maanantai 5. marraskuuta 2018

MIKSI YLEN HAUKAT LIETSOVAT SOTAA

Suomalaisten ja venäläisten naapureina viettämät vuosisadat tihkuvat verta ja kärsimystä. Itse asiassa suurimmista kärsimyksistä suomalaiset saavat kiittää Ruotsia ja yhtä venäläistä diktaattoria. Iso- ja pikkuvihan aikana Ruotsin ja Venäjän armeijat vierailivat vuoroin naapurimaissa hävittäen siviilikohteita. Stalinin aikana suomalaisia vainottiin eniten.

Vuosisatojen aikana suomalaiset ja venäläiset oppivat ensin sietämään, sitten ymmärtämään ja lopulta elämään molempia osapuolia hyödyttävässä rinnakkaiselossa. Virallisesta valtioiden välisestä ystävyydestä kasvoi jopa todellista ystävyyttä. Tästä taas kehkeytyi luonnollinen rauhan tila sekä luottamus, josta niin Suomi kuin Venäjä hyötyvät jopa taloudellisesti.

Luulisi, että Venäjän ja Suomen välinen rauhan tila, joka huokui molempiin maihin turvallisuutta sekä hyödynsi kumpaakin maata taloudellisesti, saisi julkisen sanan vaalimaan vallinnutta tilannetta ja ruokkimaan sen pysyvyyttä. Mutta mitä viel, julkinen sanamme pyrkii löytämään vain ikävää ja negatiivista kerrottavaa naapurimaasta ja herättämään epäluuloja venläisiä kohtaan. Vai koska olette lukeneet tai nähneet valtamediassamme positiivisen uutisen Venäjästä?

Käsittämättömimmäksi nousee kansan rahoittaman YLEn rooli. Se lietsoo epäluuloja plus selkeää vihaa Venäjää kohtaan ajaen Suomea härkäpäisesti kohti NATOa. Valtamedian uutisointi alkaa muistuttaa 1930-luvun sapelien kalistelulta. Miten kansan rahoittama, omistama ja kansan valitsemien päättäjien valvoma YLE voi toimia vasten kansan selkeän enemmistön tahtoa? Kuka todellisuudesta ohjaa YLEn venäjäuutisoinnin haukkamaisen sodanlietsonnan linjalle? Siinä muutama kysymys, joita esitetään kansakunnan kahvipöydissä.

Minä en halua takaisin rähmällä olon ja suomettumisen aikoja, jolloin kaikkein kurjinkin ongelma, mitä itänaapurista uutisointiin, oli valtavan hieno juttu. Minä en halua huonoja välejä USAn kanssa. Haluan tasapuolista realistista suhtautumista suurvaltojen asioihin sekä tosiasioihin perustuvaa uutisointia. Kaiken em. yli nousee Suomen kansan etu, joka ei löydy YLEn haukkojen nykytyylisestä uutisoinnista. Historia osoittaa ikävällä tavalla, mihin realiteettien unohtaminen ja kateeton uho johtavat; Tuskinpa yksikään suomalainen haluaa median käyttäytymisen vuoksi herätä kasakan nauruun!

2 kommenttia:

  1. 1939 alkanutta sotaa kutsuttiin myös Helsingin sanomien omistajan nimellä, Erkon sota...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mannerheim ja Paasikivi olivat valmiita aluevaihdoksiin Neuvostoliiton kanssa. Erkko uhosi ja vähätteli vanjaa.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!