sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Tarkastuslautakuntaa kuultiin: UKIN TALOUS KUNNOSSA!

Sitkeästi, läpi menneen valtuustokauden, tarkastuslautakunta yritti ohjeistuksella suitsia Uudenkaupungin rahankäyttöä. Tämän seurauksena etenkin lautakunnan puheenjohtaja Tarmo Kangas sai valtuustossa plus mediassa kuulla kunniansa. Kankaan johtaman lautakunnan yrityksistä huolimatta päättäjät hakkasivat veronmaksajien rahoja mitä mielettömimpiin kohteisiin: Hinkuun upposi rutkat summat, etanolitehdas, jota ei koskaan tullut, imaisi satojatuhansia euroja, älyttömät katuvalot sekä risteykset nielivät miljoonia euroja, jopa pelle kävi pokkaamassa kymppitonnin, jne. jne..

Median epäammattimainen, propagoiva, moraalissaan onneton ja valheisiin nojaava "uutisointi" tarkastuslautakunnan osalta valahti kuvottavasti aina henkilökohtaisuuksiin saakka. Suurimman osan valheellista saastaa sai päälleen Tarmo Kangas, jota ryöpytettiin tekstiviestipalstoja myöden. Tarkastuslautakunnan vaatiessa, kuten sen toimikuvaan kuuluu, kaupungin talouden kuntoon saattamista ns."toimittaja" kirjoitti vaatimuksen johtuvan henkilökohtaisista kaunoista.

Uutisoinnin linjaan ei vaikuttanut vähääkään tarkastuslautakunnan esittämät talousluvut. Em. talousluvut kansalta vaikenemalla saattoi media jatkaa häikäilemätöntä manipulointiaan, jonka huippuna voidaan pitää, vääriä mielikuvia kylvämällä ja ehdokkaita leimaamalla, vaikuttamista kuntavaaleihin. Median röyhkeä sekä puolueellinen käyttäytyminen ja pienen "oman" ryhmän tukeminen vajosi niin uskomattoman alas, ettei siihen millään uskota Uudenkaupungin ulkopuolella.

Nyt voidaan kuitenkin todeta kaupungin talouden olevan plussalla. Viimeinkin Tarmo Kankaan lautakuntaa kuultiin. Mutta mitä tämä vaati? - Vaalit, potkut ja rajun mediamuutoksen. Noihin kolmeen seikkaan perustuu Uudenkaupungin talouden entraaminen positiivisille urille. Median kammottavan härskistä vaalimanipuloinnista ja vaalien jälkeisistä Kokoomuksen sisäisiin asioihin puuttumisista huolimatta, puolueessa tapahtui vallan vaihdos. Esiin nousivat Nikula ja Järvinen. He käänsivät ensin Kokoomuksen, seuraavaksi Keskustan ja lopulta koko valtuuston enemmistön talouden suhteen tulosvastuullisen järjenkäytön tielle - nevahaapavuorelaisten viitoittama ja hyväksymä synkkä sekä kaupunkilaisille kallis taival on viimeinkin takana.

Tarmo Kankaan sinnikkäälle työlle, on nostettava hattua. Tarvittiin yhden henkilön muutos mediassa plus kahden henkilön läpi meno vaaleissa ja viimeinkin Kankaan visio paremmasta taloudenpidosta ja kaupunkilaisten edusta toteutui. Median tyylin muututtua plus talouden entraannuttua nykyinen tarkastuslautakunta vetäjineen jää väistämättä vähemmälle huomiolle. Se ei kuitenkaan makaa laakereillaan, vaan nosti esiin, tuoreessa arviointikertomuksessaan, kaupungin työntekijöiden työhyvinvoinnin ja etenkin hallintomuntien väliset merkittävät eroavaisuudet työhyvinvoinnissa sekä Uudenkaupungin kehittämisen oikeilla investoinneilla.

Arviointikertomuksen kohdassa Muut havainnot 4. tarkastuslautakunta tuo selkeästi julki sen, ettei kaupunkimme väkiluvun kehitys ole ollut tavoitteiden mukaista. Lautakunta nostaa esiin koulutus- ja sivistyspalvelujen tason merkityksen kunnan kamppaillessa uusista asukkaista. Tämä tarkoittaa käytännössä viimeinkin sitä, että kaupungin asukkaiden ja etenkin lasten rooli ei ole tulevaisuudessa pelkästään säästökohteena oleminen.

Uudenkaupungin tulevaisuus ei ole enää pimeän putken päähän haaveiltu utopistinen valopilkku. Nyt talouden puolesta kaupunkiamme voi kehittää vastuullisesti - vuosia jatkunut nevahaapavuorelainen huuhaa-haihattelu on viimeinkin maksettu. Jospa siis otamme oppia istuvasta
tarkastuslautakunnasta ja ryhdymme tekemään Uudestakaupungista hallitusti kasvavaa, viihtyisää 2020-luvun kaikenikäisten kaupunkia!

Linkki: Tarkastuslautakunnan arviointikertomus


2 kommenttia:

  1. Hetkinen. Kaupungin talous ei ole kunnossa. Ukissa on iso veroprosentti jo nyt, Ukissa Suomen nopeimpia väestön ikääntymisvauhteja, erittäin suuri kiinteistöjen korjausvelka ja liian suuri "kiinteistökonsernirakenne" asukaslukuun nähden ja väen muuttosuunta edelleen väärinpäin. Tässä muutamia. Moro.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä talous on kunnossa, luettelit että saattaa muuttua edellä mainitsemiasia seikkoihin nojaten

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!