sunnuntai 18. marraskuuta 2018

TIETOA MUUSTAKIN KUIN HUUHAASTA!!

Yleensä riidat syntyvät siitä, kun torailijat esittävät vasta-argumentteja toisilleen. Mainituissa tapauksissa sentään tiedetään, mistä riidellään ja jokainen sivusta seuraajakin voi faktapohjalta päättää mihin riitaporukkaan itsensä ankkuroi. Useimmiten riidat ja erimielisyys ratkaistaan vaihtoehtojen välisiä taloudellisia tai toiminnallisia faktoja verraten eli lopputuloksena päädytään parhaaseen ratkaisuun, johon rahat riittävät. Näin tiedontarjonnalla vältetään henkilökohtaisuuksiin meneminen ja päättäjäympäristö säilyy terveenä.

Mutta meillä valmistellaan kaupungin historian suurinta investointia täysin olemattomalla tiedotuksella. Parhaillaan suunnitellaan mammuttikompleksia, jossa päivisin päiväkoti-ikäisistä lukiolaisiin ja uimareihin viihtyvät samassa hyvinvointikombinaatissa. Iltaisin kyseisen jättirakennelman saavat käyttöönsä ikäihmiset ja muut varttuneet kaupunkilaiset. Kyseisestä hankkeesta ja sen toteuttamistavasta on jopa tehty rakentamispäätös.

Miltä kaavailtu mammuttirakennelma näyttää, miten se käytännössä toimii ja mitä se tulee maksamaan? Nämä tiedot ovat jääneet hämärän peittoon. Samoin koko rakennelman tarve ja nykyisten po. hankkeen paikalla olevien rakennusten kunnosta ei tarkkaa tietoa sada kansalle. Jostain kumman syystä mammuttikiinteistä ei tihku isommin tai edes vähemmin tietoa kaupunkilaisille, jotta nämä voisivat muodostaa mielipiteensä hankkeesta.

Suurin huoli pitäisi kohdistaa olemassa olevaan päättäjien laiminlyöntien vuoksi  rappeutuneeseen kaupunkilaisten omaisuuteen. Jos olennaisiin ja talouteen merkittävästi vaikuttaviin asioihin ei puututa, meiltä ei kohta löydy kuin mammuttirakennus, jolla ei ole sen enempää käyttäjiä kuin maksajia. Ehkäpä tulevaisuudessa mäen alla sohjoon juuttuneet megakombinaatin rahoittajat eli ikäihmiset nojailevat rollaattoreilla ja ylös katsoessaan  pohtivat: Mitähän tuo rakennus pitää sisällään, kun siitä niin paljon vieläkin maksetaan?

Ehkäpä tiedotuksemme täytyisi keskittyä joutavuuksien sijaan johonkin olennaiseen eli ei mihinkään puuha-Pirkkojen kaikkeen kivaan, vekkuliin kuten sontikoihin saati lymypaikkoihin. Tätä kaupunkia odottavat suuret haasteet, joita ei riippukeinuilla ja vastaavilla virityksillä ratkaista. Meidän keskustamme kuolee viidessä vuodessa lopullisesti, jos emme todellakin tee jotain. Nyt voidaan todeta sekin, että ostoskeskuskuviolla ei kaupunkiamme pelasteta. Jos niiden kaavailusta tehdään nyt päätös, on niiden aika auttamatta ohi, kun ne valmistuvat muutaman vuoden kuluttua!

1 kommentti:

  1. Näin se valitettavasti on. Koulukeskuksen hinta on lukittu vaikka ei edes tiedetä kuinka monta rakennusta tehdään. Nyt keskukseen tehdään vielä päiväkotikin. Eikö se kasvata ollenkaan keskuksen kokonaishintaa?

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!