sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

UKINYT paljastaa: Yksi mies valitsi hallintokunnan johtajan

Taannoin joku muu ja minäkin pohdimme hässäkkää, joka syntyi opetus- ja kasvatuslautakunnassa. Noora Hilden ja Seppo Nikula eivät suostuneet allekirjoittamaan pöytäkirjaa, koska eivät hyväksyneet sen sisältöä. Po. lautakunnan viime kokouksessa äänestettiin ko. asiassa ja äänin 6(Junnila, Järvinen, Kukkula, Nikula, Tättilä, Laivo)-4(Grönlund, Kelsey, Riihijärvi, Ankelo) tehtiin "totuudenmukainen" lisäys pöytäkirjaa.  

Kun äänestetään totuudesta eli siitä mitä todellisuudessa tapahtui, OLLAAN MELKOISESTI METSÄSSÄ. Olen itse ollut näkemässä ja kokemassa samassa lautakunnassa vastaavan tilanteen saman puheenjohtajan aikana, joten voin pettyneenä todeta, ettei puhjoht. ole vuosien varrella oppinut mitään. Aikoinaan saman lautakunnan enemmistö joutui saman puheenjohtajan aikana jopa marssimaan ulos kokouksesta kumotakseen mielivallan ja turvatakseen demokratian toimimisen.

Muistanpa sellaisenkin tilanteen, kun samainen lautakunta palkkasi saman puheenjohtajan aikana rehtorin vastoin sääntöjä ja pykäliä. Tuolloin löytyi myös vasemmistoliittolaisia ja demareita puolustamaan demokratiaa ja kaupunkilaisten etua - kiitos Sanna Lovenin ja Esko Tähtisen. Itse asiassa nyt tehtiin vielä härskimpi irtisanominen ja palkkaus.  Kaikki ovat nähneet minkälainen vääntö ja valintahässäkkä käynnistyy ja toteutuu, kun Uudessakaupungissa valitaan hallintokunnalle johtajaa. Prosessi koostuu hakuilmoituksista, haastatteluista ja lopulta äänestyksistä. Nyt päätettiin 25.4. A.D 2018, että käytännössä uusi sivistyspalvelukeskuksen johtaja aloittaa 1.5. samana vuonna -Melkoisen nopeasti junailtu päätös?

Näin pöytäkirja:

"Opetus- ja kasvatuslautakunta
§ 56
25.04.2018
Tiedotusasiat
OPEKAS 25.04.2018 § 56
Sivistyspalvelukeskuksen hallinnollisten tehtävien hoitaminen
1.5.2018 alkaen

Puheenjohtaja Matti Ankelo kertoi kokouksessa, että lukion rehto ri Jussi Paavola hoitaa 1.5.2018 alkaen sivistyspalvelukeskuksenhallinnollisia tehtäviä ja toimii opetus- ja kasvatuslautakunnan esittelijänä 1.5.2018 alkaen.

Asiasta käydyn keskustelun kuluessa Seppo Nikula ehdotti pöytäkirjaan liitettäväksi hänen kokouksessa esittämänsä kannanoton sivistyspalvelukeskuksen hallinnon järjestämisestä. Olli Laivo kannatti Nikulan ehdotusta. Päätettyään keskustelun puheenjohtaja totesi, että koska keskustelun kuluessa Seppo Nikula oli tehnyt kannatetun
ehdotuksen, oli äänestettävä. Puheenjohtaja esitti toimitettavaksi nimenhuutoäänestyksen, jossa ne jotka kannattavat, että Nikulan kannanottoa ei liitetä pöytäkirjaan, äänestävät "jaa" ja Nikulan kannanoton liittämistä pöytäkirjaan kannattavat äänestävät "ei".

Äänestysesitys hyväksyttiin.
Suoritetussa äänestyksessä kannanoton jättäminen poispöytäkirjasta sai 5 ääntä (Grönlund, Järvinen, Kelsey, Riihijärvi,Ankelo) ja Nikulan ehdotus kannanoton liittämisestä pöytäkirjaan 5ääntä (Junnila, Kukkula, Laivo, Nikula, Tättilä), 1 poissa. Äänestyspäättyi tasan 5 - 5, joten puheenjohtajan äänen ratkaistessa, Nikulan kannanotto päätettiin olla liittämättä pöytäkirjaan
."

Käytännössä lautakunta erotti sivistyspalvelujohtajan ja palkkasi uuden tilalle eli kyseessä oli selkeä henkilövalinta, jonka ratkaisi 5-5 tilanteessa puheenjohtajan ääni.  Ensinnäkin henkilövalinnoissa, äänestyksen mennessä tasan,  ratkaisu tulisi tehdä arpomalla. Toiseksi nyt valittiin ilman hakuja ja vastaavia johtava virkahenkilö. Kolmanneksi, nykyiselle sivistyspalvelujohtajalle annettiin muutama päivä aikaa kerätä kimpsunsa ja kampsunsa työhuonestaan.

Kaupungissamme poliittinen pelaaminen on mennyt aivan liian pitkälle. Kymmenet vuodet kaupunkia palvellut pieni, herkkä nainen pistetään pihalle viikon varoitusajalla. Po. nainen ei ole uransa aikana saanut varoituksia, huomautuksia, on pitänyt hallintokuntansa budjetissa ja saanut jopa palkankorotuksen palkinnoksi hyvästä työstä, joten kyseessä on sydämetön, tunteeton ja epäinhimillinen päätös. Samalla pedataan mielivaltaisesti kaveri hänen paikalleen. Ei riitä, että vaihdoksia tehdään hallituksessa ja virkahenkilöjohdossa, muutoksia tarvitaan myös lautakunnissa. Totuutta vastaan äänestävistä ja etenkin heistä, jotka eivät saavu edes paikalle kokouksiin, on syytä päästä välittömästi eroon!

LINKIT:

Linkki UKINYT uutiseen

Opetus- ja kasvatuslautakunta Pöytäkirja 25.04.2018 klo 18:00 - 20:10 / Tarkastettu

7 kommenttia:

 1. vuf vuf, Inkerin buudeli ärähti.

  VastaaPoista
 2. Kh ottaa asian käsittelyyn otona mutta vasta viikon päästä.

  VastaaPoista
 3. Kyse on kannanotosta kaupunginjohtajan esittämään organisaatiouudistukseen. Lautakunta ei erottanut eikä palkannut ketään.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Lautakunta niin sanottu asiantuntijalautakunta ottaa kantaa asiaan, johon sillä varmaankin kaikkialla muualla Suomessa on päätösvalta ja ilmaisee hallitukselle, että koko sivistyspalvelukeskusta voi pyörittää joku rehtori virapelihommana. Tämä osoittaa tylysti sen ettei lautakunta arvosta pätkääkään sitä toimintaa mikä kuulee sen alaisuuteen - lautakunta ei välitä lapsista, nuorista, vapaa-ajan toiminnoista, opetuksesta - lautakunta toimii täysin epäinhimillisesti ja sydämettömästi hallinnonalaa kymmenet vuodet johtanutta uutteraa naista kohtaan - ilmeisesti lautakuntaa johdetaan muualta!

  Seppo Nikula toi selkeän esityksen lautakunnalle, jota ei edes merkitty pöytäkirjaan!!! Jo tämä muotovirhe osoittaa, että lautakunnan puheenjohtaja on pihalla kuin lumiukko, joka menestyy yhtä hyvin puheenjohtajana kuin lumiukko Saharassa. Toisaalta muotovirheen vuoksi asia palautuu takaisin lautakunnan käsittelyyn ja silloin tässä asiassa lopputulos on 6-5, mikäli kaikki lautakunnan jäsenet vaivautuvat paikalle. Kenenkään ei pitäisi ottaa hoitaakseen luottamustehtäviä, jos niiden menestykselliseen hoitoon ei ole halua/aikaa! NYT KYSEESSÄ OVAT KAUPUNKIMME LAPSET JA VAPAA_AIKA ELI VETOVOIMA JA UUDENKAUPUNGIN TULEVAISUUS!

  Jos lautakunta hyväksyy pöytäkirjatulla tyylillä tapahtuneen, se sinetöi oman alansa alasajon alkamisen ja kyseisen irtisanomisen. Olisi siis vähintä, että nyt oudosti äänestäneet käyttäisivät päätään sekä sydäntään ja pöytäkirjantarkastajat puuttuisivat muotovirheeseen!

  VastaaPoista
 5. Ja kaupungille jää mahdollisen soteuudistuksen jälkeen sipatoiminnot suurimpana hallinnonalana. Hyvältä näyttää vai näyttääkö?

  VastaaPoista
 6. Ankelon esimiehenä oli joskus Parviainen. Sekin on hyvä muistaa.

  VastaaPoista
 7. Kaunaa, katkeruutta ja kostoa. Jäljet näkyvät hyvin. Kuten muillakin neljän koplaan kuuluvalla. Ankelo, Koski, Laaksonen ja Wala.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!