sunnuntai 23. elokuuta 2015

AVAAVATKO SSS-MIEHET PARAATIOVET TERRORILLE?

Suomen taloudellinen tilanne on surkean sullinen - kymmenen vuotta samaa alamäkeä ja velkaantumista. Surullisuuden kasvattaa epavarmuudeksi ja vihaksi se, että ainoa taho joka, ennen vaaleja tarjosi vaihtoetoja menneelle politiikalle, osoittautui saman taloudellisen alamäen ja laman jatkajaksi, jopa kansan kurjuuden lisääjäksi. Olemme siirtymässä tai oikeastaan jo siirtyneet vaiheeseen, jossa suuri osa kansasta ei enää usko äänestimisen vaikuttavan yhtään mihinkään.

Jos joku ennen vaaleja kertoo olevansa rikkaiden asialla ja rikkaita on kovin vähän, se ärsyttää vähemmän rikasta enemmistöä ja motivoi äänestämään vaaleissa rikkaiden vastavoimia. Jos nämä vastavoimat, joiden odotettiin olevan vähemmän rikkaiden asialla pääsevät vieläpä hallitukseen, mutta kääntävät siellä selkänsä äänestäjilleen, se saa aikaan epätoivon lisäksi vihaa, joka kasvaa helposti poliittiseksi terroriksi.

Viime vaaleissa 30% äänioikeutetuista jätti kokonaan äänestämättä. Kun tähän lukuun lisätään Perussuomalaisten ääniosuus 17,6%, saadaan vaaleissa petettyjen ja vaalijärjestelmään epäusoisten määräksi 47,6%. Olemme kiikun kaakun siinä tilanteessa, että edes puolet suomalaisista luottaa edustuksellisen demokratiamme toimivuuteen. Kun tähän lisätään poliittisten vaihtoehtojemme käytänössä toteuttama vaihtoehdottomuus, onko poliittisten levottomuuksien lisääntyminen kaduilla enää mikään ihme?

Huomenna pitäisi hallitukselta tulla korvaavia vaihtoehtoja kariutuneelle yhteiskuntasopimukselle.Toivokaamme, että huomenna kuulemme jotain aivan uutta eikä ikuista kansa kuristamisen loputonta jatkumista. Toivokaamme, että Persut näyttävät voimansa ja täyttävät vaalilupauksensa. Jos näin ei käy ja valilupaukset syödään, saa se osan kansasta tuntemaan itsensä törkeästi petyksi ja mitätöidyksi. Tämä puolestaan saa sadattuhannet suomalaiset raivoihin  ja pahimmillaan tuolloin voidaan puhua paraatiovien avaamista anarkialle ja poliittiselle terrorille - SE JÄÄ KANSAN AINOAKSI MAHDOLLISUUDEKSI VAIKUTTAA?

1 kommentti:

  1. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082520237889_uu.shtml

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!