keskiviikko 10. tammikuuta 2024

VALITTAJIEN ja KITISIJÖIDEN ARMOILLA!




Joka yhteisössä on ns. perusvalittajat, ikuiset itkijät, kuvottavat kehityksen jarrut ja pahan ilman linnut. Näin yleensä vedotaan ja uhotaan, media mukaan lukien, kun joku tekee valituksen demokraattisesta päätöksestä. Jostain kumman syystä median yksi lonkero ei inahdakaan vallitsevasta episodista, mutta puolustelee tutun omituiseen tyyliinsä yhtä ahterilleen mennyttä miljoona upotusta. Jos olisin toimittaja, tutkisin onko Suomessa yhtään toista yhtä onnetonta ja kokoonsa nähden kallista kirjastoentrausta kuin Uudenkaupungin kirjaston korjaus. Selvittäisin, mitä väistötilat ja konsulttityöt sekä jo tehdyn rakentamiset/purkamiset ovat tulleet maksamaan. Ja senkin selvittäisin kuinka koko kirjastolaitoksen tarjontatarve on muuttunut meidän historiallisen onnettoman kirjastoräpellyksen aikana - julkisen sanan tehtävä on avata yleisölle asioita ja tapahtumia, jotta kansa tietää missä mennään ja kuka vie koko porukkaa pahimmillaan helvettiin. Ote journalistin ohjeista: "1. Journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu." Siinä heti ensimmäinen ohjeiden pykälä ja perään kysymys: Toteutuuko tuo pykälä täällä?

Jos Mikko Saari ja Ari Saastamoinen eivät olisi valittaneet yhden maailman onnettomimman ja tökeröimmän valmistelun seurauksena syntyneestä epämääräisestä tekonurmipäätöksestä, meiltä menisi, 700 000€ + 81 000€ + tulevat yllätyskulut - avustukset, varovasti arvioiden vajaa miljoona euroa yhteistä rahaa, kun olisimme saman harrastepaikan voineet saada alle 300 000 euron. Saari ja Saastamoinen ovat kaupunkilaisten asialla valituksineen. Mikäli homma olisi luonnistunut laadukkaalla avoimella valmistelulla taloudellisia realiteetteja kunnioittaen, koko valitusta ei olisi tarvinnut tehdä. Myös äärettömän tomppelimaisesti operoiva media saisi tarkistaa omaa rooliaan ja täydentää osaamistaan, jottei esim. kirjastouutisointi ole tyyliä Neuvostoliitto: MITÄ ENEMMÄN JOKU ASIA MENEE AHTERILLEEN, SITÄ ENEMMÄN SITÄ JA SEN TEKIJÖITÄ YLISTETÄÄN KANSALLE! Jos päättäjämme olisivat olleet hiukan tarkempia ja siten myös harkitsevampia päätöksiä tehdessään Uusikaupunki saattaisi olla hallitusti kasvava paikkakunta, jonka muuttoliikettä valmistuva Wintteri vahvasti kiihdyttää, emmekä mikään sisämaan ihmisten talvisäilytysvenevarasto, jossa lukuisat paatit lojuvat kaikki talvet kaupungin parhaimmilla ja kalleimmilla tonttimailla!

14 kommenttia:

  1. Paattien säilytysalue on tosiaan mitä parhaimmalla ilta-aurinkoisella rannalla. Edellistalvena kaupungin pääkatu oli katkaistu keskeltä ja katu oli mitä parhain rakennustarvikkeiden varasto. Näin se kaupunki kehittyy, ota tai jätä.

    VastaaPoista
  2. Samansuuntaisia ajatuksia tuli mieleen päivän plaria lukiessani, vaikka ei luettavaa paljoa ollutkaan.

    VastaaPoista
  3. Valituksen alainen päätös:
    Uudenkaupungin kaupunginvaltuuston päätös § 89 18.12.2023
    Vuoden 2024 talousarvio ja vuosien 2024 - 2026 taloussuunnitelma
    Vaatimus:
    Pyydämme Hallinto-Oikeutta kumoamaan Uudenkaupungin Kaupunginvaltuuston
    päätöksen, joka koskee vuoden 2024 talousarvion ja vuosien 2024 - 2026
    taloussuunnitelman tekonurmikentän investointipäätöstä valtuuston kokouksessa
    18.12.2023 pykälässä §89.
    Samalla pyydämme, että Hallinto-Oikeus määrää tekonurmen investointipäätökselle
    toimeenpanokiellon, palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi ja velvoittaa
    Uudenkaupungin kaupungin korvaamaan oikeudenkäyntikulumme

    VastaaPoista
  4. Mitä sinä Java Valkonen kaupunginhallituksessa ja edustamasi puolue on tehnyt sen edistämiseksi ettei kirjaston remontti olisi muuttunut farssiksi eli toisin sanoen veronmaksajien rahan vääränlaiseksi käyttämiseksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikast tarkkaan remontista on kyselty ja suurin syy kirjastohankkeen viivästykseen on aloittaminen ilman kunnollista hankeselvitystä. Sama syy on näiden muiden hankkeiden kustannusylityksiin. Nyt niihin sitten yritetään puuttua. Se muuttuuko mikään? A-sairaalan remppapiikki auki 27 miljoonaan euroon. (Kirjaston julkisivuun ja pihaan ei ole vielä laitettu latiakaan...kirjaston Pihahan yritettiin laittaa "rauhanpuiston" piikkiin siinä onnistumatta

      Poista
    2. Pääkirjaston remontissa ei vaihdeta ikkunoita ja kattoa. Näinkö on?

      Poista
  5. Kiitos käynneistä, kommenteista ja hyvästä kysymyksestä! Kirjasto entraus lähti käyntiin jo entisen valtuuston aikana, joten alkuun en pystynyt vaikuttamaan vähääkään. Yritin hallituksessa tuoda esiin erilaisia vaihtoehtoja tulevaisuuden kirjastosta mm. Kadasta ja Ruotsista olin hakenut esimerkkejä. Asiasta keskusteltiin melkoisesti, mutta lopulta jatkettiin valmistelijan esittämällä tavalla. Teknisessälautakunnassa niin Juha Aaltonen kuin Petri Marttila ovat puolustaneet kaupunkilaisen etua eli maltillista yhteisten varojen käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkä takia et tehnyt valitusta, kun ei tehty tulevaisuuden kirjastoa sinun vaihtoehtojen mukaan? Et taaskaan yrittänyt tarpeeksi. Aina vaan yrität, yrität ja yrität, koska oikein saat sen sinun vaihtoehdon läpi? Ota mallia Juha Aaltosen ja Marttilan puolustusjoukoista, ne voi saada välillä torjuntavoiton, joka voidaan helposti markkinoida kunnon voitoksi. Totuus ei pala tulessakaan- joukkueesen voisit mennä ehdolle vielä, pliis. Näen niin teidät yhdessä laittamassa Hennon ja Saastamoisen kanssa ugin asiat kerralla kuntoon tiukkojen pleijareiden jälkeen. Ne pelurit kyllä yrittää tarpeeksi, ja ovat jo kahdestaan tehneet isoja voittoja kaupunkilaisille (Hento on ihan ykkönen tuloksentekokone). Tuohon tulosyksikköön olisi silti tarvetta kunnon hyökkääjälle, kylmänviileälle snaipperille, joka ratkaisee tiukatkin matsit, eikä anna armoa vaikka johtaisi 36-7. Ranteet lukkoon ja allstars- joukkue rankaisee. PS. Sitten vielä puolustus kuntoon, tiedät varmasti jonkin hyvän pakkiparin?

      Poista
  6. Jaahas, Takala jää eläkkeelle

    VastaaPoista
  7. Kiitos asiallisista teksteistä ja näkemyksistä se visiiteistä! Jos lähden mukaan valitukseen, olen sen käsittelyssä hallituksessa jäävi. Kunnioitan niin Hennon kuin Aaltosen sekä Saaren ja Saastamoisen työtä kuten monen muunkin. Yhteistyötä pyritään tekemään kaupungin parhaaksi.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!