sunnuntai 14. tammikuuta 2024

USA:o VOITTAA SUOMEN PRESIDENTIN VAALIT?


Edessä on vuosisadan pohjasakka vaalit - meidän presidentin vaalit. Tarjolla on mitä ihmeellisimpiä kummajaisia: ylioppilaita, sivareita, Eurooppa vouhottajia, venäjän kanssa kaupantekijä, jopa opettaja, kuka ei tiedä kirjallisuudesta juuri mitään ja yksi ketku savolainenkin löytyy porukasta. Oikein ihmetyttää miten on voitu löytää näin hävyttömän onneton porukka po. vaaleihin. Olisihan pienellä kosiskellulla voitu mukaan saada Lindtman, Häkkänen, Valtonen, Lehtomäki..... ja kun kerrankin Väyrysellä olisi ollut sauma päästä presidentiksi, hän ei saanut kannatuskortteja kasaan riittävän pikaisesti. Ehkäpä ehdokas porukasta edukseen erottuvat Essayah ja Halla-Aho, mutta ylen haukkamaisia ovat heidänkin vaalipuheensa ja eipä rauha juuri liity kummankaan sanavarastoon, Sarin Herran rauhaa lukuun ottamatta.


Minä valitsisin mieluusti Suomeen presidentin, kuka on ensisijaisesti suomalaisten presidentti. Sellainen henkilö, kenellä päällimmäinen asia on suomalaisten hyvinvointi sitä sairainta, heikointa, köyhintä ja maailmanpolitiikan kannalta vähäisintä suomalaista huomioiden, on paras presidentti. Nyt kun katsoo tarjolla olevia tyyppejä, jos he eivät ole ketkuja niin he ovat kaikkea muuta kuin rauhan rakentajia. Pitäisi yhden sun toisen ehdokkaan ja ainakin hänen, kenet valitaan presidentiksi tutkia Suomen 1930-luvun ulkopolitiikkaa, jottei toisteta samaa uhoa, tuhoa. Ei pidä rakentaa samaa turvallisuuden tunnetta luulojen varaan ja kokea samat kammottavat historian kokemukset uudelleen. Ehdokkaisiin palatakseni uskon nyt olevan vahvoilla aina yhden aiemminkin mukaan tunkeneen kestovaihtoehdon. Enkä nyt tarkoita Lapin Väyrystä vaan USA:n Aku Ankkaa, hän taitaa menestyä näissä vaaleissa paremmin kuin aiemmin.

16 kommenttia:

  1. Jou, Jussia ja Saria lukuun ottamatta ehdokkaat ovat tosiaan sekundaporukkaa - tai alle. Jää ihmettelemään, eikö koksuilla todellakaan ollut sitä pelleä asiallisempaa henkilöä tarjota hommaan. No, vaikkapa selkeäpuheinen ministeri Mykkänen. Kun vaalit - ja eritoten pressan vaalit ovat liki pyhä asia tässä maassa, niin kenenkähän mahtikäskyllä Väykän kannattajakorttien kanssa sohlattiin niin totaalisesti, mikä jatkui sillä, että paikallisella poliisilla oman ilmoituksensa mukaan ollut riittävää syytä tutkia asiaa? Jos kortteja ei ajoissa kertakaikkiaan saatu riittävästi kasaan, niin kai tämä olisi pitänyt voida todeta rehellisesti ja avoimesti toimien. Nyt koheltamisesta jää lähinnä poliittisen suhmuroinnin paskanmaku.

    VastaaPoista
  2. Taitaa eu voittaa , kun Stubb valitaan.

    VastaaPoista
  3. Mitäköhän kirjoittajan ajatusmaailmassa mahtaa muhia, kun on torstai-illasta asti yrittänyt saada selvää kaupunginjohtajan sopeutusesityksestä käyttömenojen leikkaamisesta?

    VastaaPoista
  4. Miten rauhaa voi neuvotella kun Putin ei taivu yhtään ja sanoo Ukrailaisilla ei oikeutusta omaan valtioon ja pommittaa koko ajan sivileitä. Helppo huudella neuvoja kun ei tarvi mistään kantaa vastuuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomi oli aikoinaan rauhan asialla, nyt on toisin. Putin on pikku poika Stalinin rinnalla ja rauha tuli ja kauppa kävi.

      Poista
    2. Kyllä tuli, mutta Stalin heitti veivinsä ja ottaen huomioon tilanne oli eri silloin. Usan heikkoutta kun antoi putinin hyökätä Ukrainaan ja krimin valtaukseen ei puututtu jotain näennäisiä pakotteita. Putin luuli että ottaa koko Ukrainan haltuunsa ja länsi ei puutu., erehtyi, eikä nyt voi perääntyä arvovalta tappio. Kaikki voi muuttua oleellisesti kun Putin pää keikahtaa. Muissakin maissa valtaa vaihtuu, ei kaikki mene kuin strömsöössä.

      Poista
    3. Putin on ottanut puoli maailmaa puolelleen. Jopa Saudit vaihtaa pian puolta. Maailma vihaa sinun länttäsi ja syystä, siitä olisi hyvä pysyä kaukana.

      Poista
    4. Venäjästä tulee kiinan alusmaa kun vaihtoehtoja ei ole. Kiina tuomitsi Venäjän hyökkäyksen vaikka ei suoraan sannonnut, jokaisen maan suvereniteettiä pitää kunnioittaa. Kiina tietää tasan tarkkaa mikä on venäjän vaihtoehdot, Venäjä tietää jos hylkää kiinan, mikä on venäjän kohtalo.

      Poista
    5. Kylmä ja nälkä tulee kiinalaisille ilman venäläisten viljaa ja raaka-aineita. Silloin vaihtuu valta Kiinassa ja tämän Putin tietää.

      Poista
    6. Kiina pystyy ostamaan mitä vaan ja mistä vaan ja vaikka kuinka paljon. Venäjän ja Kiinan suhdetta kukaan ulkopuolinen ei pysty varmuudella tietämään.

      Poista
  5. Hjallis oli paras tentissä.

    VastaaPoista
  6. Jos stupid valitaan ni vaihtuu pressa seuraavissa vaaleissa.

    VastaaPoista
  7. Demarien olisi pitänyt laittaa tytti tuppurainen, olisi varmasti ollut toisella kierroksella, on tosi pätevä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisiko päässyt edes toiselle kierrokselle ?

      Poista
  8. Halla-aho pystyisi toimimaan rauhan sovittelijana Ukrainan ja Venäjän "sodassa" ei tarvitse neuvotteluissa tulkkia.

    VastaaPoista
  9. Jussi on ugin ykkönen ja Haavisto kakkosen mies. Stubid kolmantena

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!