tiistai 14. kesäkuuta 2016

IHMISKAUPPAA SUOMESSA - käytännön esimerkki

Puolisen vuotta sitten esitin valtuustossa aloitteessani kaupunkiimme vastaanotettaville pakolaisille/turvapaikansaaneille niin laadukasta kohtelua, että he kotoutuvat Uuteenkaupunkiin ilman paikallisille asukkaille maahanmuuttajista koituvia ongelmia. Mikäli laadukasta ja seurauksiltaan riskitöntä kotoutusohjelmaa ei kyetä toteuttamaan, esitin aloitteessa vaihtoehdoksi ettei Uusikaupunki vastaanota pakolaisia/maahanmuuttajia. Kun aloite ei aiheuttanut vähäisimpiäkään toimenpiteitä eikä mitään sen osalta mitään konkreettista tapahtunut, esitin eilen selkeästi valtuustolle ettei Uusikaupunki vastaanota pakolaisia/maahanmuuttajia, koska heille on tarjolla muualla paremmat olot.

Mielestäni on vähintäänkin epäeettistä, kaikkea epäinhimillistä ja ahnetta vastaanottaa pakolaisia/maahanmuuttajia vain rahan vuoksi ja sen vuoksi tarjota täällä heille huonompaa kotoutusta kuin he saisivat muualla. Toinen asia mihin vetosin, oli kaupunkimme niin rajuksi mainostettu vuokra-asuntopula, että sen purkamiseksi Uuteenkaupunkiin on veronmaksajien varoin rakennettava kymmenellämiljoonalla eurolla kaksi vuokrakerrostaloa - näinhän on lukuisat kerrat esitetty. Viimeinkin eilen valtuustossa kerrottiin Uudenkaupungin asuntopulan olevan vain kupla ja samalla valtuutetuille ilmoitettiin, että kaupungin 800 vuokra-asunnosta löytyy aina tilaa kymmenelle maahanmuuttajalle/pakolaiselle.

En tiedä miten kaupungin asuntojen jako järjestetään käytännössä maahanmuuttajille/pakolaisille, mutta mikäli se tapahtuu jonon ohi- tyylillä, herättää se närää, jonka seurauksena uusien tulokkaiden vastaanotto muuttuu vähintään viileäksi.  Vaikka asuntoja voitaisiin Uudessakaupungissa jakaa kaikille, jää meidän suurimmaksi ongelmaksemme kotouttaminen, jota ei ole suunniteltu eikä valmisteltu vähääkään, siksi esitin kielteistä vastausta Ely-keskuksen kyselyyn turvapaikansaaneiden/pakolaisten vastaanottamiseksi Uuteenkaupunkiin.

En missään tapauksessa pidä onnistunutta kotouttamista mahdottomana, siitä voi löytää selvää konkretiaa muualta, kuten esim. Närpiöstä. Otin eilisessä valtuustonkokouksessa Närpiön esimerkiksi loistavasta kotouttamisesta, siellä maahanmuuttajat ostavat ja rakentavat Suomessa ansaitsemillaan rahoilla itselleen omakotitaloja. En siis missään tapauksessa esittänyt, että Uudenkaupungin pitäisi kustantaa omakotitaloja kenellekään tai jos meillä ei tehdä niin, pakolaiset/turvapaikansaaneet saavat mennä muualle. Ilmeisesti en ole tuonut ajatuksiani riittävän selkeästi julki ja siksi minut on  ymmärretty väärin, joskin selitin asian kolmesti... Neljättä kertaa en ryhtynyt enää vääntämään, koska havaitsin sen tuloksettomaksi ajanhukaksi - mustat ja punaiset hattiwatit oli pistetty äänestyksen suhteen liekaan.

Kotoutuksen onnistumisen perusehdoiksi voi em. seikkojen lisäksi mainita mm. avoimen valmistelun ja etenkin kantaväestön asenteen muuttamisen  positiiviseksi. Tämä jälkimmäinen on kaikkein tärkeintä saattaa kuntoon. On täysin turhaa ja utopistista odottaa esim. nykyaikana ennen työssä olleiden nykyisten työttömien tai asunnottomien, sairaseläkeläisten jne. asennoituvan positiivisesti maahanmuuttajiin, jos lisäarvon tuomisen sijaan maahanmuuttajat tulevat jakamaan  niukkuutta. Meillä Uudessakaupungissa tuskin mikään onnistuneen ja laadukkaan kotoutuksen edellytys toteutuu.

Meillä ongelmana on asioihin perehtymättömyys, tämä paistoi esiin ja sille jopa hyväksyvästi naureskeltiin Keskustan ryhmäpuheenvuorossa - On kerrassaan käsittämätöntä kuinka huithapelisti ja välinpitämättömästi jotkut päättäjät asennoituvat luottamustehtäväänsä - se on pääasiassa ilkamointia ja reissaamista veronmaksajien rahalla eikä kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi toimimista. Alla muutama linkki, jotka opastavat kotoutuksen alkeisiin. Eilistä esitystäni po. asiassa kannattivat molemmat valtuustossa istuvat poliisit - he ainankin ovat käytännön kautta perehtyneet po. asian negatiivisiin seurauksiin. 

Esitystäni kannatti eilen kahden poliisin lisäksi kaksi Persua, joten hävisimme äänestyksen 38-5. Toivottavasti eilistä ei kirjata historiaan murheellisen päätöksen päivänä. Minua kannattaneiden lisäksi haluan kiittää SDP:n Jaana Vasamaa. Hän oli kanssani eri mieltä, mutta teki sen voimakkaasti, tyylikkäästi ja alentumatta henkilökohtaisuuksiin. Toivottavasti Vasaman käytös enteili johtajuutta, sillä muuten Uusikaupunki on yhden donin ja hänen consiglierensä armoilla.

Linkki_ Närpiössä maahanmuuttajat pelastivat kunnan talouden

Linkki Närpiön malli


60 kommenttia:

  1. Tässä asiassa Java on ainoa asiaan kunnolla perehtynyt. Ja tietenkin poliisit työnsä vuoksi.

    VastaaPoista
  2. Uudessakaupungissa yksimielisyys on tärkeää. Päätöksellä ei ole mitään väliä.

    VastaaPoista
  3. Kerro java mitä valtuustossa tapahtu kun Järvinen ja Forss riitelevä siitä. Sanoko poliisit jotain rasistista ja haukuttiinko joku matalaotsaiseksi.

    VastaaPoista
  4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Mistä he voivat riidellä, hehän olivat valtuustossa yksimielisiä kaikesta? Timo A. Järvisen lakitupakarisma oli maanantaina ihailtavaa, noloimmin siihen lankesi ja nöyrtyi hallituksen puheenjohtaja. Timo A. Järvinen osoitti, ilmeisesti vahingossa, hallituksemme onnettoman tason, mutta tuskinpa sitä kukaan huomasi tai älysi. Kukaan ei sanonut mitään rasistista eikä haukkunut ketään matalaotsaiseksi. Poliisit äänestivät pakolaisten/turvapaikansaaneiden kannalta parasta vaihtoehtoa, kun 38 valtuutettua oli valmis ottamaan po. ihmiset Uuteenkaupunkiin lähinnä siksi, että kaupunki saa valtiolta rahaa. Luetaan huomisista lehdistä - nyt ryhdyn katsomaan jalkapalloa!

    VastaaPoista
  5. Vai saadaan valtiolta rahaa. Hah!!! Mitä saadaan kolmen vuoden päästä ja mistä kun valtion rahallinen tuki loppuu ja kotouttaminen ei ole onnistunut????

    VastaaPoista
  6. Älä java puhu paskaa. sinä olet pohjimmaltasi persu ja rasisti et hyväksy ulkomaalaisia. onneksi et ole ehdokkaana enää. onneksi muutkin persut häviää vaalien jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matalaotsa lue alustus ja linkit. Jos et ymmärrä mene Forssin plogiin riitelemään yksimielisten kanssa. Valkonen voisi kertoa miten Järvinen nolasi Nikulan. Juuri Valkosta, Rakea ja Aaltosta valtuusto kaipaa.

      Poista
  7. Java puhuu etnisestä profiloinnista positiivisesti. YK on kieltänyt etnisen profiloinnin. Se osoittaa ettei se tiedä mistään mitään.

    VastaaPoista
  8. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Etnisestä profiloinnista puhuu positiivisesti myös maahanmuuttoinstituutin tutkija Ismo Söderling. Lukekaa ja perehtykää asioihin yrittäkää tehdä hyvää älkääkä vain yrittäkö näyttää itsekkäiltä hyväntekijöiltä. Olisi kaikille parempi, että ns. pellehumanistit pistäisitte roponne SPR:n lippaaseen, silloin kanssanne samanhenkiset hyötyisivät rutkasti rahoistanne! Käykääs lukemassa:http://www.hs.fi/politiikka/a1445218907056

    VastaaPoista
  9. SÖDERLING KEHOTTAA Suomea ottamaan mallia Ruotsista, jossa on jo jossain määrin tehty "etnistä profilointia". Kun esimerkiksi syyrialaiset tunnetaan kovina yrittäjinä, heidän yrittäjyyttään kannattaa tukea.
    Tätäkö tarkoitit kirjoittaessasi profiloinnista?

    VastaaPoista
  10. Java Vakassa kerrottiin mielestäsi pakolaisten vastaanoton olevan ihmiskauppaa. Väitteessä ei ole vähääkään järkeä.

    VastaaPoista
  11. Java on alhainen rasisti jopa kokoomuksen Järvisessä on enemmän inhimillisyyttä.

    VastaaPoista
  12. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ensinnäkin en hyväksy Järvisen käyttämistä alhaisen inhimillisyyden mittarina. Sen verran tunnen miestä, että hänestä löytyy todella paljon inhimillisyyttä. En nyt ihan noin käyttäisi etnistä profilointia eli esim. tekisi kaikista syyrialaisista K-kauppiaita. Huomioisin ihmisten taustat niin, etteivät he ensin aiheuttaisi toisilleen ongelmia. Sijoittuminen Suomeen helpottuisi, jos hiukan perehdyttäisiin ihmisten lähtömaisemiin, tapoihin sekä taustoihin. Ottaisin oppia etenkin Ruotsin virheistä.

    Jokainen voi lukea vaikkapa päivän lehdet ja päätellä niistä olenko rasisti. Lisää tietoa saa täältä ja kaupunkimme pöytäkirjoista. Jos otamme rahan vuoksi Uuteenkaupunkiin hädässä eläneitä ihmisiä tarjoamatta heille sitä, mitä he saavat muualla tai emme edes valmistaudu heidän menestykselliseen vastaanottoon, kyse on äärimmäisen kuvottavasta ja härskistä ihmiskaupasta. Nyt jalkapalloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä sää ihmisten motiivit tiedät

      Poista
    2. Ei ukin valtuutetulla ole motiivia. se toimii käskyjen mukaan.

      Poista
    3. Kenen motiiveista on kyse?

      Poista
  13. Hyvin perustelet kantasi.

    VastaaPoista
  14. Maahamuuttajista yrittäjiä erilaisilla säädöksillä, tästähän on hyvä esimerkki Varisuon kauppias.
    Kyllä Demarit omistaan huolen pitää.

    VastaaPoista
  15. Mitä lisäarvoa U:gin kaupunki voi tarjota maahanmuuttajaille tai pakolaisillle tai mitä he sitten ovatkaan? Väitän, että niitä otetaan solidaarisuussyistä nyt Ukiin.
    Sanan vielä, suomalaiset ensin. Sitten kun on oma pesä kunnossa, niin jeesataan ulkomaalaisia oikeassa hädässä todellisuudessa olevia paikan päällä.
    Muistetataan koko ajan, että Suomessa on 300-350000 ihmistä työttömänä. Valtaosalla heillä on perheet, joiden elämässä näkyy työttömyys. Lapsilla ei ole varaa harrastuksiin saatika kunnolliseen ateriaan etenkään nyt koulujen loma-aikana!

    VastaaPoista
  16. Inhimillisyys puuttuu tältä rasistipalstalta. Forss sanoo suoraan Java vaatii pakolaisille omakotitaloja tai niitä ei oteta ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harto, se julkihomoa presidentiksi äänestänyt saa kirjoitella ihan mitä lystää. Enää häneltä ei puutu kuin sateenkaarihuivi valtuuston kokouksista. Te solidaariset sahaatte omaa oksaanne näenäisesti ymmärtämällä maailman noin 100 miljoona pakolaista tai muuta vastaavaa hädänalaista. Suomi on reilun 5 miljoonan Suomi-asukkaan maa kylmässä pohjoisessa, jolla ei ole enää varaa kohta omankaan väestönsä hyvinvoinnin tason ylläpitoon. Jo seitsemän vuotta talouden alamäkeä alkaa näyttää kyntensä.

      "Jeesus kohotti katseensa ja näki, että suuri ihmisjoukko oli tulossa. Hän kysyi Filippukselta: "Mistä voisimme ostaa leipää, että he saisivat syödäkseen?" Tämän hän sanoi koetellakseen Filippusta, sillä hän tiesi kyllä, mitä tekisi. Filippus vastasi: "Kahdensadan denaarin leivistä ei riittäisi heille edes pientä palaa kullekin." Silloin eräs opetuslapsi, Simon Pietarin veli Andreas, sanoi Jeesukselle: "Täällä on poika, jolla on viisi ohraleipää ja kaksi kalaa. Mutta miten ne riittäisivät noin suurelle joukolle?"

      Tästä leivästä ei ole jaettavaksi muulle kuin suomalaisille jos kohta meillekkään.

      "
      Mitä tehdään, kun sadan matkustajan laiva on äkillisesti uponnut ja vain yksi kymmenen hengen pelastusvene on saatu vesille? Kun pelastusvene on täynnä, yrittävät ne, jotka vihaavat elämää, kiskoa siihen lisää haaksirikkoutuneita ja upottaa kaikki. Ne, jotka rakastavat ja kunnioittavat elämää, lyövät laivakirveellä partaisiin takertuneet liiat kädet poikki."

      Ei muuta.
      Piis.

      Poista
    2. Mahtaa elämä olla raskasta, kun homofobia noin raastaa sinua. Kannattaisi herätä arjen todellisuuteen ja hyväksyä se, eikä tukeutua tarukirjan sepityksiin.

      Poista
    3. Miksi tuollaista kysyy kun nuo taitaa olla totta Forssin kohdalla ja raamatun kerronnat osuvat hyvin. Leipää ei ole jaettavaksi jos haluaa itse selviytyä ja
      "missään asiassa järjetön ja itsetuhoinen ihminen ei niin puhdaspiirteisesti ja yksiselitteisesti kaiva omaa hautaansa kuin pakolaisten vastaanotossa. Ennen kaikkea muuta kansainvälistä yhteistyötä olisi kaikkien valtioiden solmittava sopimus, joka kieltää kuolleen maan väestön uudelleensijoittamisen, joka takaa myös väestön menehtymisen sitä mukaa kuin tuottava maa-ala menetetään.

      Sitä vastoin ei useinkaan huomata, että teollisuusmaiden vaurasta väestöä ja sen kuormitusta kasvattavat kaikkein kiivaimmin köyhistä maista saapuneet siirtolaiset, joiden syntyvyys noudattaa heidän lähtökulttuuriensa tasoa tai sosiaalihuollon korkeamman tason ansiosta ylittääkin sen. Matti Kuusi koetti jo kauan sitten muistutella, että ei pidä tuijottaa saapuvien siirtolaisten lukumääriin rajoilla, vaan heidän lastenkamareissaan sen jälkeen.

      Yhdeksän kymmenestä ihmisestä ei ajattele lainkaan eikä koskaan. Yhdeksänkymmentäyhdeksän sadasta ajattelijasta ajattelee ristiriitaisesti ja virheellisesti. Yhdeksänkymmentäyhdeksän sadasta johdonmukaisesta ajattelijasta ajattelee niukasti, puolitiehen, useimmat eivät siihenkään asti. Kunnianhimoa esiintyy huomattavan vähän ajattelun alueella.

      Poista
    4. Tämä kansa ei kykene ruokkimaan kaikkia omiakaan. Siitä päättäjät ei välitä, tuovat maahan suita, joille ei riitä ruokaa. Homoist en sano mittään, mut Forssi o populisti.

      Poista
  17. Solidaarisuutta hyvinkin. Hieno teko.

    VastaaPoista
  18. Java on Järvisen miehiä. Aina puolustaa Järvistä. Uskokaa Forssia, Harto puhuu aina totta. Java on valehtelija. Omakotitaloja pakolaisille. Se on täysin älytön esitys.

    VastaaPoista
  19. Jaana Vasama on Ukin ainoa kansainvälinen vaikuttaja. Hän tuntee kotoutuksen. Nyt valtuuston enemmistö totteli Jaanan ohjausta. Hyvä että valtuuston enemmistö kuunteli sydäntään ja avasi Uudenkaupungin ovet pakolaisille eikä jättänyt heitä hukkumaan. Kiitos teille 38..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mereltäkö ugi ottaa pakolaisia?????????????????????????

      Poista
    2. ..kansainvälinen vaikuttaja. Hän tuntee kotoutuksen.. back to the Viro vaan joo...

      Poista
  20. On tää keskustelu taas aivan älytöntä. Sama trendi harton rustauspalstalla

    VastaaPoista
  21. Kiitos käymisistä ja kommenteista! Jaana Vasama käyttäytyi valtuustossa asiallisesti ja lähetin hänelle siitä kiitosviestin. Eihän Vasama mitään konkreettista ehdottanut, kun Uudessakaupungissa ei ole mitään konkreettista tehty. Me otamme Uuteenkaupunkiin pakolaisia, kun siitä saa rahaa ja katsomme kuinka käy -siinä päätös kaikessa inhimillisyydessään ja lyhykäisyydessään. Hallituksen puheenjohtaja lupasi, että aina kaupungin 800 vuokra-asunnosta löytyy koti kymmenelle turvapaikan saaneelle. Tämä tarkoittanee, että toiset jonottavat ja jotkut pääsevät jonon ohi. Juuri tällainen saa sapen kiehumaan ja estää onnistuneen kotoutuksen.

    Jaana Vasaman kansainvälisyydestä en tiedä muuta kuin sen, että hän ei halua laulaa Kansainvälistä porvarien kanssa eikä tykkää, että porvarit laulavat po. laulua ollenkaan. Tämä laulusta ja vapusta, kyseessä on vain musikaalinen erimielisyys, sillä vappujen välillä Vasama on vankasti yksimielinen porvarien kanssa.

    Lukekaa tuo alustus ja lehtiä(Vakka-Suomen Sanomat tuli tänään joka kotiin), niin niissä kerrotaan perustelut sille, miksen kannattanut turvapaikansaaneiden tänne ottamista! EN TODELLAKAAN ESITTÄNYT OMAKOTITALOJEN LAHJOITTAMISTA KENELLEKKÄÄN.

    VastaaPoista
  22. Vapaita asuntoja on, ei jonoa
    http://uusikaupunki.fi/template_1.asp?id=1687&startdepth=243

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vapaista asunnoista puuttuu jääkaapit. Otetaan Ukiin pakolaisia, joilla on jääkaappi mukana.

      Poista
  23. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Uudenkaupungin vuokra-asuntotilanne elää villisti. Joku aika sitten niiden puute oli niin huutava, että esitettiin ongelman purkamiseksi kahta vuokrakerrostaloa, jotka kaupungin olisi täytynyt rakentaa kymmenellämiljoonalla eurolla. Nyt samat tyypit huutavat yksimielisesti: KYLLÄ MEILLÄ VUOKRA-ASUNTOJA PIISAA! Yksimielisyyden säilyttämiseksi asuntojakin syntyy tyhjästä - ON TÄMÄ HELVETINMOISTA PELLEILYÄ!

    VastaaPoista
  24. ON TÄMÄ HELVETINMOISTA PELLEILYÄ!
    Osuit Java naulankantaan tämä on juuri tälläistä, samasta asiasta saadaan erilainen kanta aina tilanteeseen sopiva.

    VastaaPoista
  25. Järvinen ja Nikula vievät valtuustoa kuin metrin mittaa. Säästäminen jatkuu ja samalla Uudenkaupungin väestökato. Uusikaupunki ei nouse pakolaisia ostamalla. Se on syy karttaa Uuttakaupunkia. Tänne ei kukaan muuta työpaikanperässä.

    VastaaPoista
  26. Uusikaupunki ei nouse pakolaisia ostamalla. Jep. Samaa mieltä.

    VastaaPoista
  27. Höpö höpö matemaattinen mahdottomuus. Kaksi valtuutettua ei voi mitään, kun vastassa 41. Kaksi jää vähemmistöön jo omassa valtuustoryhmässä.

    VastaaPoista
  28. Joku siteeraa Raamattua mutta jättää kertomatta tuosta Johanneksen evankeliumin osasta kaikkein olennaisimman. Maahan pudonneista leivän muruista nimittäin kasvoi lisää leipää jota riitti kaikille ja jäi vielä ylikin. Ja vain siksi että leipää jaettiin. Sopii miettiä miksi tarinan loppua ei kerrottu.

    VastaaPoista
  29. Leipää ei riitä jaettavaksi. Raamatun asioihin en osaa ottaa kantaa!
    Mittarit tikitää 7500 000 000 ihmiselle (7,5 miljardia joista vain Suomessa 5 miljoonaa riittävällä tarkkuudella)
    "järjetön ja itsetuhoinen ihminen ei niin puhdaspiirteisesti ja yksiselitteisesti kaiva omaa hautaansa kuin pakolaisten vastaanotossa. Ennen kaikkea muuta, kansainvälistä yhteistyötä olisi kaikkien valtioiden solmittava sopimus, joka kieltää kuolleen maan väestön uudelleensijoittamisen, joka takaa myös väestön menehtymisen sitä mukaa kuin tuottava maa-ala menetetään.

    Sitä vastoin ei useinkaan huomata, että teollisuusmaiden vaurasta väestöä ja sen kuormitusta kasvattavat kaikkein kiivaimmin köyhistä maista saapuneet siirtolaiset, joiden syntyvyys noudattaa heidän lähtökulttuuriensa tasoa tai sosiaalihuollon korkeamman tason ansiosta ylittääkin sen. Matti Kuusi koetti jo kauan sitten muistutella, että ei pidä tuijottaa saapuvien siirtolaisten lukumääriin rajoilla, vaan heidän lastenkamareissaan sen jälkeen.

    Yhdeksän kymmenestä ihmisestä ei ajattele lainkaan eikä koskaan. Yhdeksänkymmentäyhdeksän sadasta ajattelijasta ajattelee ristiriitaisesti ja virheellisesti. Yhdeksänkymmentäyhdeksän sadasta johdonmukaisesta ajattelijasta ajattelee niukasti, puolitiehen, useimmat eivät siihenkään asti. Kunnianhimoa esiintyy huomattavan vähän ajattelun alueella.

    Kannattaa oikeasti miettiä mitä edellä selostetutut tarkoittavat? Ne eivät ole raamatusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole raamatusta. Linkolan masennusjakson tuotoksia kuten hyvin tiedät.

      Poista
  30. Mittari unohtui. Se on tässä alla. Seuraa, miten nopeasti muutamat mittarit raksuttavat. Suomi maailman pelastajana, ehkä Euroopan maista pahiten länsimaiden pakoitteista kärsivänä maana, näivettyy sisältä päin. Suomen vienti ei vedä ja vain se nostaa Suomen ylös tästä tilasta, missä Suomi on ollut Nokia-vetoisen teollisuuden romahdettua. Laihoja vuosia on ollut ainakin se seitsemän, mitä on edessä? Meiltä loppuu eväät. Mikäli Suomi haalii maahan lisää paperittomia ihmisiä niin eipä olla vielä Suomessa nähty, mihin turhautuneet ihmiset ryhtyvät. Ulkomailla on jo esimerkkejä siitä, mihin olemme menossa. Turvattomuus, turvattomuus, turvattomuus. Sitäkö te maailman pelastajat, solidaariseksikin itse itseänne kutsuvat, haluatte? Sahaatte samalla omaa oksaanne.

    Lopuksi. Mitä oikeata lisäarvoa vaikkapa Uusikaupunki saa siitä, että kaupunkiin aioitaan "kotouttaa" 30-50 pakolaista? Turvattomuutta, turvattomuutta, turvattomuutta.

    http://www.worldometers.info/fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomen talousongelmat eivät johdu pakolaisista. Kuvottavaa puhua lisäarvosta ja pakolaisista samassa lauseessa.

      Poista
    2. Eivät johdukaan. Mutta kun oma pesä on valmiiksi putoamaisillaan oksalta alas, niin on äärimäisen pöhköä omin konstein kuormittaa pesää lisäämällä kuormaa. Siksi asia on kuvottavaa seurattavaa minunkin mielestäni.

      Poista
    3. Forss ja Vasama ei ajattele pakolaisten vastaanoton seurauksia. Suuriosa ukilaista elää elää ilman töitä. Kun valtio ja kaupunki hyysää mamuja, ärsyttää se huonosti toimeentulevia. Niillä kaikki maksatetaan. Ja kiukkuisten köyhien sekaan mamut asutetaan. Vai luuleeko joku mamujen muuttavan Ykskoivuun, Sorvakkoon, Forssin ja Vasaman naapuriin? Java oli oikeassa, kun esitti mumukieltoa Ukiin. Ikävä kun Java ei ole kokoomuksessa tai demareissa. Silloin häntä olisi kuultu.

      Poista
    4. Toki on kuultu muutenkin. Mutta politiikanteko ainaisine kompromissihakuineen johtaa jonnekin -tilanteesen, josta ei haluta ääneen puhua.

      Poista
    5. Normaali ihminnen kyllä kestää muutaman pakolaisen kaupungissa. Jokin on mennyt pahasti pieleen jos toisin on.
      Eihän Java ja kumppanit kelpaa edes persuille.

      Poista
    6. eikös se java ole koko ajan ollut siellä valtuustossa kokouksissa kun muutkin? saako sellasesta palkkaakin kun se niin haluttua on?

      Poista
  31. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Uudenkaupungin po. tapauksessa, jos Raamatusta jotain etsitään, on enemmänkin kyse fariseusten ulkokultaisuudesta. Ulospäin halutaan näyttää auttavaisilta, mutta todellista apua ei osata eikä haluta antaa. Vaikka Uudenkaupungin työpaikkakehitys lienee ollut menneinä vuosina Suomen paras, ei tänne muuta uusia asukkaita. Tähän asti sen on sanottu vuokra-asuntopulasta, mutta maanantain valtuustossa kaupunginhallituksen puheenjohtaja sanoi asuntoja riittävän - näinhän jotkut ovat todenneet jo vuosia sitten. Meillä vika on muualla: SÄÄSTÄMME KAUPUNKIA KUOLIAAKSI!

    Maanantaisessa valtuustonistunnossa ei esitetty kotoutuksen suhteen mitään konkreettista. Uusikaupunki on edelleen se kaupunki, josta asukkaat muuttavat muualle parempien elinpuitteiden, palvelujen ja halvempien verojen sekä taksojen perään. Meidän päättäjämme eivät halua ja pysty huolehtimaan edes omista asukkaista, niin että he kaikki jäisivät tänne asumaan, joten miten he pystyvät huolehtimaan tänne saapuvista turvapaikansaaneista? Ainoa lyhyt jänteinen päättäjien motiivi on ihan kokonaan muu kuin lähimmäisen rakkaus tai inhimillisyys, kuten Vasaman, asiallisesti esitetyssä, puheessa korostui: ME SAAMME RAHAA, KUN OTAMME TÄNNE TURVAPAIKANSAANEITA.

    Jos jossain muualla on kotoutuksessa onnistuttu niin hyvin, että siellä maahanmuuttajat esim. ovat työllistyneet ja ostaneet työnsä tuloksilla itselleen omakotitaloja eikö olisi inhimillisempää antaa näidenkin IHMISTEN mennä sinne, missä heillä on hyvä olla eikä ottaa tänne, missä ei pystytä huolehtimaan tyylikkäästi ja tyydyttävästi edes kantaväestöstä? Eikö tilanne ole sama, jos isällä on valittavana kaksi hiekkalaatikkoa, joista ensimmäisen täyttää mukava leikkihiekka leluineen, mutta toisesta puuttuvat lelut ja hiekan seassa piileksii lasinsiruja. Jos isä valitsee huonomman hiekkalaatikon lapselleen vain siksi, että hän saa rahaa rillutteluun, matkailuun ja valtansa pönkittämiseen, toimii hän kuin Uudenkaupungin 38 päättäjää. Jos tämä ei ole ulkokultaisuutta, itsekkyyttä ja viattomien ihmisten härskiä hyväksikäyttöä, niin mikä sitten? Kannatta muistaa sekin, että käydyssä maanantaina käydyssä keskustelussa Vasama myönsi kotoutusohjelmamme puutteellisuuden.

    On täysin selvä, että Timo A. Järvinen pyörittää Kokoomusta ja valtuustoa mennen tullen. Jos Wala ja Koski tekivät näin menneenä valtuustokautena, olisi valtava ihme, jos Järvinen ei kykenisi vähintään samaan. Järvinen on tottunut menestyksellisesti kääntämään päät isommilla estradeilla, joilla vastaan marssii tuhansia euroja tienaavia vastustajia ja kaikki kärkkyvät jättipalkkioita. Jos täällä vastassa toljottavat tonneja tienaavien älykköjen sijaan muutaman kympin haapanevavuorelaiset, olisi vuosisadan ihme ja matemaattinen mahdottomuus, mikäli Järvinen ei veisi tätä porukkaa kuin sokeaa pässiä teuraalle.

    Parasta Järvisen johtajuudessa ja toiminnassa on se, että politiikassa tämä juristi noudattaa tiukasti lakia eli toimii kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi. Esim. viime valtuustonkokouksessa A.(lausutaan amerikaksi: ei) Järvinen nosti esiin kaksi sellaista asiaa, joiden höperö hallitus oli antanut valua yksimielisesti läpi. Toisesta näistä huomiosta kaupungin henkilöstöllä on syytä kiittää Järvistä enemmän viime kokouksesta kuin demarien valtuustoryhmää viimeisestä kymmenestä vuodesta. Mutta palataan tähän höperöön hallitukseemme ihan omana alustuksenaan, nyt lähden Aronin synttärikemuihin Mietoisiin. Kaikille kivat päivät!

    VastaaPoista
  32. Java sinä olet harvinaisen tyhmä. Järvistä jatkuvasti kehumalla et pääse Kokoomuksen ehdokkaaksi, kun samalla haukut muun ryhmän typeryksiksi. Sinä olet typerys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat sanat. Javaa suurempaa nuoleskelijaa ei löydy.

      Poista
    2. Javalla olikin pahemman sorttinen asiavirhe 18. kesäkuuta 2016 klo 9.14 kirjoittamassaan kommentissa:
      Mies nimeltä Wala ei ole pyörittänyt valtuustoa mennen tullen viime valtuustokaudella!

      Mitä taas valtuustoehdokkaaksi suostumiseen tai pääsemiseen tulee, niin yllätyksiä monelle vanhalle "parralle" on taas tulossa.

      Poista
    3. Kyllä pyöritti. Olin paikalla.

      Poista
    4. Sinulla ei ole mitään omia ajatuksia tai milipiteitä. Toivottavasti et ole enää valtuutettuna. Koko valtuuston porukka on olevinaan niin sivistynyttä että oikein oksettaa. Kaipaan pellekolmikkoa kehiin niin saadaan asiaa tapetille. Nyt kiistellään sateenkaarihuivien värien oikeista järjestyksestä. Yök!!!

      Poista
    5. Ei niitä kukaan huoli listoille. ONNEKSI! Pellejä ovat. Kun ne jäi pois kaupungin talous oikeni heti.

      Poista
  33. Oman listan voi aina tehdä jos haluaa lähteä pelleilemään valtuutetuksi. Ja jos näin oli että vain kolmen pellen vähemmistö piti kaupungin taloutta kuralla vuosikymmenet niin mitä ne loput 39 teki? Taasko oli tilanne että vähemmistön päätökset tulivat noudattettaviksi päätöksiksi??? No miten vain mutta miten se talous nyt on kunnossa ja millä mittarilla mitattuna???

    VastaaPoista
  34. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jospa joskus keskityttäisiin sanomisiin eikä siihen kuka sanoo. En ole tyrkyttänyt itseäni Kokoomuksen ehdokkaaksi, kerroin kuinka homma meni ja menee. Lehden avulla Walaa pidettiin vallassa ja sillä kuviolla pyöritettiin kaupunkimme päättäjiä.

    Jos Juhan, Raken ja minun esityksiä olisi noudatettu, kaupungin rahatilanne, viihtyvyys ja palvelutaso olisivat nykyistä paljon paremmat ja mikä tärkeintä asukasluku kasvaisi!

    Mitä ehdokkuuteeni tulee, pistin sen vakavaan harkintaan maanantaisen valtuuston jälkeen. Ensimmäiseksi kerron käänteistä, jos niitä tulee, Juhalle ja Rakelle. Meidän valtuustoryhmässä vallitsee avoimuus ja luottamus!

    Alustuksen aiheesta vielä sen verran, että Uudellakaupungilla ei ole vähäistäkään yritystä saati eväitä hoitaa turvapaikansaaneiden kotoutusta menestyksellisesti.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!