maanantai 18. joulukuuta 2017

Tämä on pientä: HESARI AIHEUTTI JO YHDEN SODAN!

Palatkaamme aikaan ennen talvisotaa, tuolloin ulkoministerinä hääri yksi Erkko. Samainen mies huseerasi Hesarin päätoimittajana ja mm. suomalaisen kioskibusineksen suuromistajana. Vuonna 1938 Neuvostoliitto kutsui suomalaiset neuvottelemaan aluevaihdoksista. Kuten tunnettua Neuvostoliitto halusi turvata silloisen Leningradin Suomen tai Itämeren kautta tulevilta hyökkäyksiltä. Nämä neuvottelut kariutuivat ja Neuvostoliitto yritti samaa uudelleen myöhemmin. Käytyjen aluevaihdos neuvottelujen aikana naapuri oli valmis tinkimään ja esim. Hangon vuokraamisesta, sen sijaan muutama pikkusaari olisi riittänyt. Mikäli kyseiset aluevaihdos neuvottelut olisivat toteutuneet Neuvostoliiton kanssa, olisi Suomi saanut vaihdoksessa huomattavasti enemmän maata kuin olisi joutunut sitä antamaan.

Paasikivi ja Mannerheim olisivat suostuneet Neuvostoliiton ehdottamiin aluevaihdoksiin. Pääministeri Kajander ja ulkoministeri Erkko taasen olivat jyrkästi esitettyjä vaihdoksia vastaan. Erkko luotti USA:n Suomelle antaman avun ja turvatakuun olevan sellainen pelote, ettei itänaapuri uskalla hyökätä tänne, niinpä hän totesi tuolloin kantaansa vahvistaen: Unohtakaa, että Neuvostoliitto on suurvalta. Kaikki tietävät kuinka kävi; minä en ota kantaa siihen, kuten Paasikivi teki, olisiko 1939 voinut käydä toisin. Tuolloin autiopaikalta asioita aktiivisesti hoitanut Paasikivi piti selvänä, että sota olisi voitu välttää. Siksi paasikivi nimesikin talvisodan ERKON SODAKSI!

Tiedä häntä, luotiinko Hesarin ulkopoliittinen vihamielisesti itään suhtautuva linja jo 1930-luvulla, mutta historia on opettanut karulla tavalla yhden asian: SE JOKA SAKSAN MIEKKAA SEURAA KAATUU RYSSÄN SAPELIIN! Mitä viikonvaihteen vuotoon ja sen julkaisemiseen tulee, toimi Hesari täysin oikein. Jos lehti ei olisi julkaissut uutista, emme koskaan olisi saanut tietää sitä, kuinka helposti maan turvallisuuden kannalta salassa pidettävät asiat vuotavat. Ensimmäinen asia mikä maassamme pitäisi tutkia, on virkakuntamme luotettavuus. Seuraavaksi tulisi selvittää valtamedian jatkuva yksipuolinen trollaus. Esim. YLE siivoaa järjestään toimituskunnastaan ne toimittajat, jotka hiukankin suhtautuvat kriittisesti talon linjaan - ONKO YLE:n VÄKEÄ OSTETTU JA TOIMIIKO SE KANSAN RAHOILLA KANSAA TAHTOA VASTAAN?

16 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä totta mitä Java kirjoittaa sen tiedämme mitä tapahtui, mutta sitä ei tiedä kukaan jos olisi toimittu toisin, Kuinka paljon historia olisi kirjoitettu toisin?
  Sekin täytyy muistaa Amerikka toimitti Venäjällä sotamateriaalia talvisodan aikana ,apu suurelta osin oli Suomen vihollismaalle, eli sille myydään kellä on varaa maksaa silloin ei paljon aatteet tai oikeudenmukaisuus paina. Samaa päteet nykyääkin se lauluja laulat kellä on suurempi rahasäkki. Ei ole suomessakaan pitkään aikaan ollut poliittisilla päättjillä päätöksiä tehdessä isänmaana Suomi vaan se on raha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvostoliitto ja USA olivat silloin kavereita.

   Poista
  2. Ei vielä talvisodan aikana. Jatkosota on sitten oma tarinansa.

   Poista
 2. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Juuri kuten edellä mainitaan, katsokaapa vaikkapa Kataisen etenemistä ja aikaansaanoksia!

  VastaaPoista
 3. Juuri tuota tarkoitin mitä kirjoitin 18.11 nimilista on pitkä ei pelkästään Katainen.
  Hyvä että joku hoksaa mitä todellisuudessa on henkilöitten intressit hoitoaa valtakunnan yhteisiä asioita taikka pienemmässä mittakaavassa kuntien.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommentista! Olen juurikin samaa mieltä ja sanoin vaikkapa Katainen. Sanokaa mitä hyvää tyväenpuolueet SDP ja Vasemmistoliitto ovat tehneet tavallisen kehäkolmosen ulkopuolella asuvan ihmisen eteen. Nyt jopa paikalliset vassarit pistivät Harton syrjään - SIITÄ ON DEMOKRATIA KAUKANA!

  VastaaPoista
 5. Ehkä tuleva eduskunnan puhehenkilö I. Kanerva arvio aastudiossa äsken että on 4 vaihtoehtoa miten salaiset asiakirjat ovat hesarilla. Mm. myyrä virkakoneistossa ja ehkä pahin että jokin ulkovalta on saanut niitä haltuunsa. Papereita joita ei edes jaeta ministereille. Ne pysyvät esittelijäin hallussa. Mielenkiintoinen juttu sikseks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanerva se on paras neuvomaan muita. Muistakaa miehen tekstiviestit Tutsulle ja synttärit. Muualla tuollainen pelle ei istuisi päivääkään politiikakan huipulla.

   Poista
 6. Puolustuvoimista joku niitä ennenkin ollut esim Pentti.

  VastaaPoista
 7. Erikoinen työpaikka tuo Suomen eduskunta. Toiset kansanedustajat istuvat täysistunnossa, jonka luulisi kuuluvan kaikille edustajille. Mutta ei. Jotkut heistä viettävät pikkujouluja samaan aikaan kun pitäisi olla salissa eli töissä.

  VastaaPoista
 8. Maahanmuuttajien osuus eli
  19. päivän talousuutisia Suomesta(kin)

  Joka kuudes Kelan maksama työttömyystukieuro viime vuonna maksettiin maahanmuuttajille. Heidän osuus Suomen väestöstä ei ole lähelläkään kuudetta osaa.

  https://www.talouselama.fi/uutiset/te/f46e1a8e-33e1-3b42-aba6-2f2a76f354d6?utm_source=m.kauppalehti.fi&utm_medium=ohjausboksi&utm_campaign=Ohjausboksi&utm_content=uutisartikkeli

  Joten häsdäk miituu vaan.


  VastaaPoista
 9. Mikset Java kirjoita mitään Walan törttöilyistä. Voisit edes ystävääsi puolustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä, kommenteista, linkeistä ja vinkistä/kysymästä! Mitäs Wala on törttöilyt ja kuka on niin orpo, että tunnustautuu ystäväkseni ja vielpä niin epätoivoisessa asemassa, että minun täytyisi häntä puolustaa? Haluan muistuttaa kuuluvani aika kaus siitä päättäjien sisäpiiristä, joka saaa tietoa huippuhenkilöidemme törttöilystä tahikka puolustustarpeesta!

   Poista
 10. Oletko lukutaitoinen? Harton blogista saa tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja vihjeestä! Minulla riittää juuri aikaa täällä räpeltämiseen enkä halua mennä ja sotkea Harton blogin keskusteluja tai varastaa sieltä aiheita. Pyörittelen tällaista mutu-pohjaista bogia!

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!