torstai 8. syyskuuta 2016

HUUHAAKAAVOITUKSEN HINTA JA SAAVUTUKSET

Kuka tahansa voi väittää mitä tahansa ja valehdella kuinka paljon tahansa - siinä politiikan kuluttajan suoja. Uudessakaupungissa kaavoitus on alistettu osaksi elinkeinopolitiikkaa. Jo nopea vilkaisu Alicellekadulle ja kaupunkimme kehitysstatistiikkaan osoittaa elinkeinopolitiikkamme menneen totaalisesti ahterilleen eli siitä ei kasvanut kasvanut kaupunkilaisille tuottoisaa sijoitusta, vaan elinkeinopolitiikasta ja kaavoituksista kasvoi kulu. Tämä kulu näkyy kaupungissamme jälkeen jääneenä vapaa-ajan rakentamisena, viihtyvyysvajeena, alas ajettuina palveluina sekä jatkuvasti nousseina veroäyreinä ja taksoina. Mielikuvia voidaan luoda ja markkinoida asioita unohtamalla, sekoittamalla ja väärin muistamalla. Palsanjärven ihana vesi helli lämmöllä kehoa!

Kaavoituksen seurauksena olemme jarruttaneet Uudenkaupungin kehittämistä jopa niin voimakkaasti, että väkilukumme on vuosien saatossa sittemminkin romahtanut. Väännetään oikein esimerkillä rautalangasta: Mitä hyötyä soijatehtaaseen teinä ja vesijohtoina upotetuista miljoonista on ollut tavalliselle uusikaupunkilaiselle autotehtaan työntekijälle? - EI YHTÄÄN MITÄÄN! Entäpä mitä haittaa mainitusta investoinneista on ollut tavalliselle uusikaupunkilaiselle autotehtaan työntekijälle? - Hänen veronsa ja maksunsa ovat nousseet, hänen lapsensa opetuksesta on jouduttu säästämään, vapaa-ajan puitteet ovat jämähtäneen 1990-luvun tasolle ja muitakin palveluita on ajettu alas! Eikä soijatehdas ole hyödyttänyt eläkeläisiäkään. Palsanjärven lämmin pinta väreilee ihanasti!

Onko soijatehdashanke kaikille kaupunkilaisille kulu ja silkka riesa? - Ei ole ollut, kiitos soijatehtaan, kaavoittaja sai normaalin palkan lisäksi mojovan kannustinlisän sekä muhkean palkankorotuksen! Samoin voimme perehtyä kohta kodalta Tontonmäkeen, hallihullutteluun, kaupungin keskustan elävöittämiseen jne. ja aina päädymme samaan tulokseen: Kaavoittaja saa mojovan korvauksen ja tekemisen riemun työstään, mutta tavalliselle kaupunkilaiselle jäävät ainoastaan kustannukset kannettavakseen. Luonnon ihanuuden voi kokea lekottelemalla Palsanjärvessä!

Älkäämme sanoko valikoidusti sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistaa, vaan ottakaamme esimerkiksi yksi kaavoituksen kuihtukukkanen: TUULIMYLLYT! Kaupunkiin yritettiin, vastoin kaupunkilaisten äänekästä vastaanpanoa, väkisin kaavoittaa ja rakentaa lisää valtavia tuulimyllyjä, mutta kuinka kävi: Emme saaneet lisää tuulimyllyjä, vaan entisetkin lähti. Tämä lienee karmein osoitus siitä kuinka kaavoittajamme  muhkeapalkkainen työ ei pelkästään jää nollatasolle vaan kääntyy miinus puolelle. Palsanjärven pinnan alla liikkuu joku!

Kaavoittajan taistellessa tuulimyllyjen rinnalla Li Grönlundin johtamaa kaupungin enemmistöä vastaan jäi virkakoneistolta jotain unohduksiin. Unohduksiin jäi Lakean vuokrakerrostalotontin kaavoitus. Kun vuoteen ei kaavoitusrintamalla tapahtunut mitään, sai Lakea tarpeekseen ja jätti koko vuokrakerrostalohankkeen sikseen. Lakean tapauksella oli nolo loppu, mutta onhan kaavoituksessa onnistumisiakin esim. lähes kaupungin uimarannalle rakennettu kaverin koti. Sopii esim. autotehtaan duunarin yrittää samaa uimarannan toiselle puolelle - eipä taida onnistua. Tosipositiivisena voidaan pitää Tyrjyn kerrostalohanketta. Hymyilevät kasvot ja naurava suu lähestyy Palsanjärven pinnan alla!

Kun kaupunkimme merelliset rannat eivät hyödytä asuntoina eikä vapaa-ajan kutsuvina keitaina kaupunkilaisia, voi perustellusti kysyä: EIKÖ KAUPUNKIMME HARJOITTAMAA KAAVOITUSTA SAA KRITISOIDA RAKENTAVASTI? Pitääkö kritiikki lopettaa vain siksi, että kaavoittajalla on orastavaa kevyttä häikkää arjenhallinnassaan? Ei kai voi olla niin, ettei ongelmia saa kritisoida tai niihin ei saa puuttua, jos valmistelijan elinpiirissä ilmenee pieniä mukavuushaittoja? Jos tämä käytäntö hyväksyttäisiin, jokaisen kannattaisi tehdä pikku rötöksiä tai juonia kolttosia vain siksi, että niihin vetoamalla työelämän mokat sivutettaisiin olankohautuksella! Sain ystävän nauttimaan kanssani Palsanjärven luomumiljööstä!

Mitä taas tutkintapyyntöihin ja niiden noteeraamiseen tulee, niin lienen asiantuntujia tutkinnan kohteena olemisessa. Tutkinta on tutkintaa ja sen tekee kaikkia osapuolia ja todistajia kuullen poliisi. Tämän jälkeen syyttäjä tekee päätöksen asian etenemisestä oikeustupaan, jossa case ratkotaan ja annetaan lopullinen tuomio. Tuota tuomiota tulee odottaa ja olla hutkimatta tai aloittaa hutkinta vasta sen jälkeen. Suomessa ei jaeta ilmaiseksi oikeutta, mutta tuomiota kuitenkin ja siihen meidän täytyy tyytyä joko valituskierteen kanssa tai ilman sitä! Ai teki tosi kipiää, barracuda puraisi!

38 kommenttia:

 1. Sinä se aina riennät pelastamaan kokoomusveljiäsi ja muistelet vanhoja.

  VastaaPoista
 2. Kokoomusveljiä tai ei, noin se on.

  VastaaPoista
 3. Lähihistorian muistelu on järkevää ettei totuus unohtuisi.Rumaa jälkeä sai aikaan "Kaupungin oma poika"...

  VastaaPoista
 4. Java täytyisi saada plariin poliittiseksi toimittajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan Java ollut aikoinaan Turun Sanomissakin toimittajana, muistaakseni Aamuset- lehdessä...

   Poista
 5. Java yrittää epätoivoisesti päästä Järvistä puolustamalla kokoomuksen listoille

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En mainitse kumpaakaan Järvistä kirjoituksessani. Kirjoitan elinkeinopolitiikasta, kaavoittamisesta ja niiden seurauksista Uudellekaupungille. Minä kokoomuksen listalla: Heh heh, saattaisin olla Suomen köyhin kokoomuslainen ja näinköhän enemmän veisin kuin toisin puolueelle ääniä?

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaa Java mitätahansa niin aina se liiteetään jonkun ahterin nuolentaan.
  Käsittääkseni ne ovat Javan omia mielipiteitä eikä minkään puolueen.

  VastaaPoista
 8. Äläs nyt Java, sinä toisit kokoomukseen näkyvyyttä ja saisit ihmiset kuuntelemaan muitakin kokoomuslaisia. Sinun ollessa listalla erilaiset ihmiset suhtautuisivat kokoomukseen myönteisemmin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kokoomus on hienojen ihmisten puolue, kuvitelkaa miltä tällainen puolipultsari näyttäisi fiinien ihmisten rivissä.

  VastaaPoista
 10. Onhan demareissakin hienoja ihmisiä varsinaisia fiinonokkia jotka sopisivat paremmin kokoomukseen.����

  VastaaPoista
 11. Turha Javan on roikkua kuolevissa persuissa. Kokoomus hyötyisi Javasta ja Java saisi paljon ääniä, kun olisi kerrankin uskottavalla vaalilistalla.

  VastaaPoista
 12. Persut ei näy mitenkään. Se on uppoava laiva, kun Nummikin lopettaa. Java voisi sen pelastaa.

  VastaaPoista
 13. Mitä väliä on yhden poliittisen häirikön vaaleihin menolla. Valehtelija ja riidankylväjä Java on. Kaikille olisi parempi, että yksikään puolue ei huolisi sitä listoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa paksua tekstiä nimettömältä (99. klo 8.08). Olen viitisen vuotta seurannut Java Valkosen kannanottoja. Hänellä on laajaa asiantuntemusta kunnallisasioista, enemmän kuin useammalla muulla paikallispoliitikollamme. Tiedän sen siitä, että olen itse olluit vuosia vastuullisena virkamiehenä, en tosin U:gissa.
   Tiedän myös, että Valkonen koki hirvittävää vääryyttä edellisen kaupunginjohtajan aikana. Suurimmaksi siitä johtuu, että jotkut pitävät häntä häirikkönä.Tosiasiassa hän ja hänen silloinen kumppaninsa puuttuivat oikeisiis epäkohtiin. Mutta tietyt tahot eivät halunneet varpailleen hypittävän...

   Poista
  2. Kerrohan satusetä vielä mistä tiedät poikien eronneen (hän ja hänen silloinen kumppaninsa)

   Poista
  3. en tiedäkään... mutta kuulin toisen lopettaneen politiikan

   Poista
 14. Eroosiota vai eroamista, aika himmee kysymystä

  VastaaPoista
 15. Onnittelut

  Paljon blogeja seuranneen onnittelen uusikaupunkilaisia. Teidän poliittiset bloginne ovat huippuluokkaa. Ontuen mennään, mutta mennään kuitenkin ja Kaikenlaista juttua palstat eivät esitä perusteettomia mielipiteitä. Kaiken takaa löytyy todelliset tapahtumat tekijöineen. Harvalla paikkakunnalla blogit pyörivät läpi valtuustokauden, usein ne syttyvät ennen vaaleja ja sammuvat vaalien jälkeen. Erittäin harvinaista on blogienne tarjoama avoin keskustelumahdollisuus. Yleensä politiikot kontroloivat saamaaansa palautetta ennen sen julkaisemista. Myös blogien keskustelutaso on asiakeskeisyyden ansiosta laadukasta.

  Onnittelut Uusikaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitas nyt satusetä vielä yks kommentti niin naurua piisaa koko viikonlopuks

   Poista
  2. Siinä yksi periukilainen saama hokeva aivoton ja nimetön ääliö. Noita on demariryhmä täynnä. Kuinka joku työläinen voi olla niin saatanan tyhmä, että äänestää Uudessakaupungissa demareita.

   Poista
  3. Meinaatko,että duunari kokee elämänsä niin toivottomaksi, että menisi Ugissa antamaan äänensä kokoomuslaisille ehdokkaalle?

   Poista
  4. Myös blogien keskustelutaso on asiakeskeisyyden ansiosta laadukasta.
   Joidenkin osalta täysin ala-arvoista esim: anonyymi 8.08.

   Poista
  5. Ukin demareita johtaa kokoomusta pahempi riistäjä ja kähmijäkolmikko matamimafia. Ja kuka tässä kokoomusta on äänestämässä, kun on vaihtoehtoina vasemmistoliitto ja persut. Ukin demarien kusetukseen en enää mene.

   Poista
  6. Mielestäni yllä oleva ei päde Forssin blogiin, mutta Javalle kiitos älyllisestä ja faktoja esittävästä blogista.

   Poista
  7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kyse ei ole mielipidevertailusta. Varmaankin Harto esittää faktoja paljon enemmän kuin minä. Tämä jo siitä syystä, että häntä eivät porvarit pelanneet ulos päätöksenteosta, kuten meikäläiset pelattiin. Tämäkin blogi nojaa pitkälti Hartolta tulleisiin tietoihin. Vähään aikaan näin ei ole ollut, mutta seuraavan alustuksen yksi tieto on suoraan Hartolta.

   Lienee yllätys monelle, mutta Hartolla ja minulla on hyvät keskusteluvälit ja olemme ystäviä. Eikä puheenaiheemme rajoitu pelkkään politiikkaan. Harto nauttii arvostusta kaikissa poliittisissa ryhmissä, ehkä demarien matamitroikkaa luukuunottamatta. Periaatteessa jokainen uusikaupunkilainen saa kiittää Hartoa, ettei kaupungin velkataakka kasvanut kertaälyttömyydellä neljänmiljoonan euron verran.

   Poista
 16. Nuo paskahousut saman hokijat, joilla ei ole kysyttävää eikä annettavaa on blogien syöpä. Forss ja Valkonen voisi julkaista niiden iptunnukset niin jäisivät kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei he tiedä kenenkään ip-tunnuksia. Vain virkavalta voi ne selvittää tarvittaessa.

   Poista
  2. Niinhän sinä luulet.

   Poista
  3. En luule, vaan tiedän.

   Poista
  4. Tiedät väärin. IP-osoitteen näkee helposti, mutta operaattori ei luovuta sen omistajaa kuin rikosepäilyssä virkavallalle. Blogien pitäjät näkevät tarvittaessa IP-osoitteet, jolloin nähtäisiin minkä IP-osoitteen takaa mikäkin kommentti tulee.

   Poista
 17. Eikä saa edes virkavalta selville kun kierettää eri serverien kautta.

  VastaaPoista
 18. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Noista ehdokkuuspovauksista vielä sen verran, että paikalliset persut eivät tule kohdallani kysymykseen. Siellä on ensinnäkin päätetty etten ole heidän listoillaan ja päätös tehtiin vieläpä tavalla, jonka seurauksena en tule olemaan nykyisten persujen listoilla vaikka pyörtäisivät tehdyn päätöksensä. Sinänsä ikävää, koska heillä on ryhmässä hyviä, asiaan omistautuneita valtuutettuja esim. Sami Virtanen.

  Demareiden ei tarvitse pistää kuin ehdokasasettelu kuntoon eli korvata kuvottavan itsekkäät omaan pussiin pelaavat ökyporvarit aikaansaavilla ja tavallisilla duunareilla ja puolue marssii vaaleissa menestykseen. Eiköhän asiaan puututa ja olla puuttumassa jo pääkallonpaikalta.

  Anonyymius on ja pysyy, jos sellainen kommentointimahdollisuus on tarjottu, täytyy sen myös sellaisena pysyä. Jos täällä ryhdytään paljastamaan ihmisiä IP-tunnuksien takana, menee luottamus. Useimmilla on hyvä syy esiintyä anonyymina, esim. koska olette, viime aikoina, nähneet Veera Kaitasta lukuun ottamatta demarivaltuutetun ottavan nimellä osaa julkiseen keskusteluun?

  VastaaPoista
 19. Jonkun ihmeen ip:n yhdistäminen ihmiseen. Miten se voidaan tehdä. Joku voisi kertoa, miten se käytännössä todennetaan. Ihanko eri serverien kauttakin kierrätetään. Kuulostaa perin hienolta, sangen monimutkaiselta semminkin kun asiaa oikein ajattelee. Noista en tiedä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ennen oli paremmin. Silloin jo ennen vanhaan media tiesi ja teki juttuja syyllisistä ennen kuin edes poliisille oli toimitettu ainuttakaan paperia esitutkittavaksi. Outoa miten media sai tietonsa ja osasi tehdä syylliset ilman poliisin esitutkintaa, ilman syyttäjän harkintaa ja päätöstä esitutkinnan jatkotoimista saatikka käräjäoikeuden antamaa tuomiota. Mutta nykyään ei voi tähänkään enää luottaa. Nyt tiedot salataan jollain tekniikoilla. Ennen oli parempi media ja parempi tiedonkulku. Nykyään ei voi edes plariin luottaa vaikka sitä täälläkin kehutaan.

  VastaaPoista
 20. Kiitos käynneistä ja kommentista! Ainakin aikaisemmin plaria luettiin kiinnostuksella. Kokonaan toinen juttu on se pitääkö tutkintapyyntöjä uutisoida kovia tuomioita ennakoiden ja jättää päätös uutisoimatta, jos juttu semminkin ei etene edes oikeuteen. Mielestäni asian uutisointi on hyvä aloittaa, kun juttu tulee oikeuskäsittelyyn. Tämän ja cesen kaikkien osapuolien huomioimisen Uudenkaupungin Sanomat hoitaa tyylikkäästi - en epäile sitä hetkeäkään.

  Noista IP-juttujen koukeroista en tiedä mitään. En ole niihin perehtynyt, eikä minua kiinnosta persoonat anonyymien kommenttien takana. Kaikilla on oikeus näkökantansa esittämiseen, kunhan se tapahtuu suht´tyylikkäästi. Kommentit ovat siistiytyneet valtavasti eikä niitä ole täytynyt poistaa aikoihin - toista oli alussa, jolloin miltei puolet sai heittää syrjään.

  VastaaPoista
 21. Sinut Java haukuttiin usein plarissa pelkkien tutkintapyyntöjen perusteella. Eikö olisi oikeudenmukaista ja reilua, että sama toimituslinja jatkuisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Käynneistä ja kysymästä! Tehtyä ei saa tekemättömäksi, mutta virheistä voidaan aina oppia. En halua kenellekään pahaa ja toivon jokaisen pääsevän virheidensä yli mahdollisimman helposti ja hyvin sekä oppivan itse, koska on paras vaihtaa maisemaa. En halua kenellekään samaa kohtelua, jonka sain osakseni. Mielestäni Uudenkaupungin Sanomat toimii nyt hyvin, kun on paisuttelematta kenenkään mokia - uusi päätoimittaja, uudet kujeet!

   Poista
 22. Ennen soijatehtaan tuloa, alueella oli mahtavaa metsää. Alueen olisi voinut kaavoittaa vaikka retkeilyalueeksi Nuuksion tapaan. Nyt soijatehtaan vierellä olevat metsät on hakattu ja hakkuita laajennetaan jatkuvasti. Paikataanko näillä rahoilla kaupungin taloutta? Ja miksi hakkuita tehdään, kun tukit ei edes mene kaupaksi? Onko Hinku hanke Ukissa ainostaan ikkunoiden tilkitsemistä? Hakkuut on huomioitava Hinkussa!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!