lauantai 21. huhtikuuta 2018

HATTARAKAUPPIAS HARKIMO!

Harkimon irtiotto lienee suurin mahdollinen voitto kokoomukselle, jos lähtöä tarkastellaan kehäkolmosen ulkopuolelta. Ehkäpä Juhana Vartiaisen poistuminen kokoomuksessa herättäisi vielä voimakkaampia riemun kiljahduksia. Harkimon suurin saavutus, jolla hän nousi julkisuuteen, on yksinpurjehdus maailman ympäri. Tästä kaikki kunnia Harkimolle, mutta mitä hyötyivät tuosta yksinpurjehduksesta muu joukkue esim. sponsorit? Harkimon veneen nimi oli Belmont of Finland eli tupakkatehdas rahoitti merkittävästi yksinpurjehdusta. Tosi urheilullinen yhdistelmä kertoo jotain siitä, että raha kelpaa Harkimolle tulipa se mistä tahansa. Rehellisyyden nimissä täytyy todeta, että kelpasivat kessutehtaiden rahat tuolloin muillekin purjehtijoille.

Ostettuaan divari-Jokerit, käytti Harkimo julkisuuspohjaansa kerätäkseen pääkaupunkiseudulta rahaa jääkiekkoseuraansa. Kuvio oli suurin piirtein sama, millä TPS nousi Suomessa taloudellisesti ylivoimaiseksi jääkiekkoseuraksi. Harkimo täytti Jokereilla aukon, joka imuroi ne tahot kannattajikseen ja sponsorikseen joilla ei ollut sijaa tai halua HIFK:n kanssa yhteistyöhön. Saman Harko yritti tehdä jalkapallossa ja pudottaa HJK valta-asemastaan. Tämä päättyi nolosti ja lopulta jalkapallo Jokerit ajautui taloudellisten tappioiden kautta osaksi HJK:ta. Kaiken työn Harkimo teetti faneilla ja talkoolaisilla, julkisuudessa hän tykkäsi keikkua itse. Jalkapallossa Jokereiden suurimpana saavutuksena jotkut pitävät huliganismin tuontia Suomeen.

Pääkaupunkiseudun media on aina syönyt Harkimon kädestä ja Harkimo on saanut aina haluamansa julkisuuden ja sitä kautta ilmasta mainosaikaa busineksilleen. Harkimon hallihankkeet ovat saaneet julkista tukea suoraan yhteiskunnalta ja yhteiskunnan omistamilta yrityksiltä. Harkimo on saanut jopa omia ohjelmia kaupallisille tv-kanaville, vaikka hänen ohjelmansa eivät ole koskaan olleet kovin suosittuja. Käytännössä media hyysää Harkimoa vain siksi, että hän on median tekemä julkkis, mitään ihmeellistä hän ei ole koskaan sanonut tai tehnyt.

Harkimo löi hynttyyt yhteen Mikael Jungerin kanssa. He ovat ennakoineet tekevänsä jotain aivan uutta ja epämääräisellä ulostulollaan saaneet pääkaupunkiseudun media uutisnälkäiseksi jatkon suhteen. Junger lähti joitakin aikoja sitten SDP:stä. Siellä hän hääri niin puoluesihteerinä kuin kansanedustajana. Junger oli luomassa yhdessä Urpilaisen kanssa demareiden rakkaushöttö-linjaa ja vierauttamassa demareita työväenpuolueen roolista. Samalla SDP:stä kasvoi kokoomuksen lailla selkeä pääkaupunkiseudun puolue. Harkimon tavoin Junger tykkäsi äärimmäisen paljon keikkua julkisuudessa. Junger toimi ennen eduskuntaan nousua YLE:n pääjohtajana ja pisti median talouden kuntoon maakuntien kustannuksella.

Jungerilla on ansioita yrityselämässä, etenkin Microsoftissa, joten hän on toisenlainen tapaus kuin Harkimo, joka ei ole luonut yhteiskuntaan lisaäarvoa, vaan pyörittänyt sen sillä jo olevia varoja omaan taskuunsa. Harkimo on lähinnä sirkuksen hattarakauppias. Hän ei ole mikään surmanajaja, akrobaatti, tulennielijä tai -pierijä, joka vetää väkeä sirkukseen, vaan hän kuppaa omaan taskuunsa sirkuksen sisään jo tulleita rahoja. Kyseinen toiminta on varsin itsekeskeistä ja Harkimon toiminnan itsekkyys korostuu, kun hän nostaa oman poikansa tv-ohjelmansa juontajakumppaniksi. Tämä osoittaa myös harkintakyvyn puutetta medialta, jossa Harkimo saa huseerata, juuri niin kuin lystää, mistään politiikan tuomista rajoitteista hänen kohdallaan ei puhuta, päin vastoin. Harkimon toimintaa voitaneen pitää varsin narsistisena ja oin hienoa, että myös pääkaupunkiseudun media oivaltaa viimeinkin tämän!

25 kommenttia:

 1. Rekrytointi
  Ollaanko kaupungille palkkaamassa nyt tiedottajaa palvelusihteerin nimikkeellä (ukari)?
  Ja onko ravintolan omistajalla sopiva työkokemus liikennesuunnitelijaksi (tekn lautak esitys)?

  VastaaPoista
 2. Haha Valkonen. Katos tätä
  https://liikenyt.fi/

  VastaaPoista
 3. Missä on kuvaus Hartwall-areenasta? Itsekseen tämä Suomen suurin monitoimihalli ei rakentunut. Helsingissä ei siis riidellä kuten Ugissa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Mikä on Hartwall-areenan tuoma lisäarvo valtakunnallisesti eihän se kelvannut edes HIFK:lle ja kuka keräsi voitot? -Harkimon klaani!

  Suomalainen politiikka on onnettomassa jamassa, mutta ketä palvelee nyt syntyvä narsistien poliittinen toiminta ja luuleeko joku heidän ajattelevan muuta kuin itseään? Oikeiston olisi korkea-aika nostaa valtaan sijoittajien ja loisten sijaan ysteiskunnan vaurautta lisääviä yritisjohtajia, jotka kunnioittavat työntekijöitään. Työväenpuolueiden tulisi korvata juristijohtajat ja muut virkakihot duunareilla, jotka arvostavat heille työpaikan tarjonneita yrityksiä. Näin kansanedustajista tulee omanedunajajien sijaan todellisia kansanedustajia!

  VastaaPoista
 5. Poliitikot ajetelevat kaikki itseään, niihän lähes tavallinen pulliainenkin tekee. Työpaikoillakin toin syö toista.

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Aiemmin oltiin valmiita pistämään vaikka oma henki peliin yhteisen hyvän puolesta. Nyt tuo yhteinen hyvä näkyy vain vaalilauseissa. Kiitos median, tämä on mahdollista. Katsokaa Uudenkaupungin vasemmistolaisia kaupunginhallituksen pöydän ympärillä istuskelijoita: Joukkoon sopii jopa kaksi tohtoria, mutta ei yhtään teollisuuden duunaria, vaikka 18 000 asukkaan kaupungissa on 4 000 työntekijän tehdas!

  Jos tällä menolla jatketaan, on seurauksena äänestysinnon totaalinen romahtaminen, joka kohta huitelee 50 tietämillä. Silloin emme enää voi puhua demokratiasta. Harkimon ollessa Korkin haastattelussa, minun korvaani särähti se, että hän puhui korostetusti minä, minä -tyylillä henkilökohtaisista haluista ja tavoitteista eikä siitä mitä hänen uusi poppoo tai me haluamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän esiintyi Harkimona ei puolueen edustajana. Kääsitääkseni silloin esiinnytään minä muodossa.

   Poista
 7. Vallanhimossaan ukin demareit ovat myyneet sielunsa pirulle.

  VastaaPoista
 8. Noin 15500 on enemmän oikeampi Ukin väkiluku. Ukinytissä on melko uusi tilastokin väkiluvun kehiryksestä. Mutta hyvä että Java on positiivinen juuri tässä asiassa.

  VastaaPoista
 9. https://www.rauma.fi/ajankohtaista/rauman-sosiaali-ja-terveystoimialan-johtajan-virkaan-haastatellaan-yhdeksan-hakijaa/

  VastaaPoista
 10. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Saas nähdä kummoinen tiedottaja valitaan, jos valitaan ja kenen ahterista hän on kieleensä ruskean värin lipaissut. Eiköhän pirulla ole ihan tarpeeksi demarikaliberin sieluja, jos näillä hattivateilla edes on sielua? Jos puhutaan yhteisistä asioista, voisi puhua muustakin kuin korostetusti itsestään, mutta tämä varmasti uppoaa pääkaupunkiseudulla!

  Kiitän kaupunkimme väkilukuun liittyvästä oikaisusta. Joskus, ennen elinkeinopainotteisen huuhaahallipolitiikan kammottavia vaikutuksia, meillä oli yli 18 000 asukasta!

  VastaaPoista
 11. Näin Suomen ehkä tunnetuimmat politiikkatietäjät lausuvat Harkimon hankkeesta

  https://yle.fi/uutiset/3-10172203

  VastaaPoista
 12. Yllättäen ja pyytämättä
  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804222200896008_pi.shtml

  Miten Ukissa?

  VastaaPoista
 13. Taas yksi Ukin kaupungin johtotason virkamies hakee muualle töihin

  http://ls24.fi/uutiset/rauman-henkilostojohtajan-virka-osoittautui-halutuksi-paikaksi

  VastaaPoista
 14. Ukia netissä ja vaikuttavasti myös markkinoilla:
  https://www.vastarinta.com/adolf-hitlerin-muistoaktivismia-uudessakaupungissa/

  VastaaPoista
 15. Raumalle hakijolle menestystä. Ugin kannalta tilanne on win-win. Sekä Uki että Rauma voittavat.

  VastaaPoista
 16. Miten Uki voittaisi jos Heino tai Syvänen tai Rantanen valittaisiin Raumalle?

  VastaaPoista
 17. Yllätys vai ei tämä case Krista Kiuru? Toimiko Porin kh laittomasti kuten Kiuru?

  https://yle.fi/uutiset/3-10173943

  VastaaPoista
 18. Salainen viranhaltijapäätös kaupunginjohtajalta

  "
  Sitten edettiinkin ripeästi salaiseen asiaan, josta päätettiinkin tehdä julkinen. Kyseessä oli Inkeri Parviaisen oikaisuvaatimus kh:n päätökseen jossa hänet siirrettiin pedagogisen erityisavustajan tehtävään. Minusta oli aivan oikein asian julkisuus sillä Parviainen vastusti asian salailua. Alla osa äänin 6-5 hyväksytyn päätöksen perusteluista.

   

  Kaupungin tarve uuteen pedagogisen erityisasiantuntijan viran perustamiseen ei ole riippuvainen kaupungin muusta organisaatiouudistuksesta, vaan viran perustaminen sekä Inkeri Parviaista koskeva siirtopäätös liittyy akuuttiin tarpeeseen saada pätevä edustaja mittaviin investointi- ja rakennushankkeisiin valvomaan kaupungin etua. Muut virkoja koskevat muutokset (opetus- ja kulttuuritoimenjohtajan viran lakkauttaminen, jo aiemmin tehty opetuspäällikön viran perustaminen sekä 12.3. päätetty hyvinvointipäällikön viran perustaminen) on käsitelty kaupungin yt-menettelyssä, ja organisaatiokokonaisuus käsitellään kuntalain edellyttämällä tavalla kaupunginvaltuustossa.

  "
  Kopio Forssin blogista

  VastaaPoista
 19. Imatralle 45 miljoonan koulu
  https://www.imatra.fi/uutinen/2018-04-23_imatra-rakentaa-suomen-suurimman-puukoulun

  VastaaPoista
 20. Kaupungin kehittämiseen sitoutuneita henkilöitä mm. Rantanen, Vainio, Takala, Nikkari, Heino, Syvänen, Arvela-Hellen on hakenut virkaa/tointa muista kunnista ? Yli puolet kaupungin johtoryhmästä ! Ugissa on kaikki hyvin mutta miksi siis on ”hinku” muualle ? Pitäiskö olla huolissaan jos rotat ovat jättämässä laivan ?

  VastaaPoista
 21. Imatran Mansikkalan koulukeskusinvestointi on elinkaarihanke

  •Rakennusmateriaali: massiivipuu (lukuunottamatta mm. väestösuojaa, perustuksia, porrashuoneita)
  •Hyötyala: noin 11 000 neliötä
  •Hankinta-arvo: max. 45 miljoonaa euroa kalusteineen. Kalustehankinnoista päätös myöhemmin.
  •Rakentaja: YIT Talo Oy
  •Arkkitehti: Arkkitehtitoimisto Perko
  •Pedagoginen suunnittelu: Finpeda Oy
  •Elinkaarihanke: Rakentaja vastaa 20 vuoden ajan kiinteistön huollosta ja ylläpidosta. Käyttö- ja ylläpitokulut tiedetään seuraavaksi 20 vuodeksi. Nykyiseen kulurakenteeseen verrattuna selvästi edullisempi ratkaisu.
  •Käyttäjät: varhaiskasvatuksen vuorohoitoyksikkö (noin 200 lasta), yhtenäiskoulu esiopetus-9 lk (noin 800 oppilasta) ja lukio (noin 350 opiskelijaa). Lisäksi Virta-opiston toimintoja, neuvola ja oppilashuolto (Eksote), nuorisopalvelut ja kolmas sektori
  •Tavoitteet kiinteistölle: toiminnallisuus (pedagogiset ja varhaiskasvatuksen tarpeet), terve sisäilma, monikäyttöisyys, joustavat tilaratkaisut, luonnonvalo, avoimuus, esteettömyys, turvallisuus, aktiivisuuteen innostava piha.

  Imatran päiväkoti- ja kouluverkkouudistus

  •Kaupunki uudistaa kerralla koko koulu- ja päiväkotiverkkonsa. Näin varmistetaan, että kaupungissa kaikilla oppilailla on tasapuolisesti terveet ja nykyaikaiset oppimistilat.
  •Muutoksen jälkeen kaupungin kaikki opetuspalvelut keskittyvät kolmeen paikkaan.


  •Samoissa tiloissa on tarkoitus tuottaa myös muita palveluja kuntalaisille, erityisesti lapsille ja nuorille.

  VastaaPoista
 22. https://www.imatralainen.fi/artikkeli/636061-talta-mansikkalaan-nouseva-suomen-suurin-puukoulu-nayttaa-maaliskuussa-otettu

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!