sunnuntai 10. joulukuuta 2017

MITÄ ISOMPI PÄÄTÖS - SITÄ HEIKOIMMILLA EVÄILLÄ VALMISTELAAN!

Yleensä ideat, jos ne tulevat aloitteena, pistetään suoraan roskiin. Mitä parempi aloite, sitä nopeammin ja hiljaisemmin se löytää tiensä roskiksen pohjalle tai unohduksen laatikkoon. Meillä esitysten laadulla tahikka toimivuudella ei ole mitään väliä, ne toteutetaan vain, jos esittäjä on suuren valtuustoryhmän suurtyyppi. Ja näiden ei edes tarvitse ryhtyä valtuustoaloitteiden rustailuihin - VIRKAKONEISTO SUOLTAA NÄIDEN "IDEAT" PÄÄTÄNNÄNPORTEILLE.

Meillähän asioita märehditään johtoryhmässä ja hallituksen pöydän ääressä. Jos siellä ei päästä päätökseen toteutuksesta, tiivistetään porukkaa valittaessa joku valmisteluryhmä, toimikunta tahikka vastaava. Tähän porukkaan valitaan suurimpien valtuustoryhmien kellokkaat ja muutama virkavalmistelija. Tuntuu mystiseltä, miten pienemmästä porukasta samoja ihmisiä voisi löytyä parempi toteutuskuvio, jos alkuperäiseltä isommaltakaan poppoolta ei ideoita löytynyt?

Koulukeskuksen ohjausryhmän luottamushenkilöt: Jaana Reijonsaari, Timo Järvinen, Mauri Kontu, Heikki Wala ja Sami Laaksonen. Tämän poppoon vetäjäksi tulee aiesopimus-Atso, hän valitsee joukon jatkoksi myös virkahenkilömielikkinsä. Kaupungin historian suurin investointi on annettu tämän porukan vastuulle. Missä piilee tämän porukan erityinen ja muihin verrattuna parempi kiinnostus saati tietämys nykypäivän tai tulevaisuuden opetuksesta tai liikunnasta? -EI MISSÄÄN, kyseessä on täysin päätön ja kaupunkilaisten edunvastainen valinta, jossa politiikka ajaa armotta tiedon ja osaamisen ohi.Enkä missään tapauksessa tarkoita, että mainitut olisivat umpihuonoja luottamushenkilöitä - kaikkia tarvitaan. Heidät on ainoastaan valittu tehtävään, jossa heidän tiedot, taidot ja kiinnostus eivät ole oivimmillaan - PAREMPIAKIN TÄHÄN TEHTÄVÄÄN OLISI OLLUT TARJOLLA!

25 kommenttia:

 1. Uudenkaupungin Vuoden Yritys 2017 Vakka-Suomen Panimo Oy on palkittu ansiokkaasta yritystoiminnasta. Pienestä kahden hengen yrityksestä on vuosikymmenessä kasvanut arvostettu ja laadustaan tunnettu tekijä suomalaiseen olutkenttään. Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja kommentista! Onnittelut yritykselle. Varmaankin Vakka-Suomen Panimo olisi päässyt samaan tulokseen ilman kaupungin tukea aikana, jolloin kaupungin rahoilla oli kaupunkilaisten tarvetta ajatellen muutakin käyttöä.

   Poista
 2. Vielä hurjempaa on istuttaa joku sairaanhoitaja Yardian hallitukseen valvomaan kaupunkilaisten etua. Hänellä ei ole mitään tietoa telakkaan liittyvistä asioista.

  VastaaPoista
 3. Alustuksen teksti koskee lähes kaikkia Suomen kuntia.

  VastaaPoista
 4. Demarit ja kokoomus vie koko Suomen tuhontielle terveyspalveluissa

  VastaaPoista
 5. Wala ja Laaksonen ovat tämän työryhmän turhakkeet. Reijonsaarellakaan ei muuta perustetta ole kuin yhteys valtuuston suurimpaan ryhmään. Ei tämä Kontunkaan alaa ole joten Timo Järvinen olisi luottamusmiehistä riittänyt työryhmän luottamusmies jäseneksi. Tästä ryhmästä ei hyvää seuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi työryhmä ei tee lopullista päätöstä. Vassareitten kolme muuta valtuutettua on eri linjoilla Samin kanssa.

   Poista
  2. Ja millä eväillä tuo Järvinen sitten olisi yksistään paikkansa ansainnut?

   Poista
  3. Totta vassareitten muut valtuutetut ovat Samin kanssa erilinjoilla, mutta Sami on kh:ssa jossa hän esittää itsensä joka paikkaa.

   Poista
 6. Järvinen ei tiedä opetuksesta tai liikuntapaikkoja mitään.

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Käsittääkseni on jo periaatepäätös rakentamisesta ja jonkinmoinen päätös elinkaarimallista, joskin joskus joku heitti kunnallisen yhtiön ilmoille. Viimeinkin meillä päästiin siihen vaiheeseen, mistä muualla aloitetaan eli tarpeeseen, joka rakentamisella pyritään tyydyttämään. Kyse on opetuksen ja liikunnan tuntemisesta. Itse olisin, joskin vailla vähäisintäkään valtaa, istuttanut valmisteluryhmän, jonka koostumus muutti säälittäväksi pyrkyrien pätemisvaliokunnaksi, lautakunnissa kokemuksen hankkineita luottamushenkilöitä: Johanna Kutila, Eija Maikola, Veli-Matti Virtanen, Esko Tähtinen, Jarno Nikula, Sami Virtanen, Mikko Siivonen, Markku Varjo jne.. Heidän kaltaisiaan, ketkä tuntevat valmistelumme onnahtelun ja tuloshakuisuuden on rutkasti.

  Kun tehdään kauas tulevaisuuteen vaikuttavia suuria investointeja, ei ohjausryhmiin pidä nostaa valheellisten vaalien äänisaalistajia tai pyrkyreinä kunnostautuvia takarivin-Taaveja. Tarvitsemme itsekkyyden sijaan tietoa, taitoa, idearikkautta ja yhteistyökykyä. Jo aiesopimus-Atson valinta on totaalisesti pielessä. Aikoinaan ainoa opetustoimemme kehittämistä pohtinut kaupungin palkkalainen ja sen päättäjäpoppoolle oikein virkavastuulla(joskin tuolloin ilman virkaa) on VP Virtanen. Vaalien alla, kun käyskentelin torilla plus tilaisuuksissa ehdokkaiden kanssa Tarja Suves ja Mauri Partanen esittivät merkittäviä uusia tuulia sisältäneitä tulevaisuuden visioita.

  VastaaPoista
 8. Nois se menee,ikävä kyllä. Osaamista on ja tietoa, mutta sitä ei kaivata päätöksenteon taustalle.

  VastaaPoista
 9. Torinkulmilla voi esittää mitä tahansa. Monen valtuutetun mielipide on muuttunut kilometrin matkalla.

  VastaaPoista
 10. Mexikon hallikylähullu
  Ensin päätetään minkä verran käytetään rahaa. Sitten päätetään mitä tarvitaan ja mitä rakennetaan. Tämä on niin Ukia, niin Ukia.

  VastaaPoista
 11. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja sen muuttamiseen. Minä esitän omani perusteluineen. Mielestäni koko asia on hoidettu päin ahteria. Mutta mitä tehdään tämän yhden asian, johon kaikki keskirrtvät, taustalla. Lyödäänkö taas miljoonia huuhaahalleihin ja mitä nyt yksityistetään salaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän me ei tiedetä, kun kukaan ei kerro. Rahaa pistetään ainakin Yardiaan. Miksi sinne rahaa pistetään, sitä eivät valtuutetut saa tietää.

   Poista
 12. Timo Järvinen ei tykännyt alustuksesta Facebookissa. Mikset vastaa hänelle.

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Järvisellä on oikeus kommentointiin. Tosin en vastaa tai edes viitsi lukea Järvisen kirjoituksia. Hän ottaa useat asiat henkilökohtaisesti ja jatkumona hänen vastineissa toistuu aina sama kaava: Ensin lytätään erimielinen ymmärtämättömäksi tolloksi ja seuraavaksi hän ylistää työurallaan itseään ja pätevyyttään. Laitoin jo uuden alustuksen, ettei tämä inttäminen saavu tänne ja jatka kasvuaan täällä.

  VastaaPoista
 14. Voiko henkilökuvausta enää tuon tarkemmin ja osuvammin kirjoittaa. Tuosta peukutusta Javalle.

  VastaaPoista
 15. Ottakaa Valkosesta mallia suhtautumisessanne Järviseen. Tämä neuvo on tarkoitettu erityisesti kokoomuslaisille

  VastaaPoista
 16. Nyt sait Järvisen varjon Nikkarin vastaasi Facebookissa.

  VastaaPoista
 17. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Minä en analysoi tai tee henkilökuvausta Timo Järvisestä. Kerron ainoastaan näkemykseni hänen vastineistaan. Niitä hän kuten Nikkari kirjoittavat omalla nimellään ja siitä sopisi ottaa yhden sun toisen mallia. Kirjoittajan oman nimen käyttö sopii säännöksi varsinkin silloin, kun arvostellaan toista ihmistä nimeltä mainiten.

  Nikkari on tuonut aivan uuden tason ammatti/tiedotusosaamisen kaupunkiimme tai oikeastaan sen toi jo pois savustettu Raula, joten kirjoittakoon aina kun intoa piisaa. Hänestä sopisi ottaa mallia muidenkin virkahenkilöiden. Minulla ei ole ketään vastaan yhtään mitään enkä toivo kenellekään mitään pahaa, joten kaikkea hyvää Järviselle, Nikkarille ynnä heidän läheisilleen. Toivon vieläpä olevani väärässä ja joutuvani naurunalaiseksi, kun ohjausryhmä suoltaa valtuustolle toinen toistaan parempia, edullisempia plus toimivampia tulevaisuuteen kantavia opetus/liikuntakombinaatti vaihtoja.

  Älkääkä ottako näitä jonnin joutavia lämpimikseen rustattuja kirjoituksiani vähääkään vakavasti, näillä tai minulla ei ole vähäistäkään vaikutusta tai halua vaikuttaa yhtään mihinkään Uudessakaupungissa! Joten jospa sitten annettaisiin tässä ketjussa näiden kommenttien olla varsinkin, kun kaikki kommentit lirahtavat henkilökohtaisuuksien puolelle.

  VastaaPoista
 18. Ihan pieni reunakommentti on nyt paikallaan. Nyt ollaan tekemässä niitä "seiniä" kouluille. Kukas tästä ohjausryhmästä hallitsee ja hahmottaa rakennustekniset asiat? Nimiä kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös seinät tehdä tarpeen mukaa. Onko rakennustarvetta koulun osalta, kun Novidasta löytyy tilaa?

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!