perjantai 16. syyskuuta 2016

Virkahenkilölle kenkää? -Tottakai ja kahdelle tai kolmelle!

Yhden eturyhmän puheet ja rustaukset virkahenkilön vainosta ja jopa ennakoinnit epärehellisestä tuomiosta , jonka reppanaa jahtaavat juristit hänelle kaikin konstein petaavat saavat kovasti hekottamaan. Asiahan on niin ettei kukaan ole syyllinen ennen tuomiota ja harva syyllinen saa tuomiota. Eikä korppi korpin silmää noki, joten täytyy virkahenkilön tehdä kova rikos, jotta hän toisten virkahenkilöiden eli poliisien ja syyttäjän valmistelusta ja kolmansien virkahenkilöiden tuomarien päätöksellä päätyy tuomittujen listalle.

Suomessa ihmisiä tutkitaan pyynnöstä sopivasti ja sen seurauksena syytetään vielä sopivammin, joten voi perustellusti todeta oikeuslaitoksemme jakavan tuomioita, mutta oikeutta se ei jaa. Jokainen voi itse oikeussaleissa käymällä nähdä kuinka muutaman tonnin kuussa tienaavat syyttäjät ja poliisit hännystelevät maamme taloudellista eliittiä eli menestyviä asianajajia. Koko touhu on äärettömän kallista plus irvokasta teatteria, jonka ainoa tarkoitus on, oikeudenjaon varjolla, kanavoida lisää varallisuutta pienelle ökyeliitille, maamme todellisille kuhnureille.

Oikeidenjako on maassamme mitä on ja oikeita tuomioita tulee, jos on tullakseen. Jos oikeusprosesseissa olisi hiukankin logiikkaa, lainkirjainta voisi edes selvissä tapauksissa tulkita ennakolta selkeästi, mutta näinhän ei ole. Tämän vuoksi oikeusprosessiin liittyy aina ulkopuolisten spekulointia ja tuomioita jaetaan useissa kahvipöytäkeskusteluissa. Kuitenkin edes meidän, ketkä emme kostu mitenkään näistä oikeusjutuista, täytyisi löytää sisältämme inhimillisyys, jos oikeusmanööverin kohteeksi on päätynyt tavallinen yksityinen ihminen. Nyt spekulointi alkaa jo tutkintavaiheessa ja jatkuu tuomion lukemisen jälkeen teemalla oliko oikeiden antama tuomio oikea vai väärä. Siis tässäkin tapauksessa yksilö jää joidenkin ansiosta syylliseksi ja julkisuuden hampaisiin.

Luonnollisesti tuomiolla tai tutkintapyynnöllä spekulointi on laillista ja on seurausta sokeana tuomioita valmistelevan sekä arpovan syyttäjä- ja oikeuslaitoksemme laaduttomuudesta. Yleinen moraalimme on romahtanut ja oikeuskäsitteemme rajat hämärtyneet. Onhan törkeä rikos aina törkeä rikos, mutta onko se automaattisesti tavalliselle kunnan virkahenkilölle lopputilin arvoinen rötös, sitä sopii pohtia. Jos eduskunnassa istuskelee ent. piispa, joka aikoinaan työaikana härskisti kouri ja yhtyi naaraskollegaansa tai rattiin nukahtamisen seurauksena kuoleman aiheuttanut tyyppi, jos ministereinä on istunut rattijuoppoja, väkivaltarikollisia ja yhteisön johtajaksi on päätynyt vammaisen vaimon hakkaamisesta tuomittu hyvä veli -kuvion kukkanen, voi todeta, että lienee kohtuuton vääryys viedä pikkukylän virkahenkilöltä virka ja tulevaisuus yhden rahasotkun vuoksi.

Uudenkaupungin päätöksenteko pitää sisällään niin mystisiä käänteitä: valheita, juhlintaa, matkailua, miljoonien päättömiä sijoituksia ja kaiken mainitun salailua. Siispä ei taida päättäjäporukasta löytyä kelvollista ensimmäisen kivenheittäjää, jos lähtökohdaksi otetaan oikeusjutulla spekulointi. Kannatta odottaa vielä muutama päivä ja vielä silloinkin muistaa, että kaikki me olemme tuntevia ja virheitä tekeviä ihmisiä. Meillä kaikilla on silloin tietoa punnita asiat uudelleen.

Virkahenkilöt palkataan määrätyin kriteerein palvelemaan kaupunkilaisia. Kaikissa kunnissa virkoihin on useinmiten samat osaamis- ja koulutusvaatimukset. Näin kuntien asukkaille taataan tasavertaiset ja jokseenkin laadukkaat palvelut. Luonnollisesti palkankorotuksilla vaikutetaan kuntien väliseen virkahenkilötyötuloksen toleranssiin. Hyvät virkahenkilöt lähtevät isoille paikkakunnille isojen palkkojen perään ja tekevät hyvää työtä. Huonommat virkahenkilöt taasen jämähtävät tuppukyliin ja tuppukylistä tulee näiden reppanavirkahenkilöiden työn vankeja. Niinpä jotkut kunnat kehittyvät ja toiset taantuvat.

Puhuttaessa virkahenkilöiden lopputileistä jonkun oikeudenkäynnin perusteella olemme ajautuneet armottoman tukevasti hakoteille. Jos lopputiliarvioita tehdään, täytyy niiden perustua työtulokseen ja työntekijän moraalin sopivuuteen. Jos me rehellisesti katsomme kaupunkiamme, joka ei ole  vähääkään viimeisinä vuosikymmeninä kehittynyt elinpuitteiltaan vaan menettänyt yrityksiä ja lähes kolmetuhatta asukasta, on syytä kiihkottomasti, faktojen valossa pohtia valmistelumme tason riittämistä kuntienvälisessä hetkisessä kilpailussa. Jos samaan aikaan, kun kaupunkiimme syntyy tuhansia uusia työpaikkoja, menetämme asukkaita, on meidän kyettävä tunnustamaan, että valmistelumme ei yksinkertaisesti tuota kaupunkilaisten kannalta hyviä saati edes välttäviä ratkaisuja.

Jos valmistelu suoltaa täysin järjenvastaisia esityksiä: koulujen vieminen lapsilta ja lasten vieminen keskitysleiriin on opetuksen kehittämistä, tuulimyllyjen rakentaminen keskelle kaupunkia vasten kaupunkilaisten selkeää tahtoa on kaupunkilaisten etu; neljänmiljoonan euron aiesopimus, jolla turvataan työpaikka yhdelle napapoliitikolle, sopii todellakin pohtia: ONKO MEILLÄ OIKEAT VALMISTELIJAT OIKEILLA PAIKOILLA - ENTÄ PÄÄTTÄJÄT?!


20 kommenttia:

 1. Niin, kaikki ihmiset tekevät virheitä. Se on totta.Mutta tietty ero on virheellä ja rikoksella. Rikos on rangaistava teko, esim. kavallus on sellainen ja rehellinen ihminen ei sellaista tee. Rikos ansaitsee rangaistuksen. Enkä tarkoita nyt arkkitehtiä. Häntä ei ole todettu syylliseksi. Oikeus tutkikoon tapauksen. Mutta jos on kavaltanut, niin ansaitsee rangaistuksen, niinkuin kuka tahansa rikokosen tekijä. Ja ei ole siinä tapauksessa kaupungille eduksi pitää häntä palveluksessa. Summa summarum, älkäämme tuomitko etukäteen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja kommentista! Kuten kaikki tiedämme olemme tapojemme orjia ja toistamme virheitämme - olimmepa sitten yökastelijoita, rattijuoppoja tai sarjamurhaajia: The show must go on! Siksipä oikeudessa esiin tulevat asiat on syytä huomioida ja puntaroida onko vastaavia ongelmia voinut syntyä toisessa organisaatiossa. Meillä on lähihistoriassa lukuisasti ihmeellistä valmistelua seuraavaa mystistä ja suoraan sanoen ääliömäistä päätöksentekoa, joka on imenyt miljoonia euroja. Nämä tapahtumat täytyy tutkia itse ja ennen vaaleja - eikä tutkijoina saa olla yhtään, rättihallia väännelleen, pellevaliokunnan jäsentä. Nämä kumihousut suojelevat vain isoja päättäjiä - kuten viimeksi!

  Itse nostaisin esiin koulujen lopettamiset, Tontonmäen, etanolitehtaan, uumoillun jättiremontin kouluun jne.. Niin paljon miljoonien eurojen hintaista terveen järjen vastaista on tapahtunut ja tapahtumassa, että tällä tielle on viimeinkin pistettävä stoppi. Me emme kerta kaikkiaan voi jatkaa kaupunkilaisille älyttömien hankkeiden miljoona rakentamista loputtomiin ja kuitata virheet tokaisemalla: SITÄ TIKULLA SILMÄÄN, JOKA VANHOJA MUISTAA!

  Kaupunkiorganisaatio täytyy viimeinkin puhdistaa osaamattomuudesta. Katsokaa kuinka naapurikunnat satsaavat kouluihin ja vapaa-ajan puitteisiin, mutta meillä ei tapahdu niillä saroilla kuin säästämistä. Tämä on seurausta siitä, että valmistelijana sählää, ainakin letkautustensa perusteella, todellinen kulttuurin ja urheilun vihaaja. Muistakaa hänen möläytykset: Myydään teatteri... toivottavasti kukaan ei enää esitä tekonurmen rakentamista...

  Siirryttyämme vapaan tiedotuksen aikaan voimme viimeinkin saada kaupunkiimme tolkun päättäjiä, jotka pistävät kaupunkilaisten edun virkamiesten mieltymysten ja omien mokiensa peittelyn edelle! Kerrassaan loistavaa, että saimme viimeinkin tolkun päätoimittajan. Jos hän olisi astunut remmiin jo kymmenen vuotta sitten, olisiko kaupungissamme puitteet kunnossa, 20 000 asukasta ja sairaalan lopettamisen sijaan puhuttaisiin sen laajentamisesta.

  VastaaPoista
 3. Wala on ominut plarin itsellee. se takaa saman vaalituloksen.

  VastaaPoista
 4. Mitä siinä java valitat ja pyörität asiaa. Rikollisia ei kaivata tässä kaupungissa.

  VastaaPoista
 5. Javalla on ihmeellinen kyky nähdä toisin ja kääntää asiat päälaelleen.

  VastaaPoista
 6. Tuosta uusimmasta kommentista voi kyllä vetää sen johtopäätöksen: ei armoa vanhoille johtajaparroille oli sitten luottamus-tai virkamies.

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eikö päättäjien pitäisi vaatia laatua valmistelulta niin, että kaupunki kehittyy ja sen asukkailla on hyvä olla. Jos tämä ei toteudu, pitää päättäjät vaihtaa!

  VastaaPoista
 8. Javan kirjoitukset eivät ole johdonmukaisia toisinaan, toisaalta pystyy kirjoittamaan monella eritavalla saman asian niinkuin haluaa. Toisilla ei sitä kykyä ole suotu.

  VastaaPoista
 9. Täsmennys: valtaosalle ei sitä kykyä ole suotu.
  Olisi sangen piristävä jos jokaisen päättäjän pitäisi antaa kirjallinen työnäyte kirjoitustaidostaan. Jään miettimään, että kirjoitetaanko vielä ainekirjoituksia vaikkapa yläasteella?

  VastaaPoista
 10. Kirjoitustaito rajoittuu Forssiin, Järviseen, Nikulaan, Aaltoseen, Kankaaseen, Rakeen, Javaan, Kosken ja Kaitaiseen. Muut osa vain kopioida tekstiä vaalien aikana.

  VastaaPoista
 11. Kirjoitus taito pitää sisällään myös perus kieli opin haliinnan vai gui?

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistänne ja kommentoinneistanne! Eiköhän kaikki osaa nykytekniikan aikana kirjoittaa ymmärrettävästi. Luulen enemmänkin kyse olevan tarkoituksellisessa väärinymmärtämisessä. Joukossamme luuraa tekstejä usea vastajännäri, joka ei voi sietää hänelle väärästä osoitteesta tulevia hyviä ideoita tahikka ajatuksia.

  Tämä juontaa tolkuttoman päätoimittajan aikoihin, jolloin valehteleminen oli kultaa ja totuus multaa. Vallassa istuskelee usea hänen ns. edunvalvojansa. Mutta eiköhän tulevan vuoden juhlavaalit uudista päättäjiämme ja sen seurauksena kaupunkimme virkahenkilöstön huippu tervehdytetään niiltä osin, kun valmistelu tuottaa kaupunkilaisen kannalta sairaita eli surkeita päätöksiä, jotka vaativat rajuja ja kalliita jälkihoitoja.

  VastaaPoista
 13. Demarit vastustaa joukolla sairaalan alasajoa. Mikä paikallinen puolue haluaa lopettaa sairaalan? Demarit voisi ottaa yhteyttä puolueen kansaedustajiin eikä kirjoitella itsestäänselvyyksiä uusikaupunkilaisille.

  VastaaPoista
 14. Kiitos käynneistä ja kommentista! Kansanedustajat suosivat päätöksissään niitä seutuja, joista saavat äänensä, siksi Kanerva ottaa kantaa sairaalan puolesta. Jos turkulainen demarikansanedustaja vaatisi voimakkaasti sairaalamme säilyttämistä, pahimmillaan hän veisi itseltään ja puolueelta ääniä. Vaikka Uudessakaupungissa on paljon demareita, on paikallisten demarien merkitys eduskuntavaaleissa väestökadon vuoksi aikaisempaa vähäisempi.

  Kyse on pitkälti väestöpohjamme murenemisesta, meillä ei yksinkertaisesti löydy riittävää kannatusta oman kansanedustajan kansanedustajan saamiseksi eduskuntaan. Asukkaiden väheneminen vaikuttaa varsin moneen asiaan ja se täytyisi täälläkin hoksata - asukaskadon kääntämiseen kasvuksi tulisi satsata aikaa ja rahhoo!

  VastaaPoista
 15. Asukkaiden väheneminen vaikuttaa varsin moneen asiaan ja se täytyisi täälläkin hoksata - asukaskadon kääntämiseen kasvuksi tulisi satsata aikaa ja rahhoo!
  Kysyn javalta mistä saisimme ostettua Järkeä raha ei auta kun se järki puuttuu.

  VastaaPoista
 16. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Minä en näe muuta mahdollisuutta muutokseen kuin vaalit. Toistamalla tehtyjä mokia kansa hoksaa minkälaisia tomppeleita meillä on päässyt vallankäyttäjiksi. Vaalien jälkeen uudet tyypit pistävät virkakoneiston kuntoon!

  VastaaPoista
 17. Pitää muistaa äänestää sellaisia jotka käyvät kokouksissa.

  VastaaPoista
 18. Kiitos käynneistä ja hyvästä huomiosta! Jokainen saa äänestää ketä lystää. Kannattaisiko äänestää sellaisia, jotka eivät käy kokouksissa turhaan?

  VastaaPoista
 19. Luulin näitä uusiksi jutuiksi, mutta nämä blogit ovat olleet jo 2008. Niistä näkee koko historian, menkää lukemaan vanhoja blogeja. Sieltä löytyi tämä kommentti:

  javalla se järki on kirjoitti 22.9.2011 klo 13.58
  Nyt käsiin räjähtänyt liikutahalliongelma olisi vältetty, jos olisi tehty Javan esityksen mukaan. Halleja on syntynyt vääriin paikkohin, mutta nuoriin ole investoitu vuosiin. Veijo Nummi vastusti palloiluhallia. Ensin hän petti kouluverkkolupaukset, nyt Veijo vähät välitti salibandyhallilupauksista

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!