maanantai 19. marraskuuta 2018

PRESIDENTIT AHTISAARI ja NIINISTÖ PANAMA VERONKIERTÄJIÄ?

YLE:n Anneli Lindroos selvityksen mukaan "Panaman papereihin" kuulu lähes 300 veroakiertävää  yksityishenkilöä. Listalla patsastelee niin yksi entinen kuin nykyinen presidentti - entisiä ja nykyisiä ministereitä - yleistä mielipidettä muokkaavia ns. asiantuntijoita - politiikkoja oikealta ja vasemmalta jne. Kun katsoo listaa ja sen poliittista valtaa, ei liene ihme, jos verottajan ei anneta tutkia "Panaman papereita" paremmin.

Tuntuu äärettömän vastenmieliseltä, kun listan tyypit vaativat kansaa kikyilemään ja kiristämään vyötä yhteisen hyvän ja Suomen edun nimissä. Ulkokullatulta tuntuu myös vasemmiston kritiikki nykyhallitusta kohtaan, sillä listalla komeilee lukuisia ökydemareita. Panaman listalta löytyvät myös useat valtamedian käyttämät natohenkiset ja unionia puolustavat asiantuntija.

Jos puolueista ponnahtaisi esiin edes hiukan kansalta vaadittua moraalia ja nöyryyttä alkaisivat naamat vaihtua valtakunnan huipulla - niin oikealla, vasemmalla kuin liike-elämässä. Suomea ei voi pitää oikeusvaltiona, jos veronkiertäjät saavat hääriä vallan keskiössä. Samat tyypit vaativat tavallista tallaajaa tilittämään joka pennin maan kassaan, mutta he itse eivät suhmuroivat kenties satojamiljoonia euroja verottajan ulottumattomiin. Kyseinen omaan etuun tähtäävä vallankäyttö kuvottaa ja vie kansalaisten viimeisenkin moraalin sekä uskon demokratiaamme.

TÄSSÄ LISTAA:

Krister Ahlström, Esko Aho, Martti Ahtisaari, Matti Alahuhta, Matti Apunen, Juha Sipilä Antti Blåfield, Georg Ehrnrooth, Henrik Ehrnrooth, Aatos Erkko, Petteri Orpo, Jukka Harmaja, Eero Heinäluoma, Olli-Pekka Heinonen, Seppo Honkapohja, Sirkka Hämäläinen, Jaakko Ihamuotila, Max Jakobson, Ole Johansson, Atte Jääskeläinen, Jyrki Katainen, Sixten Korkman, Olli Kivinen, Jarl Köhler, Johannes Koroma, Paula Lehtomäki, Erkki Liikanen, Paavo Lipponen, Björn Mattsson, Leena Mörttinen, Sauli Niinistö, Johan Nykopp, Jorma Ollila, Mikael Pentikäinen, Hanna Rajalahti,Risto Siilasmaa, Kari Stadigh, Alexander Stubb, Ulf Sundqvist, Christoffer Taxell, Teija Tiilikainen,Jutta Urpilainen, Björn Wahlroos, Klaus Waris, Matti Vanhala, Matti Vanhanen, Pentti Vartia,Gerhard Wendt, Janne Virkkunen, Pertti Voutilainen, Raimo Väyrynen, Antti Herlin, Ikka Herlin, Paasikivet, Niklas Herlin, Ilona Herlin, Hartwallit, Aatos Erkko, Casimir Ehrnrooth perh.Patricia Seppälän perilliset, Pekka Perä, Erkki Etola, Björn Wahlroos, Göran j. Ehrnrooth perh.Pentit Robert G. Ehrnrooth perh., Elsa Fromond perh.,Vidgrénit, Blåbergit, Tallbergit, Reino Laakkosen perilliset, Risto Siilasmaa, Voipiot, Kari Niemistö, Stig Lilval-Lindström, Kokkilat,Lundqvistit, Ingmanit, Henrik Kuningas, Kohoset, Yrjö Laakkonen perh., Takaset, Gripenbergit, Brotherukset, Laineet, Göran Sundholm, Stig Gustavson, Bradet, Hautaset, Toivaset, Rafael Mattssonin, Jaakko Pöyryn, Carl Johan Tallberg, Rannilat, Harald Relander, Heikki Lehtonen, Jukka Ylppö, Olli Salo, Ketoset.

LÄHDELINKKI

6 kommenttia:

 1. Melkoisessa totalitarismissa eletään. Ei paljon vaalit hyödytä, kun valta o niillä, jotka ovat päättäneet mikä on absoluuttinen totuus. Soinikin aikoo joulukuussa sitoa tlevien eduskuntien kädet sillä Marokon sopimuksella.

  VastaaPoista
 2. Kyllä vituttaa. Ja lujasti. Puhuvat toista kuin itse tekevät. Ällöttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaiset rosvot oikealla ja vasemmalla.

   Poista
 3. Samat roistot valitaan seuraavissa vaaleissa, kyllä äänestäjät ovat sinisilmäisiä.

  VastaaPoista
 4. Koko sale saa siirron kylmäkoskelle, vois käydä moikkaan...

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Minä en tuomitse ketään esittämäni listan perusteella. Ehkä se ei pidä alkuunkaan paikkaansa tai sinne on saattanut, tutkivan toimittajan touhutessa kiireellä, eksyä vääriä nimiä, mutta minä ihmettelen: MINNE LÄHDELINKKI HÄVISI JA MIKSI, KAIKEN HEHKUTUKSEN JÄLKEEN, ASIASTA PUHUMINEN LOPPUI KUIN SEINÄÄN. Eikö juuri nyt olisi tutkivan journalismin paikka, soko puhdistaa listalla olevien maine tai .... .

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!