tiistai 24. huhtikuuta 2018

RÄÄPÄLEET PÄÄTTÄJINÄ?!?

Meidän päätöksentekomme on niin outoa ja niin sekaisin, että tuimaa tuuletusta tarvittaisiin niin virkahenkilöstöjohdossa kuin hallituksessa. Tämä loputon riitely, salailu ynnä armottoman muhkealle tasolle nousut muniminen tyhjentää virkakoneistomme kuin juonin miehen jousi pajazon. Kaupunkimme pitäisi keskittyä kehittymiseen, puitteiden rakentamiseen ripeästi eikä mihinkään mystisiin ja salaisiin viranhaltijapäätöksiin.

Sivistyspalvelujohtajan tyylistä ja tekemisistä voidaan olla montaa mieltä, mutta ei häntä voi salaillen pihalle potkaista kuin kapista koiraa. Muistakaapa sellainen puoli tästä naisesta, että hän on pääsääntöisesti pitänyt hallinnonalansa budjetissa ja siihen nähden siedettävän toimivana. Sivistyspalvelujohtaja, on aina noudattanut, joskin vastaan vinkuen, esimiehensä ja päättäjäkerman komentoa, joten hänen saamansa kohtelu ällistyttää ja osoittaa kaupunginjohdon niljakasta rääpälemäisyyttä.

Kun viimeksi sama nainen oli samanlaisen viranhaltijapäätöksen kohteena, HÄN SAI PALKANKOROTUKSEN! Jotta asian ihmeellisyys kirkastuisi kaikille, mainittua sivistyspalvelujohtajan palkankorotusta oli hyväksymässä sama hallituksenpuheenjohtaja, kuka on nyt pistämässä sivistyspalelujohtajan pihalle räksyttämään. Haluan vielä korostaa, että sivistyspalvelujohtajaa koskevia päätöksiä ovat olleet aiemmin ja nyt tekemässä tyypit, jotka tuntevat opetustoimen yhtä hyvin kuin valaat Saharan.

Kun operatiivinen porukka suunnittelee ja tarjoaa salivuoroja junioreille ja senioreille, mitä tekevät nämä suuret päättäjämme? He myyvät yhden liikuntahallin ja vieläpä lautakunnalta kommenttia kysymättä. Näin toimivat nämä suuret liikunnan, urheilun ja lasten ystävät. Samat tyypit jotka ennen vaaleja vannoivat yhteistyön ja kaupunkilaisten parhaaksi pyrkimisen eteen toimivat itsekkäästi vailla järjen häivää. Ja auta armias, jos menet kysymään tai ehdottamaan näille jotain, OLET VÄLITTÖMÄSTI ERIPURAN KYLVÄJÄ JA RIIDAN HAASTAJA!

Olemme äärimmäisen pahassa tilanteessa, sillä ensimmäinen valtuustovuosi on jo lorahtamassa ilman vähäisintäkään kaupunkilaisia hyödyttävää aikaansaannosta. Autotehdas antoi Uudellekaupungille mahdollisuuden nousuun, mutta se näyttää häviän kuin skorpionin tuhnu hiekkamyrskyyn. Nyt täytyisi puolueiden ryhdistäytyä ja vaatia hallitukseen omahyväisten, salailevien ja mitään osaamattomien rääpäleiden sijaan kunnon kaupunkilaisia, jotka kuuntelevat toisia kaupunkilaisia, kunnioittavat demokratiaa, arvostavat muiden ideoita ja keskittyvät riitelyn sijaan yhteisyöhön ja uusikaupunkilaisten parahiksi toimimiseen. Meidän pitäisi viimeinkin aloittaa organisaatiouudistus ja se tulisi aloittaa organisaation huipulta!

52 kommenttia:

 1. Sinä se jaksat Vainiota vainota

  VastaaPoista
 2. Walan kostoretki Kokoomukselle alkaa saada muhkean hintalapun.
  Wala on hallituksen puheenjohtajana eräänlaisessa sovittelijan roolissa. Kuinka ollakaan, hänen puheenjohtajan äänensä ratkaisee äänestyksiä liian usein. Vuoden hallitustaival näkyy jo torin nurkilla. Irtomakkaramyyjiä ei ole enää markkinoilla saati laastarienjakajia.
  Mikäs siinä sitten. Kansa saa mitä tilasi.
  Voisi tietysti ajatustasolla pohtia, että löytyisikö jo nyt 22 valtuutettua kasaamaan tilapäisen valiokunnan. Siitä lähtisi rattaat liikkeelle epäluottamuslauseiden muotoiluille. Ykkösnyrkeille lähtölaskennat alkakoot.

  VastaaPoista
 3. Pelkästään Walan lähtö hallituksesta ei riitä.

  VastaaPoista
 4. ..ykkösnyrkeille lähtölaskennat alkakoot.

  Masentava havainto toisaalta. Tämän linkissä luettavissa olevan tai sorttiset asiat ovat jo Ukissa unohtuneet kun ajatukset pyörii omien pallien säilyttämisessä. Kehitystyötä ei juurikaan hoivapuolelta ole näkynyt

  http://ls24.fi/uutiset/rauma-paatti-vuokrata-yksityisen-hoivakodin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin todettu. Asiat jää hoitamatta, kun keskitytään riitelemään ja pitämään omasta paikasta kiinni.

   Poista
  2. Jos sote tulee niin vuokrasopimus siirtyy maakunnalle?

   Poista
 5. Taas opetuslautakunnassa jäänyt pöytäkirja tarkastamatta. HALOO!

  http://uki01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20183557-3

  VastaaPoista
 6. Kuinkas muuten, asialla taas juristi.

  VastaaPoista
 7. Tai pöytäkirjan ohjaaja eli lautakunnan puheenjohtaja.

  VastaaPoista
 8. Ankelo ei ohjaa mitään vaan Wala ohjaa häntä.

  VastaaPoista
 9. Ei kukaan saa riitaa yksin aikaiseksi. Turha syyttää Walaa. Juristeissa on paljon enemmän vikaa.

  VastaaPoista
 10. Pj ohjaa ja määrää mitä ptk kirjoitetaan ja samalla tarkastaa ptk ensimmäisenä.

  VastaaPoista
 11. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kun ei tiedä, mitä lautakunnassa on tapahtunut, on siellä sattuneita kommelluksia und niiden seurauksia paha arvioida. Lautakunnan tapahtumista erimieliset jäsenet ovat varsin kokemattomia tässä luottamustehtävässä. Mutta älkäämme heitä siitä syyttäkö, vaan heidät tehtävään valinneita päättäjiä. Po. lautakunnassa ja nykyisen puheenjohtajan kanssa siellä istuneena, en voi olla muistamatta melkoisia ihmeellisýyksiä, mitä tuolloin siellä harjoitettiin valmistelijan ja puheenjohtajan vetäminä. Toisaalta uskon puheenjohtajan jalostuneen tehtävässään, joten sepä siitä. Toivon sovun siunaantuvan näiden tahojen välille. Ehkäpä myös lautakuntatasolla on kohtuullista pohtia naamojen vaihtoa, jos päätöksenteko ei luonnista kaupungin ja sen asukkaiden parahiksi.

  Jos esitän kantani salaisia päätöksiä vastaan, se ei voi olla vainoamista. Mielestäni nyt vainotaan sivistyspalvelujohtajaa ja mitä alhaisempia metkuja kylväen. Minä haluaisin asioiden sujuvan, olen aina halunnut asioiden sujuvan, mutta kai sekin muuttuu minun sanomana eripuran kylvämiseksi plus riidanhaastamiseksi!

  VastaaPoista
 12. Java puolustaa Ankeloo ja Walaa. Alkaako kokoomuslaisuus karisemaan.

  VastaaPoista
 13. Java on täysin ulkoa asioista.

  VastaaPoista
 14. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Olen todellakin täysin ulkona tästäkin asiasta, siksi kannanoton sijaan muistelen menneitä. Jotkut haluavat salailla päätöksiä, jotta voivat jatkaa päivä päivältä härskimmäksi kasvavaa sulle mulle -politiikkaa. Yritän ainoastaan todeta, että muutoksia kaivataan, muuten nämä kuvottavuudet, joista seuraava on Apoli-seminaari, jatkuvat loputtomiin. Mielelläni moni muu ja minäkin haluaisin tietää kaikki versiot opetuslautakunnan tapahtumista.

  Kokoomuksessa on hyviä päättäjiä, joita arvostan, mutta muistakaa: Kokoomuskihot hölmöili Walan valtaan, joten älkää sotkeko minua mitenkään sen puolueen kellokkaisiin.

  VastaaPoista
 15. Älä Java välitä, et ole ainoa. Täällä kukaan ei tiedä mitään, paitsi ne ketkä eivät ymmärrä mitään.

  VastaaPoista
 16. Kuules Valkonen, sinä hölmöilit menemällä kokoomuksen ehdokkaaksi.

  VastaaPoista
 17. Java on nyt sivusta katsoja vahinko. Päätöksenteko on villilännen meininkiä, tohtorikoulutus ei takaa pätevöintiä kunnalliseen päätöksen tekoon.Ilmeisesti kun tohtorinhattu lyödään pottaan niin samalla järki katoaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kaikki hyvin, mutta entäs kun Koski korvaa Walan.

   Poista
 18. Timo A. Järvinen Kokoomus Uusikaupunki

  OIKEENLAISTA KEMIAA..?

  Maanantaina hallituksessa näyteltiin näytös, joka todennäköisesti arvokkuuden puutteessaan iskee uuden mittapuun paikallisen kuntatoiminnan irvokkuuden kenttään.

  Virkamies, jota ei ole koskaan huomautettu saati varoitettu, siirretään uuteen virkaan. Virkaan, jonka kelpoisuusehtoja ei ole vieläkään asetettu, mutta ”niistä on keskusteltu”. Ja virkasiirto joka ”ei liity valtuuston palauttamaan organisaatiouudistukseen”, vaikka asiaa on kaup.johtaja aina esitellyt sen osana. Just.

  Mistä on kyse? Sivullisen silmin siitä, että jos pärstä on väärä niin leikataan pärstä pois.

  Tämä on vissiin sitä oikeenlaista kemiaa ja arvostamista, jota uusi strategia ajaa takaa. Pyh. Olemme sen sijaan saaneet reaalimaailman Fingerporin, jossa ei ole mitään hauskaa, ei edes lokaali Homelius.
  Voi elämän käsi.
  Ai niin. Muutos, jonka takuusakkina oli hallituksen vasemmisto, koskee opetustoimen korkeinta virkamiestä. Tällainen kohtelu oli heille siis ok. Kuvitelkaa mikä meteli olisi plarissa ja muissa alueen laatulehdissä, jos tällaisen kohtelun saisi työntekijätason henkilö, joka todennäköisimmin äänestää demareita... vai?

  VastaaPoista
 19. Järvinen on järkimies.

  VastaaPoista
 20. Järvinen on sivistymätön,vaikka on kouluja käynyt. Sydämen sivistys puuttuu täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko avoimuus ja oikeudenmukaisuus sivistymätöntä? Vasemmistolta puuttuu sydän.

   Poista
  2. Älä viisastele. Tiedät hyvin, mitkä klo 8.49 tarkoittaa!

   Poista
  3. En kyllä ymmärrä mitä k.lo 08.49 tarkoittaa. Onko Parviaisen kohtelu sydämen sivistystä?

   Poista
 21. Turun hallinto-oikeus ollee oikea osoite tässä opetustoimenjohtajan viranhaltija-muutosasiassa. Toivottavasti I.P. myös on aktiivinen tässä omassa asiassaan.
  Ellei tuollainen jahtaaminen (salainen viranhaltijapäätös ja sen poliittinen 6-5 hyväksyntä hallituksessa) jo täytä oikeata työpaikkakiusaamisen tunnusmerkistöä niin mikä sitten?
  JAa

  VastaaPoista
 22. Mutta hyvä Aaltonen. Kyllä IP sai tietää miksi hänet siirretään toisiin tehtäviin. Syy ei kuulu muille. Ja toki hallitus sai päättää asiasta. Mitään laitonta ei ole tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai sai tietää (nimettömän kh:n pöydän ympärillä istuvan mukaan)? Entä tämä asianomaisen kuuleminen?
   KHallituksen logikaalla ilmeisesti johto- ja päällikkötason työntekijöitä aletaan siirrellä "muihin" töihin ilmoitusasiana. Eihän se nyt ihan noin helppoa ole.
   Katsotaan mitä ensi viikolla on ohjelmassa. Näillä toimilla kh luo "hyvää ja kannustavaa" työilmapiiriä Mörneen. Ilmankos sieltä johtopaikoilta on ollut halu muualle.
   JAa

   Poista
 23. Kuvottavaa mielivaltaa, joka kohdistuu pieneen ja herkkään naiseen. Ukista ei vähääkään löydy #meetoo henkeä.

  VastaaPoista
 24. Järviselle pisteet ulostulosta. Vasemmisto toimii moukkamaisesti.

  VastaaPoista
 25. Jo on asiat sekaisin. Tällaista ei ole missään muualla. Kiitos vasemmistolle.

  VastaaPoista
 26. Jos Parviainen ei pysty hoitamaan töitään, niin pihalle. Turhaan Valkonen, Aaltonen ja Järvinen valittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan oikein. Kaupunkiin tarvitaan töihin osaavaa väkeä.

   Poista
  2. sitähän on autotehtaalla

   Poista
 27. Kiitokset käynneistä ja kommenteista! Hienosti ja viimeinkin T Järvinen palaa kirjallisille juurilleen sekä saa ajattelijat lämpenemään ja ajattelemattomat kuumenemaan. Homelius vertauksella T Järvinen paljastaa ongelmien säilymisen ja kasvamisen lähteen. Juha (Aaltonen ei Nevavuori) toteaa kuinka metsässä kuusi päättäjäämme ovat. Ei ihmistä voi pistää syrjään ilman huomautuksia, varoituksia ja uudelleenkoulutusmahdollisuuksia. Kun em. syrjäyttäminen tapahtuu kansan antamalla mandaatilla kansalta salaa ja kohdistuu kymmenet vuodet hallintonsa budjetissa pitäneeseen johtajaan, ollaan niin kaukana inhimillisyydestä ja kunnallisen demokratian käytännöistä, että oikein oksettaa! On kerrassaan mystistä, kuinka olemme ajautuneet vallisevaan tilaan.

  On enää makuasia, puhutaanko Uudenkaupungin päätöksenteossa Stalinin vai Hitlerin tyylisestä hallintotyylistä. Mutta ehkäpä jokainen voi pohtia, miksi väki ei viihdy Mörnessä, jonka työntekijät saattavat, hämärän juntan tekemän salaisen päätöksen seurauksena, joutua yöllä liikkuvan mustan Volgan noutamaksi! Kaupungissamme on viimeinkin ja pikaisesti tehtävä jotain, jotta jatkuvasti kumuloituvat hämäryydet loppuvat ja pääsemme entraamaan kaupunkilaisten arkeen vaikuttavia asioita!

  VastaaPoista
 28. Tuntuu uskomattomalta, jos väittää vasemmiston kohdelleen Parviasta sydämen sivistyksellä. Onko vasemmisto sokea oman epäinhimillisyytensä suhteen?

  VastaaPoista
 29. Ainoa mystinen asia on, miksi Valkonen puolustaa Parviaista.

  VastaaPoista
 30. Entä Aaltonen. Tämä Parviainenhan oli yksi niistä kolmesta työpaikkakiusatuista ainakin oman mittapuunsa mukaan. Joko unohtui.
  Vähän itse asiasta vielä. Viranomainen ei saa irtisanoa virkasuhdetta virkamiehestä johtuvasta syystä, ellei tämä syy ole erityisen painava. Löytyykö tälläinen? Nyt työnantaja on ottamassa uusia työntekijöitä samoihin ja samankaltaisiin tehtäviin.
  Henkilöön liittyvää irtisanomissuojaa ei voida kiertää verhoamalla irtisanomista tuotannollisiin syihin, kuten viran lakkauttamiseen.

  Eli onko kh:n niukka enemmistö ja kj ihan oikeasti nyt kartalla?

  VastaaPoista
 31. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Menneet eivät ole unohtuneet, joskin vanhentuneet. Asiat asioina ja ihmissuhteet erikseen. Politiikassa ihmiset saavat riidellä, mutta asiat tulee hoitaa! Nyt on kyse uudesta asiasta, oikeidenmukaisuudesta ja Uudenkaupungin julkisuuskuvasta. Jatkuvalla venkoilulla, salailulla ja ihmeellisyyksillä tehdään armottomasti hallaa uusikaupunkilaisille, sillä kaikki tärkeät asiat jäävät hoitamatta. Minusta on käsittämätöntä, kun määrätyt ihmiset pääsevät täällä valtaan alkaa ihmeellinen henkilöön menevä nokittelu, iva ja vaino kaiken muun jäädessä rempalleen.

  VastaaPoista
 32. Nauttisit nyt Java, kun Inkeri saa maistaa omaa lääkettään.

  VastaaPoista
 33. Parviainsen tapaus saattaa tuulla kaupungille kalliiksi muutenkin kuin rahallisesti. Maine työnantajana menee.

  VastaaPoista
 34. Älähän nyt liioittele. Ei kannata suurennella asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin suurennella... Kaikki täältä haluavat pois jopa Vainio.

   Poista
 35. Halutaan joo mutta ei päästä
  http://ls24.fi/uutiset/rauman-sote-johtajaksi-esitetaan-satu-helinia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupaisasti Harton blogissa:Parviainen suuttui? kirjoitti 27.4.2018 klo 14.38
   Onko Inkeri suuttunut Järviselle kun Timo noin kauniisti kirjoittelee hänen puolestaan. Suloisia ovat Järvisen sanat ja voimme jopa kuulla hänen äänensä herkät värähtelelyt, kun hänen lupauksensa huuhtoutuvat viemäriin.

   Timo, sinulle sanottiin ei. Voi. Koita kestää. Selviät kyllä. Käy äidin luona kylässä.

   Poista
  2. Mistähän suuttuminen ja äänen värähtelyt on tulkittu. Jonkun mielikuvitus lentää.

   Poista
 36. Kiitos käynneistä kommenteista! Ajatelkaapas itse, miltä teistä tuntuisi ajautua ensin salailun, sitten julkisen pyörityksen kohteeksi: TUOLLA MENEE SE, JOKA SAI KENKÄÄ!!! Kyseessä on herkkä, työlleen omistautunut nainen, jonka elämän tarkoitukselta vedettiin matto alta. Onko tällainen päätös sielun sivistyksen tahikka inhimillisyyden tuosta? -EI VARMASTI OLE! Älkää te, jotka ette uskalla edes yhtä kommenttia kirjoittaa nimellänne, ivatko pientä herkkää reppanaa!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!