maanantai 20. kesäkuuta 2016

Viro ja NATO uhkaavat Suomea

Viro keikkuu kiistattomana ykkösenä, kun vertaillaan maanosamme valtioiden rasistisuutta. Maa kohtelee äärettömän kaltoin omia vähemmistöjään eikä suostu ottamaan ulkomailta muutamien pakolaisten lisäksi kuin taloudellista apua ja turvatakuita. Viron irtaannuttua Neuvostoliitosta, se sai rajua apua niin Suomesta kuin Ruotsista. Samalla maa alkoi imeä yrityksiä sisäänsä ihmeellisillä tulli- verokäytännöillä. Siispä Suomen ja Ruotsin Viron apu hankaloitti auttajamaita.

Viron arkea ovat vihapuheet, joita levittää niin maan media kuin johtavat poliitikot. Näyttävimmin tässä kunnostautuu vallassa keikkuva Reformipuolue. Sen hampaissa ovat useimmiten venäläiset, joita solvataan ja joiden oikeuksia poljetaan täysin avoimesti. Vaikka maan väestöstä yli neljännes on venäjänkielisiä, oli maassa, vielä jokin aika sitten, lailla kielletty venäjänkieliset tekstit kaupoissa.
Amnesty Internationalin raportti vuodelta 2013 syyttää Viroa edelleen venäjänkielisen vähemmistön sortamisesta. Nyt Virossa käyttäydytään rasistisesti jopa NATO-sotilaitakin kohtaan.Linkki Keskisuomalaisen juttuun

Viron venäläisten surkea kohtelu on suurin turvallisuusuhka pohjoisella Suomenlahdella. Suomen olisi sapelinkalistelun sijaan pyrittävä motivoimaan Viroa kohtelemaan venäläisvähemmistöään inhimillisesti. Pahimmillaan turvallisuusriski konkretisoituu, jos Venäjä, kuten Ukrainassa, puuttuu venäläisvähemmistön huonoon kohteluun. Ukrainan 45. miljoonasta asukkaasta venäjänkielisten osuus väestöstä oli vajaa 30% . Heidän kaltoin kohtelunsa ja kielilain torpedointi johti venäjänkielisten kapinaan, jota yhä eletään Ukrainassa.

Suomen kannalta on tärkeintä säilyttää hyvät kauppasuhteen kaikkialle maailmassa, myös Venäjälle. EU:n kauppaboikotin seurauksena Venäjä vetää parhaillaan kaasuputkia Kiinaan ja Intiaan. Samoin se korvaa muutakin Euroopan kauppaa uusia yhteistyökumppaneita hakemalla. Em. toimenpiteet alkavat tuottaa tulosta ja Venäjän talous on kääntynyt nousuun Linkki Kauppalehden juttuun. Yksi näistä Venäjän talouden vauhdittajista on USA, jonka kauppa Venäjälle kasvaa kohisten Linkki Der Spiegelin juttuun.  Ja mikä mielenkiintoisinta, samalla Venäjä satsaa Yhdysvaltoihin Linkki Kauppalehden juttuun. Näinköhän veli venäläinen ja jenkki vedättävät vanhaa mannerta, ajavat sitä alas ja jakavat  vapaaksi jääneen markkinaosuuden ja elämisentason keskenään?

Palataan Suomenlahdelle ja jokainen sisimmissään pohtia, kuinka paljon turvallisuutta lisää se, jos NATO:n alukset parveilevat Venäläisten sotilastukikohtien lähistöllä. Tuskinpa venäläiset hävittäjät olisivat lennelleet sotalaivojen läheltä, mikäli alukset seilaisivat jossain muualla? Suomen olisi otettava se sillan rakentajan rooli, mikä sillä joskus oli. Tämän täytyisi tapahtua pikaisesti, etteivät venäläiset ehdi korvata kaikkea Suomen kanssa perinteisesti käytyä kauppaa uusilla kauppakumppaneilla, kuten UUSI-SEELANTI, AUSTRALIA, KANADAja tietenkin USA

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen kokoelma taustatietoa haettu juttuun. Taitaa tuo iso kuva olla paljolti kerrotun kaltainen. Tähän sopii nyt heittää vastaväitteitä alustukseen.

  VastaaPoista
 2. Venäläisiä sorretaan tosiasia Virossa
  Venäjän vallan aikana virolaisia sorrettiin.vika päättäjissä ei kansassa

  VastaaPoista
 3. "Sosiaali- ja terveyskeskuksen osuus kaupungin käyttötalouden alijäämästä oli 66%. THL:n vuodelta 2014 tekemän selvityksen mukaan sosiaali - ja terveydenhuollon tarvevakioidut kustannukset olivat Uudessakaupungissa 11 % yli laskennallisen tarpeen (tarvevakioidut menot indeksi / Uusikaupunki = 111).

  Kokonaisuudessaan ylikäyttö on samalla tasolla kuin 2012, mutta terveyden- ja vanhushuollon suhteellinen osuus on laskenut ja sosiaalihuollon noussut. Uusikaupunki käyttää sosiaali- ja terveydenhuoltoon edelleen 5 miljoonaa euroa”tarvetta” enemmän."
  Harto kertoi mistä ylitykset johtuu. Asia oo tutkitttu ja ylitys johtuu kun meillä on sairaala ja ilmeisesti kaikkilla niillä paikkakunnilla joilla on aluesairaala on ylitys samansuuntainen Esim: LOIMAA
  Pitääkö väite paikkansa Java???????????????????

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Minulle, tuplatohtori selitti, jo vuosia sitten, että jos sairaala maksaa kunnalle paljon, on se pois terveyskeskuksen kuluista ja päinvastoin. Meillä ongelma on tiedostettu jo 2009, mutta sen korjaamisen ja kymmenienmiljoonien todellisten turhien kulujen leikkausten sijaan on leikattu muualta ja kuten huomaatte sama selittely jatkuu - NYT YKSIMIELISESTI KOKO HALLITUKSEN VOIMIN!

  Onneksi vaalit ovat vuoden päästä!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!