei? Kuka teki sopimukset?
  Molemmilta puolilta on pikkutalojen katot maalaamatta.
  On se nyt p..kle, että veronmaksajien rahoja haaskataan puoliksi sutaistuun työhön, jota kukaan ilmeisesti ei valvo!! Tilaajalla lienee takuuajan vakuus hoitamattomia töitä varten? Vai onko sitäkin unohdettu pyytää?

  VastaaPoista
 4. Alkaa näyttää siltä, että pro Uki Heikki Wala voittaa perinteisellä eli vanhanaikaisella tavalla tiedotuskilpailun. Taas kommentoi plarissa ja se on ihmisten luettavana tiistaiaamuun saakka. Tämä lehtiaktiivisuus näkyy vaaleissa ehkä lähes varmana uusintapaikkana valtuustoon siinä ryhmässä jossa mies on ehdokkaana: Pro Uusikaupunki. Mitä te sanotte tähän, blogistit ja feissarit?

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eiköhän nuo urakat käsitellä lautakunnassa ja toteutuksen valvonta kuuluu teknisille veijareille ja joita taas lautakunta kyttää, jos on asioista sikses semminkin kiinnostunut!

  Hege Wee liikkuu juuri oikeaan aikaan, Nyt poliittista sanomaa ei tyrkytetä pilvin pimein, joten viestit luetaan ja jopa muistetaan. Pitäisi hiukan harkita mitä kirjoittaa, sillä walheet ammutaan vapaassa lehdistössä alas ja pahimmillaan kirjoitukset muistetaan walehtelijan weisaamina itkuwirsinä!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!