tiistai 21. kesäkuuta 2016

Metsäversio Tontonmäen älyttömyydestä!


Puoli vuotta sitten kaadetut kaupungin puut mätänevät metsään. Tuskin noista on enää sahatavaraksi. Tähän epäonnistumiseen tarvittiin kymmenientuhansien eurojen tie ja työ.
Metsätyö alkoi normaalisti, moto kaatoi puut, metsätraktori vei puut tien viereen ja lopuksi rekka kuljetti tukit jalostettavaksi. Kun vain muutamia kuormia oli ajamatta, häipyvät moto, metsätraktori ja tukkirekat. Tilalle saapui kaivinkone ja sorarekka, joka ajoi paikalle lukuisia kuormia sepeliä. Talvipakkasilla syntyi, reilun kilometrin mittainen, tie, jonka savipohjan päälle ajettiin 30cm-40cm vahvuudelta sepeliä.
Pakkasaikana tehtyä tietä olisi pitänyt käyttää, kun se jäisenä kantoi rekan. Sulamisen ja roudan vuoksi sepeli painui saven läpi eikä raskas tukkirekka voinut turvallisesti käyttää tietä.
Normaalisti puut kaadetaan tieuralta niin leveälti, että tienrakentajilla on riittävästi tilaa työskennellä. Nyt tilaa ei jätetty ja kymmenet puut, joiden juuret on katkottu tai joiden peitoksi ei ole jäänyt riittävästi maata, kaatuilevat tuulessa.

Puu ei pysy pystyssä ilman maata ja juuria.
Maailma on ihmeitä täynnä ja Uudestakaupungistakin niitä löytyy. Aina murheelliset ratkaisut eivät synny omin voimin. Yleensä hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Uudessakaupungissa tyyli on toinen: Huonosti suunnitellen tehdään käyttökelvotonta.

Tätä metsäprojektia ei toteuttanut Kalannin-Uudenkaupungin Metsänhoitoyhdistys, vaan siihen etsittiin toteuttaja muualta. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten katsokaa ja ihmetelkää. Sitä kuitenkin sopii kysyä on kyseessä yksimielinen linjapäätös kaupunkien metsänhoidosta?

Juuri tänään(21.6.2016) tapahtui ihme ja rekka haki puolivuotta sitten kaadetut uusikaupunkilaisten puut.



34 kommenttia:

  1. Voi helvetti tätä touhua. Tollot eivät välitä vähääkään kuntalaisten rahoista.

    VastaaPoista
  2. Päättäjiltä puuttuu vähäinenkin järki. Miten tämä on voinut tapahtua?

    VastaaPoista
  3. älkää rasisti valkosen juttuihin uskoko, se valehtelee taas kerran.

    VastaaPoista
  4. On näemmä tapahtunut. Nähty on ja ajettu kyseistä tietäkin pitkin. T. yksi Ugin päättäjistä

    VastaaPoista
  5. Eikö hallitus tiedä mitä kaupungissa tapahtuu.

    VastaaPoista
  6. Taas Javan tyhmyyttä. Heti ensimmäisessä kuvassa kerrotaan ettei puista ole enää sahatavaraksi, ei ole kaato hetkelläkään ollut kuin kukkakeppien tekoaineeksi. Sama asiantuntemattomuus loppuun asti.

    VastaaPoista
  7. Kohta Forss kertoo selvittäneensä tämänkin asian ja vakuuttaa Loimaalla tehdään näin.

    VastaaPoista
  8. Kari Koski oli kaiken toteuttaja, käytänössä se toimi kuten Putenin hallinto. Kukaan ei uskaltanut vastustaa ! Oli työpaikka pelissä, ei sentään henki !

    Demokratia toimii näinkin - kunhan pomo on tarpeeeksi raukkamainen ja myös härski !

    VastaaPoista
  9. Java valehtelee. Jokaisella metsätyömaalla lahot puut pannaan omaan kasaan. Kasaa kutsutaan isännän kasaksi- Javan kuva on lahosta isännän kasasta ja muut puut työmaan ovat hyvää sahatavaraa. Älä Java ole niin itseäsi täynnä, muutkin tietävät jotain metsätöistä.

    VastaaPoista
  10. Java jäi kiinni valheesta. Sehän valehtelee aina. Ei mitään uutta.

    VastaaPoista
  11. Hah hah. Ubervalehtelija Valkonen vauhdissa.

    VastaaPoista
  12. Oli onneton kusetusyritys Javalta.

    VastaaPoista
  13. Kunnollista sahatavaraa ei makuuteta metsäautoteiden varsilla puolta vuotta. Mitä J. Valkonen on valehdellut ja missä? Hän on oman luetunymmärrykseni mukaan aprikoinut kasaan ladottujen puiden kelpoisuutta. Mutta sekään ei taida olla tässä kuvakollaasissa jutun "kluu". Se on tie, joka on tehty routamaan päälle umpimetsään,tie joka ei johda minnekään. Tie joka maksoi ilmeisesti enemmän kuin sen lähipiiristä kaadetut puut olivat ne sahatavara- tai kuitupuuluokituksessa mitä tahansa. Kenen ja millä luvalla ylipäätään saa tehdä tieuran?

    VastaaPoista
  14. Missä on kuva sahatavarasta? Metsätiet eivät johda minnekkään, ne tehdään vain metsästä isommalle tielle. Metsäteitä ei pohjusteta vaan tasoitetaan ja mursketta päälle. Samantekevää koska tehdään. Missä on kyseinen tie? Älytön juttu kaiken kaikkiaan.

    VastaaPoista
  15. Tämä metsätie on ainoastaan Valkosen valkea valhe

    VastaaPoista
  16. toimittaja valkonen teki perinteisen uutisankan.

    VastaaPoista
  17. Tie on Kalannissa Kaukjärveltä etelään ja perin outoon paikkaan raivattu. Kokonaisuudessaan perin erikoinen juttu.

    VastaaPoista
  18. Heh heh Java, mihin hävisit valheinesi vai katsotko vielä jalkapalloa.

    VastaaPoista
  19. Pitkä jalkapallo peli Javalla. Miksei valehtelija vastaa.

    VastaaPoista
  20. Kiios käynneistä ja kommenteista! Jalkapallon katsominen loppui Kroatia-Tsekki peliin, puoluellinen tuomari ärsytti. Tässä lajissa täytyy aina saada ns. isot maat jatkoon. Ainoastaan Ronaldon rankkarista nautin mainitun pelin jälkeen.

    Kaikki alustuksessa esittämäni pitää kutinsa eikä siinä ole mitään harhaanjohtavaa. On kumma kuinka edes kuviin ei uskota, vaikka yleensä täällä usko jyllää kaiken nähtävän, koettavan ja siinä sivussa tiedon - EHKÄPÄ JUURI SIINÄ PIILEE SYY KOMMENTTEIHIN.

    VastaaPoista
  21. Ei kuvissa mitään, mutta teksti on hyvin outoa. Voisitko ensin kertoa missä kyseinen tie sijaitsee ja mitä kuvassa olevasta sahatavara kuvasta sahataan, miten metsäautotie rakennetaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua taas kiinostaa miten peltoautotie rakennetaan voitko Java kertoa?

      Poista
  22. Kiitos käynneistä ja hyvästä kommentista! Enhän minä voi tietää mitä saha aikoi/aikoo puista tehdä. Metsätyömaa on Kalannissa lähellä Vehmaata. Pistän juttua kunhan kerkiän. Mitä olen ollut muutamankerran mukana, joskin vain kangasmetsässä, metsäautotie tasoitetaan ja päälle ajetaan soraa. Jos maapohja on liian vetelää, sinne ei tietä tehdä vaan odotellaan maapohjan jäätymistä riittävän kantavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvissa ei ole märän näköistä maata. Tielinjalta kaadetaan puut, kivet ja kannot poistetaan, pohja tasoitetaan, levitään kaadettujen puiden osat tielle, kaivetaan ojat, maalla tasoitetaan tie ja lopuksi pinnalle ajetaan murske. Mikä saha oli ostanut puut? Mikä kaupunki on maksamassa tietä? Ugi se ei ainakaan ole.

      Poista
    2. Kuivaan maahan rekka on jäljet jättänyt.

      Poista
  23. Helvetin kuusivuotias tollo vai onko juhanmusjuomat jo päässä. Kato noita kuvia ja lue tekstiä. Ei kai kukaan toinen kaupungin maalle tietä tee.

    VastaaPoista
  24. Ihme porukkaa. Vaikka kuvilla ja selkeällä tekstillä Java selittää ei uppoa kaaliin.

    VastaaPoista
  25. Kaikki Järvisen ja Valkosen perseen nuolijat taas täällä. Menen Forssin plogiin, se on sentään mies.

    VastaaPoista
  26. Forssi onkin oikea miesten mies. Äänesti homoa presidentiksi. Mikähän on Forssilla mielessä

    VastaaPoista
  27. Voisitko Java kertoa nuolijoillesi ettei se ole kaupungin tekemä tie vai etkö tosiaan tiedÄ? Täällä on ihme porukkaa uskovat vaikka Java kuinka älytöntä.

    VastaaPoista
  28. Tosi ihme porukkaa, ovat vissiin äänestäneet Niinistöä.

    VastaaPoista
  29. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tuntuisi uskomattomalta, että Mynämäkeläinen Lounametsä rakentaisi itselleen oman tien Uudenkaupungin kaupungin omistamaan metsään.

    Mikään ei ole mielestäni niin noloa kuin se, että ihmiset jotka eivät tunne toisiaan eivätkä edes tiedä toisiaan, haukkuvat toisiaan. Ja mitä tulee Hartoon ja T A. Järviseen, heissä on sentään miestä kirjoittaa omalla nimellä. Jotta tämä älytön nimettömien toistensa parjaaminen päättyisi, julkaisen saman tien metsätyömaalta uusia kuvia ilman alusta.

    VastaaPoista
  30. HuhHuh...ompas tämä maailma kummalliseksi mennyt.ISOT MIESTENMIEHET Nimettömänä keskustelee Politiikkaa ...lukekaapa omat kommenttinne oikein uudestaan.Jos politiikka ja kaupunkilaisten verovarojen käyttö on tälläista munattomien ukkojen räävitöntä parjaamista....pohdimpa vain..ehkä tarttis varmaan harkita politiikkaan sekaantumista oikein tosissaan.Juhannusterveisin Hanna Kontturi....ja pitäkää ittenne pinnalla ettette paskaan huku ��

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!