torstai 15. marraskuuta 2018

PÄÄTTÖMÄT PÄÄTÖKSET MATKAILUVALTIKSI!

Salo julistautui älykaupungiksi ja perusteli päätöksensä paikallisten menestyksellisellä pään käytöllä. Pään käyttöön nojaavat useimmat paikkakunnat päätöksenteossa ja markkinoinnissa ja niinpä niiden samanlaiset päät tuottavat erilaisilla paikkakunnilla samanlaisia ratkaisuja. Siispä älyyn ja pään käyttöön nojaaminen sekoittaa paikkakunnan osaksi harmaata kuntamassa, jossa toinen kunta ei erotu ensimmäisestä kunnasta. Mutta Uusikaupunki erottuu kuntien harmaasta massasta, sillä täällä päätöksissä äly ei liiemmin  loista eikä päitä juuri käytetä.

Tilastot puhuvat Uudenkaupungin päättömien päätösten päättömyyden puolesta. Suomen historian voimakkaimmasta työpaikkojen kasvusta huolimatta kaupungin väkiluku ei kohoa. Kun kaupunkiin tarvitaan terveydelle turvalliset ja toimivat terveydenhoitotilat ja koulut, pistävät kuntapäättäjät miljoonia tyhjään kunnantaloon ja puuastiakokoelmaan, museon kattoon sekä keskustan kehittämiseen tavalla, jolla se ei voi kehittyä jne. jne., osoittaa tämä ylivertaisen vahvuutemme päättömien päätösten tekijöinä.

Käännetäänpä töppäilyt positiiviseksi turistimagneetiksi eli tehdään vuodesta 2019 Uudenkaupungin matkailumarkkinoinnin ennätysvuosi teemalla: TULE JA SUKELLA MUNAUSTEN MEREEN - MEILLÄ ON MUNAUS IHAN RANNASSA! Voisimme järjestää kiertoajelun, joka starttaa merellisistä munauksista eli soijaöljysäiliöstä. Kaupunki osti moisen härvelin, jota ei liiemmin käytetty. Seuraava kohde tarjoaa matkailijalle etsi ja löydä tehtävän eli missä luuraa etanolitehdas? Nyt kiertoajelu voi saapua Alicelle kadulle ja tarjota vieraille vaihtoehtoiset tehtävät: Joko voit pysähtyä virkakunnan edustajan ystävän liikkeeseen ostoksille tai ryhtä kadonneen asunnon metsästäjäksi - Uudessakaupungissa oli aikoinaan 18 500 asukasta, heistä reilut kolmetuhatta muutti muualle ja samalla hävisivät heidän asuntonsa - etsi, löydä ja pidä löytämäsi asunto.

Kiertoajelu voisi jatkua vaikkapa soijatehtaalle, jossa matkailijat saisivat etsiä soijaa! Opastetulle reitilla tarjoutuu kohteita niin runsaasti, että ne voidaan hinnoitella esim. munauskohteiden kalleuden mukaan esim. kiertoajelu joka tarjoaa ainoastaan yli miljoonan euron munauksia 100,00€ kierros ja puolen miljoonan munauskohteen 50,00€ kierros. Lapsille oma kierros 5,00€ teemalla: Kuinka kouluverkko tuhottiin ja opetuksen laatu romautettiin.

Jotta yllättäisimme turistit ja pistäisimme viime kesän hulluudet suuremmiksi, voisi keskelle Alicenkatua rakentaa heinäkuun helteiksi tekojään, jossa ei tietenkään saa luistella. Rauhan puisto tarjosi viime kesänä lapsille rättejä ja matameille riippusänkyjä. Tulevana kesänä huomioidaan miehet: Puihin kiinnitetään erilaisia pullonaukaisijoita ja puihin tehdään viehättävistä flanellisista jalkaräteistä ryyppy/lorotussoppia. Illan hämyssä kaupungin harmaat miehet esittäisivät näytelmän: REVITÄÄN SETELEITÄ!

Ilta päättyisi Mörnen holvien mystiseen hämyyn ja siellä itse, jäävuoren päällä istuva tekijä kertoisi momentumista, jolloin syntyi aiesopimus, joka olisi romauttanut kaupungin talouden kerralla. Tätä seuraa tehtävä: Tee itse oma aiesopimus ja pistä paremmaksi. Illan päätteeksi tarjotaan turisteille mörnemäinen ateria Pietolanlahden rannalta kerätyistä tyrneistä sekä omenoista. Sopan tarjoiluastialla kaupunki haluaa yllättää turistit ja osoittaa Uudenkaupungin olevan maailman merkittävin kaupunki kulttuurihistorian suhteen, mikäli mittapuuna pidetään kaupungin hallinnoimien juustomuottien määrää.

Päättömien päätösten kaupungissa turistin aamu alkaa torilta, jossa hän voi ottaa huikat maailman vanhimmasta toimivasta ja suurella rahalla kunnostetusta hevoistenjuottokaivosta. Luonnollisesti tori saa ensi kesäksi uuden veikeän vetonaulan, joka ilmentää kaupunkimme päättömien päätösten linjaa. Torin keskelle sijoitetaan, ylpeästi seisomaan ja päätöksentekoamme kunnioittamaan, aito ja lajissaan viimeisenä käytetty ja vuonna 1977 käytöstä poistettu giljotiini!

5 kommenttia:

 1. Voisi vielä jatkaa Kalantiin sinne rakentuu ainut laatuinen kansallismuseotakin arvokkaampi purkki kokoelma.

  VastaaPoista
 2. Siinä verraton matkailu idea Valkoselta. Väkeä tulisi ulkomailta asti.

  VastaaPoista
 3. Ei ole ihme, jos Javasta ei pidetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukiin 20000m2 ja vain 45miljoonalla!
   http://www.materiaalitkiertoon.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Uutiset/Uutisia_alueilta/Uuteenkaupunkiin_nousee_kestava_kohtaami(48423)

   Poista
  2. Vannaksen kaupunkiin nousee keskitysleiri.

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!