sunnuntai 16. elokuuta 2015

SUOMESSA VAALITULOS EI VAIKUTA MIHINKÄÄN!

Kovat vaalilupaukset eivät koskaan toteudu. Vaalien jälkeen kansa maksaa aina kaiken ja sama meno Suomessa jatkuu! Tässä karu syy miksi lähes puolet suomalaisista jättää äänestämättä. Sopiikin pohtia miksei mikään muutu, miksi Suomen talous jatkaa samaa syöksyä vaaleista toisiin? Syy on hyvin yksinkertainen: MEILLÄ VAALITULOS EI VOI VAIKUTTAA MIHINKÄÄN!

Persut lupasivat kansalle mm. halpaa autoilua. Ministeriöiden virkahenkilöstö lähti valmistelemaan asiaa ja kuinkas kävi: Uusien autojen verotusta lasketaan, mutta samalla autojen käyttöä verotetaan entistä enemmän. Näin valtio saa uusien autojen veroalaen korkojen kanssa takaisin ja rikkaat hyötyvät köyhempien maksaessa autoilustaan entistä enemmän.

Loppujen lopuksi em. toteutuksen seurauksena Suomen liikenteeseen tulee muutama uusi auto lisää, mutta suurin osa kansasta jatkaa autoilua vanhoilla kotteroillaan, maksaen autoilusta entistä enemmän. Tämä taas syö kansalaisten ostovoimaa ja syventää Suomen lamaa ja työttömyyttä. Kun päälle vielä rätkäistään köyhiä entisestään kurjistavan yhteiskuntasopimuksen seuraukset, ei Suomen tilanteessa ole valtion toimien taholta, tältäkään osin, valoa näkyvissä.

Totuushan on se, että Suomi nousee työtä tekemällä ja työ on tehtävä tuottoisasti vientiteollisuudessa. Sieltä tulee Suomeen se raha, jolla pyöritetään maan sisäistä kauppaa ja palveluita. Mitä enemmän vientiteollisuus tuottaa ja mitä tasaisemmin se kyetään jakamaan maan sisällä, sitä parempi on koko kansan hyvinvointi. Keskeisessä asemassa tässä on energia- ja polttoaineverot, niitä laskemalla Suomi saataisiin kerralla nousuun.

Nyt vaaditaan tavalliselta kansalta vyön kiristystä yhteiskuntasopimuksen nimissä. Kaavaillulla toteutuksella tämä vähentää entisestään maan sisäistä ostovoimaa, lisää työttömyyttä ja uhkaa pikkuhiljaa jopa yhteiskuntarauhaa. Vuosien varrella vain termit ovat muuttuneet, mutta toimet ovat jatkuvasti samoja kuten niiden seurauksetkin: KÖYHTYNYT KANSA MAKSAA ENTISTÄ ENEMMÄN, SUOMI VELKAANTUU ja RIKKAAT RIKASTUVAT!

Kaiken ongelman takana on valtakunnan tason valmistelu. Samat tyypit jatkavat valmistelun kahvassa vuodesta toiseen, vaaleista toiseen ja kuten huomaatte mikään ei muutu. Ainoastaan virkamieseliitin ja heitä lähellä olevien rikkaiden asema paranee. Jos tällä valmistelijoiden elitiillä olisi halua tai kykyä toimia Suomen tai sen kansan parhaaksi, olisi Suomi välttänyt koko laman tai ainakin maamme talous olisi jo aikaa sitten kääntynyt tukevaan nousuun.

On täyttä haihettula väittää Soinin tai V.  Niinistön päättävän esim. tämän maan autoilusta. Oli miehistä kumpi tahansa hallituksessa valmistelijat pysyvät samoina ja valmistelu on samaa, vain perustelut muuttuvat valtapolitiikkojen mukaan. On turha luulla, että Ladan huippunopeus suoralla kasvaa kuskin vaihtamisen myötä. Suomen talouteen verrattuna Ladan vauhti kiihtyy ja edessä oleva lopullinen rotko lähestyy!

Viime vuosina lähes kaikki ministeriöiden tuottama valmistelu on ollut epäonnistunutta. Asioiden kanssa käytännössä tekemisissä olevat ja alan asiantuntijat lyttäsivät lähes kaiken po. valmistelun menneellä eduskuntakaudella. Niin sote- kuin kuntauudistusvalmistelu tyrmättiin rajuin faktoin, joten molemmat jäivät toteuttamatta. Ainoat keitä ministeriöiden virkahenkilöiden valmitelu on palvellut, ovat virkahenkilöt - he istuvat irtisamissuojatuissa työpaikoissaan. Paljon puhutut rakenneuudistukset ovat osoittautuneet pelkäksi osaamattomien valmistelemiksi haihatteluiksi. 

Ministeriöiden virkahenkilöille tulisi asettaa selkeä tulosvelvoite. Ei voi olla niin, että maan kehityksen kannalta tärkeimmät valmistelijat ovat täysin vieraantuneen muusta yhteiskunnasta, kykenemättöimiä hoitamaan vastuullisia tehtäviään ja silti he pysyvät viraoissaa eläkkeelle asti. Jos jossain niin tässä olisi ulkoistuksen ja kilpailutuksen tai ainakin valmistelusta dramaattisesti kärsivän kansan kuulemisen paikka!

Ilman selkeää muutosta elämme maassa, jossa pidetään vain lumevaaleja, joissa äänestämistä suuri osa kansaa pitää turhana - SUOMESSA VAALITULOS EI VOI VAIKUTTAA MIHINKÄÄN. Todellinen valta on karannut pienelle virkahenkilöjuntalle, joka häikälemättömästi pitää huolta omista ja eliitin eduista sekä näiden molempien elämisen puitteista!

1 kommentti:

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!