sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

LIPPULAIVAN LIPPU PUOLITANGOSSA

KOSKA PELI ALKAA? - KAS, KAUSI LOPPUI JO!?!

Nolosti hoidettu homma näyttää tosi nololta:Totuuden nimissä, jos joku homma on hoidettu vasemmalla kädellä ja vieläpä sormettomalla sellaisella, niin se on Uudenkaupungin koripallon ykkösjoukkue! Koripallo on Suomessa niin pieni laji, että Uudenkaupungin kokoisen paikkakunnan tulisi kevyesti pärjätä koripallon pääsarjassa. Kun vielä huomioidaan koripallon parissa tehty sukupolven mittainen työ, takavuosien menestys ja perinteet, pitäisi pääsarjapaikan ja siellä menestymisen olevan itsestään selvyys Uudenkaupungin koripallolle. Jossittelijoiden, jaarittelijoiden ja mut ku -miesten tilalle tarvitaan todellisia tekijöitä.

Korihaiden koko nolous ja johtajiston hällä väliä meininki tervehtii Laitilan ja Lokalahden suunnasta kaupunkiin saapuvia kahdella hienolla taululla. Taulujen tarkoitus lienee kertoa seuraavan kotiottelun ajankohta. Vaikka taulujen ja niidenn tarkoituksen avulla on kerätty sponsorituloja, ei tauluja ole päivitetty kertaakaan. Tämä on niin yliolkaista kaupunkilaisten aliarviointia ja toisaalta määrättyjen tyyppien omien kykyjen yliarviointia, että oikein puistattaa. Onko seura vain muutaman tyypin ponnahduslauta linssiluteiluun? On murheellista todeta, että tällä menolla ei kohta  ole koko seuraa - ei ainakaan pääsarjassa.Korihaiden hallituksen jäsenillä on itsetutkiskelun paikka. Itsekriittisesti he voisivat pohtia seuran julkisuuskuvaa muokanneita seikkoja: Typeriä lausuntoja, sisäänpäin lämpenevää tiedottamista, onnettomia ulostuloja, ahterilleen luiskahtelevia tapahtumia ja jatkuvaa epätoivoista selittelyä. Seuratyössä kuuluu tehdä kykyjensä mukaan töitä seuran eteen eikä kiillottaa seuran avulla omaa egoaan. Itse katson mielelläni junioriurheilua, myös koripalloa, joten näen urheilun merkityksen hyvänä harrastuksena ja terveeseen elämään ohjaajana. Kaupungin täytyy tarjota monipuoliset puitteet nuorisourheilulle ja jos joku laji nousee kaupungin lippulaivaksi, on laivan kippareiden pidettävä itse huoli siitä, ettei lippulaiva seilaa pitkin Suomea lippu puolitangossa!

13 kommenttia:

 1. Olikos se niin, että noissakin piireissä häärii juristeja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat juristit, jotka sotkevat politiikan.

   Poista
 2. Juristit ja tohtorit vievät Uudenkaupungin alas.

  VastaaPoista
 3. Korihaoden viime vuodet ovat olleet yhtä selviämistaistelua.

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen ihmetellyt, koska peli alkaa.

  VastaaPoista
 5. Julkinen salaisus kaupungissa kertoo, laskut jääneet maksamatta. Mihin menivät taulun sponsoreiden yritysten tuhannet eurot?

  VastaaPoista
 6. Tämän hutiloinnin jälkeen on oikeiden puuhamiesten vaikea jatkaa, kun koko seuran uskottavuus on mennyt.

  VastaaPoista
 7. Ilmoitustaulussa näkyvien yritysten tulisi jatkossa sponsoroida nuorten urheilua.

  VastaaPoista
 8. Trollit liikenteessä aina kun joku menee ahterilleen niin juristien vika. Jos Vasama ei pääse eduskuntaan syy löytyy juristeista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Vasama ei pääse juristien ansiosta eduskuntaan, se ei ole juristien vika vaan saavutus ja kaupungin voitto.

   Poista
 9. Kiitos käymisistä ja ahkerasta kommentaatiosta! Korihaiden hallituksesta ei löydy juristeja monikossa - yksi löytyy. Tuskin hänkään yksin päättää kaikesta, joten eiköhän ihan rakentavassa hengessä, vinkkejä singoten, vartoilla seuran hallituksen itsetutkiskelua ja sen seurauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksikin voi olla liikaa, riippuu täysin henkilöstä.

   Poista
 10. Seura on yhtä hyvä kuin sen hallitus.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!