torstai 9. heinäkuuta 2015

WALEHTELIJOIDEN WAKANSSILLA MILJOONIEN EUROJEN MIINUS, mutta $HH, $HH - sitä tikulla...!

Elettiinpä aikoinaan tovia jolloin jotkut olivat lopettamassa enemmän tai vähemmän kokonaan Tyksin alaisen sairaalaamme. Syy tähän löytyi sairaalan toiminnan kalleudesta. Sensijaan kaupunkimme oma terveyskeskus kuulemma tomi verrattoman edullisesti. Tuolloin esiin pulpahtivat puhenjohtajiston tyypit  manaamaan suureen äänen sairaalaa manalle.

Puheenjohtajisto tilasi jopa konsultin selvittämään ja todistamaan aluesaaraalan kalleutta. Hintavuuden syyksi konsultti nosti monipuoliset ja laadukkaat hoitotoimet, niiden tarjonnan hän väitti lisäävän sairaalan käyttöä. Esitin valtuustossa konsultille kysymyksen: Tarkoittaako hän sitä, että mikäli Uudessakaupungissa kyetään hoitamaan katkenneita jalkoja, kaupunkilaiset alkavat tarjolla olevian hoitomahdollisuuden vuoksi katkomaan jalkojaan? Punastellen konsultti totesi ettei se noin mene vaikka vähän noin se juuri menee.

Niinpä syyttävä sormi kääntyi osoittamaan kallista erikoissairaanhoitoa. Tämän seurauksena alkoi lehden mainostamana erään weijarin miljoona jahti. Suurieleisesti tämä weijari kertoi kotvan vierähdettyä kaiken sovitun ja erikoissairaanhoitokulujen putovan miljoonalla. Ja kaikkihan tiettävät, että juuri näin ei käynyt. Kysymyksiini kadonneesta miljoonasäästöstä weijari selitteli: Mutku se lupas, en voi mitään jos toinen ei pidä lupausta. Tietenkään mitään ei ollut paperilla, joten koko luvattu miljoonasäästö taisi olla weijarin waletta.

Viime vuonna sama weijari alkoi  keräämään julkisuuskamppanjalla pisteitä vaatimalla aluesairaalan säilyttämistä ja kieltäneensä ikinä ajaneensa sairaalan toimintoja alas. Samaisen weijarin toimintaa laajemmin tutkiessa havaitsee toistuvaa asteittaista ristiriitaisuutta. Lähes poikkeukseutta positiivisuudessaan hurjat lupaukset ja iloiset ennustukset kääntyvän negatiiviseksi tulokseksi ja vähintään epäuskottaviksi sepittelyiksi.

Kun kaikki nämä walheet pistetään putkeen, voidaan puhua miljoonien eurojen hukkaputkesta: Koulut lopettamalla saadaan kaupungintalous kuntoon,  etanolitehtaasen sijoittaminen tuo työpaikkoja, hallipolitiikka tuo voittoa, elinkeinopolitiikkamme on suuri menestys jne. jne.. Kaikki nämä ennakkouutisoitiin valtavana menestykseen vievänä porttina. Mutta, kun kaikki järjestään rojahti ahterilleen, epäonnitumisista ei media maininnut mitään ja taloudesta huolissaan olevien luottamustoimihenkilöiden suut suljetiin julkisella häpäisyllä höystetyillä tutkintapyynnöillä.

Avoimeen keskusteluun perustuvalla asioiden valmistelulla ja päätöksiä tulosvastuullisesti seuraamalla kaupunkimme tilanne olisi kokonaan toinen. Tähän meidän tulisi pyrkiä ja myöntää se, että hyvää tulevaisuutta luodaan rehellisellä lähihistorian tarkastelulla: Opitaan olemmaan toistamatta jatkuvasti samoja virheitä ja saadan keskeisiltä paikoilta pois heidät, ketkä toistavat jatkuvasti samoja virheitä!

Viimeinkin Uudestakaupungista on löydyttävä rehellistä johtajuutta joka kunnioittaa avoimmuutta ja demokratiaa. Kaikki näkevät mitä valheessa eläminen on maksanut kaupungille ja sitähän se tulee jatkossakin tekemään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!