maanantai 16. huhtikuuta 2018

USA:n jälkeenjäänyt aseteknologia: KAUPPOJA PERUTAAN!

Luin koomisen jutun/ajatelman, jossa USA:n asearsenaalin teknistä ylivertaisuutta perusteltiin maan mahtavalla bruttokansantuotteella. Se toki on mahtava, mutta sitä kasvattava mm. ahneiden juristien muhkeat palkkiot ja äärettömän tehottomasti sammutetut Kalifornian metsäpalot. Toki USA:n bruttokansantuotteeseen heittää heijastuksia myös sikäläinen aseteollisuus ja etenkin sen suunnattoman tyyris innovointisektori. Hyvänä esimerkkinä tästä voidaan mainita F-35 hävittäjä, josta lienee tullut maailman historian kallein sotamateriaalifiasko. Ensin Kanada perui F-35 kaupat ja nyt USA:n valtio kieltäytyy vastaanottamasta F-35 hävittäjiä.

USA:n aseteknologialle heittää ikävän varjon myös se, että jotkut NATO-maat, kuten Turkki, ovat kääntäneet katseensa asepuolella venäläiseen vaihtoehtoon. Turkilla, jos millä maalla, on käytännön kokemusta ja siten kykyä vertailla USA:n asetuotoksia kilpailijoihin. Turkki sotii yhdellä suunnalla USA:n rinnalla ja toisaalta USA:n varustamia kurdeja vastaan, joten kannattaa ottaa mallia Turkin asehankintapäätöksistä. Oman synkän pilvensä NATO-maiden aseiden laadulle heitti mennyt viikonloppu: Saksalaistietojen mukaan Syyria pudotti neuvostovalmisteisilla ohjuksilla 70% Ranskan, Britannian ja USA:n ampumista ohjuksista.

USA:n aseteollisuuden tulevaisuus näyttää varsin ohdakkeiselta. Ilman Jemeniä moukaroivien saudien valtaisia aseostoja, tilauskirjat olisivat jo nyt kaventuneet melkoisesti. USA:n aseteollisuuden alamäen aloitti Obama leikkauksillaan. Kun samaan aikaan Putin teki täsmäsijoituksia aseteknologian kehittämiseen, alkavat seuraukset näkyä. Oma lukunsa tässä pelissä on Kiina, joka vakoilee, kopioi ja tekee pahimmillaan alkuperäistä parempia piraattituotteita. Onko Kiinan seuraava sotatuote alkuperäistä toimivampi ja edullisempi F-35? Ehkäpä viimeinkin Suomen NATO-vouhottajien pitäisi uskon ja mieltymyksen perehtyä asioihin asioina ja tunkea päänsä jäiseen hattuun!

Linkit: 

Kanada ei osta F-35 hävittäjiä

Pentagon pisti F-35 toimitukset jäihin

NATO käärmeissään: Turkki ostaa Venäjältä ilmatorjuntaohjuksia

1 kommentti:

  1. Kohtuullinen ja jopa objektiivinen avaus Javalta, päälle keskiarvon. Maailma ei niin yksioikoinen kuin länsimainen media kertoo. Venäjä on monessa asiassa jopa ylivomainen ja siksi sitä ei voi sivuttaa.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!