sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

RIITELEVÄT JA ONNETTOMAT VAALIKONEPÄÄTTÄJÄT

Vaalikoneiden ihmeellisyyttä korostetaan ennen jokaisia vaaleja. Ihan pokkana väitetään, että kone auttaa jokaista kansalaista löytämään vaalilistoilta juuri oikean luottamushenkilön ajamaan äänestäjälle tärkeitä asioita. Viime vaaleissa jopa äänestäjät ylistivät vaalikoneita ja niiden antamaa apua oikean ehdokkaan valinnassa. Nyt jos koska sopii katsoa valtuutettujen tekoja ja peilata vaalikoneiden heistä äänestäjille antamaa kuvaa. Jos tutkimme esim. Uuttakaupunkia ja siellä harjoitettua politiikkaa voimme kyseenalaistaa vaalikoneiden runsaasti mainostetun äänestäjille antaman avun.

Kumpi kertoo enemmän ihmisen inhimillisyydestä, jos vastakkain asetetaan hänen tekonsa ja vaalikoneen kysymys hyväksytkö eutanasian? Teot on tehty eikä niitä voi muuttaa, mutta eutanasiakysymykseen voi vastata ihan mitä lystää. Eutanasiakysymykseen oli trendikästä vastata inhimillisyyden nimessä kannattavansa kivuista kärsivien päiviltä päästämistä. Äänestäjät lukivat vaalikonetta ja tuumivat kuinka hieno ja inhimillinen tyyppi on eutanasian kannattaja. Ketään ei kiinnostanut kivunhoidon kehittäminen maassa, jossa miljoona ihmistä kärsii kroonisesta kivusta. Niinpä trendikkäät ihmiset valitsivat trendikkäästi vastanneet ehdokkaat valtuustoon.

Vaalikoneen laatijalla on melkoinen vastuu, jos hän tavoittelee laatimansa koneen auttavan äänestäjän valitsevan itseään parhaiten edustavan valtuutetun. Jos kaupungissa on 5 000 tehdastyöläistä, joista muutama vain menee vaalien kautta valtuustoon, mutta yksikään heistä ei pääse istumaan hallituksen pöydän ympärille, jossa istuu puolet kaupungin tohtoreista, sopii kysyä kuinka hyvin vaalikone onnistui? Jos hallituksen pöydän ympärillä istuvat tohtorit edustavat työväenpuoluetta eli mm. niitä 5 000 tehdastyöläistä, sopii pohtia kuinka tehdastyöläisten asema paranee tohtorivoimin? Käytäntö on osoittanut karusti ettei mitenkään!

Valitut tohtorit eivät ole tottuneet elämään käytännön arjessa saati ratkomaan tavallisten ihmisten arkisia ongelmia. Tohtorit ovat elämän teoreettikoja, jotka ratkaisevat teoreettisia ongelmia teoriatasolla vähät välittäen niiden käytännön toimivuudesta. Nämä tohtorit tarvitsivat työläisten rahoja opiskelujen rahoittamiseen ja työläisten ääniä oman egonsa kohottamiseen ja henkilökohtaiseen pätemiseen! Kun katsomme aikaansaatuja päätöksiä, voimme todeta monien mahdollisuuksien kaatuneen silkkaan teoreettisesta ajattelusta kumpuavaan riitelyyn. Tätä seurausta kukaan ei voinut ennakoida vaalipuheiden tahikka vaalikonevastausten johdannaisena. 

Demokratiavaje ei pienene vaalipuheita uskomalla tai vaalikonevastauksiin luottamalla. Jos äänestäjä haluaa omia arvoja ja hänen kaltaisiensa etuja ajavan valtuutetun, tulee hänen seurata tekoja, joista media some ilmineeraa riittävästi. Juuri kaksi hallituksen jäsentä näyttivät käytännön teollaan omalla esityksellään etteivät he välitä nuorista, lapsista, vapaa-ajasta saati demokratian toimivuudesta, joten kavahtakaa heitä tulevaisuuden vaaliuurnilla. Seuratkaa aikaa ja tapahtumia juuri nyt ja äänestäkää eduksenne työskentelevää valtuutettua jatkossa - saatte riitelijöiden sijaan kaupunkiimme hyvää aikaansaavia päättäjiä!

22 kommenttia:

 1. Kuka lukee vaalikoneita?

  VastaaPoista
 2. No ei mene hyvin kykypuolueellakaan. Erotaan omasta valtuustoryhmästa, perustetaan oma ryhmä ja sitten vaihdetaan paikkakuntaa. Wala sentään pysyy paikkakunnalla

  https://yle.fi/uutiset/3-8786068

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kokoomusvaltuutetuilla olisi järkeä, tehtäisiin vaihtoja hallituksessa. Yksi näkymätön ja yksi juristin juoksupoika. Wala teki viisaasti, kun jätti kokoomuksen. Ensi vaaleissa PRO on Uudenkaupungin suurin puolue.

   Poista
  2. Kokoomus tekee sen, mitä Järvinen käskee.

   Poista
 3. Kieltämättä täysin epäonnistunut valinta Kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi poliisin esitutkinnassa valmiiksi odotteleva tyyppi. Tässä linkki
  http://www.kokoomusuusikaupunki.fi/yhteystiedot/hallitus/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi täytyi löytää, kun entinen jätti tehtävän ennen vaaleja. Silti valinta ihmetyttää.

   Poista
 4. Miksi valita johtaja, jota odottaa syyte? Vähemmän älykäs veto kokoomukselta.

  VastaaPoista
 5. Varpe, Junkola-Lehtonen, Vainio, Nikulat tai Maikola siinä hyviä vaihtoehtoja kokoomuksen paikallisjohtoon. On typerää valita tehtävään henkilö, joka jätti entisen kotipaikan maan alkaessa poltamaan jalkojen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hänenlaiselleen maa polttelee aina, asuu sitten missä tahansa. Sellaiseksi sitä vaan ikävä kyllä jotkut luodaan.

   Poista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En tunne valinnan taustoja, enkä lähde tuomitsemaan ketään tutkintapyyntöjen perusteella - niitä voi vaatia kuka tahansa kenestä tahansa. Kokoomuksesta löytyy runsaasti hyvää väkeä ja varmaankin se jossain vaiheessa muutosta nykytyyliin. Uskon saman tapahtuvan demareissa. Tuolloin tätä kaupunkia viedään eteenpäin kahden suuren puoleen työllä asiakeskeisesti kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi.

  Tuskin PRO Uudenkaupungin suurimmaksi pu0llueeksi kasvaa, saattaa sulautua kokoomukseen piaknin. Walan mahdollisuuden nousuun ja PROn kannatuksen järsjesteli paikallinen kokoomus. Kokoomuksella oli aikoinaan Walan pudottamisen mahdollistavat kortit käsissään, mutta eivätpä osanneet pelata. Walalle annettiin mahdollisuus nokittaa ja se voitti hyvän käden kortit vaalibluffilla!

  VastaaPoista
 7. Missä kaupunginjohtaja luuraa? Kansa kaipaa johtajaa joka antaisi lausuntoja tasaisin väliajoin.

  VastaaPoista
 8. Kadoksissa on. Jopa elukka-Assadia nähdään useammin antamassa lausuntoja.

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistä ja kommentoinnista! Onneksi sentään SHL:ssä voittavat oikeat joukkueeet. Kaikista meiltä löytyy osaamista ja osaamattomuutta - kukaan ei ole täydellinen joka alan osaaja tai totaalinen töppö. Pitäisi olla kanttia sanoa, jos kaveri eksyy väärällä alalle, kuten meikäläinen ryhtyi politiikan tekijäksi.

  Kuten totesin kaikilla meillä on vahvat osa-alueemme. Jos ihminen kuitenkin eksyy alueelle, jossa hän on totaalisesti hukassa, lienee hän parhaimmillaan ollessaan tekemättä mitään ja pitäessään päänsä kiinni. Toivottavasti hiljaisuus ei nyt merkitse sitä, että jossain väsätään miljoonien aiesopimusta paikkakuntamme asukkaiden päiden menoksi!

  VastaaPoista
 10. Lausunto

  Pyysitte kaupunginjohtajan lausuntoa. Tässä on uusi sellainen linkkinä. Siinä ei ole kuitenkaan aikaikkunaa eikä yhtään mitään uutta mitä ei ole jo kuultu tai luettu jo aiemmin.

  https://yle.fi/uutiset/3-9591337

  VastaaPoista
 11. Kaupunkimme tarvitsee todellisen johtajan. Ei riitä, että on mukava mies.

  VastaaPoista
 12. Tänne tarvitaan siltainsinööri Jaatista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne tarvitaan päättäjiä ja kaupunginjohtajaa, jotka luovat hyvän työilmapiirin ja innostavat kyvykkäitä alaisiaan. Nyt kaikki kyvykkäät virkamiehet haluavat pois täältä.

   Poista
 13. Vaaleihin on vielä kolme vuotta joten näillä mennään.

  VastaaPoista
 14. Tässä jää taas Ugin hallitus toiseksi
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005636851.html

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!