lauantai 22. elokuuta 2015

Sipilä hakkaa päätään samaan seinään kuin Stubb ja Katainen pääministereinä

Suomessa sama ääliömäisyys jatkuu hallituksesta toiseen ja kolmanteen. Pääministeri toisensa jälkeen yrittää, päätä seinään hakkaamalla, viedä Suomen ulos lamasta. Jospa toimitaan toisin, aloitetaan se päättävissä pöydissä ja esitetään: Lopetetaan EU:n tukema ryöstökalastus Afrikan rannikolla ja pistetään ne varat joilla nyt tuhotaan Irakia, Syyria ja ja Libyaa samojen alueiden rakentamiseen, niin johan pakolaistulva alkaa loppumaan. Miksei näin tehdä vaikka ministerit vaihtuvat? -Valmistelijat, ministeriöiden virkahenkilöt eivät vaihdu - siksi mikään ei muutu!

Yhteiskuntasopimusehdotelma oli toteteutustyyliltään tosi huonojen vitsien vitsi. Se olisi romuttanut niin ostovoiman kuin vienyt viimeisenkin työmotivaation niiltä joilla sattuu vielä olemaan työpaikka. Huvittavinta on se, että tämä S-kolmikko on päättänyt ryhtyä pohtimaan yhdessä ja kysymään neuvoa. Ja mistäs niitä neuvoja kysytään? -Valtionvarainministeriön virkamieltä. Jos siellä olisi viisastenkivi Suomen ongelmiin ei niihin ongelmiin olisi jouduttukaan, sillä nuo virkamiehet ovat parhaillaan tehneet samanlaista valmistelua jo kymmenet vuodet. Ministeriöiden ökyvirkamiehiltä puuttu kosketus tavalliseen kansaan, vähäisinkin luovuus ja sen surauksena kyky synnyttää uutta puuttuu tyystin.

Ajatelkaapaha ihan omilla aivoillanne ja verratkaa Suomen ja Ruotsin vientiteollisuuden kustannuksia. Ruotsissa on paremmat palkat, Ruotsissa on paremmat julkiset palvelut, Ruotsi hoitaa enemmän pakolaisia ja isompaa pakolaisongelmaa. Miksei Ruotsi ole tekemässä yhteiskuntasopimusta, jossa ajetaan alas yhteiskunnan peruspalveluja ja vaaditaan köyhiä kiristimään vyötä yhteisen edun nimissä?

Syy Ruotsin parempaan tilanteeseen on hyvin yksinkertainen: Siellä vientiteollisuus toimii tuottavasti ja sen työntekijät tienaavat kelvollisesti. Sen voimin koko maa pärjää Suomea paremmin. Ruotsin teollisuudella on yksi merkittävä etu suomalaisiin yrityksiin nähden ja se on energian hinta. Jos meidän vientiteollisuus ei kykene kilpailemaan edes Ruotsin kanssa, miten se kykenee kilpailemaan talvettoman euroopan kanssa? Energian ja polttoaineiden hinta alemmas ja Suomen talous ja työllisyys on jo jouluna selkeässä nousussa!

Suomessa energian ja polttoaineiden hintoja on vieläpä erittäin heppo laskea - nehän ovat suurelta osin pelkkiä veroja. Päätöksiä ei tarvitse itkeä kansalta, vaan ne hallitus ja eduskunta voivat tehdä ne ihan omina päätöksiinä. Esim. polttoaineen hinta näkyy välittömästi kaupassa: Ihmisillä on polttoaineiden hinnan alentamisen seurauksena välittömästi enemmän ostovoimaa, jota lisää edelleen kaupan kuljetusten halpenemisesta johtuva entisestään laskeva hintataso, joka taasen lisää entisestään kansan ostovoimaa. Näin yhteiskunnan kustannusten taakka supistuu, kun työttömistä tulee työntekijöitä ja veronmaksajia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!