maanantai 28. syyskuuta 2015

ONKO UUDELLAKAUPUNGILLA TULEVAISUUTTA? Wallila 8.10 klo:17:00


Tätä tietä pidettiin kaupungille välttämättömänä ja siihen upotettiin vajaat 900 000 euroa aikana jolloin kaupungin velkataakka kasvoi muutenkin rajusti. Nyt tietä täydennetään persoonallisella liittymällä, joka maksaneen jonkun satatuhatta euroa. Sopiikin kysyä onnistuisiko moinen toteutus muualla?

Kaupungissamme rakennettiin vanhalla tekniikalla katuvaloja lähes kahdellamiljoonalla eurolla ja yksi niistä sai sijansa ajoradalla kääntyvien kaistalla. Viimein katukäytävää levennettiin niin, että valopyväs jäi sen alueelle. Kohta alkanee uusien katuvalojen muuttaminen energiatehokkaiksi led-valaisimiksi. Mitähän tämä maksoi ja vielä maksaa?



Onpa kaupungilla ollut kiskojakin aina kasaksi asti, vaikka kaupunkilaiset eivät juurikaan saaneet kiskokyydillä ajella. Mitähän tämä maksoi?

Kaupunki myi kaatopaikkansa juuri silloin, kun siitä oli tulossa selkeä tulonlähde. Mitä tämä on maksanut?

Kaupunki on myynyt kaksi saarta mökkiläisille ja kaksi kaupungin omistamaa taloa myytiin kaupungin keskustasta. Toista taloa ei myyty edes parhaan tarjouksen tehneelle. Mitä on menetetty ja mihin rahat on käytetty?



Soijatehtaan tuloa avitettiin julmetuilla miljoonainvestoinneilla teihin ja vesijohtoihin. Maksajana oli kaupungin asukas. Mitä hän hyötyi näistä miljoonista?

Kaupunki yhtiöitti satamansa niin, että se ei voi periä vuokraa edes maapohjasta. Mitä kaupunkilaiset menettivät?


Tontonmäki tuntui täysin epärealistiselta haihattelulta. Silti se toteutettiin. Mitä muuta hankeeseen uponeilla kahdellamiljoonallaeurolla kaupunkilaiset olisivat voineet saada?


Mikä on päättäjän ja median vastuu, kun totuutta ei kerrota , virheiden annetaan salaa toistua ja niiden aiheuttamia kuluja kuitataan ajamalla palveluita alas, irtisanomalla väkeä sekä nostamalla veroja ja taksoja?

Kaikki meistä tekevät virheitä ja aiheuttavat vahinkoja ja jotkut meistä puuttuisivat joukosta, jos vahinkoja ei tapahtuisi. Luonto pyrkii suojelemaan lajeja ja itseään jopa siinä väärin, että kaikki eivät edes pysty synnyttämään vahinkoja. Kehittyessään ihminen on luonut erilaisia systeemejä ja kuvioita, joissa laajalla tietämyksellä ja vastuunjaolla pyritään estämään vahinkojen syntyminen ja toistuminen.

Virheen ja onnistumisen ero näkyy helpoiten silloin, jos ne pystytään mittamaan rahassa. Yritysmaailmassa on selvää, että kovin montaa miinusmerkkistä virhettä ei siedetä. Se on mahdotonta jo siksi, että ensinnäkin yritykset, joita niiden hallitukset valvovat, pyrkivät tuottamaan taloudellista voittoa ja toiseksi markkinataloudessa yhdelläkään yrityksellä ei ole varaa tehdä loputtomasti tappiota.

Kunnallisessa toiminnassa virheiden ehkäisy on varmistettu hallituksen lisäksi, asiantuntijalautakunnilla. Toisaalta kunta on, toisin kuin yritykset, monopoliasemassa rahoittajiinsa eli asiakkaisiinsa, jotka käyttävät kunnan palveluita. Mikäli kunnallinen organisaatio tuottaa virheitä, se voi maksattaa nämä asukkailla korotettamalla veroja ja taksoja. Tätä kunta ei voi harjoittaa loputtomiin, sillä asukkaan kipurajan ylittyessä hän muutta muualle. Jostain pienestä kaupungista on jopa 3 000 asukasta lähtenyt paremmille seuduille jatkamaan olemistaan.

Vahingoista ja niiden tekijöistä on jossain vaiettu järjestelmällisesti. Totuus on aina hukutettu median avulla utopistisiin tulevaisuuden kuviin ja ruusuisiin unelmiin. Paikallisen lehden virkahenkilöstöä ylistävä talousjuttu ilman lukuja, on ollut valheellisuuden peruskivi. Valheella, vaikenemisella ja jopa perättömillä tutkintapyynnöillä retostelevilla lehtijutuilla on estetty valmistelusta kysyminen ja avoin keskeskustelu sekä avoin päätöksenteko. 

Yleensä vaihingoista pyritään oppimaan, jotta vältytään niiden toistumiselta. Jossain tehdyistä virheistä oppiminen tyssää sanontaan: Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistaa! Nyt viimeinkin Kokoomus nostaa, avoimen keskustelun muodossa, kissan pöydälle:
ONKO UUDELLAKAUPUNGILLA TULEVAISUUTTA? Kuntapoliittinen keskustelutilaisuus Torstaina 8.10. klo 17.30–21 Wallilan Kartano!

Kerrankin on kaupungissamme avoimuus nostettu kunniaan ja kaikki tyypit ovat tasapuolisesti tervetulleita keskustelemaan ja kuuntelemaan. Suurin virhe mitä nyt voidaan tehdä piilee poliittisessa kateudessa ja ajatuksessa: Minä en ainakaan mene Kokoomuksen tilaisuuteen. Jos joku toimii tämän ajatuksen mukaan, tekee hän omalla toiminnallaan tapahtumasta Kokoomuksen tilaisuuden. Kaupungin edun saavuttaminen on joukkuepeliä, jossa Kokoomus on syöttänyt pallon. Nyt syöttö täytyy ottaa vastaan, saada peli kulkemaan ja pistää pallo koriin!

6 kommenttia:

  1. MOT
    Maailman kallein soijatehdas
    ma 5.10.2015 20.00 Yle TV1

    Valtio meni sijoittajaksi venäläisten ylijäämälaitteiden ympärille rakenettuun soijatehtaaseen Uuteenkaupunkiin. Veronmaksajille kertyi miljoonavelat. Toimittajana Kirsi Skön.
    Ohjelman tiedot

    Tuotantoyhtiö YLE Suomi

    VastaaPoista
  2. No nyt on Helsinki sekaisin. Hanhet valtaavat rannat. Nyt tarvitaan armeijaa, paloöljyä, munien rei'ittäjiä, ehkäisypillereitä ja ties mitä. Hanhia on alle 9000. Viherpiipertäjät unohtavat äkkiä periaatteensa kun ongelmat tulevat oman ikkunan alle. Mitä väliä, jos meillä täällä periferiassa pörrää yli 50000 merimetsoa. Ei niille saa pahaa tehdä.

    VastaaPoista
  3. Pääkaupunkilaiset ruikuttaa aina.

    VastaaPoista
  4. Vähän samanlainen hommakun nykyisellä hallitusella.Sipilä syyttelee edellisiä hallituksia aikaansaamattomuudesta no ketkä olivat päämisterit jotka jontivat hallituksia,Jääteenmäki kek Vanhanen kek. Kiviniemi kek. Katainen kok Stubb kok. 3kepulaista nyt neljäs Silpilä ja 2 kokomuslaista.Kyllä Ukinkinasiat ovat söhrinnet"pätevä"kaupunginjohta K.K virkamiehet,hallitus ja valtuusto.

    VastaaPoista
  5. Tulevana raumalaisena tärpättitehtailijana sanon vaan että Syyriasta alkaa entistä suurempi kuhina. Tulee näkymään Ukin torillakin saati lähiöissä.

    VastaaPoista
  6. Nyt ne tyhjät asuintilat käyttöön Ukissa. Vastaanottomajoittamisen arvioitu veloitushinta henkilöä kohden on 43e päivässä. Kuukaudessa noin 1200e/hlö. Nyt kunta ja sen omistamat oy:t herätköön. Attendo on jo tulossa. Luona toimii jo Suomessa.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!