sunnuntai 25. marraskuuta 2018

VANHAN HYVÄN AJAN PAPPI PELASTAA POLITIIKKAN?

Esko Halivaara tempaisi seurakuntavaaleissa häkellyttävän ylivertaisen äänipotin. Sen verran tunnen tätä pappismiestä, että suhtaudun suurella tyytyväisyydellä hänen saamaansa äänimäärään. Jos näen Mauri Partasen putoamisen pääluottamusmiehen pallilta kaupungin kannalta hyvänä asiana, sillä nyt Maurille jää aikaa käyttää tietonsa, osaamisensa ja yhteistyökykynsä kaupungin eteen, niin Halivaaran toivon äänimääränsä myötä motivoituvan kuntapolitiikasta.

Esko Halivaaran elämään sopii muutakin kuin perinteistä pappina toimimista. Hän on selvittänyt elämänsä vastoinkäymiset voittajana, vaikka julkinen sanankin mollasi häntä kovalla kädellä. Kaiken tämän Halivaara teki inhimillisyytensä ja lähimmäisistä välittämisen säilyttäneenä. Eskon karismaa, elämän kokemusta, myötäelämisen kykyä ja inhimillisyyttä tarvittaisiin itsekkäiden tyyppien rikkirepimässä kuntapäätännässämme.

Olen usein todennut, että poliisit, sotilaat ja papit sopivat parhaiten politiikkaan, koska he näkevät tämän kansan kokonaan ja myös kansan sisällä piilevät vaikeudet. En siis missään tapauksessa väheksy Esko Halivaaran pappeutta. Päin vastoin, mieheltä suurta apua saaneena, nosta juuri hänen kaltaisen vanhan hyvän ajan papin työn korkeaan arvoon. Juuri tällaisen miehen nykysynkkyyden puhdistavaa inhimillisyyttä kuntapolitiikkamme kaipaa!

4 kommenttia:

 1. Eikö pappi ole samanlainen elämän teoreetikko kuin tohtori.

  VastaaPoista
 2. Kiitos visiiteistä ja kommentista! Eiköhän papit näe käytännössä viikottain häissä ja hautajaisissa ihmisten surut ja ilot.

  VastaaPoista
 3. Hevosmaneesi Pakkahuoneen ja Suukarin väliin niinkö
  http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/9362

  VastaaPoista
 4. mies tuli ,mies oli ja nyt mies lähti..

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!