lauantai 17. marraskuuta 2018

AUTOTEHTAAN VAALIT KAUPUNKILAISTEN VOITTO

Pääluottamushenkilövaaleissa Mauri Partanen hävisi niukasti SDP:n Miia Kelseylle. Toivottavasti tämän seurauksena Mauri Partasella jää nyt aikaa kaupungin asioiden hoitoon eli hän vastaanottaa, jos Hartolle ei kelpaa, kaupunginhallituspaikan. Partanen voidaan liittää mm. urheilusta ja liikunnasta tietävien päättäjien ryhmään. Niin ikään Partaselta löytyvät selkeät visiot esim. kaupunkimme opetuksen monipuolistamiseen ja järkevään kehittämiseen. Lisäksi Partanen toisi kaupunkimme päätäntään duunarituulahduksen autotehtaalta ja kauan kaivattua yhteistyökykyä.

Näkemykseni mukaan Partasen poliittinen kokemus kepittää Li Grönlundin vastaavan kokemuksen ja Laaksonen sai Partasta vähemmän ääniä, joten Partanen kuuluu kaikilla mittareilla hallitukseen. Kun muistamme Helena Vartiaisen, Risto Ahosen ja Reijo Mattilan aikoja, voimme todeta vahvojen työväenpuolueiden duunarien vieneen kaupunkilaisten etua parhaiten eteenpäin. Tähän ketjuun voimme liittää Harto Forssin ja toivottavasti myös Mauri Partasen.

Toivottavasti Miia Kelsey tuo demaripuolueeseen ah niin kauan kaivatun, tavallisen duunarin näkemyksen. Käsittääkseni Reijonsaari edustaa lähes yksin työläistä työväenpuolueen huipulla ja jää, ökyjen jyrätessä, ryhmäpäätöksissä näkemyksineen tappiolle. Onhan jo se mahdottoman noloa työväenpuolueiden kannalta, että kaupungissa, jossa sijaitsee Suomen suurin tehdas, ei ole eduskuntavaaleissa työväenpuolueiden listoilta yhtään duunaria vaan yhteiskunnan aivan toinen ääripää.

Meidän täytyy päästä viimeinkin päätöksentekoon, jossa pieni eliitti ei hyysää kaveripiiriä ja sijoita miljoonia juustokuppeihin niiden varastointiin, riippusänkyihin ja kaiken helvetin huuhaahan silloin, kun tarvitaan terveitä puitteita terveyspalveluihin, opetukseen sekä moderneja harrastus/tapahtumatiloja. Kaikki hyvä riippuu nyt työväen puolueista ja siitä ajattelevatko ne kaupunkilaisen tai edes työläisen etua vai pysyvätkö sitkeästi nykylinjoilla.

Luonnollisesti toivon Harton jatkavan hallituksen pöydässä ja siirtyvän hallitukseen. Mutta olipa hänen paikkansa hallituksen pöydän ympärillä mikä tahansa, niin kaverikseen hän tarvitsee Partasen. Kun tämän jälkeen porvarit vertailevat viime valtuustokauden ja tämän kauden saavutuksia sekä päättäjiä ja tekevät sen mukaiset johtopäätökset plus henkilövaihdokset, voimme odottaa huuhaa esitysten hyväksynnän ja älyttömien päätösten peltoon kylvettyjen miljoonien sijaan paluuta positiivisen kehityksen tielle ja kulkua kohti kaupungin kasvua ja menestyksen valoa!

12 kommenttia:

 1. Sinä Java vaahtoat pienistä piireistä. Kuitenkin haluat omat kaverisi valtaan. Se on uusi pieni piiri.

  VastaaPoista
 2. Partasen Maurin tuntien jo urheilukentän vanhan huoltokopin ajoilta 1980-luvun alusta, jolloin ei valitettu monitoimihallin puutteesta ja silti penkistä nousi kolmenumeroisia kiloja, voin kyllä omastakin puolesta suositella Partasta kaupunginhallitukseen.
  JAa

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Sen perusteella esitän ihmisiä tehtäviin mitä heitä tunnen ja mitä heiltä uskallan odottaa. Harton tunnen hyvin ja hänen kanssaan hommat sujuvat vaikka olimme eri mieltä. Partasesta olen kuullut kaupunginasioiden hoidossa pelkkää hyvää. Tätä Kelseytä en tunne lainkaan, mutta rohkenen odottaa häneltä jämäkkää ja tavallisten ihmisten edun ajamista toimintaa kaupungin asioiden hoidossa - Suomen suurimman tehtaan päälu0ttamusnaiseksi ei voi nousta mikään turha nainen!

  VastaaPoista
 4. Java kehuu muita, kun taas muut politiikot vain itseään.

  VastaaPoista
 5. Terveiset Javalle. Olet usein korostanut olevasi sosialidemokraatti. Sinulle tarjottiin mahdollisuutta asettua kuntavaaleissa ehdokkaaksi SDP listoilla. Olisit päässyt vaikuttamaan asioihin puolueen sisältä käsin. Kuitenkin sinä lähdit kokoomuksen listoille ehdokkaaksi. Et saanut kokoomukselta luottamuspaikkaa, kun sinua vähemmän ääniä saaneet ehdokkaat saivat merkittäviä lautakuntapaikkoja. Pura kiukkusi kokoomukseen äläkä väärään osoitteeseen. Muista missä katto on korkealla ja seinät leveellä, siellä on sinulle ovet auki.

  VastaaPoista
 6. Java,
  pitääkö tämä ao. paikkaansa?
  "Sinulle tarjottiin mahdollisuutta asettua kuntavaaleissa ehdokkaaksi SDP listoilla".

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä, kommenteista ja kysymästä! Kahden työväenyhdistyksen taholta kysyttiin olisinko kiinnostunut lähtemään heidän listalla ehdokkaaksi. Kysyjät tai pikemminkin tunnustelijat olivat näkyviä demareita. Vastasin, että riippuu ketä muita listalta löytyy ja tämän jälkeen ei po. asiantiimoilta tapahtunut kontaktia puoleen eikä toiseen. Pidin ajatusta varsin surrealistisena, kun muistelen Juha Aaltosen puolueessa saamaa kohtelua. En olisi voinut suostua puoluekuriin tai ryhmäpäätöksiin, jotka olisivat osoittautuneet ristiriitaisiksi omien arvojeni ja vaalilupausten kanssa.

  Ilmoitin välittömästi vaalituloksen selvittyä kokoomuksen napatyypeille, ettei äänimäräni oikeuta luottamuspaikkoihin. Siis kokoomus ei minua pettänyt enkä kiukuttele siihen osoitteeseen enkä muihinkaan suuntiin.Kokoomuksen listoille lähteminen oli Aaltosen, Tähtisen ja minun yhteinen päätös. Nyt lyllerrän junnukoriksen pariin.

  VastaaPoista
 8. Kaupunkikehittämistä vai sen unohtamista. Ukin keskusta-alueen kaupungin omat päiväkodit on rakennettu seuraavasti:

  − Hakametsän päiväkoti vuonna 1976

  − Myllymäen päiväkoti vuonna 1982

  − Saarniston päiväkoti vuonna 1987

  − Merilinnun päiväkoti vuonna 1974, laajennus vuonna 1984

  − Seikowin päiväkoti vuonna 1874, laajennus vuonna 1902.

  Kalannin, Lokalahden ja Pyhämaan vastaavat tilat ovat myös vanhoja.

  Näin kaupunki on "kehittynyt" ja nyt ollaan tilanteessa, jossa joudutaan vuokraamaan yksityiseltä tiloja etenkin vuoro-ja yöhoitoa tarvitseville lapsille.

  Näiden mainittujen keskusta-alueen rakennusten korjaustarpeet löytyvät mm. erillisestä, salaisesta liitteestä.
  Mitenköhän tuntuu siltä, että kaupungissa on omat julkishallinnon keskeiset rakennukset jääneet pahasti heitteille?
  Nyt aletaan maksaa heitteillejätöstä todella kovaa hintaa!
  JAa

  Lisätietoja löytyy opetuslautakunnan esityslistasta.

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistä ja Juhalle tiedoista! Ehkäpä viimeinkin kannattaisi keskittyä puuesinen varastoinnin ja riippusänkyjen sijaan olennaiseen eli kunnan peruspalveluihin ja niiden puitteisiin. Samalla kun hassaamme rahaa huuhaahan, korjausvelkamme kasvaa saman verran.

  VastaaPoista
 10. UGin hallipolitiikan lopputuloksena myös päiväkodit on lähes purkukunnossa. Aivan mahtavaa on on olla ukilainen veronmaksaja kun Ukin verotus on kohta pilvissä.

  VastaaPoista
 11. Yllätys, yllätys Raumalla sama tilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauma velkaantuu ja asukkaat pakenevat sieltä. Raumalla lopetetaan kaikki leikkaukset.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!