keskiviikko 5. elokuuta 2015

Suomen ykkösnatsin muistomerkkiä ylläpidetään verovaroin!


SVL:n puheenjohtajan muistomerkistä huolehditaan kaupungin varoin, samoin hänen nimikkopuistostaan, jotta lapset voivat temmeltää siellä iloisesti. Jos erehdyt kysymään SVL:n johtajan taustoista tai hänen omaisuutensa alkuperästä, poliisi usutetaan kysyjän perään.

Muualla Suomessa natsit ovat ahtaalla ja heidän historia pysyy hyvin muistissa. Toisin on Suomen ykkösnatsin kotikaupungissa, siellä kaupunkia kaunistetaan po. nimikkosäätiön varoin. Säätiön kaunistukseen antamat summat eivät ole vähäisiä vaan kokonaisuudessaan puhutaan miljoonista euroista. Tämä on verrattavissa 1500-luvun anekauppaan, jolloin rahalla sai ostaa mittavat synnit anteeksi.

Kotikaupungissaan ykkösnatsi on pyhä, häntä pitää sokeasti kunnioittaa ja hänen menneisyytensä synkistä vaiheesta ei saa edes kysäistä. Jos joku erehtyy kysymään pitävätkö Ylen väitteet hänen päättäjiä vilisevästä tappolistasta ja ikävät vihjailut miehen omaisuuden alkuperästä paikkansa, uhataan kysyjää oikeudella ja hänet häpäistään julkisestI paikallismediassa. Kysyjästä tuotiin jopa kaupunginhallitukseen esitys tutkintapyynnön jättämisestä poliisilille.

Kuten natsisaksassa aikoinaan niin ykkösnatsinkin kotikaupungissa harjoitetaan kuvottavaa henkilöpalvontaa valtavine massatapahtumineen. Propagandakoneisto jyllää murskaten eritavoin ajattelevat alleen. Mutta onkos tuo mikään ihme, kun natsin perustaman säätiön hallituksessa istuvat niin päätoimittaja kuin kaupunginjohtaja, Kaikki tämä siunaantuu niiden samojen puolueiden voimin, jotka valtakunnan tasolla kauhistelevat Jyväskylän muutamaa pidätettyä natsia.

Voisikohan joku pohtia syitä natsismin itämiseen tämän päivän Suomessa. Natsismi ei idä, jos maaperä ei ole sopiva. Aikoinaan Pekka Siitoin oli Suomen näkyvin natsi. Varakkaana ja hyvin esiintyvänä miehenä hän sai mediajulkisuutta melkoisesti. Siitoin sai sanomansa julki, mutta sanoman siemen ei lähtenyt itämään. Maaperä oli väärä, natsismi ei tuolloin itänyt siinä.

Yhdes sun toisen kannattaa pohtia tarkkaan, miksi natsismi itää nyt. Mitä Suomessa on tapahtunut, kun natsismin kasvulle on luotu sopiva maaperä? On itsepetosta selittää natsismin kasvua esim. somella. Kun katsomme Italian fasismin ja Saksan natsien valtaan nousun taustoja, löydämmekö sieltä yhtäläisyyksiä tämän päivän arkisuomalaisen suomalaiseen arkeen? Miltä tuntuvat: työttömyys, eriarvoisuus, epätasa-arvo, epävarmuus tulevasta ja luottamuksen menettäminen arjesta vieraantuneisiin päättäjiin - ovatko ne em. aikakausien yhdistävät tekijät?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!