perjantai 15. joulukuuta 2017

Nolo juhlareissu: Presidentti pummi kahvit autokuskilta

Uusikaupunki viettää 400-vuotisjuhlavuotta. Jos tavoitteena oli korostaa paikkakunnan vaatimattomuutta ja hoitaa juhlavuosi lähes huomaamatta, lurahti tämä mahdollisuuksien vuotemme yli odotusten. Uudessakaupungissa vietettiin tusinoittain tusinatapahtumia, joista ainoastaan muutama poikkesi persoonallisesti edukseen. Juhlavuoden saldoksi täytyy todeta: OLEMME LUOMISKYVYTTÖMÄN JA AMATÖÖRIMÄISEN VIESTINNÄN JA MEDIA TYYSSIJA! Tätä murheellisen juhlavuoden alavirettä korostaa koripallojoukkueemme ontuvalla taaperruksellaan. Toivotaan, että edes siihen tulee muutos parempaan, kun siirrymme juhlahumuvuodesta normaaliin kalenterivuoteen.

Vuoden tapahtumia ja niiden markkinointia seuranneena ei voi vähääkään ihmetellä, että valtuustomme antoi kenkää viestintäskordarille. Niin mitätöntä ja luomiskyvytöntä oli Uudenkaupungin valtakunnallinen esiintulo ja siihen pyrkinyt someräpeltäminen, että käytetty raha oikein nyyhkytyttää. Kuinka moni kaupunkilainen jonotti sairaalassa, kuinka moni lapsi jäi vaille laadukasta opetusta, kuinka moni ikäihminen jäi vaille työaikanaan ennakolta maksamaa palvelua vain siksi, että rahat survottiin näkymättömän juhlavuoden harmauteen häviävään tiedottamiseen?

Meillähän tapahtui juhlavuotena melkoisesti merkittäviä juttuja ja pääsipä tavalliset uusikaupunkilaiset vierailemaan aina presidentinlinnassa asti. Onnittelut Elina Kinnuselle, Matti Keinoselle ja Mauri Partaselle kutsusta ja käynnistä presidentin linnassa. Sen sijaan linnaan jäivät kutsuvatta kaupunginjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Tässä olisi ollut tiedottamista kerrakseen, sillä harvoin 400-vuotisjuhlaa viettävän kaupungin korkein päättäjä ja virkakoneiston tärkein ratas jäävät linnan kemuista rannalle. Siinä olisi ollut tiedottamista kerrakseen, kun kaikki tietävät syynkin: Presidentti joutui paluumatkallaan Kultarantaan pysähtymään Vinkkilässä kahville.

Kaupungin kihot reissaavat maailmalla ja rypevät ruuassa, mutta täällä vieraillut presidentti, joutui tyydyttämään kahvijanonsa paluumatkalla autonkuljettajalta pummimaallaan kahvilla. Koordinoipa tällaisen moukkamaisen ja vailla käytöstapoja elonvainioita kyntävän kaupunginjohdon alaisena menestyksekkäästi viestintää. Jos viestinnän aiheet ovat lusikalla annettuja, ei niistä voi kauhalla viestiä. Katsokaapa vielä sitä, ketkä vastasivat onnahtaneen juhlavuoden sisällöstä ja kuka esitti viestintägurulle fuduliinoja! Tilanteesta täytyy lakonisesti todeta: Kun hyvä pelaaja tulee huonoon joukkueeseen, alkaa hänkin pelata huonon joukkueen tasolla!

Itse tunnen potkut saaneen skordarin miltei kahdenkymmenen vuoden ajalta. Voin vakuuttaa, kaksi sormea pyhän kirjan jopa mormonien kirjan päälle laittaen, häneltä löytyvän tietoa, taitoa ja etenkin luovuutta. Nyt pitäisi pohtia Mörnen tunkkaiselta haisevaa henkeä sen luovuuden harmaaksi halvaannuttavaa vaikutusta eli puuttua töppöjen kaartiin, joka härkäpäisesti keikkuu vallassa saamatta mitään merkittävää hyvää aikaiseksi. Kaikki alkoi luovien ja aktiivisten Kristina Salon ja Tuija Suomisen irtisanomisesta, pätevän Raulan savustamisesta ja nyt annoimme kenkää luovalle plus osaavalle viestinräntäkoordinaattorille. Suurella mielenkiinnolla odotan teknisen johtajamme kohtaloa: Oppiiko hän talon tavoille ja sisäistettyään ne ryhtyy tutkimaan muovisia ja alumiinisia ikkunanpokia vai seuraako hän järkevien ja luovien toisaalle matkaavaa karavaania?

22 kommenttia:

 1. Johan juttu kääntyi

  VastaaPoista
 2. Kääntyminen on tapahtunut kaupungin ohjaksissa. Nyt mennään lähes joka asiassametsää, että roikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtuusto katsoo tumput suorina, kun virkamiehet jättävät mahdollisuudet käyttämättä.

   Poista
  2. No nyt tulee ymmärrettävää, Suomenkielistä Asiaa. Kiitos, Java
   -anonyymi,anonyymi ja vielä kerran
   Anomyymi-.....Oikeesti ��

   Poista
  3. Asian voi myös ilmaista näinkin ilman provosoivaa käänteistä huumoria, Kansan lukuinnon herättämisen vuoksi.Hyvää tekstiä, ollaan Uudenkaupungin selviytymisen kannalta siinä pisteessä, että olisi Aika kiinnostua asioistamme tai peli on taas menetetty.Avointa, Rehellistä ja jämäkkää Keskustelua
   Kiitos.

   Poista
 3. Valtaan päsi vanha kaarti, joka ei osaa sitä käyttää. Tästä tulee murheellinen valtuustokausi. Nyt lähtevät matkalle kaupunkilaisten rahoilla.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Meidän pitäisi viimeinkin puuttua valmistelijoiden tekemisiin. Jos joku tienaa kaikkineen lähemmäs 150 000€ vuodessa, voi kai häneltä odottaa kohtuullista käyttäytymistä maamme presidenttiä kohtaan ja jo lain edellyttämää toimintaa kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. Pitäisi viimeinkin aloittaa keskustelu ihmisten sopivuudesta heidän nykyisiin tehtäviinsä. Luottamushenkilö on henkilö, johon kaupunkilainen voi luottaa eikä henkilö, joka luottaa kysymättä ja nöyrästi valmistelijaan.

  Luottamushenkilön täytyy toimia kuten Nikula ja Forss viime valtuustokaudella. Kuinka voi käydä niin, että kahden tekijämiehen siirtyminen sivuun tekee kaupungin toiminnasta täysin päätöntä. Kukaan ei ajattele yhtään päätösten seurauksia, vaan päätöksiä tuetaan esittäjän mukaan, hän on joko kaveri tai häntä pelätään. Tästä tulee väistämättä mieleen elokuva Perikato, jossa yhteen hulluun uskottiin tai häntä pelättiin niin, että lopulta hyväksyttiin koko Euroopan romuttaminen. Päättäjien sopisi pikkuisen käyttää omaa päätä ja jos siellä ei säteile, antaa paikkansa pätevämmälle.

  Uusikaupunki elää sen historian suurinta kasvun aikaa. Tällä menolla naapurit keräävät kaikki hedelmät ja kaupungistamme tulee helvetin iso teollisuusalue. Kuulutan avointa keskustelua ja Nikulan sekä Forssin palauttamista hallitukseen - KENELLÄKÄÄN MUULLA EI OLE NIIN HYVIÄ FAKTAPOHJAISIA NÄYTTÖJÄ KUIN HEILLÄ! Onko kokoomuksen ja vasemmistoliiton kellokkaiden itsekkyys niin suurta ja mahtavaa, että omasta asemasta pidetään kiinni, vaikka sen hintana olisi koko kaupungin kuihtuminen? Viimeistään taustajoukkojen pitäisi puuttua paikkajakoon, jos itsekkäät tyypit eivät itse hoksaa luopua paikoistaan - kaikilla on äänestyksessä vain yksi ääni!

  VastaaPoista
 5. Olet osannut tehdä koukuttavan alustuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkonen voisi kirjoittaa jostain muusta kuin politiikasta.

   Poista
 6. Eiköst kaupungin ja 400vuotistapahtumien koordinoinnissa ole kaksi eri koordinaattoria.
  Joten tarkastakaa asia.
  Terv suojatyöhenkilö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlakoordinaattori on piloutunut hyvin. Häntä ei ole kuulunut tai näkynyt.

   Poista
 7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Pahoittelen mahdollisia virheitä, jotka johtuvat siitä, etten kuulu päättäjien sisäpiiriin. Toivon kuitenkin päättäjiltämme avoimmuutta, jämäkkää otetta asioihin ja muutakin kuin kaveripiirin suosimista.

  VastaaPoista
 8. No sittenhän niitä koordinaattoreita on KOLME, niinkö? Ei jum...!!!!!

  VastaaPoista
 9. Lukekaa myös ao. juttuun tulleet kommentit. Eurooppa ei ole edes nähnyt sitä mitä on Afrikasta tulossa tulevina vuosikymmeninä.

  https://www.aamulehti.fi/uutiset/jussi-halla-aho-nostaa-poydalle-hurjan-luvun-afrikasta-miten-eurooppa-reagoi-taman-vuosisadan-suureen-ilmioon-200604279

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma ei poistu Perussuomalaisia haukkumalla rasisteiksi.

   Poista
 10. Javan suoraa puhetta tarvittaisiin valtuustossa. Ei edes persuissa saa kukaan suuta auki.

  VastaaPoista
 11. Mitä tuo sana "edes" tarkoittaa? Eivät ole saaneet suutaan auki niinä vuosina jotka olen valtuustossa kuin hetken Valkonen & co:n ollessa mukana.

  VastaaPoista
 12. En ole kuullut yhdestäkään persujen valtuustopuheesta Valkonen & con poistumisen jälkeen. Persut eivät pitäneet edes ryhmäpuheenvuoroa. Se on ainoastaan osoitus valtuutettujen laiskuudesta. Persut käyvät kuittaamassa kokouspalkkion ja lähtevät tyytyväisinä kotiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryhmäpuheilla ei ole mitään merkitystä ne ovat yleensä pelkkää pliirumplaarumia. Ainostaan jaa tai ei vaikuttavat kansalaisten arkeen.

   Poista
  2. Yksi persu ei tullut paikalle, kun tehtiin Ugin historian suurinta investointipäätöstä. Onneksi varamies oli paikalla. Pitäisi jonkun ottaa kantaa hallilullutteluun. Nyt Forssin ei kannata avata suutaan, kun omat on erimieltä eikä Haverista ja Valkosta ole antamassa tukea.

   Poista
 13. Pienet on Ukin ongelmat vielä. Kas tässä

  "Afrikan taloudellinen tukeminen ei ole toiminut koskaan, koska autettavien maiden yhteiskuntarakenne ei ole demokraattinen kuten meillä. Rahat valuvat vain vallassa olevien rikkaiden salaisille pankkitileille. Perhekokoon puuttuminen on ainut mikä toimii. Jos yhdellä miehellä voi olla yli 200 lasta lukuisten vaimojensa kanssa, on seurauksena väestöräjähdys. Lasten määrää ei Afrikassa säätele nainen vaan mies, koska nainen on Afrikassa miehen omaisuutta.
  "

  VastaaPoista
 14. Lähi-idässä ja Afrikassa on ollut ainakin 50 -vuotta aikaa laittaa asiat kuntoon, siellä on vaan lähinnä sodittu ja tehty lapsia. He haluavat tuoda vaan ongelmansa tänne Euroopaan ratkottavaksi.
  Eurooppa ei selviä tästä asiasta enää kinaamalla Eu-maakohtaisista turvapaikkakiintiöistä.
  Joten häsdäk miituu vaan.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!