maanantai 12. lokakuuta 2015

Tuulivoimalle selkeä ei Uudessakaupungissa!

Uuudenkaupungin valtuusto päätti kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti ettei alle kahden kilometrin päähän asuinrakennuksesta tai loma-asunnosta rakeneta tuulivoimalaa. Äänestys syntyi tuloksella 40-2 ja yksi tyhjä. Hallituksen esityksen puolesta puhuivat asiallisesti kantansa perustellen VM Virtanen, Harto Forss, Timo A. Järvinen ja sanoin minäkin jotain vähäisempää.

Maija Junkola-Lehtonen äänesti tyhjää. Pertti Haverinen olisi halunnut poistaa kahden kilometrin rakennusrajoituksen ja häntä kannatti Pentti Aitamurto. Hyvin miehet perustelivat näkökantansa, mutta jäivät valtuustossa kaksin. Mitään suurempaa uhoa tai kiihkeää keskustelua tuulivoima ei saanut aikaan Uudenkaupungin valtuustossa.

12 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista. Sitten vaan aletaan odottamaan niitä suunnittelutarveluvitukseen pyrkiviä tuulivoimayrityksiä. Hakemuksia on kuulemma virastotalon pöydällä jo kymmenkunta kertoo Arvela-Helen plarissa.

  VastaaPoista
 2. Koska se sellaisia kerto.

  VastaaPoista
 3. Murusia yksille,hulpeita etuja toisille niinkun tuulivoimayhtiöille.
  Kaupunkimme ja valtion päättäjillä lienee syntyhyt käsitys,että rahaa jauhetaan kuin Sammosta aikanaan.

  VastaaPoista
 4. Plarin pääkirjoituksen 9.10 asiavirhe, joka liittyy kaavan vahvistamiseen:
  "
  Ristiriitaiseksi asia tekee, että maakuntakaavoissa Uuteenkaupunkiin on merkitty tuulivoimatuotantoon soveltuvia alueita. Vahvistetussa Vakka-Suomen maakuntakaavassa on osoitettu tuulivoiman kohdealueiksi Hangon saaren ja Pyhämaan Kettelin alueet. Varsinais-Suomen tuulivoimavaihemaakuntakaavassa, jota ympäristöministeriö ei ole vielä vahvistanut, on osoitettu tuulivoimalle soveltuviksi alueiksi Uudestakaupungista auto- ja soijatehtaan alue sekä Vihtjärven alue Vehmaan rajan tuntumassa.

  Maakuntakaavoista huolimatta Uuteenkaupunkiin ei rakenneta yhtään tuulivoimalaa, jos valtuusto hyväksyy suojavyöhykkeen. Tosin sekin on voimassa juuri niin kauan kuin kuntapäättäjät haluavat.
  "
  Varsinais-Suomen tuulivoimavaihemaakuntakaavan ympäristöministeriö on vahvistanut 9.9.2014.

  Tietolähde:

  http://www.ymparistoministerio.fi/download/noname/%7BD054C112-5385-4003-A0E4-9F9E8ADEE0C3%7D/102902

  VastaaPoista
 5. Älä vähättele itseäsi Java, Puhit eilen ihan hyvin.

  VastaaPoista
 6. Sanokaas joku tietävä, miksi Järvistä, Forssia ja Valkosta haukutaan kaupungilla? Kävin eilen katsomassa valtuustoa ja nämä kolme puhuivat ja käyttäytyivät asiallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esitän yhden vahvan "tietämyksen" em. äijäkolmikkoon liittyen. Yksinkertaisesti aina ja ikuisesti taitaa päteä se, että se, ken nimellään uskaltaa kertoa tai kirjoittaa mielipiteensä, niin se saa aina jonkun vastavoiman liikahtamaan paikoiltaan. Liekö se jokin matemaattinen ilmiö- puhe herättää puhetta. Myötäpuhe vastapuhetta - ja toisinpäin? Tai jotain sen sellaista.

   Mitä sitten sanaan "haukkuminen" tulee, niin sellaista olisi mukava saada jokin esimerkki? Mitä ja miksi haukutaan ja etenkin millä perusteella?
   JAa

   Poista
 7. Typerykset kadehtivat aina eteviä.

  VastaaPoista
 8. Kolmikko jäi Uudenkaupungin Sanomien hampaisiin. Lehti sotki Järvisen mollaamiseen hänen vaimon työn. Javaa mustamaalattiin täydellisesti vuosia. Hartoa vähäteltiin ja jätettiin uutisoinnissa tarkoituuksella sivuun.

  VastaaPoista
 9. Kolme hyvää miestä. Täällä ei tiedetä totuutta, se selittää pahat puheet.

  VastaaPoista
 10. Kerrankin valtuustossa oli yhtenäinen sävel, kahta pokikeuksetta lukuunottamati.
  Päätös tehtiin asukkaitten näkökulmasta, hienoa!!!!!

  VastaaPoista
 11. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Nähdäkseni tuulimyllypäätös oli kaupunkilaisten enemmistön tahdon mukainen. Mitenkään Hartoa ja Järvistä väheksymättä, valtuustosta löytyy muitakin asioihin perehtyviä ja päteviä valtuutettuja. Esim. Aitamurto ja Haverinen esittivät asiansa, siltoja polttamatta, asiallisesti ja tyylikkäästi, vaikka jäivät kaksin tuulimyllykantansa kanssa.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!