perjantai 24. kesäkuuta 2016

Ero EU:sta - briteille EU:sta enemmän hyötyä

Viimeiset uutiset kertovat brittien sanoneen hyvästit EU:lle. Näin uutisoi BBC ja Sky News. Reilu 52% prosenttia äänestäneistä oli tätä mieltä. Jos em. ennakointi pitää paikkansa, kääntyvät kaikki eron uhkatekijät päälaelleen. EU:lla ei yksinkertaisesti ole varaa päästää suurta maksajaa pois unionista. Britannian keskimääräinen vaikutusosuus EU:n eri osa-alueilla on noin kymmenen prosenttia.

Nyt siis alkavat neuvottelut, joilla EU yrittää pitää Britannian mahdollisimman tiivisti yhteistyössä unionin kanssa. Käytännössä britit saavat miltei mitä haluavat, ainoat etujen saantia rajoittavat tekijät ovat brittien neuvottelutaito ja härskiys neuvotteluissa. Kaikki tämä tulee osoittamaan jälleen kerran, minkälaiset valehtelijat ja valheet ovat pitäneen ja pitävät EU:n kasassa.

Ensimmäinen merkittävä muutos on punnan epävakaus ja aluksi valuutan voimakas heilahtaminen alaspäin. Tätä EU:n kannattaja käyttävät katastrofin maalailussa. Todellisuudessa se parantaa maan kilpailukykyä ja lisää työllisyyttä. Toinen merkittävä tekijä Britannian talouden paranemiselle ovat ne miljardit unioniin matkanneet punnat, jotka jäävät elvyttämään maan taloutta. Siirtyminen EU-erossa kestää pari vuotta.

Äänestys EU-asiassa on osoitus todellisen demokratian merkityksestä Britannian päätöksenteossa. Kansa päästetään äänestämään ja mitä ilmeisemmin kansan tahtoa noudatetaan. Suomessa kansalta ei kysytä mitään. Esim. NATO:n suhteen Suomi on väkisin ujutettu osaksi puolustusliittoa ja jopa siinä, että vieraan vallan joukot tulevat Venäjän vastaiselle rajalle uhittelemaan. Tämä on tapahtunut vastoin kansan enemmistön tahtoa ja ujutuksen aikana suomalaisille on hoettu: MIKÄÄN EI MUUTU!

Suomen kannalta toteutuu mielenkiintoinen vaalilupaus: Timo Soinihan lupasi pitää huolta siitä, ettei Suomi enää jatkossa maksa Britannian jäsenmaksuosuutta. Näin käy väistämättä, mutta kokonaan toinen asia on se: tulevatko Suomen maksut nousemaan vai laskemaan? Tuohon ei liene vaikea vastata, että nousevathan ne. Viimeinkin Suomen olisi irtaannuttava konkurssi unionista. Se tietäisi välittömästi kymmeniätuhansia VIENTITYÖPAIKKOJA, kun Suomi pääsi hyötymään EU:n ja Venäjän välisestä boikottisodasta! EU on Suomelle jarru ja kivireki, mitä aikaisemmin Suomi lähtee unionista, sitä nopeammin pääsemme jälleen jaloilleen ja saamme tehdä ulkomaan kauppaa ja turvata työllisyytemme itse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!