perjantai 27. huhtikuuta 2018

LOISTAVA VALINTA: Marko Kivistö vetämään kouluprojektia!

'                                         Marko Kivistö tuo sielun sivistystä kouluprojektiin!

Kansainvälisesti arvostettu pyhämaalainen arkkitehti Marko Kivistö ryhtyy vetämään Uudenkaupungin kouluhankeprojektia. Näin valistaa meitä Ukinyt ja Vakka-Suomen Sanomat. Kivistö on töillään saavuttanut sen verran arvovaltaa ja auktoriteettia, että tuskin hänen luovuudelleen ja ideoidensa toteutumiselle kukaan kehtaa täällä pystyttää periaatteellisia barrikadeja. Marko Kivistö on oiva vallinta, olipa valitsija sitten kuka tahansa!

Marko Kivistö tunnetaan akustiikan mestarina ja Helsingin Musiikkikeskuksen arkkitehtina. Hänellä löytyy kokemusta niin päiväkodin (Päiväkoti Pehtoori, Helsinki 1997) kuin koulun (Herttoniemen ala-aste Helsinki 1998) työstämisestä, joten mistään pelkästään mammuttirakentamiseen perehtyneestä arkkitehdistä ei ole kyse. Toisaalta Marko Kivistön käden jälki saattaa synnyttää Uuteenkaupunkiin alan pyhiinvaelluskohteen - vähän niin kuin Alvar Aallon suunnittelema Säynätsalon kunnantalo saa opiskelijat suuntaamaan kohti Keski-Suomea.

Marko Kivistö tiedetään niin Johnny Cashin kuin klassisen musiikin ystävänä sekä luovuuden lisäksi myös rauhallisena ja rakentavaan keskusteluun pystyvänä miehenä. Ehkäpä Kivistö on Pyhämaan lahja kaupunkimme kehitystä jarruttavaan negatiiviseen keskusteluun. Aikoinaan Kivistö puolusti onnistuneesti Pyhämaan kyläkoulua, joten hänen näkemyksensä eivät täälläkään rajoitu ainoastaan kaikkeen suureen ja mahtavaan. Menestystä Marko Kivistölle!

 Linkki Ukinytin uutiseen!

19 kommenttia:

 1. Valkonen!
  Projektipäällikkö ei ole kohteen pääsuunnittelija. Sen sijaan hänen pitäisi vahtia suunnittelun ja toteutuksen budjetissa pysymistä. Mitenköhän mies saa pidettyä näppinsä erossa suunnittelijan/arkkitehdin roolista? Kuka häntä vahtii ettei ala budjetti ylittyä heti alkuviivoilla kun mies alkaa ohjata tehokkaasti suunnittelua eli viivoissa voi alkaa näkyä projektipäällikön suunnittelujälki.
  Verovaroilla tätä nyt tehdään mikä on koko ajan syytä pitää mielessä.

  VastaaPoista
 2. Pointti on se, kuka valinnan teki ja millä valtuuksilla. Kivistö saattaa olla kunnon mies, mutta onko hän liian pienessä kuvioissa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Marko Kivistöllä on jalat maassa ja hän arvostaa tätä seutua. Jos hän olisi ahne kusettaja ja itseään täynnä oleva linssilude, ei mies asuisi täällä ja toimisi täällä. Mikäli hän olisi mainittua,olisi hän jättänyt kaupunkimme ja Pyhämaan pölyt jaloistaan eikä ainoastaan yrittänyt tehdä sitä, kuten virkajohtomme kerma. Marko Kivistö on sitoutunut paikkakuntaamme vapaaehtoisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkonen!
   Vastaat kommentin nr 1 ohi. Ei ole kyse mistään kusettamisesta vaan saappaista, johon hänet on joku valinnut. Projektipäällikön yksi tehtävistä on laskujen hyväksyntä. Miehen cv on priima arkkitehdin töistä. Projektipäällikön töistä siinä ei ole mainintoja. Vaaditaanko projektipäällikön töihin eri kokemus ja koulutus on perusteltu kysymys.
   Tämän hankkeen budjettivaraus on noin 40 miljoonaa. Jo noin 10% ylitys siitä tarkoittaa uuden kerrostalon hintatasoa. Rahat hankkeeseen tulee veronmaksajilta, myös sinulta ja minulta.

   Poista
 4. Marko Kivistön valinta on ositiivinen käänne umpikujaan ajautuneessa kouluprojektissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko oikein ositiivinen käänne. Kuka hänet valitsi tehtävään, se olisi hauska tietää. Valitsijaa ei kerro UKINYT eikä VS. Millä lihaksilla näitä päätöksiä oikein tehdään.

   Poista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kun edeltä ei voi tietää, niin uskon, äärimmäisen rajallisilla rakennustietämykselläni, että Kivistö yhdessä Nikkarin kanssa saa hankkeen toteutettua budjetissa. Käsittääkseni toteutusta valvovan arkkitehdin työ on projektin seurantaa.

  Anonyymi 28. huhtikuuta 2018 klo 9.06 tuo merkittäviä asioita esille ja siksipä hankkeen etenemiselle tulisi saada laadukas luottamushenkilövalvonta - ei mikään nykytyylinen mutu -ryhmä, joka on aina periaatteessa jotain vastaan. Samalla tulisi taata kaupunkilaisille hankkeen avoin seuranta. Ensin tai viimeinkin pitäisi päättää mitä tehdään, mihin tehdään ja missä järjestyksessä tehdään plus MITÄ KAIKKI KAAVAILUT TULEVAT MAKSAMAAN. Pahoitellen totean, että tuskinpa nykyisestä hallituksesta tai edes valtuustosta löytyy rahkeita hankkeen menestykselliselle toteuttamiselle - PELKÄÄN MEIDÄN VAIN SIIRTYVÄN RIIDASSA UUDELLE TASOLLE!

  VastaaPoista
 6. Projektiin ei ole ainakaan toistaiseksi valittu valvovaa arkkitehtia.

  VastaaPoista
 7. Java. Otappa selvää missä Kihotar nyt työskentelee.

  VastaaPoista
 8. Oli miten oli kaupungin päätöksen teko on aivan sekaisin. Ja Työväenaatteen edustajat eivät pidä työntekijöiden puolia ja tällä Tarkoitan demareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ne yrittäneet pitää työntek.puolta sairaala-asiassakin. Oikeisto torppasi.

   Poista
  2. Demarit hakkasi kaikki rahat epäonnistuneeseen elinkeinopolitiikkaan, kaupungin väkeä lomautettiin, irtisanottiin ja lisäksi kaikki jäi rempalleen, myös terveyskeskus.

   Poista
  3. Sairaala päätös on yksimielinen. Odotetaan kuntotarkastusta.

   Poista
 9. Tässä on totuus Demareiden ja Walan johdolla Uusikaupunki ei pitänyt huolta palveluista omaisuudestaan. Kaupunki ajettiin remonttitilaan ja miljoonavelkoihin.

  VastaaPoista
 10. Mitähän Wala ja demarit oikein yrittävät. Kukaan ei tiedä mistään mitään. Vain matkustaminen ja väen palkkaaminen salaa on hanskassa.

  VastaaPoista
 11. Aina huudetaan, että veronmaksajat maksaa. Minä veronmaksajana olen valmis maksamaan uudesta koulusta, uimahallista ja monitoimihallista oikein mielelläni. Ihan KAIKKI ei ole ko. asiaa vastaan.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!