perjantai 31. heinäkuuta 2015

Talkootyöllä ja kolmannella sektorilla rahoitetaan matkailua ja alkoholin valmistusta

On hienoa havaita kuinka talkoot lisääntyvät ja ns. kolmas sektori keventää omankin kuntamme suurta talodellista taakkaa. Niin yksityiset kaupunkilaiset, järjestöt kuin seurat antavat panoksensa ja enemmänkin siihen kekoon, jolla yhteisön taloutta pistetään buoenompaan asemaan. Viime aikojen näyttävin tapaus lienee ollut siivoustempaus, johon osallistui mittava määrä kaupunkilaisia.

Kaupungissamme viimeinen merkittävä talkoohanke oli tekonurmi. Paikallinen jalkapalloseura on yhteistyökumppaneineen tehnyt kymmenientuhansien eurojen satsauksen ja saanut sillä aikaiseksi sadoille nuorille mainiot liikuntapuitteet. Olemme viimeinkin jalkapalossa samalla viivalla kuin Suomessa yleensä ollaan. Seuran tekonurmi on myös koulujen käytössä ja iltaisin vapauttaa liikuntahallitilaa muiden seurojen käyttöön.

Merkittävän talkootyön, yksityisten ja yhteisöjen suunnalta, luulisi tuovan kaupungille merkittävät säästöt. Tämän luulisi näkyvän laskeneina taksoina ja veroina tai parantuneina palveluina. Ikävä vaan, että näin ei ole käynyt. Talkootyön ohella kaupunki on säästänyt ja toisaalta jopa nostanut veroja sekä taksoja.

Yhteen ynnättynä nostetut taksat sekä verot ovat tuottaneet miljoonien eurojen käyttövarat. Ilmaan singahtaa kysymys: Missä säästetyt ja talkoilla tuotetut miljoonat eurot näkyvät, miten ne hyödyttävät kaupunkilaisia? Meillä on satsattu voimallisesti tulevaisuuteen eli soijatehtaan puitteisiin, alkoholin valmistukseen, teräskauppaan, etanolitehtaaseen, Pakkahuoneella pyörineisiin ropeleihin, päättäjien matkailuun jne. jne..

Olemme toimineet kaupunkina vuosikymmenen nurinkurisesti. Kun muualla yritykset maksavat veroja rahoittamalla siten kaupunkia ja kaupunkilaisten puitteita sekä palveluita. Meillä on ajettu alas kaupunkilaisten palveluita, nostettu heidän taksoja sekä veroja, onpa kaupunkilaisilla peräti teetetty talkootöitäkin, jotta yritykset saisivat aloitella ja lopetella toimintaansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!