maanantai 30. huhtikuuta 2018

Organisaatio uudistettava kaupunkilaisten ei hallinon ehdoilla!

Uudessakaupungissa poliittinen valta keskittyy hallituksen pöydän ympärille ja johtoryhmään. Kun näihin kuuluvat reilut parikymmentä ihmistä eivät pysty luomaan uutta tai ratkaisemaan syntynyttä ongelmaa/haastetta, tiivistetään ko. elimistä muutaman tyypin toimikunta saattamaan syntynyt hankeongelma toteutusasteelle. Meillä ongelmienratkaisutyyli on meillä nurinkurinen, sillä jokainen tietää, että mitä enemmän ja erilaisia pohtijoita, sitä enemmän ja erialaista aivokapasiteettia - siten myös syntyvien ratkaisumallien määrä on runsaampi ja laatu korkeampi. toimiviin ratkaisuihin tarvitaan kiinnostusta, tietoa, kykyä kunnioittaa toisen näkemyksiä sekä kykyä avata oma suunsa - Hiljaiset harmaat hiiret eivät edistä itsekkäitä riitelijöitä enempää kaupunkilaisten elämisen ja olemisen laatua.

Useimmissa kunnissa määrättyihin hallinnonaloihin keskittyneet lautakunnat valmistelevat käsiteltävät asiat. Kun lautakuntien jäsenet valitaan osaamisen ja kiinnostuksen eikä kaveruuden tai poliittisten ansioiden perusteella, siitä tulee tiedoilla ja taidoilla hallitusta ja valtuustoa ratkaisevasti auttava asiantuntijalautakunta. Luonnollisesti lautakunnan asiantuntemusta yksittäisessä asiassa syö sen toiminnan liika laaja-alaisuus esim. kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa urheiluihmiset päättävät kulttuurista ja päin vastoin. Kaavailut jostain hyvinvointilautakunnasta ovat osoitus tietämättömyydestä, vallan keskittämisestä ja demokratian vähättelystä.

Jos ryhdymme valmistelemaan organisaatiouudistusta, tulee sen lähteää kaupunkilaisten elämisen ja olemisen kehittämisesta eli vahvoista lautakunnista, jotka ovat suoria linkkejä kaupunkilaisten, seurojen, järjestöjen ja korkeimpien päättäjien välillä. Jokaisella lautakunnalla tulee olla sen toimintaan täyspäiväisesti vihkiytynyt valmistelija. Yhdessä hänen kanssaan asioista tietävät lautakunnanjäsenet takaavat kaupunkilaisen kannalta hyvän päätöksenteon. Kukaan ei voi väittää etteikö Uudestakaupungista löytyisi esim. liikuntalautakuntaan yhtätoista liikunnasta kiinnostunutta jäsentä. Puolueet voisivat hiukan muuttaa lautakuntalaisten valintakriteerejä, joista ensimmäinen vaatimus voisi olla halu saapua paikalle tai kyky järjestää aikaa kokouksille.

17 kommenttia:

 1. Ketkä me? Kuntalaiset vai? Kunnallishallinto toimii neljän koplan kostokierteessä. Ettekö muka ole huomannut! Lakkautettakoon kaikki lautakunnat. Vain tarkastuslautakunta ja kaupunginhallitus tarvitaan. Jospa niihin sitten löytyisi sellaiset jäsenet jotka ehtisivät kokouksiin.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi 30. huhtikuuta 2018 klo 15.38 on esimerkki siitä, miksi mikään ei muutu. Ei kyetä ratkaisukeskeiseen toimintaan tai edes keskustelemaan asioista.

  VastaaPoista
 3. Kuntalain mukaan tarkastuslautakunta ja kunnanhallitus riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laki määrää mininmin. Kunta saa päättää siitä, mikä riittää. Aika ohutta on demokratia, jos ei ole muuta kuin kaupunginhallitus ja heidän kavereista koottu tarkastuslautakunta.

   Poista
 4. No ehkä haluatte sitten lisää vappupuheita pitäviä Vasamia. Demarit ei tee virheitä ja toimii kaupungilaisten parhaaksi. Näin on Vasama ukinytin mukaan puheessaan sanonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasama on elävästi todistaa kuinka kauvas työnväenpuolue voi eksyä juuristaan. Kun puhe loppuu, loppuu samalla Vasaman sosialidemokratia.

   Poista
 5. Myllymäki on päässyt kaupungin hommiin. Ehkä sos.puolen ystävätär ja bile kaverilla on sormensa pelissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päässyt kaupungin hommiin? Mitäköhän soopaa tuo taas on koska mitään sossuja ei ole haettukkaan töihin.

   Poista
  2. Sitä merkillisempää? Ketään ei ole haettu ja silti Myllymäki palkattu vakituiseksi. Ellet usko kysy sossusta.

   Poista
  3. Puoluekanta ei saa olla este hyvän työntekijään valinnalle.

   Poista
 6. Demarit löivät sitten viimeisen niitin yhteistyölle.

  VastaaPoista
 7. Vasama valehtelee aivan poskettomia torilla ja Forss rukoilee porvarien kanssa tuulivoimalan juurella ja Myllymäelle pedataan työpaikka kaupungilta. Vasemmiston tila on surkea.

  VastaaPoista
 8. Tilaisuus ei ollut rukouslounas. Paikalla oli arvioni mukaan n. 3-400 henkilöä. Mikäli kaikki olivat porvareita niin vasemmiston tila on tosi surkea.

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eiköhän olisi ollut melkoisen moukkamaista käytöstä, jos Harto olisi kieltänyt kutsusta. Hän edustaa muutakin kuin itseään. Jos meillä olisi vain tarkastuslautakunta ja hallistus, mitähän siitäkin tulisi? - MONTAKO KERTAA OLETTE NÄHNEET TARKASTUSLAUTAKUNNAN PUUTTUVAN KERMAN TOILAILUIHIN SITTEN TARMO KANKAAN AIKOJEN? -Ette kertaakaan ja juuri tämän vuoksi Hessu ja kumppanit heiluvat vallassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis se sama Kangas joka järjesti kaupungin piikkiin vappujuhlat eilen vapunaattona Vasaman mukaan. Kyllä ollaan haastavien tapahtumien kurimuksessa.

   Poista
 10. Eikös Li Grönlund kertonut facebookissa jo silpoutuneesta merikotkasta joka oli löydetty Muntilan myllyjen läheltä.

  VastaaPoista
 11. Uuden tiedon mukaan myös kaksi varista.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!