keskiviikko 7. marraskuuta 2018

KUOLLUT DEMOTILA HYÖTYKÄYTTÖÖN - MAKSAAKO KAUPUNKI VUOKRAA TYHJÄSTÄ?

Demoilijoiden poistuttua demotiloissa demokalusteet ja muu rekvisiitta odottavat yhä kaupunkilaisten ideoita keskustamme elävöittämiseksi. Juokseeko vuokra yhä vai onko kyseessä ilmainen varastotila?
Kurkistus Demokadun demotoimiston ikkunasta sisään kertoo demokaluston täyttävän yhä osan demotoimistoa. Muutamaan kuukauteen ei demoväki ole toimistoa käyttänyt. Kyseessä lienee pääkatumme liiketilojen paraatipaikka ja jostain kuulin liikehuoneiston kuukausivuokraksi 1 500€/kk. Oikokaa, mikäli levitän väärää tietoa. Väkisin kaaliin kumpuaa kysymys: Maksetaan toimistosta vuokraa yhä vai sijaitseeko paikalla kaupungin keskustan ainoa ilmainen kaluvarasto?

Lienee miten lienee, niin ehkäpä paikalle löytyisi järkevämpääkin käyttöä. Kenties keskeistä liiketilaa voisi hyödyntää niin, että se tukisi elinkeinoelämäämme ja auttaisi keskustan yrittäjiä petraamaan tulostaan ja näin turvattaisiin kaupunkilaisten yksityisten tuottamat palvelut. Jospa kyseisiin tiloihin, mikäli ne kuuluvat kaupungin hallintaan, tehtäisiin vaikkapa viihtyisä ja laadukas lapsiparkki. Se helpottaisi lapsiperheiden ostoksia keskustamme vilinässä.

Tämä kaupunki tarjoaa suurempiakin keskustelun aiheita kuin po. liiketila. Mutta mielestäni sen keskeinen sijainti muokkaa olennaisesti kaupunkimme julkisuuskuvaa. Mikä tekisi Uudellekaupungille parempaa peeärrää kuin näyteikkunoiden takana iloisesti telmivät lapset. Huonekalut sieltä jo löytyvät, joten nyt toimintaa kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi, lapsia unohtamatta.

11 kommenttia:

 1. Tilassa oli vuokralainen joka sanottiin irti. Rakennetaanhan tilalle liikekeskus.

  VastaaPoista
 2. Eikö Ravakka vastannut demokadusta. Se varmaan maksaa vuokrankin.

  VastaaPoista
 3. Mistä se Ravakka sitä rahaa tekee?

  VastaaPoista
 4. Javalla on demokatusyndroma.

  VastaaPoista
 5. Hölmöä maksaa käyttämättömästä kiinteistöstä, oli maksaja kuka tahansa.

  VastaaPoista
 6. Yksikään päättäjä ei kysy vuokran perään. Uudessakaupungissa tämä on maan tapa. Omia korvauksia päättäjät nostaa.

  VastaaPoista
 7. Päättäjien kaikki aika menee omien paikkojen puolustamiseen. Siitä syntyy vain riitaa. Itsekkäät ihmiset ovat vallassa.

  VastaaPoista
 8. Laaksoselta puoli sivua tekstiä ja mitä jäi käteen. Ei mitään. Minulle ei selvinnyt kirjoituksen idea.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!