maanantai 6. kesäkuuta 2016

Kunnat pistettiin vetovoimajärjestykseen: Kustavi Vakka-Suomen selkeä ykkönen!

Vakka-Suomen kuntien selkeä vetovoimaykkönen on Kustavi 23. sijalla. Toiseksi listalla pyyhältää Laitila sijoittuen 93.. Laitilan kintereillä 95. majailee Taivassalo. Mynämäen sijoitus on 123. Listalta 221. löytyy Pyhäranta. Naapureista Rauman sijoitus 138 ja oman Uudenkaupungin 173. Kaikille lienee selvää, mikä tekee kunnan vetovoimaiseksi, joten sitä on juurta jaksaen turha selittää.

Kustavin sijoitusta ei voi juuri muulla perustella kuin merellä ja siihen nähden hyvillä kulkuyhteyksillä sekä suht´alhaisella veroprosentilla 19,75. Päinvastoin kuin Kustavissa Laitilassa veroprosentti on korkea 20,75, mutta kaupungin monipuolinen satsaus lapsiin, nuoriin ja elämisen puitteisiin, uusi koulu, monipuoliset ja laadukkaat liikuntapaikat sekä parhaillaan nouseva uusi palloiluhalli, tekevät siitä vetovoimaisen.

Uudessakaupungissa veroprosentti on sama kuin Laitilassa ja vaikka kaupunkimme sijaitsee merenrannalla, jäämme kirkkaasti Laitilan taakse vetovoimalistalla. Kun vielä huomioidaan Uudenkaupungin korkea uusien työpaikkojen määrä, voi vain ihmetellä, miksemme sijoitu listalla Laitilaa paremmin ja miksei kaupunkimme muuta rutkasti lisää väkeä. Syyksi voi isommin empimättä nostaa kaksi vaikuttajaa: 1970-luvun tyylisen tuottamattoman elinkeinopolitiikan jatkaminen aina 2000-luvulle saakka ja kauan vallassa kökkineiden päättäjien hölmöydestä kummunneiden älyttömien päätösten seuraukset.

Uudessakaupungissa on aina ollut runsaasti hyödyntämätöntä merenrantaa. Yksityinen toimija osoitti merenrannan ja maisemien markkina-arvon ja suunnitteli sekä myi muutamassa päivässä kerrostalon - sen seurauksena po. yksityinen tekee kunnon tilin. Entäpä mitä tekevät kaupunkimme ja päättäjämme? -He toteuttavat Tontonmäen, kaavailevat vuokrakerrostaloja, tuulimyllyjä jne. ja mikä koomisinta, jotkut päättäjistä tekevät omilla rahoillaan taloja Kalantiin ja kaupungin keskustaan, mutta toteuttavat ne niin, että talot jäävät myymättä. Lohduton totuus on se, että silloin ei voi ampua haupitsilla, jos on vain märkiä haulikonpatruunoita.

Meidän päätöksentekomme on ollut totaalisen ääliömäistä. Jos edellisinä valtuustokausina olisimme toimineet juuri päinvastoin kuin enemmistöpäätösten seurauksena teimme, olisi kaupungissamme nyt enemmän asukkaita, paremmat palvelut, sairaala säilyisi, verot ja taksat olisivat alhaisemmat. Näin ei toimittu, joten munausten toteuttamisen ja maksamisen sivussa kaupunkimme menetti runsaasti asukkaita ja vetovoimamme putosi kuntavertailussa sijalle 173. Kolikkoa heittämällä tai antamalla päätösvallan kolmivuotiaille, olisimme, mitä todennäköisemmin, päässeet parempaan tulokseen.

Linkki Iltalehden uutiseen kuntien vetovoimasta


3 kommenttia:

  1. Kieltämättä voi ihmetellä Laitilan sijalukua. Mitä Ukissa on tehty väärin niin kysyn vaan kun on mersua ja soijaa ja sitä mertakin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Uudessakaupungissa on keskitytty vetovoiman kannalta täysin vääriin asioihin. Tämän vuoksi kaupunki menetti parhaista päivistään lähes 3 000 asukasta. Nevahaapavuorelainen politiikka on ollut illuusioissa elämistä. Jos media olisi kertonut totuuden olisivat päättäjät vaihtuneet jo muutama vaalikausi sitten.

    VastaaPoista
  3. Siinäpä se, entinen Uudenkaupungin Sanomat antoi päätöksistä niin väärän kuvan, että hölmöt kaupunkilaiset äänestivät aivan vääriä ihmisiä päättämään kaupunkimme asioista. Toivoisin, että valtuuston kokoukset televisioitaisiin edelleen. Näin kaupunkilaiset saisivat edes jonkinlaisen kuvan päättäjien touhuista.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!