tiistai 7. heinäkuuta 2015

Olisiko saksalaistenkin aika osallistua KREIKKALAISTEN auttamiseen?

Aina Käkisalmen Marttoja myöden tiedetään, että ns. Kreikan pelastusmiljardit lurahtivat pitkälti mutkan kautta Saksan pankeille. Ilmantätä  pankkiapua, koko Saksan talous olisi rojahtanut polvilleen. Sensijaan virallinen avustuskohde Kreikka on ajautunut ongelmissaan syvemmälle ja syvemmälle: työttymyys lisääntyy, terveydenhuolto heikkenee jne. Etenkin Saksa ja myös USA, jolle asian ei pitäisi mitenkään kuulua, patistivat Kreikan mainitulle voimakkaasti säädetylle avun vastaanoton-tielle.

Vaikka Kreikka ajoi alas yhteiskunnan peruspalveluja ja siinä sivussa useat sen kansalaiset ajautuivat äärimmäisen hädän partaalle, oli Kreikalla käsittämätön into sijoittaa aseisiin. Kreikan puolustusbudjetti kasvoi pahimman ahdingonkin aikana valtavaksi. Tuntuu vähintään käsittämättöltä, että NATO-maiden ympäröimä NATO-maa joutuu pahimman ahdingon aikana lyömään valtavasti valuttaa kiinni asevarusteluun. Luulisi jo NATO:n viidennen artiklan turvaavan, ettei tuolla kulmakunnalla voi syttyä sotilaallista hässäkkää.

Katsotaanpa vielä sekin, mistä Kreikka osti taistelutamineensa. YLLÄTYS. YLLTYS: Saksa ja USA toimittivat käsittämättömät määrät aseita Kreikalle. Kävikö niin, että jo Kreikan apupakettia sovittaessa Kreikka sidottiin valtaviin aseostoihin? Menikö kaikki se apu. mikä ei lurahtanut pääasiassa saksalaisille pankeille, USA:n ja Saksan aseteollisuudelle? Vai riittivätkö pankeilta jäljelle jääneet avustusmiljardit edes valtavaan asevarustautumiseen eli nyhdettiinkö aseostoilla härskisti Kreikan köyhien euroja pyörittämään Saksan ja USA: taloutta?

Lienee Äänislinnan Martoillekin selvää, että Kreikan avustusmiljardeilla on pelastettu Saksan pankit ja tuettu sekä Saksan, että USA:n teollisuutta. Höynäyttikö Saksa USA:n avustuksella euroopan nöyriä pikkumaita ja Kreikkaa kreikkalaisten asemaa kurjistavien avustuspakettien taakse? Olisiko saksalaisten viimeinkin rahan kotiin kierrättämisen sijaan maksettava osuutensa Kreikan pelastuspaketista ja vieläpä siten, ettei se vedä itse välistä?

6 kommenttia:

 1. Koko Kreikan ahdinko suurelta osin perustuu veronkiertoon ja huomattavan suuriin puolustusmäärärahoihin.
  Täytyy muistaa eu jäsennyyttä haettaessa, talousluvut olivat väärenettyjä, elikä jo silloin oli kreikan talous olettetua huonompi mitä parilla näytti.
  Ei tässä pelkästään Saksa ole syyllinen, osin myös muut jäesenmaat, kun hyväksyy tuolaista.

  VastaaPoista
 2. "Rosvoja kaikki"
  Suomen Ateenan suurlähettiläänä toimineen Ole Norrbackin mukaan Kreikan ajautuminen talouskatastrofiin johtuu koko yhteiskunnan rakenteesta, eikä yksittäisistä ihmisistä.

  - Korruptio on maan tapa. Kun uusi päättäjä pääsee valtaan ja saa hyvät edut, on käytäntöjä vaikea lähteä muuttamaan. Tietysti Kreikassa on isompia ja pienempiä rosvoja, mutta näin länsimaisesti ajateltuna rosvoja yhtä kaikki, Norrback toteaa.

  Myös RKP:n puheenjohtajana ja ministerinä vuosia toimineen Norrbackin mukaan Kreikassa kymmeniä vuosia vallassa vuorotelleet puolueet Nea Dimokratia ja Pasok ovat hoitaneet taloutta aivan yhtä epämoraalisesti. Korruption lisäksi maan suurin ongelma on, ettei olemassa olevia lakeja noudateta.

  - Julkinen hallinto on ylisuuri, pankki- ja oikeusjärjestelmään ei voi luottaa, tiedotusvälineet myötäilevät valtaa pitäviä. Miksi kukaan haluaisi maksaisi veroja, kun tiedetään, että ne menevät väärään pussiin, Norrback kysyy.

  Näin kertoo iltalehti ja tuossa totuus

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Em. kommentit pitävät kutinsa, aina Kreikan EU:n liittymisestä alkaen. On todellakin käsittämätöntä, jos joku maa ei tämän päivän maailmassa saa lähellekään täysmääräisesti edes veroja kerättyä. Ihmetyttää kuitenkin Kreikan todella valtavat aseostot niin USA:sta kuin Saksasta. Miksi NATO-maiden ympäröimä valtio käyttää jumalattomasti rahaa aseisiin, heitähä suojaa viidesartikla joka puolelta? Toisaaalta mitä puolustettavaa on massa, jossa ei ole kuin velkaa ja velalla maksettuja aseita.

  Kreikan älyttömät käytännöt olivat tiedossa ja ennen talouden posahtamista. Saksan pankeilla olisi pitänyt olla edes pieni tolkku ja vastuu tion älyttömyyden rahoittamisessa. Nyt saksalaiset kierrättävät rahaa mutkan kautta härskisti itselleen. Pitäisi saksalaisenkin tajuta, ettei maa, jonka työttömyys kasvaa 15% yli 25%, ole oikealla tiellä. Tavallinen kreikkalainen ei ole mitenkään hyötynyt apupaketeista, päinvasatoin!

  Tapa jolla nyt syyllistämme kreikkalaisia kansana, alkaa saada rasistisia piirteitä. Kannattaa katsoa omaa maatamme, sen äänestysprosenttia, sitä kuinka täällä nytkin pidettiin vaalilupaukset, millä vauhdilla maa velkaantuu, kenen piikkiin velat pistetään ja kuinka meilläkin rahaa riittää NATO-asrisiin - OLEMME KREIKAN TIELLÄ!

  VastaaPoista
 4. Nyt puhut java asia, kirjoitin Kreikan asiasta jo kaks ensimmäistä kommenttia.Suomessa on sama asia tavallisen kansan syylistämistä, eli palkat on liian suuria ja ajetaan yhteiskuntasopimusta.
  Hyviä esimerkkejä, kun työnantajat saivat kelamaksun poiston joka oli työnantajille noin miljrardin helpotus.
  Pienennettiin yhteisöveroa joka oli myös noin miljardin luokkaa, tästä johtuen yritykset jakoivat suurempia osingoja omistajilleen ja työpaikkojen syntyyn vaikutukset olivat marginaalisia jos sitäkään.Täytyy myös muistaa, että nuosisotyöttömyyttä yritettiin poistaa työnantajan kustanuksia laskemalla huomattavasti, mitä saatiin aikaiseksi, ei mitään.Huomioitavaa on, että Suomessa ei ei ole euroopan korkeimpia työvoimakustannuksia.Johtajia kannustetaan työntekoon huimilla bonuspalkkioilla ja tavallista duunaria palkka-alella.
  Ugissakin maksettiin vielä töppäyksistä bonuksia, mitä kuvastaa yleensäkin yhteiskuntamme oikeudenmukaista tilaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vierailuista ja kommentista! Meillä puhuttiin vielä ennen vaaleja kansan ostovoimasta ja vientiteollisuuden tärkeydestä, mutta vaalien jälkeiset toimet ovat olleet hallitukselta tosi onnahtavia. Ainoastaan ministeri Lindstöm on puuttunut asioiden ytimeen. Nykytyylillä hallitus syventää Suomen asemaa siinä talodellisessa suossa mihin maa on ajautunut. Esim. mm. Viron konsultoima ulkopoliittinen johtomme riskeeraa kauppasuhteet Venäjän kanssa. Jos ärsytetty Venäjä käy hankalaksi, se saattaa viedä työt kymmeniltätuhansilta suomalaisilta

  Yrityksiä kiinnostaa voitto ja meillä yritysten kannattavuutta on helppo parantaa energia- ja polttoaineveroja laskemalla. Em. lisää välittömästi vientiä, kansan ostovoimaa ja työllistää kansaa laajasti lisää eli alentaa voimakkaasti yhteiskunnan kuluja.

  VastaaPoista
 6. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1436070354449.html?nomobile=4

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!