keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

TARKENNUSTA KAUPUNGIN METSÄTYÖMAAHAN



Metsäautotie on tehty maata kasaamalla tien molemmilta puolilta ja tasoittamalla se perustaksi. Näin tien molemmille puolille jää reilut pari metriä leveät ja metrin syvyiset ojat. Lopuksi perustan päälle on ajettu sepeliä. Ongelma on tien perusta, jossa on liikaa humusta sekä savea. Siksi sora uppoaa saviseen maahan.

Tästä tukkirekka on ajanut mennen tullen upoten noin desimetrin.

Tie on erittäin pehmeä. Rekan pyörät painuvat kääntöpaikalla sepelin läpi pohjana olevaan saveen.

Jos tietä olisi käytetty sen valmistuttua pakkasella, olisi tie kestänyt tukkirekan painon - kestihän tuolloin sorarekankin painon. Nyt auto uppoaa syvälle tiehen.
Alkujaan tukit olivat laadukasta sahatavaraa. Kuten kuvasta näkyy, moto on pätkinyt ne määrämittaan.

Tästä kuvasta selviä metsänomistaja ja puiden ostaja. Puut olivat puolivuotta sitten hyvää sahatavaraa. Näinkö ne enää kelpaavat kyseiseen tarkoitukseen?
Viimeistään siitä käynee selville myyjä ja ostaja.

17 kommenttia:

  1. kirjoitti 21.6.2016 klo 11.43
    On posketon hinta kodinhoidosta 1h/59e jos asiakas tarvii 3/vk niin kuukausihinnaksi tulee 708e.
    Kenellä vanhuksella on tuolaisia summia varaa maksaa
    Tällä hinnalla vanhukset ryöstetään kaupungin toimesta ja samalla hintaa saa yksityiseltä kaksi henkilöä tunniksi ja saa vielä kotitalousvähennyksen, tälläinen asia ei herättynyt keskeskustelua Harton rustausplastalla. Annasolla kun kaksi poliisia äänesti pakolaisten ottamista vastaan niin jopa Harto melkein pillahti itkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esim.: Yksinäisen henkilön bruttotulot ovat 800 €/kk. Jos käyntejä viikossa on 3-5, on maksu 45,40 € kuukaudessa. Esim.: Pariskunnan bruttotulot ovat 1600 €/kk. Jos käyntejä on viikossa 6-8, on maksu 92,31 € kuukaudessa.

      Jatkuvasta kotihoidosta perittävä korkein palvelumaksu on 39 €/käynti.

      Poista
  2. Ei pidä paikkaansa
    http://uusikaupunki.fi/template_1.asp?id=190&startdepth=17

    VastaaPoista
  3. UUdenkaupunginsanomat kirjoittaa 21.6.2016.
    Nanhusten kotihoidon asiakasmaksut muuttuvat vuoden alusta 2017.
    Korkein kotihoidon maksu on 59e/h otetaan käyttöön 1.1.2017.

    VastaaPoista
  4. Hei Java!
    Kuinka pitkä suunnilleen tämä uusi tie on? Pituuden perusteella on helppo laskea sen rakennuskustannukset?

    VastaaPoista
  5. http://www.puuntuottaja.com/metsatien-rakentaminen/

    VastaaPoista
  6. Hyvin Java taas vedätti ääliöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin teki. Suurin vastahuutaja on nyt pitkällä lomalla ja liekö edes selvä kirjoittaessaan yhteneviä valekommenttejaan.

      Poista
    2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tie on reilun kilometrin mittainen olisikohan 1.2km. Minua ihmetyttää koko tien rakentaminen: Ensin ajetaan 90% puista tien varteen ja metsään jääneiden pinojen luokse tehdään mutkitteleva uusi tie, joka ei sovellu siihen tarkoitukseen, miksi se on tehty. Miksei metsätraktori tuonut loppujakin puita, kun siellä metsässä jo oli - eikö tämä olisi ollut järkevämpi ratkaisu, kun turhan tien rakentaminen? Onko se huutamista, jos tuo epäkohtia esiin ja millä epäkohtia korjataan, jos ei niitä tuoda esiin? - Ei ainakaan hymistelemällä ja vaikenemalla saada mitään aikaiseksi.Ihan selvistä päin ollaan juhannus siivousta harrastetaan ja mattojenpiiskauksen lomassa kirjoitellaan. Kohta pistetään uusi grilli kasaan - siirryttiin pitkästä kaasujaksosta hiiliaikaan. Pian saunotaan ja korkataan grilli kera oluen.

    OIKEIN KIVAA JUHANNUSTA TEILLE KAIKILLE!

    p.s Ollaanpa ystäviä toisillemme juhannuksen kunniaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. .hmm. 1200m*0.5m*5m yht.3000m3 ajettuna ja konelevitettynä. Sitä ennen raivaus saman verran m3:ta. Melko kallista. Anonyymit voi koittaa laskea tien hinnan. Juhannusta!

      Poista
  8. Tarkastuslautakunnan ystäväsi Järvisen tehtävä on nostaa epäkohdat esiin. Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  9. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Eiköhän tarkastuslautakunnalla ole tässä kaupungissa isompiakin tehtäviä kuin yhden tienpätkän tutkiminen. Hienosti tarkastuslautakunta on tehtävänsä hoitanut ja ilman sitä hallituksen flegmaattisuus ja itseriittoisuus haittaisi melkoisesti ja maksaisi kaupunkilaisille maltaita.

    Viime valtuustossa T A. Järvinen teki suorastaan historiaa, koska olette viimeksi kuulleet kokoomuslaisen nostavan positiivisesti esiin kommunistia? Tällä en tarkoita sitä, että meidän kommunistissamme olisi harvoin kiittämisen aihetta.

    Sain matot piiskattua ja puuhiiligrillin kasaan, joten nyt saunaan sekä grillailemaan. Taas kerran: HYVÄT JUHANNUKSET!

    VastaaPoista
  10. Anonyymi Hanna Kontturi toivottaa Kaikille Anonyymeille Oikke Pali Viisasten Viinaa Jussiksi ja muille kuten Toimittajalle rentouttavia grilliHIIIILIgrillausHetkiä Vaimon kanssa ja lempeitä aaltoja ��

    VastaaPoista
  11. Kiitos käynneistä ja Hannalle kommentointiosion käytöstä! Mukavaa juhannusta sinne puolapuugrillijuhliin!

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!