maanantai 16. huhtikuuta 2018

MAINILAN MYRKKYLAUKAUKSET SYYRIASSA?

Tuntuu hiukkasen käsittämättömältä, jos kemiallisten aseiden tehtaat ja varastot ammutaan ilmaan, mutta mitään myrkkyjäämiä tahikka uhreja ei ole missään. Väkisinkin mieleen kumpuaa toisinto IRAK:n tuhoamisen aloittamisesta. Pitikö Syyriaan hyökätä juuri ennen kuin sinne olisi saapunut puolueeton ja uskottava sotamyrkkyjen käytön selvittäjä? -Tämä de ja vu tuntuu niin murheellisen läntiseltä.

Ehkäpä selitys, rehellinen sellainen, löytyy Intiasta, josta käsin ilmineerataan, että yksi po. iskujen kohteesta oli lääketehdas, jossa valmistettiin seerumia käärmeiden ja skorpionien puremiin. Toinen selitys saattaa löytyä Saksasta, jossa valistetaan etteivät läntiset ohjukset päässeet maaleihinsa. Syyrialaiset ampuivat suurimman osan ohjuksista alas neuvovalmisteisilla torjuntaohjuksilla eli eipä olleet häävisiä poikien hyökkäysohjukset.

Eikö viimeinkin olisi kohtuullista viheltää tämä peli poikki ja tutkia, puolueettomin voimin, kaikessa rauhassa niin tämä kuin Britannian päiväpäivältä mystisemmäksi muuttuva myrkytysepisodi? Voimme vain murheellisina muistella Mainilan laukauksia ja sen seurauksia, joita viime päivien tapahtumat alkavat  yhä ikävämmin muistuttaa.

Linkki: https://www.hindustantimes.com/world-news/at-destroyed-syria-lab-workers-say-they-produce-antidotes-to-snake-venom-not-toxic-weapons/story-e2OIzVf2RqPMMuRK0XdK0H.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!