perjantai 24. kesäkuuta 2016

Britit saavat eroneuvotteluissa kaiken haluamansa

Brittien asema EU-eroneuvotteluissa on paras mahdollinen, sillä se istuu kahdella jakkaralla. EU:ssa tehdään yksimielisiä päätöksiä. Sopimuksen mukaan Brittien eroprosessi kestää kaksi vuotta. Tuona aikana Iso Britannia on unionin täysjäsen. Jos se ei saa neuvotteluissa tahtoaan läpi, saarivaltio pystyy mielin määrin haittaamaan EU:n päätöksentekoa ja kaikkea EU:n työskentelyä. Käytännössä tämä tietää edessä olevaa suurinta EU-kriisiä.

Todennäköisesti Iso Britannia etsii muita EU-skeptisiä maita ja motivoi niitäkin irtaantumaan unionista. EU-eron kannatus on merkittävää esim. Ranskassa ja Italiassa. Brexit pistää näissä maissa ajatukset liikkeelle ja voimistaa ero pyrkimyksiä melkoisesti. Mikä olisi EU, jos sieltä vielä erkanisivat Italia ja Ranska? - Jäljelle jäisi vain Saksa vasallivaltioineen ja taloudeltaan suossa olevat valtiot. EU on todella hajoamassa ja siinä pysyminen on silkkaa hullutta. Onko mahdollista, että Italia, Ranska britit muodostavat uuden talousliiton ja mikä on silloin Suomen asema maailmalla? -Olemme pelanneet korttimme säälittävän onnettomasti!

Iso Britannian sisällä käytiin vuosi sitten kansanäänestys Skotlannin itsenäisyydestä. Suurin osa Skotlannin itsenäisyyttä vastustaneista piti tärkeimpänä perusteluna äänestyskäyttäytymiselleen sitä, että ilman Britanniaa Skotlanti lentää pihalle EU:sta. Nyt Skotit lähtevät unionista juuri siksi, että Brexitin kannattajat voittivat Iso Britannian vaalit. Käykö pertäti vielä niin, että EU:n lisäksi saarivaltio hajoaa?

5 kommenttia:

  1. Mielekiintoista mitä tulevaisuus tuo tullessansa?? Aika näyttää

    VastaaPoista
  2. Nyt maalataan piruja seinille oikein isolla pensselillä.
    Koska erosta on myös paljon positiivisia asioita, miksi aina suuret päättäjät hakevat vain negatiivisia asioita ja suorastaan yli paisutellaan ongelmia.
    Suomellekkin saattaa olla hyötyä englannin erosta jos " viisaat" päättäjät pelaavat korttinsa oikein.
    Punnan kurssi laskee niin lähtee vienti vetämään.

    Kun Ruotsi ei liittynyt emuun niin ekonimistit ennustivat Ruotsin syksyvän lamaan ja miten kävinkään, jopa puhuttiin Ruotsin historian viisain päätös.

    VastaaPoista
  3. Kiitos käynneistä ja hyvistä kommenteista! Kaikki muutkin maat ajavat unionissa kansalaistensa etua, joten miksei Suomi? EU olisi ollut Suomelle mahdollisuus, jos nämä suuret päättäjät olisivat olleet myös hyviä Suomen etua ajavia päättäjiä.

    Suomella brittien lähdön myötä mahdollisuuksia, mutta eipä yksikään päättäjä ole puhunut Suomesta tai suomalaisista vaan EU:sta! EU on jäsenvaltioiden ihmisiä varten eivätkä jäsenmaiden ihmiset EU:ta varten. EU on väline eurooppalaisen ja suomalaisen hyvinvoinnin luomiselle ja jos se ei toimi, on syytä etsiä muita vaihtoehtoja.

    Kivat juhannukset!

    VastaaPoista
  4. Java on oikeassa. Britannian johto vaihtuu kansallismieliseksi ja Eun vastaiseksi. He pyrkivät turvaamaan maansa edut ja nauttivat Eun onggelmista. Soini on pelle.

    VastaaPoista
  5. Brysselin Bobrikoff aikoinaa jos ollaan erimieltä jostain asiasta vaikeuttaa suomen suhteita.
    Miten sellaisessa yhteisössä voi edes ajaa kaikkien eu- kansalaisten tain suomalaisten etua kun kerran ei saa olla erimieltä.Voiko naivimpaa ajattelutapaa olla.
    Onhan se Uudessakaupungissakin huomattu, erilaisuus tuo ongelmia erilaisten mielipiteitten esittelijöille.
    Missä silloin on näiden henkilöitten suvaitsemuus, kun sitä hollataan pakolaisasioitten hoidossa.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!