tiistai 3. huhtikuuta 2018

ONNETTOMAT HÖYRYPÄÄPÄÄTTÄJÄMME EIVÄT PEREHDY MIHINKÄÄN!

Lähihistoria opettaa, että meillä ei tieto tahikka järki jyllää päätännässä. Jotkut höyrypäät pistäisivät elinkeinojohtajan vastaamaan liikunnasta, museoista ja kirjastosta. Moista pimeyttä ei voi pitää sattumana. Varsinkin, kun tietää esittäjien historian, voi vain vapisuttavalla kauhulla ja puistatuttavalla pelolla odottaa samojen päättäjien jatkotoilailuja. Mihinkään kaupunkilaisia herttaisesti helliviä esityksiä saati heitä helliviä päätöksiä on turha odottaa näiltä tumpeloinin mustaa vyötä kantavilta tunareilta. Murheellista on seurata toisen tumpelon onnettoman munimisen säälittävää jatkumista lautakuntatasolla.

Koko tekninen lautakunta toimii niin, että tyhmyyden tatami tärisee ennätysrunsailla richtereillä. Onko todellakin niin, ettei tässä kaupungissa Juha Aaltosen ja Pertti Haverisen jälkeen kukaan perehdy mihinkään käsiteltävään asiaan? Voiko virkakiho ostaa itselleen vaikka helikopterin viranhaltijapäätöksellä ilman, että yksikään luottamushenkilö puuttuu asiaan? Toisaalta ilman Nikulaa ja Forssia viime valtuustokaudella olisi tehty veronmaksajille helikopterihankintaakin kalliimpi ja älyttömämpi päätös, joten onko nykytyyli mikään ihme? Koko tekninen lautakunta joutaisi eroamaan, sillä onnettomalla toiminnallaan, asioihin perehtymättömyydellään  ja aktiivisuuden puutteellaan se raiskaa termin: ASIANTUNTIJALAUTAKUNTA!

Tämä kaupunki on nukkunut niin moneen otteeseen onnensa ohi, munannut totaalisesti juhlavuotensa, laimilyönyt viestinnän kehittämisen, tehnyt ääliömäisiä esityksiä vallassa olevien luottamushenkilöiden voimin. Huipulle ovat päässeet onnettomista tunareista jalostetut maagisiin fääreihin nousseet megatöppöeinarit. Luulisi joillain tekijäihmisellä H Vartiaisella, S Nikulalla, J Suomisella, A Savolaisella jne. sen verran säteilevän, että he nostaisivat ketjutetun munaustehtailumme julkisuuteen ja pistäisi julkisella painostuksella koko mokaajakohortin vaihtoon. Sehän on selvää, että näillä vallassa kanailevilla ja kukkoilevilla tyypeillä  hihna ei enää läpsytä tai luista, vaan se on jo aikaa sitten kadonnut savuna ilmaan. Siksi on turha luulla, että he itse kykenisivät näkemään oman kyyttömyytensä! Toimikaamme kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi - älkäämme alistuko onnettomaan ja päätösten vastaiseen virkamiesvalmisteluun sokeasti!
Tekninen lautakunta 27.03.2018  klo 17:00 - 17:50 paikalla olleet luottamushenkilöt:
Kallinen Arto puheenjohtaja Virtanen Lasse varapuheenjohtaja Aaltonen Esa jäsen Haapasalo Mauri jäsen Partanen Mauri jäsen Pihlava-Lahtinen Virve jäsen Polojärvi Eila jäsen Vahtera Helle jäsen Riihijärvi Riikka varajäsen Wala Heikki khall:n pj Löfstedt Raimo khall:n edustaja  

Linkit:

Tekninen lautakunta Pöytäkirja 27.03.2018 klo 17:00 - 17:50 

Viranhaltijapäätökset 

29 kommenttia:

 1. Mikä helvetti tätä kaupunkia vaivaa.

  VastaaPoista
 2. Perusteltua on kysyä että oliko tälle viranhaltijapäätökselle hallituksen hyväksyntä etukäteen kun kaksi hallituksen jäsentä siihen ei ilmeisesti ole puuttuneet kokouksessa. Ja oliko a-sairaalan omistajan kanssa asiasta sovittu? Entä jos a-sairaalan kunto osoittautuu niin huonoksi ettei siitä tehdä sopimusta?

  VastaaPoista
 3. Poliittisen päätännän tuomio: syyllinen. Tässä viimeiset näytöt kaksoisagenttikaasuiskuun liittyen

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005627874.html

  Putin ihmettelee muutamaa asiaa perustellusti Iso-Britannian toimissa, allekirjoittaa siinä samalla Natoturkin Erdoganin kanssa mittavat asekaupat ja laittavat alulle Turkin ensimmäisen ydinvoimalatyömaan. Sekaisin alkaa olla maailman asiat jos ovat vähän Ukissakin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! NATO:n turvatakuista en tiedä, mutta ainkin hyökkäystakuut toimivat: NATO-Turkin kimppuun hyökäävät USA:n tukemat kurdit sekä Syyrian kapinalliset ja USA Isiksenkin takana oli. Kannattaa myös muistaa: Obaman aikana USA:n puolustusmenoja ja aseteknologian kehitysvaroja ajattiin alas. Saattaapa siinä sivussa po. vehkeiden kehitykseen satsanneiden venäläisten ja kiinalaisten aseet olla nykyään varsin laadukkaita - tuskinpa NATO-maat niitä muuten ostelisivat!

  Uudenkaupungin asiat ovat totaalisen sekaisin. Ehkäpä päättäjämme aiheuttavat kaupunkilaisille vähiten harmaita hiuksia keskittyessään 1918-sotaan ja siltä pohjalta sättimään toisiaan. Sisällisotariitelyn jyllätessä päättäjien rajallinen aktiviteetti ei riitä enää kaupunkilaisten elämisen ja olemisen tuhoamiseen.

  VastaaPoista
 5. "asiantuntijoina" kokouksessa siis 70 v. eläkeläinen, palomies, laitosasentaja, kirvesmies, pääluottamusmies, opettaja, kirjastovirkailija, emäntä 76 v., myyjä, majuri, poliisi. Ja sitten ihmetellään ettei asiantuntemus riitä.

  VastaaPoista
 6. Melkoista teknistä asiantuntemusta seuloontunut lautakuntaan.

  VastaaPoista
 7. Lautakuntien "osaamista" on turha itkeä. Edustuksellisessa demokratiassa minkään alan osaamista ei edes edellytetä lautakunnilta. Kaupungista löytyy eri alojen vankaa osaamista vaikka kuinka paljon mutta nämä henkilöt eivät olleet edes ehdolla kunnallisvaaleissa. Jos tämä tietotaito halutaan käyttöön on kehitettävä muita kanavia.

  VastaaPoista
 8. Lautakuntiin valitaan kavereita ja tovereita palkkioksi. Asiantuntemus on sivuseikka.

  VastaaPoista
 9. Niinpä. Ja virkamies saa läpi pöllöimmätkin ideansa. Kun sitten ollaan kaulaa myöten k..sessa, vaihtaa virkamies paikkakuntaa. Kukaan ei siis vastaa mistään.

  VastaaPoista
 10. Kunnallisjärjestön puheenjohtajana Ukissa

  https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/rauman-kunnalliselamaa-kuohuttanut-korvauskiista-karajille-jyrki-santala-saa-syytteen-torkeasta-petoksesta-200852499/

  VastaaPoista
 11. On sekasta!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 12. Valkosen mielestä kaikki muut paitsi hän ovat huonoja päättäjiä. Eniten Valkonen vihaa demareita. Tällä palstalla ei demareissa ole ollut koskaan mitään hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhjästä on paha nyhjästä hyvää. Vika on demareissa eikä Valkosessa.

   Poista
 13. Valkonen on itse höyrypää.

  VastaaPoista
 14. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jo jääkiekon takia pää höyryää. Jo alustuksessa nostan positiivisti esiin kaksi demaria.

  VastaaPoista
 15. Johan meni kiekkopeli ahterilleen, mutta toivotaan SHL:ssä parempaa. Lautakunnilla ei ole mitään virkaa, jos siellä olevat luottamushenkilöt eivät viitsi perehtyä asioihin ja hyväksyvät onnettomaan valmistelun tai lautakuntalaisten motiivi tai aktiivisuus on kehnoa. Toimiva asiantuntijalautakunta helpottaa olennaisesti hallituksen ja valtuuston työtä. Hyväkään lautakuntakaan ei voi korvata onnettonta valtuustoa ja umpisurkeaa hallitusta.

  VastaaPoista
 16. Sininen tulevaisuus ja 2kepua kunnostautuivat
  https://yle.fi/uutiset/3-10144783

  VastaaPoista
 17. Seurausta viime valtuustokaudelta, ihan sama mitä lautakunta päätti niin hallitus kumosi. Ihmeellisesti tälle kaudelle lautakuntien asiantuntijuuden merkitys kasvanut kun ex-pj:llä paikka vain eräässä lautakunnassa. Näin se maailma muuttuu.

  VastaaPoista
 18. Mitäs nyt kokoomusjava tehdään kunnallisjärjestönne puheenjohtajan kanssa? Nauttiiko hän suurta luottamusta edelleen?

  VastaaPoista
 19. Taas on opetuslautakunnassa joku kriisi meneillään. Nikula ja Hilden ei halua allekirjoittaa pöytäkirjaa. Kokous ei kuulemma mennyt heidän mielensä mukaan. Ihme kiusantekoa ja asioiden jarruttamista!

  VastaaPoista
 20. Pitäisikö myös tarkistaa, ketä toimii pöytäkirjaa säätelevänä puheenjohtajana lautakunnassa? Joskus tämän saman lautakunnan kokouksesta lähti ulos kesken kokouksen puolet sen jäsenistä puoluekannasta riippumatta. Puheenjohtajana oli sama Ankelo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yli puolet lähti, kokous loppui siihen.

   Poista
 21. Pitääkö olla huolissaan?

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/03/27/sehan-viela-tappaa-jonkun-sahkoasentajien-koulutus-huolestuttaa-opettajia-ita

  Uusi Suomi-ilmiö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummaliseksi on yhteiskunta mennyt kun totuuden puhujia uhkaillaan ja jaellaan lopputilejä.
   Mitenkän javallekkin kävi kun puhui totuutta ja monelle muulle.

   Poista
 22. Valkonen muutti puolueen. Uudenkaupungin kokoomus on alempana kuin koskaan. Kiusanteko ja katkeruus ovat kaiken toiminan takana.

  VastaaPoista
 23. Kokoomus on rikollisten puolue, jossa vilisee juristeja.

  VastaaPoista
 24. Onko kaupunginarkkitehti hakemassa muualle vai mitä tarkoitetaan hänen viranhaltijapäätökseen A sairaalaan viitaten?

  VastaaPoista
 25. Kiitos käynneistä, kommenteista, linkeistä ja vinkeistä! Annetaan oikeuden tutkia ja tuomita ja jos nolosti käy, opastetaan polulta eksynyt lammas lauman takariviin ja pidetään hänestä hyvää huolta. Muistetaan vielä sekin ettei Suomessa oikeuslaitos jaa oikeutta vaan tuomioita!

  Lautakuntien täytössä eikä hallituksen pöytään valittaessa osaamisella tai tiedolla ole vähintäkään merkitystä. M. Ankelolle sattui joskus kömmähdyksiä, joten kaipa niitä voi sattua vieläkin. Toisaalta kaksi lautakuntanoviisiakin voivat toimia tottumattomuuttaan väärin, joten enpä ota asiaan kantaa!

  Älkää tuomitko kokoomusta yhden miehen munausten perusteella, älkääkä tuomitko yhtä miestä yhden virheen takia. Kaikilla meillä on onnistuneita hetkiä elämässä, kiinnitetään katse mieluimmin niihin kuin epäonnistumiseen. Kun joku on saanut elämältä itselleen hyvää, pitäisi siitä hyvästä kyetä antamaan jotain takaisin. Kivaa kiekkoiltaa kaikille!

  VastaaPoista
 26. Arkkitehti nyt ei lähde kulumallakaan, johan se on nähty. Ehkä tuossa viitattiin Nikkariin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!